Solicitare CMR / GRECIA

Variante drum Grecia prin Bulgaria - ce ţin cont de inundațiile recente din BG

Trimisă în 21.06.14 19:33
autor DabatorSE [București]
» VIZUALIZĂRI: 34287

În câteva zile ar trebui să merg spre Atena cu mașina.

Deși voiam să merg prin Makaza pare că nu este varianta ideală zilele următoare.

Având în vedere situația din Bulgaria, trebuie urmărită situația drumurilor.

Este foarte probabil ca varianta prin Pasul Republica să fie închisă.

Dacă aveți vești mai proaspete vă rog să mă țineți la curent.

Vă rog să ne rezumăm la situația actuală. Anterior am studiat toate posibilitățile, însă acum ar trebui să fiu mult mai aplicat.

Dacă aveți ceva știri proaspete vă rog să le aduceți la cunoștință. Cred că informațiile pot fi utile și altor persoane care merg spre Grecia.


  • PERIOADA: 6
  • BUGET: 700

Răspunsuri — pag 2 / 7

red_dogSV[23.06.14 23:12]

@ebirsan: N-as sti sa va spun, insa 90% din masinile care formau randul erau ale bulgarilor.

Maine voi vorbi cu un prieten care a trecut luni dupa amiaza pe la Makaza si o sa va spun daca situatia era alta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

dandanaPM3r[24.06.14 06:35]

Am plecat spre Thassos din Otopeni duminica dimineata la 4 a. m. pe Ruse-Makaza. Pot sa va confirm cele postate de ebirsan. Informatia prezentata e cea mai precisa. Dupa Veliko Tarnovo drumul e blocat de politie. Drumul Hainboaz care trece prin Pasul Republica e inchis tuturor vehiculelor. I-am intrebat pe politisti daca am vreo sansa sa ma intorc in 2 saptamani pe Hainboaz si mi-au spus ca nici vorba si ca e foarte probabil ca toata vara sa fie inchis. Atentie si la lucrarile dintre Dimitrovgrad si Haskovo, se modernizeaza o portiune de drum, de fapt se cam reconfigureaza dar nu prezinta complicatii privind orientarea in traseu, totul e f bine semnalizat.

Pentru cei cu copii mici ganditi-va bine daca vreti s-o luati prin Shipka... Al meu a vomitat de 2 ori pe traseu, dar nici adultii nu sunt scutiti. Din grupul de masini cu care am mers, au fost doua cazuri. Drumul in sine e foarte ok, mie nu mi s-a parut cine stie ce, dar cred ca e chestie de "gustibus". Este intr-adevar virajat cu cateva ace de par dar nu e o tragedie. Am avut si noroc ca nu a fost aglomerat deloc, dar nici n-ar fi nevoie de aglomeratie....un tir ar fi de-ajuns sa-ti strice planurile pt ca nu ai posibilitatea sa depasesti decat pe portiuni f putine si la distante mari una de alta.

Am prins aglomeratie la benzinaria de la Kardjali, nu stiu daca are de-a face cu inceputul de sezon sau cu faptul ca era duminica dimineata. Majoritatea masinilor de la coada erau cu numere de Romania. Oricum ar fi ultima posibilitate de alimentare pt ca de la Makaza pana la Keramoti nu exista nimic pe autostrada.

Am prins o coada de 1 km la Makaza... coada pe doua randuri. Cand am ajuns noi am luat coada la cateva zeci de metri dupa semnul care indica 1000m pana la pct de frontiera. Estimez ca am stat undeva intre 1-1,5 ore... si aici majoritatea masinilor cu nr de Romania.

Cu ocolul pe Shipka si coada de la Makaza am prins ferry de 14:45 spre Thasos din Keramoti. In afara de benzina in Ruse si la Kardjali am mai oprit pentru aprox. 10 minute inainte de a intra pe Shipka si inca vreo 15 la alta benzinarie pt cei cu GPL.

