ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 3 zile
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

'Trecui dealu la Măciuca' la... Forest Retreat & Spa

TIPĂREȘTE

Pe la începutul anului, într-o dimineaţă rece şi întunecată, unul dintre colegii mei m-a salutat voios şi mi-a spus entuziasmat: „Am fost cu soţia la noul spa de lângă voi! Minunat... a plouat tot timpul dar nu ne-am plictisit nicio clipă. ” „Mă bucur pentru voi, pe noi ne-a sâcâit teribil ploaia ce pare a nu se mai opri într-un Bucureşti lipsit de culoare. Dar totuşi, unde aţi fost? ” l-am întrebat nedumerită. „Nici vorbă de vreo staţiune cunoscută, am fost aproape de Găgenii voştri, la Măciuca. ” mi-a răspuns colegul. Faţa lui odihnită şi atitudinea relaxată spuneau totul despre cele două zile de răsfăţ...

Colegele noastre s-au amuzat teribil pe seama numelui comunei vâlcene. Pot lesne ghici zâmbetul larg al celor care citesc aceste rânduri. De altfel multe snoave, mai mult sau mai puţin deochiate, s-au spus de-a lungul timpului pe seama măciucenilor şi a frumoasei lor comune.

Aflaţi că, vorba unui vechi şi iubit cântec, minunat interpretat de Ioana Radu, „Măciuca-i comună mare” aşezată în zona dealurilor joase din sudul judeţului Vâlcea, pe malul stâng al râului Cerna, la răscruce de drumuri ce duc spre Drăgăşani, Craiova, Slatina, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea.

Satele ce alcătuiesc această comună - Oveselu, Ciocănari, Popeşti, Ştefăneşti, Măldăreşti, Măciuceni, Zăvoieni, Botorani, Bocşa - îşi păstrază numele încă din secolul al XV-lea sau chiar din vremuri mai îndepărtate. Potrivit legendelor pierdute în negura timpului, numele Măciuca vine de la boierul Măciuceanu ce deţinea moşii întinse în aceste locuri.

Comuna Măciuca este atestată documentar pentru prima oară într-un hrisov domnesc al lui Radu cel Mare, datat 30 iunie 1503 urmat de un hrisov semnat de domnitorul Vlad Înecatul la 10 iulie 1531. Într-un document din 1599, din vremea lui Mihai Viteazul, sunt consemnate numele oştenilor proveniţi din Măciuca. De altfel, comuna a devenit cunoscută datorită locuitorilor săi, artizani ai buzduganelelor (măciucilor) care au adus multe victorii armatei lui Mihai Viteazul.

Căpitanul austriac Frederich Schwantz a întocmit în anul 1723 o hartă a Olteniei pe care găsim localitatea sub numele Mecsuka. Măciucenii au participat activ la evenimentele din 1821, dovadă fiind o declaraţie semnată prin care se angajau să lupte alături de Tudor Vladimirescu. Monument al naturii ocrotit prin lege, stejarul lui Tudor din lunca Cernei este martorul tăcut al trecerii lui Tudor şi a pandurilor săi prin aceste locuri. Giganticul copac multisecular a fost de-a lungul zbuciumatei noastre istorii un reper, locul de adunare a oştenilor din satele de pe Valea Cernei încă de pe timpul lui Mihai Viteazul. Steagul arborat în vârful stejarului dădea semn de pace sau război, steagul negru indica pericolul iar cel alb vremuri liniştite.

Măciuca a devenit în timp un important centru economic şi cultural al sudului Vâlcei. Prima şcoală s-a înfiripat pe lângă biserică în anul 1818 iar biblioteca din comună, înfiinţată de Spiru Haret la sfârşitul secolului al XIX-lea, a fost sprijinită de Nicolae Iorga printr-o donaţie importantă de cărţi. Comuna Măciuca a avut centrală telefonică din anul 1896. În 1928 a apărut în viaţa localităţii căminul cultural Luceafărul iar dispensarul funcţionează din 1935. Este demn de menţionat faptul că la începutul secolului trecut funcţionau la Măciuca o bancă populară, judecătorie rurală şi post de jandarmi.

