GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Fabrica de Bere Ursus, sau ce a mai rămas din ea!
Adresa poştală : mun. Cluj Napoca, Calea Manastur, 2-6;
Pagina web oficială : fabricadebere.euphoria.ro;
Coordonatele GPS : N 46.762817 x E 23.571548;
Program : Luni - Duminica : 8 AM - ultimul client (ultima comandă pentru mâncare se poate face la 12 PM).
Am mai spus pe ici pe colo faptul că m-am desăvârşit ca individ şi mi-am dezvoltat personalitatea în acest oraş, adevărată capitală culturală a Transilvaniei, unde am locuit de la 14 la 18 ani, pe timpul liceului, astfel că, de fiecare dată, mă-ntorc la Cluj - Napoca cu o reală plăcere. De asemenea, ştiu sigur că am mai spus că în ultimul timp (a se citi de aproape 2 ani), ajung acolo, în Cluj - Napoca, mai des decât mi-aş dori, pentru motive personale.
Şi cum, omul mai trebuie să şi mănânce, eu când merg la Cluj - Napoca, mănânc la Wok'n Roll, dacă vreau mâncare asiatică, sau la Napoca 15 dacă vreau să mănânc ceva aproape de locul unde am treabă, dar atucni când am timp, în considerarea tinereţii mele (cine nu a auzit de berea Ursus, nu-i aşa... ?), caut mai mereu restaurantul de la Fabrica de Bere Ursus, cel despre care vreau să vă povestesc azi.
Acest restaurant este amplasat pe o parte din ceea ce a fost cândva (încă de pe la 1700), celebra Fabrică de Bere Ursus, dărâmată azi. Pe cea mai mare parte, azi se construieşte un ansamblu de blocuri, iar berea Ursus se fabrică oriunde altundeva, numa' la Cluj ba'! :((
Cum restaurantul este amplasat pe o stradă foarte circulată, peste drum de Facultatea de Agronomie, unde parcarea nu este posibilă, eu am parcat de fiecare dată, după colţ, pe strada Berăriei, aşa că dacă vreţi să ajungeţi acolo, intoduceţi în GPS coordonatele N 46.762722 x E 23.570763.
În fapt, acest restaurant este unul destul de cunoscut şi căutat în Cluj, pe de o parte, deoarece este amplasat aproape de căminele studenţeşti din Haşdeu, aşa că are drept public ţintă inclusiv studenţii, pe de altă parte deoarece are pe timp de vară o terasă extrem de generoasă şi nu în ultimul rând, deoarece în restaurant au fost amplasate câteva instalaţii şi se produce chiar acolo berea Ursus Nefiltrată, foarte apreciată de consumatori.
Eu AmFostAcolo de 3 ori, prima dată în 02.07.2014, a doua oară în 07.07.2015 şi a treia oară (am evitat să spun ultima oară, pentru că sigur am să mai merg acolo) în 15.04.2016.
Prima dată am stat pe terasă, de unde şi culoarea roşiatică a fotografiilor, dată de culoarea roşie a umbrelelor de soare.
Atunci, am fost singur şi am savurat specialitatea casei, respectiv Rib Eye Steak (39 lei) - adică un antricot de vită la grătar, servit cu ciuperci sote, crutoane de pâine cu usturoi şi cremă de unt cu chipolinno, un preparat de excepţie, bine executat şi frumos prezentat pe farfurie (P14).
Un preparat pe care-l mănânci prima dată cu ochii, pe urmă-l miroşi pentru a-ţi desfăta şi simţul mirosului şi pe urmă, în cele din urmă, te încumeţi să-l mănânci.
Am băut şi o bere (fiind cu maşina am luat un Ursus fără alcool - 7 lei) şi un espresso (6 lei).
A doua oară am fost trei persoane şi am stat la interior.
Restaurantul are la intrare mai multe săli, destinate mai ales clienţilor care merg acolo la un pahar de Ursus, dotate unele cu mese pentru 4 persoane, sunt 2 mese care chiar au dozatoare montate pe ele, pentru cei ce au de gând să stea acolo "a la long", iar alte mici săli au mese mai joase, de genul celor de club.
Există mese şi la etaj, dar eu nu am fost acolo şi nu ştiu exact cum sunt acestea.
Noi am stat de fiecare dată când ne-am aşezat la interiorul restaurantului, în sala din spate, cea dotată cu mese pentru 6-7 persoane (P07), cu banchete din imitaţie de piele, lângă care sunt amplasate şi instalaţiile de făcut bere (P06 şi P07).
Atunci am luat 3 ciorbe de burtă (13 lei/porţia - P15), un platou "pork mixed grills" (conţine ceafă, ciolan, costiţe, cotlet şi scăricică de porc la grătar la 86 lei - P17), o salată de varză (13 lei - P22), o porţie de cartofi copţi cu usturoi (9 lei - P31), o porţie de cartofi cu smântână şi ceapă (9 lei - P16), apă minerală (12 lei - sticla de 0,75 ml.), pâine (3 lei/porţie), un ardei ute (1 leu) şi un espresso.
