Cu ocazia mini-sejurului de la Govora am facut o vizita la Salina Ocnele Mari care se afla numai la 17 Km de Hotelul Palace. Recunosc ca suntem atrasi de salinele din tara noastra si de efectul acestora asupra cailor respiratori. Pana in prezent am vizitat Salina Praid, Salina Targu Ocna si in tinerete Salina Slanic Prahova.
Accesul in salina se face cu autobuze care circula de regula din 30 min. in 30 min. Biletele se cumpara inainte de urcarea in autobuz si costa 22 lei in zilele de sambata si duminica iar in restul saptamani pretul este de 20 lei, dar retineti ca luni si marti salina este inchisa. apreciez ca drumul cu autobuzul dureaza cam 10 min. Parcarea in jurul salinei este gratuita dar sunt niste copii care te indruma iar apoi incep sa iti ceara bani, mici parcagii ca in Bucuresti.
Salina este formata dintr-un caroiaj de galarii arcuite care comunica intre ele, nu este ca la Praid o sala mare si inalta. Apreciez ca salina este totusi mare pentru ca odata cu noi au sosit 2 autocare cu turisti inafara de turisti ocazionali ca noi iar in salina nu se simtea aglomeratia.
Ma impresionat in mod deosebit biserica din salina care cu tot mobilierul auster expira caldura. In momentul cand am ajuns se desfasura slujba iar un preot relativ tanar miruia credinciosi si dadea mici sfaturi acestora.
In salina sunt mai multe locuri de joaca gratuite pentru copii dar si cateva distractii cu plata: mese de tenis de masa, niste mese de fotbal (nu stiu cum se cheama), doua circuite de carting actionate de pedale, un teren sintetit de tenis de camp.
dealungul galeriilor sunt leagane de lemn, mese si banci sau scaune de lemn, un mic muzeu cu utilaje pentru minerit si cateva chioscuri cu sucuri, cafea, ceai, dulciuri, etc.
Deasemenea se afla un bar denumit vinarie si un restaurant am impresia cu autoservire care totusi pana la ora 12 nu s-a deschis. In interiorul salinei sunt mai multe grupuri sanitare destul de curate.
Langa biserica se afla o moara cu apa si cateva manechine iar aproape de intrare se afla cateva statui din sare si un magazin care vinde produse din sare, parca la Praid diversitatea
produselor era mai mare.
Apreciem ca iluminatul cu lumina calda este cam slab din aceasta cauza poate unele poze nu sunt perfecte, dar nu stiu daca este un minus sau un plus depinde de gusturi.
Am ramas surprins sa constat ca pe acest site nu sunt impresii despre acest obiectiv.
Orasul Ocnele Mari este defapt o comuna care are cateva blocuri. Asfaltul de pe strazi este plin de gropi iar in aceasta perioada este mort. Am vazut numai pensiuni si restaurante inchise. Am dorit sa mancam pentru a face o economie pentru ca restaurantul Palace este scump dar nu am avut unde. Nu mi-a placut Ocnele Mari daca in Govora Bai se vedeau fondurile europeni aici totul parea ramas in urma.
Recomandam cu sinceritate colegilor AFA sa viziteze Salina Ocnele Mari.
Trimis de olteanul2010 in 11.02.20 11:37:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în OCNELE MARI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Salina Ocnele Mari, OCNELE MARI" (deja existentă pe sait)
- Oct.2024 Salina Ocnele Mari — scris în 09.11.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Pierdere de timp Salina Ocnele Mari! — scris în 21.06.21 de ux120300 din BUCUREșTI
- Mar.2020 Locatie frumoasa, merita vizitata. — scris în 18.12.20 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 O salină care ne-a plăcut mult — scris în 11.02.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Orasul subteran — scris în 01.08.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Vizita la Salina Ocnele mari — scris în 26.08.17 de Creola din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Salina Ocnele Mari — scris în 06.07.17 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