GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Foodie, Street Food Cuisine Sibiu 2023
De ceva vreme, 6 ani mai exact a apărut la noi în Sibiu un festival ale preparatelor culinare servite la stradă. Și de multe ori preparatele îmi făceau cu ochiul, mirosurile îmbietoare te chemau în fața food-truckurilor, până într-o zi. Ziua respectivă a fost ieri.
Unde se organizează
Street Food Festival se organizează pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu, pe strada Cetății.
Strada Cetății se poate accesa dinspre strada pietonală Nicolae Bălcescu, dinspre strada Gheorghe Lazăr, și dinspre Bulevardul Corneliu Coposu. Parcări apropiate se găsesc pe bulevardul Corneliu Coposu și parcarea Cazarma 90.
Strada Cetății se află în cetate paralelă cu a treia incintă de fortificații, cea mai bine păstrată și conservată în timp. Food Truckurile în sine sînt parcate sub galeria de strajă între Turnul Dulgherilor și Turnul Olarilor. 45°47′36″N 24°09′07″E sînt coordonatele GPS ale locului.
Despre Foodie
În acest an s-a organizat a șasea ediție Foodie, Street-Food Cuisine Festival. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin primărie și consiliu județean. Evenimentul este organizat de Asociația Sibiul de Odinioară.
Evenimentul în sine constă în parcarea rulotelor (Food Truck) transformate în restaurante mobile într-un loc frumos din Sibiu. Acest frumos loc a fost ales, și a rămas strada Cetății, parcul Cetății.
În acest an evenimentul a fost organizat pe parcursul a 4 zile joi 14 septembrie-duminică 17 septembrie. Numărul rulotelor (Food-Truck) în acest an a fost 17. Mâncarea servită aici este cu specific multinațional, ca de exemplu, bavarez, grecesc, chinezesc, mexican, francez, ardelenesc, etc. Nu lipsesc cărucioarele cu dulciuri, cu cafea, cu freshuri sau cu vin.
Pentru a se așeza mai bine mâncarea în stomac s-au programat în fiecare zi evenimente muzicale. De și pe mica esplanadă din fața Filarmonicii de Stat din Sibiu nu se aud acordurile unor instrumente simfonice, muzica pusă de DJ-uri renumite din țară este reușită și întreține atmosfera locului.
În fiecare zi 2 DJ-uri întrețineau atmosfera astfel de joi până duminică au fost Mate, Ioana/ARIAS, Sebastian/Dobrican, Alex Zara/Jay Ko, Cipi Hampu.
N-au fost uitați nici copii. În fiecare an se organizează pentru ei spații de joacă plus evenimente programate. Spațiile de joacă și evenimente pentru copii în acest an s-a organizat în parcul Cetății sub zidul al treilea de fortificații al Sibiului.
Copii au avut dispoziție loc de joacă, topogane gonflabile, au tras cu arcul, au avut mini-exathlon, și alte evenimente, ateliere de creație organizate.
Vizita
Bicicletele au fost legate (nu prea circulăm cu mașina în/spre centru) de gardul muzeului de istorie naturală din Sibiu. Am lăsat în urmă terasa de la Pardon Bar & Cafe de asemenea plină de vizitatori și am ajuns la esplanada din fața clădirii Filarmonicii de Stat din Sibiu. La momentul vizitei DJ-ul Cipi Hampu se ocupa de muzică.
După această zonă la umbra zidului de sub galeria de strajă erau parcate Food Truckurile. Le-am studiat pe rând :
Prima autorulotă se numea Schässburger (Sighișoreanul) Meniurile lor constă în burghere babane, un Schässburger costă 42 lei, un Jägerburger 39 lei, un Meisterburger 38 lei. Cartofii prăjiți 19 lei.
A urmat autorulota mexicanilor cu rețete din această țară, prețuri asemănătoare în jur de 40 lei.
A urmat un food truck cu un desert italian mai exact Cannoli. Desertul sicilian costă 25 lei toate sortimentele.
Cubanezii au urmat cu o rulotă de această dată, specialitățile lor costă în jur de 39-44-69 lei. Cartofii prăjiți sînt 20 lei. Un El Jefe 39 lei, el Picante 44 lei, El Comandante XXL 69 lei.
Autorulota celor de la Chicken Maffia oferea :, Chicken Zinger 38 lei, Chicken Wings 36 lei, Chicken Lost Finger 31 lei, cartofii prăjiți 20 lei, sosuri 5 lei.
Bubble Big Waffle autorulota servește un meniu desert compus din gofre, cremă, înghețată 38 lei.
Au urmat grecii, Andreas Greek Taverna cu prețuri precum: souvlaki pui 45 lei, gyros 40-45 lei.
City Burger urmează 30-35-40-45 lei sortimentele multe și bune.
La rulota cu lampion știam deja că e chinezul. Preparatele erau toate pe bază de paste, chiar și pe rulotă scria noodle. Meniul pictat pe rulotă arăta câte un noodle-box simplu, cu pui, cu vită (22-29-39 lei) pachețele de primăvară 20 lei, colțunași porc 32 lei, creveți tempora 44 lei.
A urmat rulota cu înghețată de casă Thaice Cream 30 lei orice sortiment.
După care a urmat din nou o rulotă cu specialități de pui Crispyteria. (39-42 lei erau sortimentele în formă de șnițel, burgher sau wings dar preparatul special din cartofii era mai scump, Belgian Fries, Texas Cheese Fries 27 lei)
După această rulotă a urmat una mică cu freshuri diferite sortimente (10-25 lei)
Olha Coffe urma cu specialtăți de cafea de la simplu până la cel mai sofisticat 10-19 lei)
La Bavarezul XXL se putea mânca hot-dog bacarez cu 25 lei dar bavarezul XXL costă 35 de lei.