Cu puţin timp în urmă, Măciuca s-a aflat în centrul atenţiei pasionaţilor de fotbal datorită ascensiunii spectaculoase a echipei DAMILA Măciuca până în fruntea clasamentului Ligii a II-a. Nu mă pricep la fotbal, tot ce ştiu este că echipa care a făcut senzaţie nu mai există dar a rămas în urma sa un stadion care poate găzdui alte competiţii sportive.

Căluşarii din Măciuca, mândria locuitorilor din zonă, duc mai departe acest obicei popular inclus în patrimoniul UNESCO. Dacă vă aflaţi în zonă de Rusalii puteţi vedea tinerii jucând Căluşul... sunt printre cei mai buni din ţară!

Din anul 1924 în satul Oveselu din centrul comunei are loc în fiecare vineri targul săptămânal. Pe 15 august- Adormirea Maicii Domnului-la Măciuca este târg mare şi se serbează, cu muzică şi dansuri populare, Ziua Comunei Măciuca.

Călătorul care ajunge prima oară pe aceste meleaguri este surprins de statuile din centrul comunei. Acestea sunt donaţii ale sculptorilor care au participat la Tabăra Internaţională de Sculptură în Piatră de la Măciuca din anul 2014 şi dau o notă de originalitate, fiind un veritabil punct de atracţie pentru iubitorii de artă.

Pe coama dealului din centrul comunei a apărut în urmă cu câţiva ani pensiunea Elena de patru stele cu 13 camere duble, sală de conferinţe şi restaurant cu terasă la parter. La începutul acestui an a fost dat în folosinţă, în apropierea pensiunii, un modern centru spa şi wellness cu care s-ar mândri orice hotel de cinci stele dintr-un mare oraş sau dintr-o staţiune la modă. Întregul complex a fost numit Forest Retreat & Spa... minunatul loc de relaxare despre care ne-a povestit colegul meu.

Desigur că în planurile noastre de vacanţă am inclus o vizită la Măciuca. Ce aveam de pierdut?! “Locuinţa mea de vară e la ţară”... în judeţul Vâlcea, la Găgeni, un sat frumos şi liniştit de pe Valea Cernei, aflat la aproximativ 15 km. de Măciuca. N-am avut aşteptări mari, am mers în primul rând din curiozitate. Dacă ne-a plăcut? După prima zi de răsfăţ la spa a urmat a doua... apoi a treia... Ne-am oprit pentru că vacanţa de vară a fost scurtă dar băiatul nostru a petrecut întreaga lună august la Găgeni împreună cu bunicii şi a mai fost de patru ori la Forest Retreat & Spa. Partener de distracţie... bunicul! Încântaţi de tot ce oferă acest loc, Nicu şi bunicu mi-au spus hotărâţi: Scrie, trebuie neapărat să povesteşti pe AmFostAcolo!

Forest Retreat&Spa se află în satul Oveselu (centrul comunei Măciuca), pe un deal ce oferă o minunată vedere asupra Văii Cernei, creionată parcă de talentul unui pictor. „De la primărie-sus”, aşa cum spune cântecul ce-mi place atât de mult, urmând şoseaua mărginită de brazi veţi ajunge în doar câteva minute în parcarea spaţioasă a complexului turistic. Cum veţi şti că aţi ajuns în centrul localităţii? Reperul este o statuie din piatră ce reprezintă simbolul comunei. Aţi ghicit... o măciucă de mari dimensiuni pe care nu o puteţi rata. Pe marginea drumului sunt amplasate panouri mari ce indică prezenţa pensiunii şi a centrului spa.

