GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
[Parcul Schaeffler] Împreună punem lumea în mișcare!
Mi-ar place să cred asta, dar îmi este suficient și dacă prin acest articol vă invit din nou la plimbare... prin Brașov! Azi vă voi povesti despre un parc, puțin mai altfel, Parcul Schaeffler, sau după cum îl știa toată lumea, Parcul din Livada Poștei. De ce e mai altfel? Păi pentru simplul fapt că practic e un deal amenajat ca o oază de verdeață, de liniște, un loc din care poți admira o parte din oraș, unde poți să-ți aduni gândurile, să-ți îmbrățișezi iubita, să duci copilașii să se joace, sau pur și simplu să stai pe iarbă, să privești albastrul cerului!
De unde titlul? Relativ e totul simplu, pentru că este motto-ul firmei Ina Schaeffler, firma care administrează de câțiva ani acest parc. Mai precis din 2007, când primăria Brașov, a invitat diferite companii să se alăture efortului lor de a reamenaja parcurile și zonele pentru copii. A urmat o perioadă de ecologizare a zonei, susținută de firma Schaeffler, prin proprii lor angajați, alături de copii, apoi în colaborare cu Primăria Brașov și Ordinul Arhitecților din România, au organizat un concurs de arhitectură și amenajare urbanistică, pe care l-a câștigat o firmă din Portugalia, din toate cele 116 proiecte participante.
Rezultatul este foarte frumos, iar pe o suprafață de aproape 3 hectare, azi putem admira unul din cele mai frumoase parcuri din Brașov, sigur grație și poziționării spectaculoase. Compania Schaeffler, participă în continuare la evenimente deosebite, în special de ziua copiilor, prin organizarea de spectacole, concursuri, dar și de menținere a spațiului în deplină curățenie.
Poziționare
Foarte aproape de centru, în zona Livada Poștei, în spatele Bibliotecii Județene, pe drumul spre Poiana Brașov, între Șirul Livezii și Calea Poienii.
Sigur mulți ați trecut deja pe lângă, probabil că știți despre ce este vorba. Parcul este îngrădit cu un gard de lemn, iar la intrare, pe stânga, în spatele bibliotecii este o cafenea, cu o terasă la umbră, minunat poziționată, Kasho Lounge, ideală pentru o cafea, înghețată sau o băutură răcoritoare. Începând de aici, putem să o luăm pe alei, la deal sau mai la vale, vedem amenajate diferite spații de joacă pentru copii, cu foarte multe leagăne, balansoare, tobogane. Pe alocuri sunt băncuțe, de unde părinții sau bunicii îi pot supraveghea pe cei mici. Alegem să urcăm, mie îmi plac colinele verzi, văd mulți tineri care s-au așezat direct pe iarbă, la soare sau la umbra copacilor. Miroase fantastic, pentru că au înflorit teii... au înflorit trandafirii... Un loc special creat pentru copii, un castel de lemn, cu un etaj, cu o trecere cu pod, cu posibilități de cățărare pentru doritori. Mai încolo sunt zone cu nisip, pentru jocurile copilăriei, simple, cu găletușe și forme felurite. Una din zonele căutate este cea pentru sport. Cea cu diferite aparate pentru fitness. Sau un teren îngrădit de sport, baschet. Și în jur, foarte mult verde, multă iarbă, mulți copaci... soarele trimite câte o rază printre ramurile atârnânde ale copacilor, salcii, salcâmi, tei, platani, castani, sau mesteceni. Alei în sus, sau în jos spre trotuarul dinspre poarta cu sigla parcului. Noi alegem aleea care duce spre deal, ieșim pe cele câteva scări care duc direct pe Calea Poienii. Case vechi și frumoase, cu o arhitectură deosebită, de început de secol, acompaniază drumul, pentru că am ales să ne continuăm plimbarea spre Poiană. Și bine am făcut, pentru că pe alocuri, printre copaci, este câte un locșor de unde se întrezărește minunat orașul. Văd Cetățuia de pe Straja în toată splendoarea ei. Fac poze din toate pozițiile și mă minunez de fiecare dată, de parcă aș vedea orașul pentru prima oară, parcă mă surprinde plăcut din nou și din nou! Plimbarea este chiar relaxantă, așa în adierea ușoară și înmiresmată a vântului, care răspândește parfumul florilor de tei.
