GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Napoca 15 un restaurant cu iz boem
Adresa: mun. Cluj, str. Napoca, nr. 15;
Pagina web: napoca15.ro;
Coordonatele GPS: N 46.767840º / E 23.588231º.
În Iulie 2014, având mai multe zile treabă prin oraşul adolescenţei mele, unde zic eu, m-am desăvârşit ca individ (sunt absolventul unui liceu din această adevărată capitală culturală a Transilvaniei), am încercat mai multe restaurante.
Astfel, am ajuns să mănânc şi aici, la Napoca 15.
Restaurantul, după cum îi spune şi numele este găzduit de imobilul cu nr. 15, de pe str. Napoca, un imobil bine restaurat în anii ce au trecut, care dispune în stânga culoarului de o sală de restaurant cu 2 încăperi pentru fumători, sau nu, cu o capacitate maximă de vreo 30 locuri, deci este un restaurant micuţ şi intim.
În dreapta culoarului este amplasată cafeneaua (ce păcat că servesc doar cafea River, eu cafengiu mare, aş fi preferat o marcă mai bună :( ), astfel că, nu-i musai să ocupi o masă în restaurant dacă vrei să stai doar la "un pahar de vorbă".
În faţa imobilului, pe stradă este expus într-o vitrină şi meniul restaurantului, aşa că, poţi lua la cunoştinţă, încă din stradă, ce poţi comanda în restaurant. De asemenea, mai era şi un panou care indica faptul că, vinerea seara este muzică live...
Eu, fiind vară, am stat în curtea interioară, amenajată în curtea din spate al imobilului, unde sunt maxim 20 măsuţe din fier forjat, de maxim 4 persoane (în opinia mea pe o astfel de masă, nu intră 4 farfurii întinse), dar există şi grupuri de câte 2 mese, unde pot sta mai multe persoane. Scaunele sunt din lemn, destul de comode.
Dacă serveşti masa, peste tăblia mesei din fier forjat, se aştern naproane din bambus, aşa că nu sunt probleme cu stabilitatea farfuriilor, paharelor, etc...
Pe jos, curtea este pavată cu piatră cubică, zidurile la reabilitare au fost păstrate cu cărămidă aparentă, pe care sunt montate din loc în loc lampadare din fier forjat.
De asemenea, sunt amplasate mai multe dispozitive de încălzire cu gaz metan, astfel că, presupun că terasa este deschisă până toamna târziu.
În mijlocul curţii tronează un arbore care dă suficientă umbră pe timp de vară.
Nu ştiu de ce, dar aranjamentul asta al curţii, muzica în surdină şi tinerii care stăteau la o masă lângă mine, m-au făcut să mă simt ca într-un spaţiu neconvenţional, care mi-a dat o stare de bine, încă dinainte de a-mi potoli foamea :)
Meniul, cu toate că nu este unul imens, are totuşi o selecţie suficientă de bucate bine alese, astfel încât să poţi găsi ceva de mâncat, indiferent de preferinţe. Există 8 feluri de ciorbe/supe, 11 feluri de paste, preparate din carne de porc, vită, pui, 10 feluri de salate (mă refer aici la salatele ca feluri de mâncare), 11 feluri de specialităţi (mi-a plăcut că aveau de ex. limbă cu măsline, cu sos picant, dar nu mi-a plăcut că serveau pangasius :( ), plus o bună selecţie de vinuri (tăriile ordinare nici nu le-am căutat, dar sigur există).
De asemenea, au 3 tipuri de meniuri. Unul la 19 lei, unul la 22 şi unul la 26 lei. Toate conţin o supă, un fel principal, o garnitură, o salată şi un desert. Ceea ce le diferenţiază este numărul variantelor din care poţi alege şi ingredientele din care sunt acestea construite (de la cele ceva mai ieftine - gen ficăţei de pui, la meniul de 19 lei, la cele mai complexe, de ex. limba, la meniul de 26 lei).
Eu am luat o supă cremă de sparanghel, servită cu crutoane făcute în casă, o porţie de pui indian servit lângă orez cu legume şi salată de varză, iar la desert o porţie de papanaşi. Acesta a fost un meniu de 26 lei.
Mâncarea a fost foarte bună, supa preparată pe loc (de aici şi o mică aşteptare), puiul indian cu aromele foarte echilibrate şi picant, exact cum îmi place mie, iar la papanaşi mi-a plăcut mult faptul că nu i-au adus inundaţi în sos, ci sosul mi l-au servit separat, pentru a-mi pune dacă şi cât vreau.
