ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.04.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 28.11.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Complexul Turistic Salonti - Draşov

TIPĂREȘTE

Pagina web oficială : salonti.ro;

Coordonatele GPS : N45.939698 X E 23.749223.

Pe timpul verii, locuitorii din Alba - Iulia şi de ce nu, turiştii care vizitează ”Cealaltă Capitală”, dacă vor să se... bălăcească, nu prea au alternative, deoarece în Alba Iulia există un singur ştrand cu un bazin pentru adulţi în cadrul Bazei Sportive Winner's Club Talnar, asta dacă nu socotim şi cele câteva băltoace situate în incinta unora din hotelurile/pensiunile din oraş.

Şi astfel, alternativa oferită de Complexul Turistic Salonti, din Draşov, despre care doresc să vă vorbesc azi, este una de luat în considerare.

Eu AmFostAcolo de două ori. Prima dată în 2012 (anul deschiderii) şi a doua oară în 2015.

Complexul Turistic Draşov, este situat la circa 35 km. de Alba Iulia, foarte aproape de limita cu judeţul Sibiu şi se poate ajunge atât pe traseul Alba Ilia - Sebeş (A1) - Cunţa - Draşov, cât şi pe traseul Alba Iulia - Drâmbar - Ciugud - Vingard - Draşov.

Cel mai bine, puneţi în navigator coordonatele GPS, deoarece odată ajunşi în Draşov, drumul spre complex este destul de slab semnalizat, există şansa să treci pe lângă el. Căutaţi cu atenţie următorul indicator (P01).

După ce părăsiţi şoseaua asfaltată şi urmaţi drumul de ţară (unul foarte bun şi practicabil pe orice condiţii meteo), la vreo un km., ajungeţi la acest complex, care cuprinde o pensiune (prima clădire întâlnită, pe partea stângă) cu 16 camere cu baie proprie (la un tarif de 100 lei/noapte, fără mic dejun), lângă care, anul trecut, a răsărit o mini grădină zoo, în care erau câteva căprioare şi lebede.

Mai apoi, ajungeţi în parcarea complexului, iar în faţă apar cele 10 căsuţe pentru închiriat (cu baia comună), în spatele cărora există balta mică, pentru pescuit sportiv (a doua este amplasată în spatele bazinelor), iar pe dreapta este clădirea restaurantului ”Hanul Ars” şi ansamblul ştrandului.

Am înţeles că lacurile de aici sunt destul de căutate de pescarii sportivi, dar nu cunosc detalii. Pentru mine, pescuitul este o… pierdere de vreme (îi rog pe pescari să-mi ierte sinceritatea), dacă ne raportăm la vremurile pe care le trăim, când, eu nu mai am timp pentru nimic şi, pe de altă parte, peştele-ţi poate ajunge în farfurie şi fără să-l pescuieşti tu :))

Încă de la intrare, se observă tabla care certifică faptul că acest complex s-a ridicat cu fonduri europene, adică vreo 200.000 euro + o sumă similară fonduri ale proprietarilor şi una peste alta, cred că această investiţie s-a realizat pentru că… au fost multe de făcut, acolo, într-un loc pustiu.

Intrarea în 2012 era de 10 lei/persoană/pe zi, pentru o zi din cursul săptămânii şi 15/zi/persoană în zilele de la sfârşit de săptămână, iar închirierea şezlongului era de 5 lei/zi.

În 2015, preţul a fost de 15 lei/persoană/pe zi, pentru o zi din cursul săptămânii şi 20/zi/persoană în zilele de la sfârşit de săptămână, şezlongul fiind inclus în preţ.

Adică… tot aia, doar prezentată altfel =))

A, copii plătesc 10 lei/zi, dacă au vârsta până-n 14 ani.

Programul de acces la cele trei piscine din complex este între orele 8.00 şi 20.00.

Complex Turistic Salonti Draşov are amenajate trei piscine, două dintre ele cu apă sărată (fosfato - ioduroasă), benefică pentru afecţiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) şi pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare (după cum am citit pe indicatoarele aflate la intrarea în ştrand), iar una cu apă dulce.

În fapt, vorbim despre un bazin cu apă dulce cu dimensiuni de 20/10 metri şi o adâncime de 1.80m.

Un bazin cu apă sărată cu dimensiuni de 20/10 metri şi o adâncime între 1,20 şi 1,80 metri metri

Plus o piscină pentru copii cu apă sărată, cu dimensiunea de 14/7 metri şi o adâncime între 0.80 şi 1.20 metri.

