GRAD SATISFACȚIE
Buna, tuturor!
Primul cuvant care imi vine in minte cand fac vorbire despre Gil este "exorbitant". Era ultima seara in Dubrovnik si ne doream o seara linistita si o cina de la revedere. In conditiile in care un pranz sau o cina ajunge la un restaurant obisnuit (dar bun) la 25 - maximum 30 de EUR (in kuna), aveam la noi echivalentul a aproximativ 100 EUR pentru orice eventualitate. Nu mai stiu daca avea vreun meniu in fata intrarii, dar oricum mi-a lipsit inspiratia de a verifica.
Un ospatar elegant imbracat, elegant si in gesturi, ne conduce la masa si ne intreaba daca inainte de a comanda am dori o sticla de sampanie sau de vin. Am cerut doar o sticla de apa minerala si meniurile.
Socul a venit rapid, cu cei 100 de EUR pe care ii aveam cred ca ne permiteam sa cumparam fie o sticla de vin scump, fie cate un aperitiv si o sticla de vin ieftin. In niciun caz cina linistita si indestulatoare.
A fost un moment usor penibil in care, atunci cand a venit ospatarul sa ia comanda, noi am cerut nota de plata. Cu toate acestea, omul a inteles, a pastrat aceeasi tinuta decenta si nu a manifestat in niciun moment dispretul pentru cineva care nu isi permite preturile de acolo (lucru pe care il intalnesti in Bucuresti la tot pasul).
De la Gil, am plecat la un restaurant normal, in centrul vechi, pe malul apei, unde am mancat bine si la preturile cu care ne obisnuisem.
In concluzie, nu recomand acest restaurant, nu stiu cum se mananca, dar preturile sunt mult peste media zonei. Pe alte site-uri de specialitate am citit ca mancarea este excelenta. Asa o fi, insa Dubrovnikul este plin de restaurante mai mici sau mai mari unde poti manca fructe de mare, peste si fripturi excelente. Mi-am adus aminte de acest restaurant abia acum intrucat tocmai s-au intors niste prieteni din Croatia care mi-au impartasit sentimentul legat de Gil.
Trimis de stroecristian83 in 11.09.13 12:30:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA. A mai fost în/la: Split.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (stroecristian83); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Conform Regulamentului AmFostAcolo, articolul va fi publicat fără note, întrucat nu aţi beneficiat efectiv de serviciile acestei unităti de alimentaţie publică.
@stroecristian83:
ai incercat sa sari ca un tigru si ai aterizat ca o placinta...
nu- mi lua te rog in nume de rau aceasta propozitie... este doar o zicala pe la noi care, dupa parerea mea, se potriveste la fix la ce-ai patit tu si ca atare, n-am putut sa ma abtin.
din start m-a mirat totusi faptul ca, ai intrat in local cu gandul sa petreci o seara ,,cu tot tacimul,, cheltuind 25€ - 30€. pai sa-mi fie cu iertare dar, cu acesti bani, nici in romania nu reusesti sa te intinzi prea tare, apai in Dubrovnik, un oras pus pe scalparea si jegmeneala turistilor. dar am rog...
Nu-ti iau nimic in nume rau, e clar, atat ai inteles tu. Mai citeste o data, nu am pornit cu gandul sa cheltui cat ai spus tu, iar Dubrovnik nu mi se pare un oras pus pe jecmaneala. Nici tu nu mi-o lua in nume de rau!
@stroecristian83: Si eu am stat in Oia, in Santorini. Dar cand vedeam pianistul imbracat in costum alb care canta la un pian alb la intrarea in restaurant ma uitam imediat pe meniul pus la intrare (in final nu prea am servit cinele in Oia). Dumneavostra nici macar nu ati facut asta.
Chiar nu inteleg ce v-a deranjat la un restaurant care este cotat ca fiind Nr. 1 din 244 de restaurante din acel oras pe un site de impresii la fel de important ca AFA...)) ? Ospatarul s-a comportat ok, nu v-a "jecmanit" nimeni...
Nu consider ca este un review folositor din moment ce nu ati "servit" decat o sticla de apa, deci neputind aprecia raportul calitate/pret.
@stroecristian83:
”Nu mai stiu daca avea vreun meniu in fata intrarii
Probabil aveau; dar eu când am fost la una dintre tavernele de top din Parga, mai pe la-nceputul verii, am verificat mai întâi pagina lor de internet și mi-am zis că „odată merită”; prețurile sunt mari, e drept, dar nu exclusiviste. Și are și Gil's meniu - sincer, mie mi se par prețuri normale, mai ales pentru ce oferă (și pentru calitate, altfel n-ar ocupa ei primul loc de acolo).
Da'... asta e! să apreciem tactul personalului și să fie tuturor o întâmplare din care să învățăm ceva util: pentru o cină la restaurant, luați cam de două ori suma maximă prevăzută inițial la voi; eventual și un card de credit/debit, cu ceva bani pe el...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)