ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.06.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAR-2014
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Un week-end la Brasov

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Brasov. Luna martie. 22 de grade la umbra. “C’est fou. C’est beau” Cerul e bleu. E mai cald decat la Monaco!

Casa Timar

Cu cateva zile in urma, consult meteo-Brasov! Soare! Wow! Iau internetul de-o toarta si caut o pensiunea ieftina si centrala. La intamplare. Dau de “Casa Timar”:vezi impresii. 120 lei camera dubla. Fac rezervare. Apoi calatoresc cu walkman-ul si satelitul. Ajung la Casa Timar pe strada Gradinarilor la nr. 4. Casa e-o vila. E aproape de centru. Si centrul e aproape de tot, mai putin de Paradis. Ma refer la Paradisul Acvatic. E aproape de Biserica Neagra. De aleea pietonala a “orasului vechi” unde gasesti cei mai buni covrigi din lume si clatite cu gem pudrate cu nuca. Si de cetatuie si de cele doua turnuri “Black and White” ca si-n cantecul lui Michael Jackson. Si de raliul nocturn de masini si de parcul “Ion Tiriac”, loc de unde se ajunge cu telecabina in 2 minute si cu picioarele in 90 de minute, spre rezervatia munticelului Tampa. In acest parc se tine toamna festivalul berii. Wow! Ce wursti si bere, pe-acolo, durere! Dar cel mai important lucru e, ca-n acest week-end de martie, e soare. Dupa un februarie cu nin-soare. Soarele contribuie uneori, cu un procent de aprox. 100%, la reusita unui sejur pe care vrei sa-l petreci in aer liber. Si e mult aer liber prin acest oras frumos si curat. Acele flori din plastic, numite PET-unii, pe-aici, cresc numai in pubele.

Pensiunea e simpatica, de fapt sunt doua in aceeasi curte. Strada Gradinarilor e o straduta cocheta ce se desprinde din strada Iuliu Maniu. Gazda imi spune ca una din vile a fost trasformata in pensiune... ”Deh, vremuri grele... ”. Noi am primit mansarda. Mare, mare... apa fierbinte la dus, reglator termic. Lipseste insa frigiderul. Loc de parcare e destul, caci strada are un singur sens. Se lasa seara. Ni se face foame. Pornim spre un local, la intamplare. Nimerim la restaurantul “Ceasul rau”, nu departe de pensiunea noastra. Servim cate o portie de sarmale, 4 la numar, cu mamaliguta si slaninuta prajita. Si ceva de baut. 44 de lei. La “Ceasul rau” se mananca bine! Apoi, asistam la un raliu auto prin centru urbei. Lume mult si galagie si mai multa. Masinile de curse fac piruete aproape la fiecare curba. E un raliu demonstrativ.

Paradisul Acvatic

A doua zi suntem in Paradis. Am vizitat multe SPA-uri la viata mea, si in tara si afara, dar acesta mi s-a parut unul dintre cele mai reusite. 40 de lei 3 ore. Ai o sumedenie de sezlonguri si la parter si la etaj. Ai bazin cu apa rece, calduta si fierbine, bazin olimpic, trambuline, cateva “jacuzzi”, saune, tobogane pentru copii, baie de picaturi pentru activarea circulatiei, o grota acvatica in care apar diferite imagini relaxante pe tavan, masaj, sala de fitness, bai alternante si un restaurant cu autoservire. Si multa, multa lumina caci o mare parte din peretii si tavanul “paradisului”, sunt din sticla. Impingem tava si servim cate o portie de friptura de porc cu cartofi natur, una de ficatei cu orez, o salata asortata si una de sfecla rosie si doua sucuri. 60 de lei. Avanatajul aici, e ca nu trebui sa lasi ciubuc. Nu m-as supara daca si Paradisul celest ce m-asteapta “in lumea umbrelor” ar fi macar la fel ca cel terestru din Brasov.