La prima noastră întâlnire cu Forest Retreat&Spa am cercetat curioşi întregul complex. Pensiunea, cochetă şi elegantă, cu muşcate roşii la balcoane este locul potrivit pentru cei care doresc să se odihnească timp de câteva zile departe de zgomotul şi aglomeraţia marilor oraşe. Peisajul este menit parcă să însenineze sufletul, dealurile domoale tăiate de râul Cerna îşi schimbă culorile după anotimp, bucurând privirea. Aerul este foarte curat, nu sunt obiective industriale în apropiere. Şoseaua este destul de departe... un loc în care copiii se pot juca în siguranţă iar părinţii şi bunicii pot găsi liniştea atât de preţioasă pentru noi, orăşenii.

Turiştii cazaţi la pensiune au acces gratuit la piscine, fitness şi spa. Pentru masaj şi diverse tratamente cosmetice se plăteşte separat. În cadrul complexului se pot închiria două terenuri de tenis pe zgură prevăzute cu instalaţie de nocturnă şi un teren de minifotbal. Dacă vă e dor să vă plimbaţi cu bicicleta ca pe vremuri la ţară, la bunici, sunt biciclete de închiriat la recepţia pensiunii. În curând se va amenaja un loc de joacă pentru cei mai mici oaspeţi. Foarte important pentru cei care nu pot sta departe de internet: în tot complexul există wi-fi gratuit care funcţionează foarte bine.

Între pensiune şi noul centru spa au fost plantate flori şi multe specii de copaci şi arbuşti decorativi. Se vede mâna unui peisagist... frumos iar peste câţiva ani când copacii vor creşte, parcul va fi un loc de vis. În luna iulie se lucra încă la amenajarea parcului, la fântânile arteziene şi la micul iaz artificial. Sculpturile donate de artiştii români şi străini care au participat la Tabăra Internaţională de la Măciuca vor face parte din parc, oferind un plus de valoare şi originalitate acestui loc.

Centrul spa şi wellness deschis la începutul anului atrage mulţi turişti la Măciuca, majoritatea din oraşele apropiate: Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Drăgăşani, Râmnicu Vâlcea. Copiii şi adolescenţii din satele învecinate au descoperit bucuroşi că la ţară, la bunici,"e cel mai tare spa!"

Forest Retreat&Spa este amenajat după ultimele tendinţe internaţionale în domeniu. Lemnul, piatra, pereţii vii din muşchi verde, culorile discrete crează o atmosferă elegantă, rafinată ce odihneşte privirea şi relaxează mintea obosită.

La prima noastră vizită am fost însoţiţi într-un tur al spa-ului şi am primit o mulţime de informaţii despre dotările moderne şi modalităţile de petrecere a timpului în acest spaţiu dedicat mişcării şi relaxării în egală măsură. Am observat că toţi clienţii care ajung pentru prima dată în acest loc sunt trataţi cu atenţie şi politeţe şi conduşi în acest tur de prezentare a spa-ului.

Centrul spa şi wellness Forest Retreat&Spa este deschis zilnic între orele 10 şi 22. Tariful pentru o zi la piscină, fitness şi spa este 40 lei de persoană, de luni până joi şi 55 lei, de vineri până duminică. Dacă doriţi să intraţi doar la piscina interioară şi exterioară, veţi plăti 25 lei în fiecare zi a săptămânii. Copiii până la 14 ani au acces doar la piscine, este necesar să fie însoţiţi de un adult şi beneficiază de reducere cu 50%. Se pot face abonamente nominale cu acces nelimitat pentru o lună,3,6 sau 12 luni sau abonamente limitate la 10 accese. Se organizează cursuri de înot pentru copii.

Am plătit de fiecare dată cu cardul, fără probleme, la recepţia centrului spa. Am primit prosoape mari din bumbac, albe, impecabile. Prosoapele sunt oferite gratuit clienţilor, pot fi schimbate pe parcursul zilei ori de câte ori este nevoie iar la plecare se pun în coşurile de la recepţie. Dacă doriţi halat de baie veţi plăti în plus 5 lei.