Totul a fost foarte bun, mai puţin cartofii cu smântână şi ceapă care nu ne-au plăcut.
Oricum, mâncarea a fost prea multă, platoul are 1 kg., aşa că am luat şi acasă din ea.
A treia oară, vinerea trecută, AmFostAcolo 2 persoane, eu am comandat doar un Gulyas de vită (P19 - 13 lei), iar mama a avut poftă să mănânce o pizza, aşa că a ales o pizza carbonara (P18 - 23 lei).
De data asta am luat şi câte un desert, adică o Brownie (prăjitură cu ciocolată, cremă de mascarpone, fructe de pădure şi cremă engleză, P21 - 14 lei) şi o Black forest chesse cake (prajitură cu blat din biscuiţi de cacao, cremă fină de brânză, cireşe întregi şi cremă engleză, P20 - 14 lei).
Ce să vă spun, una peste alta, mâncarea este bună, bine gătită, montarea pe farfurie atentă, atmosfera faină (drept îi că nu am fost niciodată într-o seară de vineri de ex.), servirea foarte atentă, preţurile puţin cam mari, dar... mănânci în Fabrica de Bere Ursus, nu-i aşa?
Acum, ultima dată, m-am uitat mai bine şi prin meniu (apropo, acesta arată acum ca un ziar, pe care eşti invitat să-l răsfoieşti) şi pot să vă spun că acesta este foarte cuprinzător, conţinând de la preparate pentru micul dejun (de ex. omlete de mai multe feluri, scrambled eggs, florentine eggs, etc.), vreo 6-7 feluri de supe/ciorbe (de ex. gulyas, de periosoare, ţărănească de văcuţă, supă cremă de roşii cu busuioc, ciorbă de brută, etc.), la deserturi, în afară de ce am arătat mai sus, există şi tiramisu, platouri cu fructe sau cu brânzeturi, o gamă variată de garnituri, pizza şi paste, salate şi sandwich-uri.
La capitolul feluri de bază, există o ofertă aşa de mare că pur şi simplu îţi vine greu să alegi. De ex. : Barbeque pork ribs (coaste de porc marinate în sos barbeque, servite cu cartofi prăjiţi), Beef tongue (limbă de vită în sos vânătoresc), Confit duck drumsticks (pulpe de raţă confiate, servite cu varză calită şi cartofi copţi), Grilled duck breast (piept de raţă la grătar, servit cu piure de mazăre şi morcov, seminţe de rodie şi chivas), Crispy trout strips (păstrăv prăjit în crustă de mălai), Grilled beef tenderloin (muşchi de vită la grătar, servit cu piure de cartofi cu trufe şi sos savory), dar şi mai tradiţionalii mititei, cârnăciori, ceafă, scăricică, etc. la grătar.
Că există wi-fi care funcţionează foarte bine, că se poate plăti cu cardul şi că restaurantul străluceşte de curăţenie, este de la sine înţeles, aşa că nu mai pomenesc despre chestiile astea enormale/uzuale...:))
În conclutie, AmFostAcolo, de mai multe ori, am să mai merg (mai ales când nu conduc, ca să beau o Ursus Nefiltrată, produsă acolo) şi vi-l recomand şi vouă, fără reţinere!
Trimis de bogumil in 20.04.16 22:12:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cand voi mai ajunge prin Cluj imi va fi foarte greu sa aleg unde sa mananc avand in vedere ce ai povestit. Si ca sa fie complet chinul meu m-am uitat (si binenteles votat) si la articolul privind mancarea asiatica.
Ce sa spun totul este pe placul meu (desi nu prea cred ca este ceva care sa nu-mi placa), berea - minunata si ma pot bucura ca am vizitat o fabrica de bere in Austria in 2001 (am povestit putin in articolul despre Wells) si am baut acolo 2 beri minunate care impreuna cu vestitii covrigi erau de milioane.
Iar mancarea asiatica (chinezeasca mai precis) am descoperit-o in 2013 odata cu prima deplasare in China si pentru ca am descoperit si un minunat restaurant chinezesc langa casa (am 5 minute de mers pe jos pana acolo) incerc ca periodic sa-l frecventez, urmatoarea programare este marti de ziua celui mic- care face 16 ani , asa tot ce ai scris a fost pe gustul meu deci te felicit si votez ca atare.
@mishu
Mulţumesc pentru intervenţie şi pentru aprecieri.
La mulţi ani moştenitorului tronului (cum zicea pe vremuri un fost şef, raportându-se la fii-mea), în avans şi distracţie cât mai faină.
@all
Mulţumesc că aţi trecut pe aici şi aţi apreciat această scriere...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Cimbru Author Cuisine] Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca — scris în 30.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Form Cafe (Pub)] Form — scris în 04.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