Dacă Grand Hotel Sofianu este situat în acest mirific parc, nu se putea să nu îl vizităm și pe acesta. Chiar aveam din cameră o priveliște foarte îmbietoare asupra acestui parc.
Despre Parcul Zăvoi am aflat, de pe un panou instalat aici, că este unul dintre cele mai vechi parcuri din România și că a fost înființat la data de 09.08.1850 de către domnitorul Barbu Știrbei.
Noi am intrat în parc din fața galeriei de artă a hotelului, de unde sunt niște trepte care duc în acest parc. În imediata apropiere este o poartă mare de lemn care cred că este intrarea principală a parcului.
Am descoperit aici multe locuri de joacă pentru copii, foarte frumos amenajate și dotate cu chestii interesante. Am văzut și două zone dotate cu aparate pentru făcut mișcare, un loc unde poți să joci șah cu piese mari, o zonă pentru pasionații de skateboard și nu numai, un mic amfiteatru, etc.
În partea dreaptă a intrării principale se află un lac artificial, în mijlocul căruia este un restaurant, la care se ajunge pe un pod arcuit. În apropierea lacului am întâlnit și clădirea Teatrului Municipal „Ariel”.
Ce ne-a plăcut nouă cel mai mult la acest parc a fost zona amenajată în spatele parcării Hotelului Sofianu. Aici pe o porțiune destul de mare erau făcute aranjamente de diferite forme cu flori de toamnă de diferite culori. Este ceva foarte frumos.
Un alt lucru interesant era faptul că în parc sunt foarte multi brazi, iar frunzele care au căzut de la ceilalți copaci s-au oprit pe crengile micuților brazi și ai impresia că aceștia sunt împodobiți cu globuri.
Bineînțeles că din acest frumos parc nu lipsește fauna. Sunt o mulțime de veverițe care acum se grăbeau să umple cămara cu provizii și erau așa de preocupate cu găsirea ultimelor nuci încât nu aveau timp să ne bage pe noi în seamă. Noi chiar vroiam să le ajutăm, pentru că descoperisem și noi niște nuci, dar nu am reușit deloc să le captăm atenția și să le întrerupem din alergătura lor de toamnă.
Am făcut o tură completă prin acest frumos parc, ne-am bucurat de vremea aceasta minunat de plăcută și de culorile toamnei, am mai dat încă o fugă la locul acela superb cu flori și am plecat la drum încărcați cu multă energie pozitivă.
Călătorii frumoase vă doresc!
Trimis de ungureanica in 12.11.18 19:35:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMNICU VÂLCEA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Rm Vâlcea şi imprejurimi, RÂMNICU VÂLCEA" (deja existentă pe sait)
@ungureanica: nota 10 pentru peisagistul parcului! iar veveritele sunt o frumusete! Stiind ce repede se misca aceste animalute ai reusit o fotografie de zile mari!!
@ungureanica: Parcul Zăvoi e un parc istoric cu o vechime de peste un secol și jumătate, loc de recreere și distracție pentru râmnicenii de altădată, dar și pentru orășenii grăbiți de astăzi. Am parcurs aleile parcului în această vară, am admirat lacul, statuia domnului Barbu Știrbei, Fântâna cu obelisc, bustul lui Nicolae Bălcescu etc. Mă bucur că edilii orașului întrețin parcul, modernizat în anii din urmă - florile de sezon sunt aspectuoase.
Mulțumim pentru frumoasa prezentare a hainei de toamnă pe care a îmbrăcat-o Parcul Zăvoi.
@tata123: Mulțumesc pentru apreciere. Vă salutam cu drag!
@Yolanda: M-am chinuit puțin până am reușit să fac poza aia dar a meritat. Toate cele bune vă dorim!
@mihaelavoicu: Mulțumim pentru ecou. O zi faină să aveți!
- Jul.2023 Conacul Otetelișanu din Benești. Acasă la Petrache Poenaru — scris în 25.05.24 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Cheile Bistriței — scris în 05.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Două zile de plimbăreală pe lângă Râmnicu Vâlcea — scris în 08.02.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 O plimbare în orașul Râmnicu Vâlcea — scris în 19.09.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Am văzut piramide — scris în 17.11.20 de Daisy Petal din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Municipiul Ramnicu Valcea si imprejurimile — scris în 13.03.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Schimbarea in bine a Parcului Zavoi — scris în 07.09.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