ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.11.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Brasov, regele oraselor din Romania

Ilustrație video-muzicală
Ballroom Orchestra - 'Tango lounge'' , 2007 - ''Ballroom tango''

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Afirmatia nu imi apartine, am vazut-o pe mai toate umbrelele care strajuiau terasele din centrul vechi al Brasovului si mi-a placut foarte tare!

Am pornit vizita noastra la pas de la Liceul cu Program Sportiv langa care se afla Zidul Cetatii Brasovului. Era o duminica foarte calduroasa de august si Brasovul mustea de turisti, terasele erau pline cu turisti ce se racoreau la cate o bere, strazile erau foarte animate si pline de flori.

Prima oprire a fost la Muzeul Civilizatiei Urbane care se afla in Piata Sfatului la nr 15 si este deschis de marti pana duminica intre orele 10-18. Muzeul se afla intr-o cladire istorica ce a fost refacuta in 1566. Muzeul are 2 etaje, subsol si mansarda. Pretul unui bilet pentru adult este de 7RON iar daca doriti sa faceti fotografii trebuie sa scoateti din buzunar inca 15RON.

La subsol am admirat picturi murale din sec al XVI-lea reprezentand frunze si flori in culori calde. Tot aici se poate urmari un film documentar despre istoria cladirii si despre proiectul de restaurare. Apoi urmeaza o camera in care putem vedea atat fotografii cu fostii proprietari ai cladirii cat si obiecte personale. In ultima incapere de la subsol am putut admira o pivnita de marfuri ce include butoaie, saci cu lana, cufere, cantare.

La parter este prezentat un spatiu comercial cu obiecte din import aduse de negustori din Europa cum ar fi: dantele, panze, covoare, manusi, piei de animale, cutite, sabii, matase si multe alte obiecte necesare in gospodarie. Undeva in spatele incaperii putem admira o bucatarie veche brasoveana ornata cu obiecte de uz casnic.

La etaj putem admira un interiorul unei case patriciene-asa numitii bogatasi ai acelor vremuri. Camera este mobilata cu mobila de pe acele timpuri, apare chiar si un pian cat si costume de boieri si servitori. O camera care mi-a placut tare mult aici este camera copilului prezentata in detaliu cu mobilier si jucarii. O alta camera interesanta este atelierul de brodat unde femeile isi faceau rochii elegante. Aici sunt expuse masini de cusut si tesaturi. O alta incapere reprezinta atelierul de palarii si se explica cum erau aceste lucrate, apar chiar si pagini din revistele de moda ale acelor timpuri. Ultima incapere de la etajul 1 reprezinta un atelier foto dotat cu un aparat de fotografiat din lemn si echipat cu paravan foto din acele vremuri.

Mansarda restaurata este spatiul unde au loc expozitii temporare. Noi am prins o expozitie de pictura cu tema feminina si o expozitie de rochii de epoca reinventate. Majoritatea obiectelor expuse erau puse in vanzare avand pretul afisat.

Iesind din muzeu am mers mai departe catre Biserica Neagra. Biserica a fost construita in secolul al XIV pe locul unei vechi biserici in stil romanic si este cea mai mare constructie in stil gotic din sud-estul Europei. Biserica a purtat numele Fecioarei Maria pana la incendiul din 1689 cand si-a schimbat denumirea in Biserica Neagra datorita culorii zidurilor arse. Biserica detine cel mai mare clopot din bronz din Romania ce cantareste 6 tone, cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa si una din cele mai mari orgi din Romania, avand 4000 de tuburi. In momentul cand am vizitat-o noi se afla in lucrari de restaurare si nu era permis accesul in interior.

Mergand mai departe am ajuns la Piata Sfatului unde se afla Muzeul de Istorie in cladirea veche construita in 1420. Muzeul a fost infiintat in 1951 si contine colectii valoroase de arheologie, numismatica, istorie medie si istorie moderna. La parterul cladirii este Centrul de Informare Turistica de unde se pot obtine harti si plinate.

Ne-am oprit aici in Piata Sfatului la una din terase pentru a ne potoli setea cu o bere rece. Toate terasele erau pline, cu greu puteai gasi o masa libera la acea ora, am observat ca erau foarte multi turisti straini.

Am pornit mai departe catre Biserica Sfanta Treime ce se afla in apropierea Pietei Sfatului si care a fost construita in a doua jumatate a secolului XVIII. Biserica este un monument reprezentativ pentru romanii din Brasov, pictura sa fiind realizata de Misu Pop iar decoratia exterioara este in stil baroc.

Mergand pe jos mai departe am ajuns la Turnul Negru. Turnul a fost construit in secolul Xv si avea rol de a impiedica apropierea dusmanilor de zidurile cetatii. De pe zidurile inalte de peste 10 metri se dadea alarma in cazul unui atac sau a unui incendiu. La 23 iulie 1559 a fost lovit de un trasnet si a ars, si de aici i-a venit si numele sub care este cunoscut in zilele noastre. In 2001 turnul a fost redat circuitului turistic prin deschiderea unei expozitii despre Armamentul Evului Mediu.

Drumul nostru a continuat pe strada Dupa Ziduri pana am ajuns la Canalul si Bastionul Graft ce a fost ridicat in secolul al XV-lea si facea legatura intre Turnul Alb si incintele de aparare ale orasului. Un secol mai tarziu se construieste in aceasta zona zidul de aparare cu 8 turnuri si tot atunci a fost sapat canalul Graft pentru drenarea apelor scurse de pe pantele dealului Warthe. In urma inundatiilor din 1809, fundatiile fortificate au fost slabite, iar zidurile au fost sprijinite cu arcuri de sustinere.

Am continuat drumul nostru pe jos pentru a urca la Cetatuia. Drumul a fost destul de lung, afara fiind foarte cald, dar pe masura ce urcam simteam ca se racorea. Cetatuia a fost construita in 1524 ca fort de lemn cu 4 turnuri si a fost refacuta din piatra in 1554. Initial a fost garnizoana militara si apoi inchisoare. Acum adaposteste un complex turistic, restaurant cu salon medieval, salon transilvanean si vinoteca. De aici de sus am admirat o panorama minunata a orasului.

Coborand de la Cetatuia am ajuns in Parcul Nicolae Titulescu, cel mai mare parc din oras. Parcul este amenajat foarte frumos cu flori, fantani arteziene, spatii de joaca pentru copii, este foarte curat si bine ingrijit.

Ultimul obiectiv vizitat a fost Poarta Schei care a fost construita intre 1827 si 1828 cu contributia financiara a negustorilor scheieni pentru a usura accesul spre oras din cartierul romanesc. Poarta are 3 arcuri: 2 mici pentru pietoni si unul mare, central pentru masini.

Lasand la o parte orasul vechi, ne-am indreptat de aceasta data cu masina spre un restaurant local unde am avut parte de o experienta culinara extraordinara. Am sa revin cu detalii intr-un alt review.

Vacante insorite!


[fb]
---
Trimis de Muffin2009 in 04.12.13 03:15:04
Validat / Publicat: 04.12.13 09:59:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.

VIZUALIZĂRI: 2850 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Muffin2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P60 Poarta Schei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[04.12.13 11:17:33]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Brașov:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078135013580322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1