Acest bazin are şi o ciupercă şi 2 tobogane cu aterizare în apă… foarte apreciate de copii.

Complexul deţine, lângă piscina pentru copii şi un loc de joacă destinat celor mici, în care se găsesc tobogane, leagăne şi un castel gonflabil.

Pe laturile lungi ale complexului există o zonă cu iarbă, pe cea dinspre intrarea în complex, sunt amplasate câteva umbrele (4 rânduri cu vreo 10 umbrele pe rând), sub care există şezlonguri din lemn, iar pe cealaltă latură cu iarbă, eu nu am văzut şezlonguri (poate se suplimentează acolo cu şezlonguri în week-end).

Pe acea latură există mai multe vestiare cu cabine din lemn, lângă care este amplasată zona toaletelor (în dreapta), iar în stânga sunt amplasate mai multe mese şi bănci din lemn, unde cei ce-şi aduc de acasă de-ale gurii, pot savura masa.

În centrul complexului, printre şi pe lângă piscine, unde există o zonă cu gresie antiaderentă, sunt amplasate alte şezlonguri şi câteva umbrele din acelea oferite de diverse mărci (mai ales de băuturi răcoritoare, bere şi îngheţată), de data asta, din cele ordinare, de plastic, precum şi zona duşurilor.

Pe latura din stânga, la intrare, după casierie, există un stand pentru îngheţată şi mai apoi o mare terasă din lemn, acoperită, deservită de un bar, de unde-ţi poţi lua o apă, o bere, o cafea, sau ceva de ronţăit, la preţuri modice.

În spatele acestei terase, cu acces direct din terasă, găsim o curte interioară a restaurantului ”Hanul Ars”, împânzită de mese cu bănci din lemn, acoperite, unde poţi savura din bucatele restaurantului.

Noi am preferat să mâncăm în interiorul restaurantului, nu în grădină, deoarece când am fost noi era foarte cald şi am preferat răcoarea restaurantului.

Despre restaurant pot să vă spun că este decorat rustic, cu bârne de lemn la vedere, cu lambriu din lemn şi are expuse pe pereţi tot felul de trofee de vânătoare, costume populare şi diverse obiecte de prin gospodăriile ţărăneşti.

Meniul este unul îndestulător, nu foarte stufos, complex, ori sofisticat, dar are felurile alea clasice, cu care nu dai niciodată greş. Am foto cu meniul, dar nu cred că-i important. Pot oferi detalii la cerere.

Noi am mâncat piept de pui la grătar cu cartofi pai (16,50 lei – în 2012), un bulz ardelenesc (13 lei – în 2012) şi o tigaie ”Salonti” picantă (15 lei în 2012) şi a fost suficient şi ok. Nu mai mult, nu fine food, ca la Gavroche, nici vorbă :)). Am foto cu mâncarea, dar nu le pun, că nu mâncarea-i importantă în această scriere, dar voi pune o fotografie cu interiorul restaurantului (P16).

Ei bine, mie mi-a plăcut la Salonti, am avut parte, de fiecare dată, de câte o bălăceală pe cinste, într-o atmosferă foarte faină, drept fiind că am evitat să merg în week-end tocmai pentru a evita aglomeraţia.

Trebuie să vă mai spun că, vizita mea din 2015 a fost determinată mai ales de faptul că, am auzit că-n 2014, acolo a avut loc un incendiu foarte violent, în urma căruia au ars filigoriile (locurile alea de luat masa cu ce-ţi aduci de acasă), cabinele de schimb şi terasa de la bazine, precum şi restaurantul într-o mare măsură, dar nu am găsit nici o urmă a acelui incendiu, proprietarii au reuşit să refacă integral complexul, în aşa fel încât cei ce le trec pragul să poată să beneficieze de toate serviciile complexului.

Ce nu am văzut eu, este salvamarul, dar, tot aşa, poate să existe în week-end.

În concluzie, AmFostAcolo, de mai multe ori, am să mai merg, de câte ori voi avea posibilitatea şi vi-l recomand şi vouă.


[fb]
---
Trimis de bogumil in 12.04.16 17:45:19
Validat / Publicat: 12.04.16 20:51:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SEBEȘ [AB].

