ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.01.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Targoviste
ÎNSCRIS: 04.02.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2006
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Medieval si pitoresc la Sighisoara

TIPĂREȘTE

Veneam de la Cluj intr-o seara de octombrie si nu ne oprisem niciodata sa innoptam la Sighisoara. Fusese o zi calda si o orire in acest loc incarcat de istorie si romantism ne-a incitat. Este un municipiu asezat pe valea Tarnavei Mari. Malul drept al raului este abrupt, iar cel stang este ca un amfiteatru, cu un pinten pe care a fost construita cetatea medievala. In preajma exista urmele unui castru roman, dar asezarea a fost colonizata cu sasi in sec. XII, devenind un mare centru mestesugaresc (cca 25 de meserii, cu 19 bresle), administrativ si cultural. Fortificatiile vechi au fost imbunatatite in timp, dupa ce orasul a fost devastat de turci, de ostasii lui Basta, asediat de G. Bathory. A trecut prin foc in mai multe randuri, a fost bantuit de ciuma, dar s-a refacut de fiecare data.

Centrul sau urban medieval impresioneaza pe oricine; cetatea este un nucleu de case masive, zugravite intr-o paleta variata de culori, aliniate pe strazile inguste si pietruite, cu un zid de aparare lung de aproape 1000 m, 14 turnuri. Turnurile cele mai interesante sunt cel al franghierilor (pe Dealul Scolii), bastionul fostului turn al giuvaergiilor, turnul macelarilor, turnul croitorilor, turnul cizmarilor, turnul croitorilor, turnul cositorarilor, turnul fierarilor.

Ne-a atras atentia turnul cu ceas (turnul Sfatului, unde era sediul Sfatului orasenesc). Turnul este inalt de 64 m si are 4 turnulete si o galerie de lemn pentru straja la ultimul nivel. Este o constructie baroca, in varful careia, la mijlocul veacului al XVII-lea s-a instalat minunatul ceascu un mecanism ce actioneaza figurine simbolizand zilele saptamanii. Biserica manastirii a fost ridicata de calugarii dominicani prin sec. XIII-XIV. Am vazut acolo un altar baroc si o veche cristelnita din bronz.

O alta constructie interesanta este Biserica din Deal, de pe la 1400, care pastreaza forme gotice tarzii, cu picturi si mobilier valoroase in stil renascentist. Sunt pietre de mormant foarte interesante, un altar pictat. Esti uimit cand urci cele 175 trepte ale scarii acoperite, catre biserica si scoala. Ar mai fi de vazut Casa cu cerb, Casa Vlad Dracul, Casa venetiana, dar este minunat sa petreci cateva ore in acest medieval.

Este fericit cel ce ajunge aici in zilele festivalului cantecului medieval.


[fb]
---
Trimis de mcosmin in 03.01.10 11:53:18
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1273 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mcosmin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Turnul Croitorilor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 0 PMA (din 0 vot)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sighișoara şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049880981445312 sec
    ecranul dvs: 1 x 1