De la baie si plaja la zapada in cursul aceleiasi zile
Makarska este un orasel la sud de Trogir si Omis, cam la 80 km de Split, la poalele muntelui Biokovo (1800m). In acest loc muntele se apropie cel mai tare de mare, astfel incat varful de 1800m este la doar 5 km de mare.
Biokovo este parc national, si pentru a ajunge in varf se poate merge cu masina cam 20 km de serpentine pe un drum lat cat o masina, dar asfaltat. Este destul de dificil, deoarece merg masini in ambele sensuri, si tot timpul te trezesti ca trebuie sa dai cu spatele si sa fii la o jumatate de metru de o prapastie.
Relieful este foarte interesant, muntii sunt arizi. Exista mai multe puncte de belvedere, iar panorama este superba – vezi 50 km si spre nord, si spre sud, vezi toata coasta, vezi insulele de sus. Este o experienta greu de descris...
Iar cand am fost noi, in septembrie, in Makarska se facea baie, iar pe varf fulguia. :)
Impresii si fotografii splitate de la "De-a lungul si de-a latul Croatiei -> De vizitat din Trogir"
Trimis de ambvision in 05.03.08 01:51:19
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ambvision); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Makarska şi muntele Biokovo" (deja existentă pe sait), unde vom grupa, de acum înainte, toate recomandările de călătorie din zonă
- Aug.2024 Makarska si altele - 2024 — scris în 25.08.24 de Nasshu din BASCOV [AG] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Riviera Makarska - să vezi și să nu crezi — scris în 18.08.20 de Catalin Mate din ORADEA - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Vepric, un loc pentru rugăciuni și dorințe — scris în 09.08.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Biokovo, bună dimineața iubitul meu! — scris în 04.08.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Makarska, complexă și completă — scris în 25.07.18 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Superba coastă dalmată și perla ei, Makarska — scris în 23.07.12 de fvpmed din HAțEG - RECOMANDĂ
- Jun.2012 Vacanta la Makarska (continuare) — scris în 20.07.12 de valsm din SATU MARE - RECOMANDĂ