În apropiere de filarmonică mai erau trei rulote cu băuturi una cu tării, Backyard cafea și răcoritoare, un bubble bar și o rulotă cu vinuri Vine Not unde orice sortiment la pahar costa de la 10 lei în sus de fapt asta am și văzut între 10-25.
Noi ne-am săturat oarecum la bavarezul XXL dar am complectat apoi acasă ???? Asta e, prețuri mari dar și festivalul acesta este doar o dată pe an, așa că o vizită nu strică. Poftă bună. Rog Wm să atașeze la început, mulțumesc.
https://www.youtube.com/watch?v=msSc7Mv0QHY&pp=ygUNY2hpY2tlbiBkYW5jZQ%3D%3D
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Evenimentul este organizat într-un loc din burgul medieval unde mai toți turiștii ar dori să ajungă. Împrejurimile sînt de vis, prețurile la fel... de vis ????
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Da, este atât distracție cât și relaxare. În Sibiu da
Trimis de AZE in 18.09.23 22:27:11
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@AZE: Mă puse ăl cu coarne să citesc articolul tău pe stomacul gol, ca să zic așa și la mine când e burta goală, ideile sunt mai... năstrușnice. Pentru anul viitor, n-ai putea să le propui să facă un carnet cu vouchere, cu câte un voucher pentru fiecare tonetă, la 50% din prețul normal? Dacă-ți iese, vin și eu pe-acolo. La 17 tonete... mi-ajunge o zi să epuizez toate voucherele .
@ghisor: Foarte taaarrrre propunerea ta, dacă reduc ăia de la Foodie cu 50% o să vii și tu ????
Partea proastă e că în următoarea secundă vor da și faliment...
La noi în RO este o problemă mare, mare de tot. Prețul la mâncare în general. Nu sînt singurul care afirmă asta, dar în zona asta a Europei la noi se mănâncă cel mai scump. Au afirmat asta și persoane din vest stabiliți în DE, FR.
Și dacă te gândești la puterea de cumpărare de la noi e vai și amar. eu văd la contabilitatea personală cât am cheltuit pe mâncare acum 5 ani și cît acumRezultatul este catastrofal.
@AZE: Ai dreptate cu prețurile la mâncare și ponderea în bugetul familiei. La partea cu falimentul nu sunt de acord. Faliment n-or să dea dacă reduc puțin prețurile. Faliment vor da atunci când NOI VOM REFUZA SĂ MAI PLĂTIM PREȚURILE LOR.
Pană la urmă banii sunt la noi în buzunar și atâta timp cât vom fi de acord să plătim 20 de lei pe o porție de cartofi prăjiți... ne cam merităm soarta.
Toată lumea spune... păi și ce să facem, trebuie să mâncăm. Fals! Clasica fatalitate românească. Polonezii au putut sta, la începutul anilor 2000, vreo două luni fără să mănânce carne pentru că se scumpise cu mult la sută și după două luni prețurile nu că au venit în jos, au scăzut mai mult decât înainte de scumpire.
Și mai am multe exemple, din experiență personală. Dar pentru astea ar trebui un articol din categoria... filozofări pentru comunitate .
Ți-am ridicat mingea la fileu. Poate scrii tu ceva pe tema asta, că mie mi-e lene să scriu. Promit în schimb multe comentarii la un articol de acest gen.
Preturile pot parea mari pentru multi, exagerate pentru altii... totusi trebuie avut in vedere si
1. sunt preturi de festival - mananci odata pe an nu in fiecare zi (nici la restaurant nu dai pe o ceafas cu csartofi prajiti 15 lei cit te costa prepararea ei acasa)
2. ce mancam: de exemplu burgherii nu sunt aia de 4 lei / 4 bucati congelati de la Lidl, acum la moda e Black Angusul (scump al dracu)
Casnd dam pe un Burger cu acarfi prajiti (in Grecia si nu numai) 8-9 euro 99 % din noi spunem ca am scapat ieftin cu masa ...
E drept 19/20 o portie de cartofi prajiti e exagerat, 10 lei un paharut de vin (nu cred ca era din rezerve speciale) tot exagerat, inghetata la fel...
Una peste alta preturile trebuie privite ca la ' ' festival' '
Pretul grecilor mi se pare mai aproape de adevar, cam tot atit costa si cand le comandam la mama lor acasa in Grecia si cand le vedem la 8 euro (media preturilor) decretam: la taverna asta se manaca ieftin!!!
Din pacate desi ajung des la fata in Sibiu niciodata nu am prins festivalul. Am prins o sigura data o manifestare gastronomica in piata Habermann si a fost foarte fain... cu sfaraiele de gratar, bere si muzica.
p. s.
sa nu uitam si costurile cu inchirierea locului de ' ' parcare' ' , primariile din Romania cer pe mp in aer liber de 2 - 3 ori mai mult ca pentru un spatiu comercial situat pe pietonala. Nici bancile nu platesc chirii / mp cum cer primariile pentru domeniul public!!
Preturile mari sunt in (mirajul) supermaketuri - de unde cumparam zi de zi - unde odata cu produsul cumparam si hotia si profitul grosolan al celor care detin acele supermaketuri (profit care apoi zobara peste mari si tari)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 Targul de Craciun-Sibiu — scris în 24.11.23 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Crăciun la palat — scris în 20.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Toamna se numără bobocii...sau oalele — scris în 04.09.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Să turăm motoarele, Red Bull Romaniacs 2023 — scris în 22.08.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jun.2023 FITS 2023 sau cum e posibil ca un miracol să țină 30 de ani — scris în 10.07.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Târgul de Paști — sau în vizită la moș iepuraș gerilă — scris în 09.04.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Orașul Sibiu și splendorile sale — scris în 12.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