In rest drumul a fost super ok, eu personal am mers cu 130-160 km/h pe bucati bune de drum pana la intrarea pe Shipka fara sa intalnesc politie (am pierdut timp in Ruse cu alimentarea si cautatul de vigneta si a trebuit sa recuperez ca sa-i prind pe ceilalti). Nu am avut parte de tir-uri pe Shipka.

Daca faceti ca mine si nu luati vignieta imediat dupa iesirea din vama sa stiti ca nu veti mai gasi decat la Shell. Eu stiam ca voi opri pt alimentare la primul OMV de pe bd. Lipnik si am zis ca-mi iau de acolo... gresit... abia la Shell am gasit si nu aveau pt 7 zile, drept pt care mi-am luat pt 1 luna, 25 leva.

Sfat: luati-va info de la sursa, adica din Bulgaria de pe www-urile lor! Link-urile oferite de cei care au postat inaintea mea sunt ok. Am procedat la fel si eram pregatita pt Shipka. Sa va spun ca pe www al MAE roman scria ca toate drumurile sunt deschise?? Desi info cu Hainboaz inchis era disponibila de vineri p. m. in presa bulgara!...

Vacante placute s-aveti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 6300 PMA (9 voturi)

jokermen2001SV2r[24.06.14 07:08]

@crapu24: Un alt drum spre Thassos, dupa google maps ar fi asta: RUSE -- RAZGRAD -- TARGOVISTE -- YAMBOL -- HARMANLI -- HASKOVO -- KOMOTINI -- KERAMOTI = 605Km / 8h, 30min.

Ce ziceti este bun??? Adica la fel cum ai spus doar ca la Yambol o luam spre Harmanli etc si este mai scurt cu 100km decat prin Svilengrad

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nils1PM5r[24.06.14 08:55]

@dandana: Ma voi intoarce si eu pe Shipka. Pentru cei care urmeaza aceasta ruta as avea doua observatii. Ca sa eviti coada de la OMV Kardzhali, alimentati de la Gazprom, aflat la un kilometru mai sus de OMV.

Benzina si motorina de calitate, preturi mai mici si plata cu cardul. Eu asa am facut.

In privinta vinietei, recomandat este totusi chioscul din vama. Cu conditia sa platiti cu LEVA (puteti plati si cu lei, dar la un curs nesimtit). De aceea, pastrez mereu 20-30 de leva pentru viniete si taxa de pod la intoarcere. Ca sa nu am bataie de cap la intoarcere, am luat doua viniete de cate o saptamana.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dandanaPM3r[24.06.14 09:07]

@nils1: Multumesc. Eu sunt setata pe OMV in BG pt traseul asta. Cu vinetka pt ca era coada dupa vama am zis ca oricum opresc pt benzina, rezolvam 2 lucruri dintr-un foc, n-a fost sa fie


lllucianJR2r[24.06.14 09:17]

la ocolul prin pasul shipka se trece prin Gabrovo sau pe langa (cum imi da google maps) ?


ebirsanPA24r[24.06.14 09:53]

Eu plec spre Thassos in 4 iulie (vineri) din Constanta.

Pina acum am mers intotdeauna prin Svilengrad - Alexandropolis. De data asta vreau sa incerc Makaza dar ma ingrijoreaza cozile in vama (si suntem abia in iunie). E clar ca este o lipsa de personal, antrenament sau dotare tehnica.

In privinta cozilor la OMV Kardjali.

Motorina in Grecia (1,289 €) este cam la acelasi pret cu Bulgaria (1,278€) si sensibil mai ieftina decit in Romania (1,432€). Evident vorbim de preturi medii valabile la 24.06.2014.