De departe văd în față, Tâmpa, cu literele mari, Brașov, dar începe să se zărească și Turnul Alb. Mă bucur că am venit până aici, de aceea vă invit și pe voi, iar panorama orașului, văzută de acolo este ireală... lângă noi, ajunsese un grup de turiști străini, în vârstă, care se minunau ca și noi, de ceea ce vedeam! :)
De aici am coborât pe o alee prin pădure la Turnul Negru, apoi am ieșit pe După Ziduri, lângă clădirea Maternității, am traversat parcul din fața Porții Ecaterina, am mers pe Aleea Brediceanu, spre aleea de sub Tâmpa, pentru că tocmai se desfășura aici a treia zi a Festivalului Street Food, unde mirosurile, de departe, ademeneau pe oricine.
Revenind la parc, dacă sunteți în oraș și căutați ceva liniște, nu ezitați, poate fi alternativa... Astfel și noi „punem lumea în mișcare”!
Pentru o mai bună lecturare, îl rog pe webmaster să atașeze o „melodie cu aromă de tei”!
https://youtu.be/xMtcbV19yzw
Și pentru că nu vreau să vă plictisesc cu multe vorbe, vă las în compania pozelor, care sper că vor fi mai ademenitoare decât cele spuse de mine!
Trimis de maryka in 29.05.18 23:37:25
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Frumos! Ne-am relaxat! După atâta mâncare, merită un relax!!
@mihaelavoicu:
Mulțumesc frumos! Da, avem nevoie de mișcare în aer liber! ????
@maryka: Un articol reconfortant, exact ce-mi trebuia după o zi solicitantă la serviciu. Mă bucur că m-ai plimbat cu tine prin parc chiar şi virtual, în natură totul are alte valenţe.
Ştiu că ţie, ca şi mie, îţi place mult "pe-afară", am simţit asta din articolele tale care descriu multe locuri frumoase de la noi sau din Grecia, aşa că nici acesta nu face excepţie.
Mulţumim de invitaţie, sper să se materializeze în curând!
O după-amiază frumoasă şi o seară pe măsură!
@irinad:
Mă bucur foarte mult că articolul meu, a avut acțiune terapeutică! Mai ales sufletească! Terapia cu verde face bine oricui, iar plimbarea la fel! Deși eu am mult verde și acasă, parcă aici e cu totul altceva! Așa că atunci când putem mai găsim ceva, ceva de văzut sau de revăzut! Încă mai descopăr locuri și lucruri...
O seară frumoasă, relaxare, un gând bun!
@maryka: Daaaaa! Un loc frumos de relaxare, are și bănci, și „jucării pentru copii”, are și aparate de gimnastică, alei, multă verdeață, exact ce-i trebuie unui parc. Are și un relief diferit (vale, deal, depinde unde te afli), care-l face mai interesant.
In câteva poze se văd niște pete mai mari, de culoare albă. Nu cred că sunt flori! Să fie (oare?) resturi menajere? Dacă „da”, mă mir, știu că brașovenii țin la curățenie, parcă sunt ceva mai cu bun simț decât noi, cei mai din sud. (evident, nu mă refer la noi, oamenii civilizați).
Felicitări pentru articol, mi-a plăcut și am votat cu drag!
@doinafil:
Mulțumesc frumos pentru aprecieri! Este un loc cu adevărat special datorită reliefului. Și iarna este frumos pentru că dealul devine pârtie pentru săniuţe. Referitor la întrebare, e foarte ciudat, pentru că acolo la faţa locului nici nu am sesizat. Pe lângă multele floricele, năsturașii mici, albi, s-au strecurat și hârtii. Am mărit pozele ca să-mi dau seama. Dar jur că acolo nu le-am văzut! ???? oricum, imaginea de ansamblu e de un verde întins, curat. Dar ca și în viață mai există excepții.
Zona este frumoasă, mai ales că se poate combina cu diferite alte trasee, foarte atractive, incluzând tot orașul vechi, cetatea, sau de ce nu, Poiana Brașov! ????
Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot!
PS. Sper că v-a plăcut și melodia, al cărui videoclip este filmat chiar pe terasa Turnului Alb.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Brasovul si turismul — scris în 18.10.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Brașov - un tur pietonal — scris în 09.12.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Planetariul „Cosmonaut Dumitru Prunariu” Brașov - o locație cu potențial — scris în 30.10.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Brașov - capitala Transilvaniei, un loc care nu dezamăgește niciodată — scris în 08.11.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Plimbare lenevoasă prin Brașov; bonus, Poiana Narciselor Vad-Șercaia — scris în 20.05.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Brașov ***????*** de Crăciun — scris în 07.05.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Șchei (sau nu? ????????♀️... dar sună bine) — scris în 16.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