GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am pornit de dimineață din Hunedoara spre Banpotoc pentru prima „minune” pe care ne propusesem s-o vizităm în acea zi: „I giardini di Zoe” (Villa Vinci).
Drumul nu e foarte lung și în bună parte este în stare bună. Vizualizasem pe Google street view exact locul unde se intră pe domeniu, dar cum imaginile sunt ceva mai vechi, atunci când am ajuns la fața locului a trebuit să mă opresc puțin să verific exact pe ce alee trebuie să intrăm. După câteva sute de metri se ajunge la o mică parcare în dreptul clădirii de lângă pepinieră (pentru că proprietarul acestui loc fermecător se ocupă și cu amenajări de grădini și cu vânzarea de arbori și arbuști decorativi). Am lăsat mașinile acolo și am pornit-o pe jos să descoperim frumusețea ascunsă după un șir de copaci.
Grădinile lui Zoe sunt rodul muncii și imaginației unui italian care a creat pe acest loc o adevărată grădină de vis, un loc unde poți veni în fiecare anotimp și îl vei găsi cu altă față. Sau să faci o ședință foto asemeni multor cupluri ce vin aici fix pentru asta…
În sfârșit, vreme frumoasă să fie, că de privit și minunat, aveți ce!
Bun, odată „scăpați” pe poartă de acolo, am pornit mai departe spre Geoagiu Băi.
Drumul județean nu e perfect, dar nici prea rău, se poate merge bine cu atenție ceva mai mărită. Se merge pe valea Mureșului, acesta fiind din când în când vizibil, în lungul său drum spre marea cea mare (amestecat mai întâi cu apele Tisei, apoi cu ale Dunării).
Dar la un moment dat, drumul cotește la deal părăsind lunca Mureșului și urcă pieptiș spre stațiunea balneară multimilenară.
Primul popas l-am făcut la o unitate de alimentație publică (vezi impresii), apoi am dat și o tură scurtă pe la atracțiile locale: Grota Haiducilor (dezamăgitoare, nu doar din cauza mizeriei, ci și din pricina faptului că deși sunt indicatoare ce îndrumă turiștii spre ea, nicăieri nu scrie și cât e de mers până acolo) și Cascada Clocota.
Despre grotă nici nu prea am ce să scriu, dar cascada mi-a produs o puternică impresie. Liniștea pădurii e străpunsă de „clocotul” apei ce sare peste treptele de piatră ale peretelui de pe care se aruncă în vale, stropind totul în jur. Umezeala creată e un rai pentru vegetație, mușchi și alge de piatră care în ansamblu formează un tablou în culori pastelate care rivalizează cu impresionismul francez… Splendid! nu mai spun de aromele pădurii umede din preajma ei.
Dacă aș fi acolo la tratament, cred că acest loc ar fi unul la care aș reveni în fiecare zi, la diferite ore, spre a-i putea descoperi toate secretele frumuseții sale.
Cam atât… las pozele să spună mai mult.
Trimis de Dragoș_MD in 18.09.18 19:28:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în DEVA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.88990460 N, 23.00536000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Dragos: P11 e de departe cea mai frumoasă poză!
Bună idee a avut italianul cu grădina lui Zoe. Ne bucurăm și noi, nu doar Zoe!
E atât de mult verde și aer curat, așa răcoare și frumusețe...
Sunt foarte multe locuri în România despre care mai nimeni n-a auzit. Dacă sunt 500 de investigatori pe AFA şi tot mai descoperim ceva nou, înseamnă că există şi o Românie profundă care aşteptă să fie văzută. Îmi plac pozele 19,20 şi mă întreb cu ce e mai prejos cascada Clocota decât Bigar, Duruitoare, Urlătoare, a Cailor şi altele mai mult mediatizate?
Mutat, la reorganizare, în rubrica «I Giardini di Zoe [Banpotoc]» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Grădina Zoe — scris în 27.10.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Nestemata verde dintre dealuri — scris în 22.07.23 de ams din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Omul sfințește locul — scris în 20.07.21 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 I Giardini di Zoe... un nume cu rezonanță italiană, frumusețe românească! — scris în 01.06.21 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Aug.2020 I Giardini di Zoe, un colț de rai care ne așteaptă — scris în 10.08.20 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 I Giardini di Zoe [Banpotoc] - un loc desprins din povești — scris în 03.04.19 de Alina Roxana din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Dec.2014 Un loc de poveste — scris în 10.08.23 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