The Bricks 1903
Termin cu povestea excursiei la Cluj din toamna trecută; îmi propun să revin cu vizitele la Bârlogul Ursus, la Muzeul de Artă și la Castelul Bánffy de la Bonțida. Cel mai probabil – nu voi avea timp, dar vă rog să apreciați faptul că îmi propun.
Pe drumul către Iași aveam planificate două opriri: prima la Bonțida, a doua la Târgu Mureș. Am povestit deja vezi impresii: ne-a plăcut mult la Bonțida și am prelungit șederea acolo, prin urmare nu prea mai aveam timp să vedem ceva pe îndelete în Tg. Mureș. Însă nici să ajungem pe lumină în Iași nu era o opțiune 😊, deci cu ce înlocuim?
Cu o oprire în Bistrița – am decis ad-hoc. Unii nu văzuseră până atunci frumosul oraș săsesc din care, într-o oră, poți înțelege cât de cât ceva (Tg. Mureș necesită evident mai mult timp). Am străbătut așadar pietonalul, intrând și pe vreo două dintre pasajele de acces în curțile din spatele clădirilor de la stradă, apoi am intrat în minunata Biserică Evanghelică, cea cu cel mai înalt turn dintre toate bisericile sașilor transilvăneni. Am făcut poze (unele – atașate acestui articol), apoi am revenit în Piața Unirii, pentru că în vecinătatea acesteia urma să luăm masa.
Cu o zi înainte, tot eu fusesem cel care a propus Motor Rock Bisztró vezi impresii, și toată lumea a fost mulțumită. Mi-a revenit, așadar, sarcina de a alege din nou. Cum faci, dom’le, că nu dai greș aproape niciodată – ați putea întreba? Simplu: am încredere în „numerele mari” . Intru pe AFA atunci când vreau să citesc o poveste, dar, atunci când soarta grupului depinde de alegerea mea :), apelez la prietenul Google. Nu e nicio filozofie.
The Bricks 1903
Adresă: Str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, Piața Unirii 3,420063-Bistrița
Web: thebricks1903.ro sau pe FB
Google: 4,6/5 (1200 recenzii) maps.app.goo.gl/A7PwhtseDs64mywQA
O clădire lungă mărginește o stradă scurtă, care unește Str. Dornei cu Str. Ion Luca Caragiale. (Mi s-a părut ciudat că niciuna dintre arterele sau aleile Bistriței istorice nu are nume german.) După cum scrie pe ea, construcția datează din 1903, a fost restaurată acum zece ani și transformată în hotel – iar, la parter, este un restaurant. Se vede că s-a investit mult și cu folos: nu am verificat hotelul, dar restaurantul este elegant și... se mănâncă bine.
Se intră într-o terasă acoperită, cu pereții plini de citate motivaționale și având, într-o laterală, un televizor uriaș. (Am căutat așa ceva prin Iași săptămâna trecută, să văd împreună cu cineva finala Ligii Campionilor, și am găsit cu greu – și, acolo unde am găsit televizor, nu am găsit locuri la mese :(.) Ne-am oprit pe terasă, dar am dat o tură și prin restul restaurantului, în căutarea toaletei. O sală este amenajată stil Motor Rock Bisztró, alta e clasică, alta stil pub – în fine, un loc interesant, mi-a plăcut cum arată.
Locul e deschis din zori și până-n noapte (8:30 - 0:00, doar sâmbăta și duminica încep de la 10:00, dar pun pariu că stau până mai târziu, dacă au clienți).
Meniul îl consulți pe telefon, scanând un cod QR; îl găsiți aici: meniu.la/thebricks. Cred că am fi primit și meniuri tipărite, dacă am fi cerut, dar ne-am descurcat așa.
Cum tocmai vizitaserăm Bârlogul Ursus și eram culți în materie de tipuri de bere, am cerut câte un Pale Ale; ni s-a recomandat Bistriteana by Musai și a fost bună, dar atât (adică bună, nu grozavă). Șoferii și doamnele au luat limonadă cu mentă / ghimbir / fructe de pădure (22 lei, mai scumpă cu 1 leu decât berea).
