GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ajuns în Brașov cam pe la ora 14, am lăsat bagajele în camera de la Residence Cina și am plecat spre Telecabina Tâmpa pentru a urca pe Tâmpa. Domnul de la pensiune ne-a spus să ne grăbim căci din ce știe el, în cursul săptămânii, ultima urcare cu telecabina se face la ora 16.30. Și chiar așa și este.
Am plecat de la pensiune, ieșind prin spatele acesteia și am ajuns în fața complexului comercial Star, l-am ocolit pe acesta prin partea dreaptă și am pornit spre telecabină pe Aleea Tiberiu Brediceanu. Aleea are amenajată o potecă deasupra ei și cum pe acolo era mai multă umbră și nu trebuia să ai nici grija mașinilor am ales să mergem pe acolo. Până să ajungem la telecabină am admirat Bastionul Tăbăcarilor, Bastionul Postăvarilor, Turnul Lemnarilor, am privit mai departe spre Cetățuia de pe Strajă, spre turlele bisericilor care se zăreau deasupra centrului vechi și nici nu am simțit când am ajuns la scările care duceau la telecabină.
Aici era lume adunată și am așteptat cam 30 minute până când am ajuns să ne urcă în telecabină. Programul acesteia și prețurile le-am fotografiat și o să le vedeți în fotografiile atașate la acest articol.
De la pensiune am fost sfătuiți ca atunci când ajungem sus pe Tâmpa să mergem în partea dreaptă spre semnul cu numele orașului pentru că acolo în capătul semnului este amenajată o platformă de unde se vede tot orașul. Așa am și făcut. Am stat câteva minute pe platformă, am admirat și fotografiat orașul de acolo de sus și înainte să pornim înapoi spre telecabină ne-am făcut și o fotografie la un domn care făcea poze și le scotea acolo pe loc iar pozele au pe spate folie magnetică pentru a putea fi puse pe frigider.
Din păcate am ajuns destul de târziu sus și ultima telecabină cobora la ora 17.00, așa că nu ne-am mai plimbat și pe alte trasee de acolo și am coborât cu telecabina pentru că nu vroiam să ne obosim prea tare coborând pe jos. Mai aveam mult de alergat prin oraș până seara.
Ajunși jos, am traversat Aleea Tiberiu Brediceanu, am coborât spre oraș pe Suișul Castelului și am luat-o la dreapta pe Str. Castelului, oprindu-ne imediat la Restaurantul Transilvania pentru a mânca masa de prânz.
Am pornit apoi spre cazare, ne-am împrospătat puțin și am ieșit din nou pentru a face o plimbare în zona Centrului Vechi. De la cazare am ieșit tot prin partea din spate și am pornit spre centru pe str. N. Bălcescu. Ajunși în centru am constatat că Piața Sfatului este închisă cu garduri pentru că se amenaja scena pentru Festivalul Cerbul de Aur, care se ținea aici în săptămâna următoare. Am dat un ocol Bisericii Negre, pe care am găsit-o tot în renovare, apoi am ieșit la Str. George Barițiu și ne-am plimbat pe aceasta până la Facultatea de Silvicultură. Aici am trecut prin curtea acesteia, admirând sculpturile din lemn reprezentând animale sălbatice din pădurile noastre și oprindu-ne pentru o clipă să admirăm și să fotografiem superbele forme ale construcției ce poartă numele Poarta Ecaterinei. Ieșind din curtea facultății pe partea opusă celei pe unde am intrat, ne-am trezit în apropierea altei construcții care merită admirată, Poarta Șchei. O poartă interesantă cu două arcuri mici pentru pietoni și unul mai mare pentru autovehicule.
Înainte de a trece prin poartă și de a ieși în cealaltă parte a Străzii Poarta Șchei, am mers spre partea opusă câțiva metri, unde ne-a plăcut să admirăm clădirea care găzduiește Punctul de Informare Turistică și ne-a mai atras atenția un bloc de locuințe interesant din marginea Parcului Gheorghe Dima.
După ce am trecut de Poarta Șchei am admirat într-un intrând Sinagoga Neologă și am ajuns apoi la o altă curiozitate a Brașovului, Strada Sforii. Am citit la intrare, pe o placă, istoria acestei străduțe, am făcut cu greu câțiva pași pe aceasta din cauza unui grup de asiatici care au acaparat-o și am revenit din nou în Piața Sfatului.
De data aceasta am pornit la plimbare pe strada pietonală Republicii și am mers încet pe aceasta, printre zecile de terase care și-au întins mesele peste tot, am privit prin vitrinele magazinelor, am mai făcut și unele cumpărături, iar când am ajuns în capătul acesteia am admirat în partea dreaptă clădirea Prefecturii și Consiliului Județean, iar în față clădirea Primăriei Brașov și cum noaptea deja se apropia cu repeziciune, am mai făcut un ocol prin zonă și am revenit la cazare pentru că eram cam frânți de oboseală.
Ne-a plăcut mult vizita la Brașov și faptul că am avut ce face și ce admira aici. E un oraș foarte interesant indiferent că l-am văzut de sus de pe Tâmpa sau de jos de la nivelul solului.
Călătorii frumoase!
Trimis de ungureanica in 03.12.19 14:36:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ungureanica: Da, așa este, Brașovul este un oraș frumos, desosebit! În vizitez acum de când am ieșit la pensie de foarte multe ori pe an, fata și nepoții mei locuiesc acolo.
Mi-au plăcut mult toate pozele, cele făcute cu zoom ce pun în valoare și mai mult obiectivele văzute de sus sunt și mai frumoase...
Ar trebui să merg și eu să mai revăd orașul de pe Tâmpa, poate tot vara...
@mprofeanu: Ne bucurăm că v-au plăcut pozele și articolul. Orașul chiar merită admirat de pe Tâmpa. Vă salutăm cu drag!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Brasovul si turismul — scris în 18.10.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Brașov - un tur pietonal — scris în 09.12.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” Brașov - o locație cu potențial — scris în 30.10.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Brașov - capitala Transilvaniei, un loc care nu dezamăgește niciodată — scris în 08.11.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Plimbare lenevoasă prin Brașov; bonus, Poiana Narciselor Vad-Șercaia — scris în 20.05.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Brașov ***????*** de Crăciun — scris în 07.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Șchei (sau nu? ????????♀️... dar sună bine) — scris în 16.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