Sus pe Tampa

Telecabina, construita de o firma italiana, e grozava, te aburca in nici 2 minute pana sus pe Tampa. Pretul “dus-intors” -16 lei. Sus, ai 2 platforme de "belvedere" si o terasa unde poti sa stai la taclale si sa respiri aer curat. Caci aici, esti aproape de altitudinii de 1000 de metri, cea a Predealului. Si zona industriala e departe. De fiecare data cand am urcat pe Tampa, am vazut bine, splendida panorama a orasului, semn ca poluarea pe-aici e scazuta, nu ca la Paris, unde Turnul Eiffel, a disparut intr-un nor de smog. Cred ca smogul l-au primit ca bonus de la prietenii lor de peste canal pentru c-au scumpit vinul de Bordeaux. Biserica Neagra, oricat ar fi de ea de tuciurie, e frumoasa si mare, e vedeta orasului pe care-l domina copios. La fel ca si Turnul cel alb al sfatului. E-o zi senina, se vad pana si mesele teraselor scoase pe caldaramul pietei, intesate de oameni. Unde esti tu "Cerbule de Aur", unde esti tu Toto, ca sa ne mai canti... ”Ciobanas cu 300 de oi, Vii si treci cu turma pe la noi, De-i vedea pe mundra, draga mea, Spune-i ca m-am departat de ea”...

Shopping

Coboram in centru pentru shopping. In Brasov, parca a luat cineva toate magazinele ce pot vinde cate ceva, orice, si le-a lipit unul de altul. Oferta e imensa. La Billa, preturi mari, la Sephora, ce sa mai vorbim! Mai mult cascam gura. Pe aleea pietonala, multa animatie. Aici e cea mai mare concentratie de brasovean pe metru patrat. Ce-mi place mie aici, sunt acele bancute lungi, situate chiar pe mijlocul strazii, pe care te poti aseza si sta si-o jumatate de zi, pana “jumatatea ta”, se va fii hotarat sa iasa din magazinele de rochite, pantofi sau margele si cercei. Cred ca magazinele au fost facute pentru femei si bancutele pentru barbati. Servim covrigi cu mac si sare, pentru care stam la coada. Apoi, servim clatite cu gem si cu branza presarate cu miez de nuca. 10 lei clatita. Apoi servim cate o salata greceasca si alta asemenatoare dar cu carne de pui si mujdei, plus o apa minerala si-o Cola, 35 de lei. Apoi intram intr-o cofetarie si stam iarasi la coada, adica nu! , eu ocup un loc la masa si Dana sta la coada. Altfel n-ai cum, e lume multa. Doua prajituri, 30 de lei, caci delicatesele se vand la kilogram, scump dar bun. Apoi, vrem sa chemam un taxi ca de-abia ne mai miscam. Ajungem cumva totusi acasa, pe jos.

Cetatea

Ziua urmatoarea vizitam cate ceva din relicvele cetatii Brasovului care era mare, mare, cuprindea o mare parte a orasului actual. Ioan de Hunedoara a dat insa, intr-o clipa de aiureala, un ordin cam ciudat. “Distrugeti cetatea Brasovului! ” Mai Ionel, Ionelule, ce-ai facut baiatule? Mai distingem o cetatuie pe-un varf de deal, inchisa pentru renovare, doua turnuri, cel “Alb”, al cositorarilor, inchis si el, apoi “Black Tower”, mai la vale si un lung zid de aparare. Dupa durerea de picioare ce-a aparut, parcurgand toate aceste interesante relicve, ne-am dat seama ca cetatea originala, era imensa. Cred ca era mai mare decat cea a Huniazilor, de la Hunedoara. Intre turnuri si ziduri, toate bine explicitate, se afla carari, palcuri de copaci si bancute, toate curate.

Brasovul e-un oras turistic, un oras in care ai ce admira, ai ce cumpara, un oras in care te poti si distra. Perioada preferabila, pentru a vizita acest frumos oras, e cea de dupa primirea salariului.