VIZUALIZĂRI: 25111 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Complexul Turistic Salonti - Draşov. În ştrand, în dreapta, imediat după intrare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

zlatna
[13.04.16 08:08:13]
»

@bogumil - Felicitari, un articol foarte bun. Stiu unde e Drasovul, am trecut de multe ori prin Drasov cand mergeam la bunici. Despre acest strand nu am auzit, dar acuma citind articolul tau ma tenteaza sa fac o vizita la Drasov.

Cred ca la strandurile din Alba ai uitat de Bazinul Olimpic.

Felicitari pentru promovarea judetului nostru.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bogumilAUTOR REVIEW
[13.04.16 17:04:31]
»

@zlatna

Bazinul olimpic îi acoperit si are un singur bazin, motiv pentru care eu nu-l consider un ștrand.

Sigur că el există și este foarte fain si folositor ca bazin de înot, dar nu pentru distracție, cum trebuie sa fie un ștrand.

Chiar te rog să treci pe la Drasov când ai timp.

Cat despre promovarea, mai ales a orașului Alba Iulia și a împrejurimilor sale, nu mă opresc aici. Mai am încă vizite făcute prin diverse locuri, despre care nu am scris...

@all

Multumesc pentru vizită și aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgo
[16.04.16 07:52:04]
»

In 2014 aici a avut loc un incendiu, se pare ca de la o tigare lasta aiurea la o discoteca care se organiza dupa inchiderea strandului.

"Un incendiu devastator a distrus sâmbătă seara o pensiune din Alba în proporţie de peste 80 la sută. În incendiu au ars mai multe imobile ale Complexului Turistic Salonti din satul Draşov, comuna Şpring.

Pensiunea Salonti din localitatea Draşov, din comuna Şpring a ars sâmbătă în proporţie de aproximativ 80%, incendiul a izbucnit în jurul orelor 19.00 şi a fost stins după aproximativ două ore. La faţa locului s-au prezentat 6 autospeciale şi 30 de pompieri. La incendiu s-a deplasat şi o ambulanţă SMURD deşi nu au fost victime, un echipaj de la Miercurea Sibiului şi Serviciul Voluntar Şpring. Nu se cunosc cu exactitate cauzele de la care a izbucnit incendiul şi nici valoarea pagubelor produse. Reprezentanţii ISU vor comunica duminică, 30 martie mai multe detalii despre cauza şi pagubele produse. Primele informaţii indică faptul că investiţia de la Draşov era asigurată. În incendiu a ars complexul turistic pe o suprafaţă de aproximativ 3.500 metri pătraţi. Complexul turistic Salonti din satul Draşov se află în comuna Şpring din judeţul Alba şi s-a deschis oficial în data de 30 iunie 2012. Complexul este dotat cu trei piscine, două dintre ele cu apă sărată (fosfato-ioduroasă), benefică pentru afecţiuni ale aparatului locomotor (reumatismale degenerative, abarticulare, post-traumatice) şi pentru afecţiuni ginecologice, gastrointestinale şi hepato-biliare şi una cu apă dulce."

sursa: adev.ro/n38ipd

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bogumilAUTOR REVIEW
[16.04.16 13:25:25]
»

@dorgo

Q. E. D. (Quod Erat Demonstrandum).

Merci de ajutor și... tuturor pentru citire și apreciere!

dorgo
[17.04.16 08:30:05]
»

@bogumil - Prin 2014, am vrut si eu sa merg acolo, auzisem ca pe la Daia Romana si dincolo de ea, in jud. Alba, sunt izvoare sarate. Am citit undeva ca o familie, doi localnici din Drasov, care au lucrat un timp in Germania, s-au intors in satul lor, unde stiau ei ca exista 3 izvoare sarate. Le-au captat si au construit un complex balnear. Au pus ei o suma, a mai pus si UE jumatate si complexul s-a ridicat. Dar a izbucnit acel incendiu si am amanat plecarea. Nu credeam ca acest complex salin va renaste din propria-i cenuse...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bogumilAUTOR REVIEW
[17.04.16 09:24:06]
»

Musai să treci pe acolo. Cred că ești cel mai îndreptățit să ne spui ce si cum, comparativ cu alte astfel de stabilimente, ce valorifica resursele minerale. Chiar dacă aici apele nu sunt termale.

Oricum, rețeta de la Drașov este una de succes!

webmasterX
[16.09.17 12:47:01]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi în Sebeș și împrejurimi» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bogumil, dorgo, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Sebeș și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099203109741211 sec
    ecranul dvs: 1 x 1