Ca urmare pt cei care merg pe motorina puteti sa alimentati si in Haskovo (~60 km inainte de Kardjali) si apoi (eventual) in Grecia. Haskovo - Keramoti ~ 220 km. Deci a-i intra in Thassos cu mai mult de 1/2 rezervor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

calatorulPA12r[24.06.14 10:59]

Sfat: si cu toate informatiile despre drumuri la zi tot e bine sa va pastrati o rezerva de timp, traversarea Bulgariei este mereu o surpriza si nu mereu placuta, dar cu timpul te obisnuiesti, seamana cumva cu ai nostri Inchid drumuri si nu spun, deviaza fara semnalizare, te trezesti in alta directie fara benzinarie etc.

Rabdare si rezervorul plin.

Drum bun.

..

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

danduleaGD2r[24.06.14 11:52]

Ar fi bine de stiut de catre cei care au trecut mai recent prin vama Makaza (in afara de dandana), daca au stat tot atat de mult la coada in vama.

Eu voi pleca pe 29 iunie noaptea si am de gand sa trec granita tot prin Makaza.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

le_maitrePA1r[24.06.14 15:08]

Am plecat duminica noapte (22/23 iunie) spre Grecia - Paralia Panteleimonas / Riviera Olimpului - pe urmatoarea ruta:

Bucuresti - Ruse - Pleven - Sofia - Blagoevgrad - Sandanski - Kulata - Salonic - Paralia Katerini - Paralia Panteleimonas.

Traseul parcurs efectiv a fost de 811 km, mai mult decat preconizasem cu viamichelin.com cu vreo 20 de km, acestia fiind reprezentati de o ruta ocolitoare imediat dupa Sandanski spre vama Kulata, drumul normal fiind in lucrari.

Lucrari am constatat si pe centura Sofiei, la iesirea/pod spre Blagoevgrad, unde se circula pe sub pod, apoi pe un singur fir pana la urmatorul pod care contine indicatoarele necesare spre Blagoevgrad-Kulata. Sunt semne de ocolire montate asa ca se nimereste drumul. Noi am fost prin Sofia la o ora inca nu de maxima audienta astfel incat am scapat vii dupa vreo 35 minute. Cateva sute de metri bune din b-dul de intrare in capitala vecinilor nostri sunt in lucrari, cu reduceri de viteza si zguduituri ale masinii de ne-bun-simt.

Revenind la Kulata. Trecerea a fost rapida, grecii (caci ei ne-au controlat) au procesat aproximativ 30 de masini ce erau la coada inaintea noastra in vreo 10 minute, aproape ca nici nu s-au uitat la acte.

Intrand in Grecia si urmand drumul spre Salonic... au aparut alte devieri de la traseu, GPS-ul fiind un pic ametit si ducandu-ne prin balarii. L-am ignorat si am mers fix dupa indicatoarele de Salonic, care ne-au scos corect la liman pe autostrada, unde pret de aproximativ 30-35 de kilometri au existat restrictii de 60 la ora, ba chiar 40 la ora, fapt ce ne-a incetinit serios. Restrictiile se datoreaza unor ample lucrari de extindere/refacere a autostrazii, totul este semnalizat constant si corect, dar grecii nu prea se omoara cu munca la augmentarea < autobahn-ului > lor.

Am ocolit Salonicul pe centura, urmand indicatoarele de Atena si apoi continuand drumul spre Paralia Katerini.

Taxele de autostrada au fost platite in trei puncte pana la destinatie (Paralia Panteleimonas): una de 1,20 euro; una de 2,20 euro si una de 2 euro.

Total timp traseu: 11 ore si 45 minute, din care lenea proverbiala a subsemnatului este vinovata ca nu a apasat pedala mai abitir pe segmentul Byala - intrare autostrada Sofia.

N-am intalnit probleme de infrastructura pe drum altele decat cele mentionate mai sus.

Drum bun spre Grecia tuturor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (9 voturi)

nils1PM5r[24.06.14 15:25]

@ebirsan: Nu stiu unde ai vazut motorna in Grecia cu 1,289 e. M-am uitat tot drumul de la Komotini pana la Neos Marmaras si nu am vazut mai ieftina de 1,35 e. Pretul mediu este de aproximativ 1,37 e.

Pana la urma, oricum este mai ieftina decat la noi si mai de calitate.