La recepţie fiecare client primeşte o brăţară “magică” ce deschide drumul spre distracţie şi relaxare. Numărul de pe brăţară corespunde numărului dulăpiorului din vestiar în care se pun obiectele personale. Dulăpiorul, la fel ca toate uşile interioare, se deschide cu ajutorul brăţării cu senzor primită de la recepţie. Vestierele, separate pentru domni şi doamne, sunt foarte curate şi dotate cu tot ce este necesar într-un astfel de spaţiu. Am remarcat prezenţa unui număr suficient de uscătoare de păr care funcţionează bine. În fiecare cabină de schimb se află o banchetă din lemn, duş şi rezervor cu gel de bună calitate. Toaletele le-am găsit de fiecare dată curate, cu hârtie igienică suficientă, săpun lichid, şerveţele şi uscător pentru mâini.

Piscina interioară, preferata mea, are o suprafaţă de 80 mp iar adâncimea variază între 1.30m şi 1.60m. Temperatura apei foarte plăcută (29-30 grade), muzica ambientală liniştitoare, duşurile pentru masaj cervical şi zona de hidromasaj m-au încântat şi m-au ţinut în piscină ore întregi. În jurul piscinei se află un număr destul de mare de şezlonguri din lemn cu salteluţe, măsuţe şi duşuri. În fiecare dimineaţă am găsit la piscină o carafă mare cu apă rece şi felii de lămâie.

Deasupra piscinei este amenajat barul cu terasă spaţioasă, cu acces direct din interior dar şi de afară. O cafea sau un suc de fructe proaspete poate fi un pretext pentru a admira, de la înălţimea terasei, întreg complexul Forest Retreat& Spa, satul şi dealurile împădurite. Câteva preţuri de la bar: fresh de portocale, mere, morcov-8 lei, limonadă-9 lei, milkshake-12 lei, smoothie-15-20 lei, frappe-12 lei, espresso scurt-6 lei.

De la piscina interioară se iese în zona amenajată pentru plajă. O piscină exterioară micuţă cu apă foarte caldă, multe şezlonguri şi umbreluţe, canapele şi fotolii cu perne mari, comode... linişte... atmosferă plăcută de vacanţă!

Dacă ne-a toropit căldura revenim în zona piscinei interioare care este despărţită printr-un perete de sticlă de sala de fitness. Băiatul meu, umblat prin multe săli de fitness bucureştene, de la cele fiţoase gen World Class până la cele modeste din colţul străzii, mi-a spus că sala de de la Măciuca poate satisface exigenţele celui mai pretenţios client. Desigur, dintr-o sală atât de bine dotată nu lipseşte instructorul de fitness.

Am spus şi cu alte ocazii, nu-mi plac saunele pentru că nu pot suporta căldura şi spaţiile închise, de dimensiuni mici. M-am mulţumit să admir designul acestora dar cei trei bărbaţi care m-au însoţit-tata, soţul şi fiul meu- s-au bucurat din plin de tot ce oferă zona spa a complexului. Eu m-am limitat la plajă şi piscină... mama a fost o singură dată cu noi, s-a plimbat, a stat un pic la soare, a fost fericită privindu-ne.

Pe soţul meu l-am scos cu greu din salina artificială cu pereţi din blocuri de sare de Himalaya şi generator de aerosoli care se porneşte la cerere. Inhalarea de aerosoli de sare uscată într-un climat lipsit de alergeni constituie o terapie cu rezultate bune în alergii de toate felurile şi în diverse afecţiuni ale căilor respiratorii.

Există două saune uscate (finlandeze) din lemn, încălzite cu ajutorul rocilor vulcanice în care temperatura ajunge la 85-100 grade Celsius şi umiditatea la 25%. Cumplit, dacă m-ar închide cineva acolo aş muri cu siguranţă dar foarte plăcut din punctul de vedere al bărbaţilor familiei... Sunt şi două saune umede, decorate cu mozaic, în care umiditatea ajunge la 100% şi temperatura “doar” la 40-45 grade. Nici acolo nu este de mine!