[fb]
---
Trimis de dorgo in 27.06.14 15:15:35
Validat / Publicat: 27.06.14 16:51:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 3806 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Biserica Neagra
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

krondia*
[27.06.14 16:58:29]
»

@dorgo, parcul “Ion Tiriac” este de fapt un complex sportiv dar, e adevărat, din păcate este asociat mai mult cu tot felul de manifestări care nu au nimic de-a face cu profilul acestuia.

dorgoAUTOR REVIEW
[27.06.14 17:31:55]
»

@krondia: da, pe vremuri era un parc exclusiv pt sport, tenis, baschet, jogging, etc acum se desfasora pe-acolo si zilele orasului, festivalul berii, etc

webmaster
[27.06.14 17:35:17]
»

decât "câte-un pic dintoate" (şi nimic acoperit "nec plus ultra"), am prefera articole centrate pe câte un subiect bine-conturat, unic - de ex ar fi fost util să scrii separat despre Casa Timar - notele tale ar fi contribuit la o medie mai reprezentattivă a acelei unităţi...

@dorgo, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

dorgoAUTOR REVIEW
[27.06.14 17:40:16]
»

@Web muzical, iti mai aduci aminte de "Cerbul de Aur" de la Brasov, de Toto si ale sale 300 de oi? https://www.youtube.com/watch?v=_fKyyfJKc6U?

dorgoAUTOR REVIEW
[27.06.14 17:55:51]
»

@webmaster: Casa Timar e situata pe strada Gradinarilor, colt cu str. Iuliu Maniu, e o fosta vila de lux, care a fost transformata in pensiune, de catre proprietarii ei, pretul de 120 lei dubla, e mai mult decat rezonabil, zona in care se afla e centrala... mai trimit poze...

webmaster23
[27.06.14 18:01:05]
»

@dorgo: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

dorgoAUTOR REVIEW
[27.06.14 18:14:28]
»

@webmaster23: mersi!

Monaa
[28.06.14 00:22:41]
»

@dorgo: pentru cateva minute cat am citit impresiile tale, am fost... "acasa". Chiar mi-ai facut pofta de niste covrigi "de pe Rep... "... (obisnuiam noi sa zicem)... si sa ma odihnesc pret de cateva clipe... pe o banca in centru...

Monaa
[28.06.14 00:26:57]
»

@dargo: am uitat sa precizez ca restaurantul "Ceasul rau" era acum ceva ani... unul dintre cele mai bune locuri de mancat din Brasov. Sper ca a ramas asa...

dorgoAUTOR REVIEW
[28.06.14 09:19:48]
»

@Monaa: daaaaa, am uita sa pun poza cu 4 sarmale minunate, precum cei 4 muschetari, de la "Ceasul rau"

webmaster
[28.06.14 09:33:38]
»

@dorgo:

Casa Timar e situata pe strada Gradinarilor, colt cu str. Iuliu Maniu, e o fosta vila de lux, care a fost transformata in pensiune, de catre proprietarii ei, pretul de 120 lei dubla, e mai mult decat rezonabil, zona in care se afla e centrala... mai trimit poze...

M-aş bucura totuşi (mult mai mult) dacă ai scrie un reveiw - fioe el şi scurt - în rubrica acelei pensiuni - NOTELE pe care le-ai acorda ar ajuta turiştii care caută infor despre această cazare (şi probabil şi pensiunea) !

Cine caută informaţii despre Casa Timar, în mod cert le va căua acolo, în rurbica CASA TIMAR, şi nu va "baleia" sute/mii de articole "de călătorie" din arealul Braşovului, doar-doar va da peste ceva info despre Casa Timar!

Ca să-ţi fie mai uşor, includ mai jos linkul de adăugare reveiw (Casa Timar): amfostacolo.ro/rev_add.php?id=8978

dorgoAUTOR REVIEW
[28.06.14 13:40:11]
»

@webmaster: nici o problema, voi scrie deseara sau maine dimineata, despre Casa Timar, un nou review

didona_stelea
[31.07.15 13:57:47]
»

Bravo, frumos review!

Michaell
[31.07.15 14:14:17]
»

@dorgo - Un foarte bun articol despre poate cel mai frumos oras din Romania. Mi-a placut.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
didona_stelea, dorgo, Michaell, Monaa
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Brașov:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.5392389297485 sec
    ecranul dvs: 1 x 1