GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cibinfest - să curgă berea
A fost o dată ca niciodată o sărbătoare bavareză, se numea Oktoberfest. Și ce s-au gândit edilii noștri sibieni că poate o mută la Sibiu sub alt nume, mă rog transfera un mic procent din atmosfera de acolo. Copiat sau nu evenimentul care se organizează an de an în Sibiu; i are numele de Cibinfest are succes, astfel cortul de 2400 metri pătrați devine neîncăpător.
De și numărul zilelor în care se organizează evenimentul s-au mărit la 10 Cibinfestul s-a terminat și în acest an și așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție.
Unde se organizează și cum ajungem acolo
Cibinfestul se organizează în buricul târgulu adicăi în Piața Mare cea multifuncțională bună de toate. Accesul în piață se poate face din toate direcțiile. Având în vedere evenimentul și tonele de bere care curg pe acolo (pe gât și nu pe apa Cibinului) recomand mersul pe jos. Astfel dinspre Piața Unirii vom folosi Strada Nicolae Bâlcescu, dinspre gară Străzile Avram Iancu, General Magheruldinspre est din zona spitalelor străzile Filarmonicii, Gheorghe Lazăr, Arhivelor și Alexandru Papiu Ilarian dinspre Orașul de Jos strada Ocnei, strada Turnului și Piața Mică, dinspre Parcul Astra pe strada Mitropoliei.
Dar dacă totuși vrem să ajungem cu mașina să știți că în centrul istoric avem o problemă cu locurile de parcare. Sînt prea puține deci tot la mersul pe jos ajungeți, este mai sănătos. Pentru cei încăpățânați să ajungă cu mașina acolo este parcarea din Piața Mică, Mitropoliei, străzile din jur enumerate mai sus, o parcare mai mare în Piața Unirii și locurile de pe Bulevardul Corneliu Coposu.
Program și alte informații
Evenimentul care a ajuns la a noua ediție se organizează în luna septembrie. Accesul se poate face și ziua dar de obicei seara la ora 19.00 începe distracția, în cele nouă seri au cântat pe rând formațiile Die Dorfer, Hermannstadt și Die Spatzen. Muzicanții își termină programul pe la 23.00 dar cortul mai rămâne deschis și disracția continuă. Ca la orice eveniment există și aici un regulament, citez de pe saitul Cibinfest
În cort funcționează un sistem cu autoservire. Ridicarea produselor și plata acestora se face direct la punctele de servire a mâncării și băuturii din cort.
Accesul în cort este GRATUIT, iar consumația nu este obligatorie.
Nu este necesară o rezervare pentru a intra în cort.
Este posibil să se restricționeze temporar accesul în cort când capacitatea acestuia a fost atinsă. Din experiența anilor trecuți, asta se întâmplă seara, pentru perioade de 10-15 min, până mai iese din public.
Dacă părăsiți cortul în timp ce accesul în acesta este temporar restricționat, va trebui să așteptați până se ridică restricția. Chiar dacă sunteți în zona de rezervări sau de loje VIP.
Accesul cu obiecte periculoase nu este permis.
Persoanele sub 18 nu pot cumpăra sau servi bături alcoolice și țigări.
În cort există o zona de rezervări. Ocuparea unei mese în această zonă se poate face după ora 18 doar pe bază de rezervare. Mesele din această zonă, rămase neocupate până la ora 19:00, pot fi ocupate chiar și fără să ai o rezervare. Mesele din zona pentru rezervări trebuie eliberate la ora 16:30, pentru a le pregăti pentru vizitatorii cu rezervare. Accesul în această zonă poate fi restricționat de către personalul nostru pentru a desfășura activități organizatorice și trebuie să urmezi indicațiile lor.
Recomandăm utilizarea mijloacelor de transport în comun, taxiurilor și venirea pe jos la eveniment pentru a evita aglomerația și pentru a nu conduce sub influența alcoolului.
Este permisă urcarea pe bănci pentru a dansa, dar NU PE MASĂ.
Orice comportament inadecvat sau deranjant pentru cei din jur trebuie semnalat către personalul de pază.
Recomandăm consumul responsabil de bături alcoolice. Persoanele sub influența băturilor alcoolice pot fi invitate să părăsească cortul și/sau li se poate refuza servirea cu bături alcoolice suplimentare.
Rezervările pot fi făcute doar pentru zilele de vineri și sâmbătă. Din experiența anilor trecuți, numărul rezervărilor este mic și veți găsi suficiente mese libere în aceste zile.
În procesul de rezervare veți putea alege locația mesei. Nu vom putea lua în considerare solicitări ulterioare de mutare, întrucât sistemul și disponibilitatea meselor este live.
Rezervarea se referă la o masă cu capacitatea de 6 persoane.
Plata se poate face doar prin card. Persoanelor juridice le vom emite la cerere factură fiscală. Sistemul de selecție a meselor este actualizat în timp real și nu putem bloca mese în așteptarea plății.
Dacă doriți să achiziționați jetoane de consumație, puteți face asta adăugând produsul “Consumație preplătită”, disponibil din pagina Coșului de Cumpărături.
Cum am petrecut la Cibinfest?