Dacă doriţi să vă răcoriţi, aveţi la dispoziţie fântâna de gheaţă iar dacă sunteţi amator de senzaţii tari, poftiţi vă rog la duşul emoţional cu mai multe programe ce alternează o varietate de sunete, arome, culori. Apă rece, caldă, aburi în combinaţii care surprind şi înviorează... E clar, n-am trecut nici pe la duşul dătător de emoţii dar judecând după chicotelile şi buna dispoziţie a băieţilor, este o experienţă interesantă! Desigur, juniorul a dat tonul distracţiei... dar nici tatăl şi bunicul lui nu s-au lăsat mai prejos...

Magic Garden, camera de relaxare cu un perete viu din muşchi natural şi plante verzi, misterios iluminată m-a cucerit de la prima vedere. Este mică dar am găsit-o tot timpul liberă şi am constatat pe pielea sau mai bine zis pe mintea mea mea cât de reconfortante pot fi câteva minute pe care le petreci tu cu tine în tăcere, în lumina clar-obscură... aromele şi culorile pădurii te copleşesc şi înlătură “balastul” adunat zi după zi în suflet. Am fost curioasă cum se întreţine muşchiul viu şi am aflat că rezistă în jur de 5 ani fără a fi udat.

Cabinetele pentru terapii spa şi masaj arată foarte bine şi folosesc produse profesionale bazate pe ingrediente naturale fără parabeni şi alte nebunii dătătoare de alergii, din gama Pevonia Botanica şi Phytts, la modă în cele mai renumite spa-uri din lume. Eiii, ce ziceţi?

După câteva ceasuri de plajă, piscinăreală, abureală şi duşuială... te cam înghesuie foamea! Nu este cazul să vă faceţi griji, la restaurantul de la parterul pensiunii se mănâncă bine, la preţuri rezonabile. În timpul săptămânii puteţi opta pentru meniul zilei, o variantă care menajează bugetul afectat de alte cheltuieli de vacanţă. Cu doar 12 lei de persoană am mâncat într-o zi ciorbă de pui a la grec, mici şi cârnaţi cu cartofi prăjiţi, în altă zi ciorbă de legume şi iahnie de fasole cu cârnaţi şi murături. Bunicul şi nepotul au mai ales o dată (după plecarea noastră) meniul zilei, compus din ciorbă şi gulaş de vită. De fiecare dată meniul a fost suficient, gustos şi consistent. Am mai adăugat un desert: clătite cu dulceaţă sau finetti la 8 lei, papanaşi grozav de buni înecaţi în dulceaţă de afine 11 lei, desert cu mere şi cremă de vanilie Forest 8 lei sau îngheţată 10 lei şi a fost mai mult decăt poate duce un om „epuizat” după o zi de distracţie.

Dacă meniul zilei nu vă este pe plac, aveţi ce alege din meniul a la carte. Tot ce am încercat este bun, bucătarul este sibian şi face mâncare delicioasă. Nu sofisticată, fără pretenţii de master chef, mai degrabă aş zice ca la mama acasă. Ciorbele costă între 10 şi 12 lei, preferata băiatului meu a fost cea de burtă, foarte bine gătită. Pastele costă 20-24 lei, mix grill pentru două persoane-54 lei, plachia de păstrăv-30 lei, ceafa de porc-24 lei, şniţelul şi grătarul din piept de pui-22 lei, garniturile 5-9 lei. Acestea sunt preţuri culese de pe câteva bonuri pe care le-am păstrat dar lista preparatelor este mult mai lungă.

Puteţi mânca în interiorul restaurantului, pe terasă sau în foişorul din lemn dotat cu grătar şi mobilier de grădină de bună calitate. Am preferat să mâncăm înăuntru, la aer condiţionat, la adăpost de arşiţa lunii lui Cuptor. La restaurant am plătit cu cardul şi am fost mulţumiţi atât calitatea preparatelor cât şi de promptitudinea şi amabilitatea tinerilor ospătari.