E bine totusi sa faci plinul la Kardzhali, ca sa nu fii nevoit sa pierzi timpul in Komotini (sa intri in oras). Pe autostrada, cel putin pana iesi spre Thassos, nu cred sa fi vazut vreo benzinarie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

nils1PM5r[24.06.14 15:44]

@dandulea: Eu am trecut prin Makaza vineri, 20 iunie. Am luat o noapte intermediara la Kardzhali (hotel Ida) si am ajuns in vama la ora 7.30. La ora aia erau trei masini.

Este o singura ghereta in vama, deci o singura rampa de control, deci in cazul unui aflux mare de turisti e o problema.

Politistii de frontiera se misca extrem de rapid ) In 30 de secunde am trecut...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nils1PM5r[24.06.14 16:01]

@lllucian: Nu trebuie sa treci prin Gabrovo. Inainte de Donino, vei vedea indicator spre Stara Zagora (in dreapta).

Scurtatura te va scoate dupa Gabrovo, la Palauzovo. Drumul e ok.

Dupa ce treci de Palauzovo, incep curbele de pe Shipka.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

ebirsanPA24r[24.06.14 16:01]

@nils1:

Va dati seama ca nu am stat eu sa contabilizez preturile la combustibil in Grecia, Bulgaria si Romania.

Sursa este: fuel-prices-europe.info

Chiar daca nu sunt preturile cu amanuntul de la pompa, diferentele de pret intre tari ar trebui sa fie cit de cit corecte. Ideea era ca intre Grecia si Bulgaria preul motorinei nu difera in mod semnificativ.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (3 voturi)

nils1PM5r[24.06.14 16:23]

@ebirsan: Ai dreptate, diferentele nu sunt mari.

Dar mai importante decat informatiile de pe diverse site-uri (de multe ori neactualizate) sunt cele culese de la fata locului.

Pana la urma, utile nu sunt informatiile privind pretul, ci cele referitoare la pozitionarea benzinariilor. Dupa cum spuneam, daca intri pe autostrada, nu prea gasesti benzinarii. Ca sa alimentezi, va trebui sa iesi de pe autostrada.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ebirsanPA24r[24.06.14 16:43]

@nils1: asta este valabil in toata Grecia cind este vorba de autostrazi. Pe toata lungimea lui A2 (Egnatia Odos) exista un singur popas cu benzinarie, pe undeva prin apropiere de Veria.

In ceea ce priveste pozitionarea benzinariilor pentru asta s-au inventat "poi"-urile pt sistemele de navigatie. Uneori trebuie activata din set-up afisarea statiilor de alimentare.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dandanaPM3r[24.06.14 17:21]

cateva preturi combustibil

OMV Kardjali CO95 = 2,31 leva

Shell Thassos CO95= 1,9

Shell coasta de vest Thassos CO95 = 1,8

Revoil coasta de vest Thassos CO95 = 1,689 eur

Revoil coasta de vest Thassos CO100= 1,789 eur

Revoil coasta de vest ThassosDiesel = 1,369 eur

Kinitron coasta de vest Thassos CO95 = 1,729 eur

Kinitron; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; Diesel = 1,399 eur

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

dandanaPM3r[24.06.14 17:27]

22 iunie Makaza venisera "intariri: doua gherete deschise.

La fiecare dintre ele granicer bulgar si granicer grec unul langa altul, operatiunea se desfasura astfel: granicer bulgar uitat in pasapoarte si la posesori, inmanat pasapoartele granicer grec uitat si el in pasapoarte si la posesori, la revedere.