În fiecare an facem o vizită scurtă cu familia în cort așa la o bere, o gustărică și la o plimbare de recunoaștere. În acest an a fost puțin altfel, angajatorul nostru ne-a rezervat câteva mese în zona B. Zona A fiind mai aproape de scenă și mai scumpă la rezervare zona B am găsit-o cea mai ok. Mai există o zonă C și o altă zonă mai mare ca suprafață unde nu se face rezervare dar este plin mereu.
Intrarea principală în cort este dinspre est dar se mai poate accesa și dinspre catedrala romano-catolică sau Turnul Sfatului. În acest an zona gastronomică s-a delimitat clar de zona de distracție. De cum intrăm scena se află pe partea stângă, pe urmă zonele de bănci descrise mai sus. În jurul meselor se află toate punctele de vânzare de bere sau alte băuturi. Spre Turnul Sfatului este amenajat cortul unde se prepară și se vând bucatele. Este autoservire iar meniul ales se poate aduce la mese.
Deci am făcut un tur de recunoaștere după care m-am întâlnit cu colegii/colegele de servici, am primit jetoanele de consumație (7 lei/o bucată) care din fericire au fost... multe. Dar au prins bine că prețurile nu sînt tocmai mici aici la Cibinfest. La ora 19.00 și-au început Die Spatzen reprezentația iar solistul mai tot timpul a cântat în mijlocul publicului. Se practică mult urcarea și dansarea pe bănci (atenție la echilibru și numărul de beri) Pe mese nu-i voie așa cum scrie în regulament, mi se pare corect, se mai și mănâncă la masă. Unii din păcate nu au mai ținut cont de această regulă și se pare că nici organizatorii nu au intervenit...
Atmosfera a devenit oricum foarte plăcută, incendiară chiar. Tinere îmbrăcate în costumație bavareză dar puțin sumară... se plimbau între mese pentru a vinde tradiționalul Jägermeister.
Dacă majoritatea din grupul nostru a ales să nu mănânce nimic (cică au mâncat acasă...) eu și încă câțiva din grupul nostru ne-am întâlnit cu foamea și a trebuit să vizităm cortul cu mâncare. Eu am ales carne de pui. După alimentare și cu forțe noi... înapoi pe bancă.
Câteva exemple de prețuri
Așa cum am menționat mai sus prețurile sînt mari, organizatorii își permit să practice asta, fără supărare dar asta este adevărul. Deci valoarea jetonului (dar se poate plăti și cu bani sau cu card) este de 7 lei, atât era și o bere la un pahar mare de plastic La capitolul mâncare adevărat a existat diversitate, dar toate erau la prețuri mari de exemplu suta de grame de friptură porc, piept de pui, ceafă la grătar, ciolan prăjit 9,5 lei. Meniul meu care a conținut carne de pui și ceva cartofi a costat 34 lei. Un ciolan cu legume a fost 8 lei, pește 8 leisuta de grame, frigăruia 25 lei bucata. Cartofii prăjiți și murăturile au fost 5 lei suta de grame, pâinea muștarul sau hreanul 1 leu, tocana de vită sau de oaie 30 lei porția, gulașul cu fasole (cred că asta a fost cea mai bună) 20 lei. Sucurile erau 7 lei, apa 5 lei.
Pentru a rezerva o masă în zona A acolo unde încap 6 persoane (după estimare personală încap și 8 persoane) trebuie plătit 250 lei. Pentru zona B acolo unde am fost noi o masă costă 150 lei.
În afara cortului se află șirul de căsuțe de unde se pot procura de-ale gurii, souveniruri sau altele asemenea, câteva atracții pentru copii, terasele din jur. La așa un eveniment cu multă bere toaletele sînt indispensabile, acestea sînt din cele de plastic mobile, se află la ieșirile spre catedrală, tot aici găsim și locurile de fumat. Toaletele miroase îngrozitor înăuntru.
Cam atât am dorit să povestesc despre Cibinfest, încercați și voi... recomand
Rog WM să atașeze la început, mulțumesc youtube
Trimis de AZE in 04.10.19 23:23:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@AZE:
Die letzte Nacht die war der Wahnsinn - Ultima noapte a fost nebunie!
Ce video potrivit ai ales sa fie inserat articolului! Felicitari pentru mediatizarea festivalului sibian.
Numai de bine! ????????
@Dan&Ema: Mulțumesc
Cibinfest este un eveniment care ne place chiar dacă a fost copiat.
Am fost de câteva ori la un Oktoberfest adevărat în Germania și pot face o comparație. Dar mă bucur că acest eveniment copiat se organizează la noi în Sibiu, așa cum este cu bune și mai puțin bune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 Targul de Craciun-Sibiu — scris în 24.11.23 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Crăciun la palat — scris în 20.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Foodie, Street Food Cuisine Sibiu 2023 — scris în 18.09.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Toamna se numără bobocii...sau oalele — scris în 04.09.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Să turăm motoarele, Red Bull Romaniacs 2023 — scris în 22.08.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2023 FITS 2023 sau cum e posibil ca un miracol să țină 30 de ani — scris în 10.07.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Târgul de Paști — sau în vizită la moș iepuraș gerilă — scris în 09.04.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