Forest Retreat&Spa este o apariţie surprinzătoare pentru o comună fără aparente veleităţi turistice, o investiţie de amploare realizată cu inteligenţă şi bun gust. Un complex turistic modern, cu dotări de cea mai bună calitate într-o zonă frumoasă dar prea puţin pusă în valoare...

Ce m-a impresionat cel mai mult la Forest Retreat&Spa? Echipa care dă viaţă acestui loc, de la manageri şi până la ospătari cu toţii sunt foarte tineri, inteligenţi, frumoşi, energici, entuziaşti. Vă asigur că nu sunt prea multe laude, rar mi-a fost dat să văd în România o echipă care comunică atăt de bine cu clienţii, dispusă să aplice orice propunere care ar spori calitatea serviciilor oferite. Rezultatul... în timpul verii, de vineri până luni, cu greu puteai găsi locuri libere la pensiune, cu toate că preţul nu este tocmai mic, 250 lei pe noapte pentru o cameră dublă.

Noi am fost la Forest Retreat&Spa în timpul săptămânii, de la 10.30-11 până spre 16.30 pentru a evita aglomeraţia de la sfârşit de săptămână. Ne-a plăcut atmosfera liniştită, relaxată, de vacanţă şi ne-am bucurat de compania celorlalţi clienţi ai complexului. Lume civilizată, familii cu copii, tineri, adolescenţi cuminţi şi educaţi... Vom reveni la vară cu siguranţă!

Ce aţi putea vizita dacă alegeţi Forest Retreat&Spa pentru câteva zile de vacanţă? Aţi putea merge la cramele vestite de la Drăgăşani, la Târgu Jiu, la Horezu, la Salina Ocnele Mari, aţi putea vedea sau revedea mânăstirile vâlcene. Dacă aveţi timp, plimbaţi-vă prin satele înşirate pe Valea Cernei... Părăsiţi şoseaua principală şi intraţi pe uliţele satelor, nu sunt obiective turistice cunoscute dar veţi găsi peisaje desprinse parcă din poveştile copilăriei, biserici vechi şi troiţe de lemn năpădite de bălării şi uitare, gâşte şi curci pe mijlocul drumului, căsuţe de oameni gospodari şi livezi cu meri şi pruni, multe porţi închise... Din ce în ce mai puţine bunici care rostesc în urma oricărui trecător necunoscut : “Văzuşi cine trecu, mumă? Ai cui nepoţi veniră acasă... ”

Cui aş recomanda acest complex turistic modern şi civilizat? Familiilor cu copii mici şi mari, tinerilor care preferă mişcarea şi relaxarea nu cluburile de fiţe... Dacă vă este dor de satul bunicilor, de mirosul crud de iarbă cosită, de livezi înflorite primăvara, de păduri ruginii toamna, de aburi de ţuică fiartă în cazan de aramă, de aerul tare al serii afumat cu foc de lemne atunci o să vă placă tare mult la Măciuca.


[fb]
---
Trimis de Floria in 16.10.16 11:57:21
Validat / Publicat: 16.10.16 19:12:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMNICU VÂLCEA.

VIZUALIZĂRI: 13170 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Forest Retreat&Spa- O parte a parcului amenajat in jurul pensiunii si a centrului spa.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71950 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.10.16 19:11:29]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Rm Vâlcea şi imprejurimi , RÂMNICU VÂLCEA" (deja existentă pe sait)

elviramvio
[16.10.16 19:57:49]
»

@Floria:

Superba salina!

Asa o "maciuca" aurita numai tu puteai sa ne recomanzi, ba pe frigul asta aiurea, vii si cu recomandare de tuica fiarta!

Frumos articol, cum altfel din partea ta.

O seara calda iti doresc!