La Ruse bulgarski a dorit si talonul masinii la fiecare masina care trecea...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

nils1PM5r[24.06.14 18:31]

@ebirsan: Polemica nu intereseaza pe nimeni. La fel, setarile GPS-ului. Pentru asta exista manualul IGO... Sa ne rezumam la informatiile utile de pe traseu. Nu de alta, dar experti pe Google Maps suntem toti.


danduleaGD2r[25.06.14 09:05]

@nils1: am inteles nils, multumesc. O sa incerc sa ajung si eu pe la orele 7.00-8.00 in granite Makaza.


cristianamSR14r[25.06.14 16:25]

@nils1: da. Noi am trecut ieri spre Thassos pe centura Sofiei. Drumul a fost ok. De fapt, pentru ca si eu si pitica avem rau de masima nici nu ne-am pus vreodata problema sa mergem pe alt drum si de abia cand am ajuns aici am aflat de problemele din Bulgaria. Chiar ne-am intrebat la un moment dat de ce o mare parte din vitezomanii romani ce au trecut pe langa noi au ajuns dupa noi la ferry in keramoti dupa noi.

Eu recomand drumul pe centura Sofiei. O fi el mai lung dar e mai sigur

Si inca o informatie poate este utila pt cineva...noi am prins o coada f mare pama in granita. Nu ne-am explicat de ce decat dupa ce am trecut. Nu este un afis pt tot omul cu cat este taxa de pod si fiecare ajungea in fata, intreba, se scotocea de bani si tot asa....taxa pentru masina a fost 3 euro sau puteai plati in lei...parca 13 ron.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ionalUC[25.06.14 17:08]

buna ziua, in acest moment am inteles ca varianta Makaza nu mai este de actualitate,

ce drum imi puteti recomanda pentru Stavros si o benzinarie pentru a alimenta inainte de vama

va multumesc anticipat

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

red_dogSV[26.06.14 00:30]

@dandulea: am vorbit cu un prieten care a trecut prin Makaza luni, 23 iunie, pe sensul spre Grecia, in jurul orei 16, erau 20-30 de masini, insa controlul decurgea rapid,

iar pe sensul spre Bulgaria, la acea ora ar fi fost maxim 15 masini (situatie total diferita fata de ziua de duminica, 22 iunie, cand, cam pe la aceeasi ora, spre Bulgaria era o coada infernala).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

IrinaPCH[26.06.14 08:58]

Buna, la 8 dimineata nu era aglomerat la vama, doar 3 masini.


criscoGD[26.06.14 10:50]

@dandana:

buna

as vrea sa-mi spui cam pe ce portiune se intinde drumul cu curbe prin pasul Shipka si chiar este asa dificil? Seamana cu Dealul negru?

multumesc


silvia tudoranSE13r[26.06.14 11:55]

Of! Plecam maine noaptea din Bucuresti si tot nu ne e clar... Prin MAKAZA sau nu? Informatiile gasite pe site-urile oficiale sunt contradictorii...

Cum e traseul Ruse - Makaza? Sau ce traseu ar fi cel mai potrivit ca sa ajungem in Metamorfosis? Mai merge cineva in directia asta?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ebirsanPA24r[26.06.14 12:27]

@silvia tudoran: trecerea in Grecia prin MAKAZA nu are nici o problema. Singura dificultate si decizie pe care trebuie sa o luati este pe unde treceti muntii ca sa ajungeti de la Ruse la Haskovo.

Veliko Tirnovo - Gabrovo - pasul Shipka - Kazanlik pare acum cea mai scurta varianta spre Haskovo.

Drumul peste munte este frumos dar relative greu si are numai o banda pe sens. Efectuarea depasirilor in zona de munte sunt f. putin probabila.

Portiunea mai dificila are circa 25 km si este similara ca dificultate cu pasul Oituz (trecerea dinspre Onesti catre Tg. Secuiesc) cu exceptia faptului ca nu are curbele serpentinelor supralargite.

Ca urmare pt cine nu are rau de masina nu e nici o problema cu exceptia mediei de viteza care nu cred sa treaca de 55-60 km/h daca este ceva traffic.

Prin pasul Republika trecerea era mult mai lejera, dat fiind si diferenta de altitudine intre Shipka si Republika.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

traian.leuca †AU20r[26.06.14 17:22]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 210 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.22341394424438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1