Sigur că, am luat şi o cafea (cu laptele plătit separat :( ) şi o apă, astfel că, totalul de plată a fost 37 lei. Pentru un prânz gustos, într-un loc cu o atmosferă faină, a meritat cu siguranţă!
Atenţie, str. Napoca este o stradă cu sens unic, care-şi varsă fluxul (mare) de maşini în P-ţa Matei Corvin, iar pe această stradă (Napoca), parcarea este interzisă. Astfel, cel mai convenabil, merită lăsată maşina în parcarea supraterană din spatele primăriei (P-ţa Lucian Blaga), sau în parcarea amenajată în jurul P-ţei Matei Corvin.
În concluzie, AmFostAcolo, am să mai merg şi vă recomand şi vouă, fără rezerve acest restaurant.
Trimis de bogumil in 01.02.15 12:40:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ah, cat m-am chinuit sa imi aduc aminte cum se numea restaurantul asta, am fost acum cativa ani in Cluj, la un congres si am mancat de vreo doua ori seara la Napoca 15, si imi amintesc ca tare mi-a placut!
Acum ceva vreme, cand m-a intrebat cineva despre un restaurant bun in Cluj si trebuia sa dau un raspuns rapid (nu aveam timp sa caut pe internet sau nu mai stiu contextul), i-am spus... "Nu stiu, ceva cu un numar (!) Cauta si tu!"...
Sper ca s-a descurcat!
Multumesc ca mi-ai adus aminte, restaurantul asta bun chiar merita un review pe masura!
Mulţumesc şi eu pentru vizită.
În perspectiva viitoarelor vizite la Cluj, te rog să mai treci pe la mine. Am să scriu în perioada următoare despre restaurantul de la Fabrica de Bere (de pe amplasamentul fostei fabrici de bere Ursus ) şi despre un restaurant fabulos - Euphoria Biergarten, aşezat într-o locaţie dragă sufletului meu. Lângă Chios...
@bogumil - Foarte interesant... Eu merg la Cluj cel putin o data pe an, in octombrie am stat o saptamana si in fiecare seara incerc cate un restaurant. Am fost deja la Euphoria Biergarten, o mancare foarte buna, din 15 persoane doar uneia singure nu i-au placut pastele iar decorul este foarte dragut. Mie mi-a placut foarte mult la Panoramic Cetatuie, priveliste de senzatie si o masa de festin, plus Transilvania, Aroma etc. La Napoca 51 nu am fost asa ca suna interesant. Multumesc pentru pont!
@larissa2015
Îţi mulţumesc şi eu pentru vizită. Şi le mulţumesc, tuturor celor ce au citit şi apreciat rândurile de mai sus.
Foarte bun rewiev. De luat in seama acest restaurant cand voi ajunge la Cluj. Felicitari, si superbonusul din partea mea.
Mulţumesc pentru aprecieri şi tuturor celor ce au vizitat şi apreciat acest review.
@bogumil - Stiu unde e terasa dar nu nu cred ca am mancat acolo vreodata.
Daca-mi permiti, am sa fac doar o mica observatie: Piata Matei Corvin se numeste in realitate Piata Unirii. Inainte de 1990 se numea Piata Libertatii.
Scuze pentru interventie.
Toate cele bune!
@Flaviu
Mulţumesc mult pentru vizită şi completări.
Chiar nu ştiam exact denumirea pieţei, deoarece eu întotdeauna (din 1987 de când am ajuns prima dată la Cluj, la liceu) i-am spus P-ţa Matei Corvin. Nu ştiu de ce. Poate pentru că acolo îi statuia lui cu acelaşi nume...
@bogumil - Am facut aceasta completare doar pentru a veni in ajutorul celor mai putin -sau deloc - cunoscatori ai Clujului.
Sper sa mai scrii despre Cluj, eu sunt interesat direct de acest subiect.
O duminica faina!
@bogumil - Tocmai ce am aflat ca restaurantul de care imi aminteam si pe care il cautam nu e asta al tau, ci Napoca35 :- ( (... Si ce ma bucuram!
Of, nimic nu e ce pare-a fi!...
@cristina65: Sigur este vorba despre același restaurant. La numărul 35 este o casă, iar pe partea respecyivă a străzii Napoca este singurul local.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Cimbru Author Cuisine] Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca — scris în 30.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Form Cafe (Pub)] Form — scris în 04.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