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[16.10.16 20:54:40]
»

"Măciuca'i comună mare"... reviewul foarte " tare"!

Felicitări!

crismis
[16.10.16 20:57:20]
»

@Floria: Numele imi suna cunoscut, nici nu mai stiu de unde, poate din ceva reclame de pe fb... Fain, in tot cazul! Nici eu nu suport sauna, la piscina as fi prima, ca si la "meniul zilei" ... Ba, as incerca si dusul ala emotional, drept sa-ti zic!

De tinut minte, multumesc, draga Floria!

mishu
[16.10.16 21:50:36]
»

@traian. leuca: Si ecou' si mai tare

mishu
[16.10.16 21:53:00]
»

@Floria: Am citit articolul in diagonala pentru ca voiam sa citesc tot cat mai repede sa vad despre ce ne mai povestesti si sa vad si pozele. Dupa ce am vazut si pozele si m-am mai relaxat am luat din nou articolul la citit de data asta pe indelete, iar in final l-am pus la Favorite si deja mi-e gandul la el.

Felicitari, votat cu foarte mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
FloriaAUTOR REVIEW
[16.10.16 21:55:24]
»

@elviramvio: Multumesc, Elvira! Da, este un loc curat şi civilizat, cu personal tânăr şi amabil... mi-a intrat la suflet şi trebuia neapărat să vi-l "arăt" şi vouă.

FloriaAUTOR REVIEW
[16.10.16 22:01:55]
»

@traian. leuca: Mulţumesc pentru rimă şi apreciere!

FloriaAUTOR REVIEW
[16.10.16 22:10:24]
»

@crismis: Sunt sigură că ar fi pe placul tău...

FloriaAUTOR REVIEW
[16.10.16 22:22:59]
»

@mishu: Băiatul meu care este de aceeaşi vârstă cu fiul tău cel mare a fost încântat de tot ce oferă Forest Retreat Spa. În septembrie am fost în vacanţă la Albena şi am ales Ralitsa pornind de la ideea că dacă le-a plăcut băieţilor tăi... sigur îi va place şi alui meu! După acelaşi raţionament, cred că băieţii tăi s-ar simţi tare bine într-o scurtă ieşire la Măciuca.

Vacanţe frumoase îţi doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[16.10.16 22:26:04]
»

@Floria: Sunt convinsa si poate le fac o surpriza in vreun fel.

Carmen Ion
[17.10.16 12:42:37]
»

@Floria: Excelentă recomandare, bravo!

Nu pot vota de două ori?

zlatna
[17.10.16 14:03:38]
»

@Floria: Felicitari pentru acest articol. Suntem asaltati zilnic la radiourile locale cu reclame la acest Centru Spa si de mult dorim sa ajungem aici, dar inca nu s-a ivit ocazia. Citind articolul dv. am fost impreuna la acest Centru Spa si poate in viitor o sa ajungem si faptic aici pentru ca nu e departe de Ramnicu Valcea.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
FloriaAUTOR REVIEW
[17.10.16 20:37:41]
»

@Carmen Ion: Mulţumesc, mă bucur că v-aţi relaxat la spa împreună cu mine!

FloriaAUTOR REVIEW
[17.10.16 20:50:18]
»

@zlatna: Reclamele nu le-am auzit... Pentru dumneavoastră, Forest Retreat Spa este o variantă de luat în seamă pentru o "ieşire" de o zi chiar dacă sunt multe locuri de "piscinăreală" mai aproape de Râmnicu Vâlcea. Din punctul acesta de vedere sunteţi de invidiat... Distanţa nu este foarte mare, de cazare nu aveţi nevoie... v-aş recomanda să mergeţi la Forest într-o zi din timpul săptămânii sau sâmbăta dimineaţa pentru ca relaxarea să fie deplină.

Numai bine vă doresc şi eu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, elviramvio, Floria, mishu, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Rm Vâlcea şi imprejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1031801700592 sec
    ecranul dvs: 1 x 1