Comanda la mâncare a fost variată – eram șapte oameni la masă, fiecare cu gusturile sale. Eu și încă cineva am ales cotlet de porc tomahawk cu sos de ciuperci, care a venit însoțit de mujdei. Au avut usturoi și alții, deci nu m-am/ne-am simțit foarte vinovat/ți când am urcat în mașină. Am cerut și extra-porție de salată de hribi, sunt fan așa ceva, deși domnișoara care ne-a servit mi-a spus de la început că rețeta presupune deja prezența ciupercilor în farfurie.
Hribii au fost o constantă în meniu: s-au comandat două tipuri de pizza, pizza cu vită și hribi, respectiv pizza cu hribi și trufe. Arătau bine și cică au fost gustoase. Aveau margini umflate, și peste doar două luni aveam să aflu că aceste margini ar fi putut fi folosite cu mult mai bine vezi impresii 😊.
Au mai fost pe masă penne carbonara, corect gătite, și scăriță de porc la cuptor cu cartofi (tot însoțită de mujdei). Ce mai, totul arăta bine și a fost bun-bun.
Personalul a fost, și el, la înălțime: eficient, politicos, cu zâmbetul pe față.
Prețurile nu sunt mici, nici imposibil de mari – le puteți verifica pe link-ul indicat.
În aceeași clădire, dar cu intrare separată, este o gelaterie. (În afară de mine) lumea a apreciat înghețata; ochiserăm „obiectivul” înainte de a intra în restaurant, motiv pentru care nici nu s-a luat desert. Oricum, nu era cine știe ce ofertă la capitolul ăsta.
Recomand locul, dacă ajungeți prin oraș. Și recomand orașul, chiar și pentru o vizită scurtă.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de adso in 08.06.26 17:48:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BISTRIȚA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@adso: Mi-ai făcut poftă cu hribii tăi 😄. Și eu sunt fan. Mai găsesc din când în când și iau cate 2-3 kile și-i pun la borcan cu oțet și niscai mirodenii. Bine, nici cu scăricica aia de porc nu mi-ar fi rușine în momentul ăsta.
Mă gândeam, citind articolul ăsta și zâmbesc așa... pe sub mustață. Acum un an și ceva, doi, nu prea "băgai" articole despre locuri de umplut mațul. Acum le descrii atât de bine, că pe mine unul, m-apuca foamea instant când le citesc.
Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi când voi citi despre cheviche sau quinoa cu carne de alpaca 😄. Să fim sănătoși până atunci.
@Pușcașu Marin: Erau acruți și cărnoși, miam miam. Acum îmi dau seama că de mult n-am mai mâncat. Trebuie să corectez asta
Da, am evoluat, am învățat să scriu și despre crâșme. Sau am involuat, dacă îl întrebi pe Marius.
Nu știu ce să spun, nu povestesc strict despre ce am avut în farfurie, sunt mai mult niște chestii așa, amestecate, care apar ca urmare a faptului că nu am timp să scriu mai mult. Și atunci fac și eu un ghiveci. Adică... ceva de mâncare, nu?
Până voi mânca alpaca, a mai apărut o provocare în viața mea. Dacă vom fi sănătoși, te țin la curent.
Mersi pentru ecou. Seară minunată!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
- Aug.2023 Terasa Corrida en sol și alte „gustări” în Bistrița — scris în 04.09.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Țărănesc Casa Doamnelor] O masă tradițională la Casa Doamnei — scris în 31.08.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Urban Bistro] Urban Bistro din Bistrita – mâncare bună — scris în 26.08.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Amaretto Caffe] Un local de provincie tare chic sau șic — scris în 07.02.22 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 [Restaurant-terasa Corrida en Sol] Am rezervat la Crama si am mancat la Corrida - Restaurant Crama Veche (Terasa Corrida en Sol) - Bistrita — scris în 10.10.17 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Restaurant hotel Coroana de Aur] Restaurant Coroana de Aur - După ani şi ani... — scris în 17.11.16 de kelyboy din BACăU - RECOMANDĂ

Rog așteptați...