Solicitare CMR / GRECIA

Variante drum Grecia prin Bulgaria - ce ţin cont de inundațiile recente din BG

Trimisă în 21.06.14 19:33
autor DabatorSE [București]
» VIZUALIZĂRI: 34283

În câteva zile ar trebui să merg spre Atena cu mașina.

Deși voiam să merg prin Makaza pare că nu este varianta ideală zilele următoare.

Având în vedere situația din Bulgaria, trebuie urmărită situația drumurilor.

Este foarte probabil ca varianta prin Pasul Republica să fie închisă.

Dacă aveți vești mai proaspete vă rog să mă țineți la curent.

Vă rog să ne rezumăm la situația actuală. Anterior am studiat toate posibilitățile, însă acum ar trebui să fiu mult mai aplicat.

Dacă aveți ceva știri proaspete vă rog să le aduceți la cunoștință. Cred că informațiile pot fi utile și altor persoane care merg spre Grecia.


  • PERIOADA: 6
  • BUGET: 700

Răspunsuri — pag 5 / 7

DoreDGD1r[07.07.14 17:44]

Din Thessaloniki, cred ca o variantă bună spre București este asta.

Prin Kulata, Sofia - centura de nord, autostrada A2, Lukovit, Pleven, Ruse

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

jokermen2001SV2r[07.07.14 21:30]

@costealm: pai daca ai ajuns pe la svilengrad... de ce nu ai luato spre yambol omurtag. targovisthe. razgrad. ruse?


motaneataSR4r[07.07.14 22:06]

@costealm:

Vineri plec din Salonic spre Bucuresti si as vrea sa imi spuneti si mie un traseu amanuntit prin care sa traversez Bulgaria.

Sfatul meu este ca la intoarcere sa n-o mai iei prin Makaza, ci pe drumul clasic:

Salonic- Serres- Promachonas= Kulata- Sofia-Pleven- Byala- Ruse.

In plus, nu te mai baza atat pe GPS, fixeaza-ti traseul pe o harta de hartie si urmareste-l cu sfintenie. De asemenea urmareste indicatoarele principale.

In Serres ai grija sa nu intri in oras ci urmareste indicatorul de Bulgaria (E79). Vei vedea, chiar inainte de intrarea in oras se face stanga. Atentie: nu te lua dupa GPS (nu stiu ce harti ai) ci dupa indicator.

Apoi mergi inainte pana intri in granita cu Bulgaria.

Cum intri in Bulgaria, la Kulata, la 50 metri dupa vama bulgara, pe partea stanga este o ghereta oficiala de unde cumperi vigneta. Se plateste in EURO (5 EUR), sau leva.

Din Kulata se ocoleste prin PETRICH- SANDANSKI, datorita lucrarilor la autostrada (urmareste indicatorul de SOFIA).

SOFIA poti sa o traversezi prin centru, sau sa o ocolesti pe una dintre centuri.

Tranzitarea SOFIEI este singura problema mai pacatoasa a traseului. Inca nu exista o varianta optima de tranzitare, se pare ca abia la sfarsitul anului viitor problema va fi rezolvata prin finalizarea lucrarilor la centura de nord.

Pana atunci, tranzitarea SOFIEI se face:

1. - pe centura de sud cu folosire maxima a autostrazii A6 Lyulin, respectiv pe ruta autostrada A6 Lyulin- DN 18 (ul. Okolovrasten pat) . Practic nu se intra pe "Sofia South Ring" prin Draghicevo, ci se merge pana la capatul lui A6 Lyulin dupa care se ocoleste Sofia prin dreapta (cum vii dinspre Grecia). Este o varianta mai scurta a "Sofia South Ring" intre cele doua autostrazi.

2. - pe centura clasica de sud ("Sofia South Ring", intrand prin Draghicevo, cum vii dinspre Grecia. Nu recomand.

3. - prin centru. Aceasta varianta este recomandata doar cand traficul este redus (noaptea, la primele ore ale dimineatei, sau duminica). Lucrarile de reabilitare la infrastructura din centrul Sofiei va obliga la ocoliri si stationari in trafic.

4. - pe centura de nord- dar sunt lucrari de modernizare (largire +pasaje) care pot duce la blocaje si intarzieri. In plus asfaltul este cu denivelatri si plombe.

Personal recomand varianta (1) . Are portiuni de 3 benzi/sens, care alterneaza pe alocuri cu doua benzi si cu o banda/sens, dar se merge rapid. Are si portiuni mai proaste, dar nu asa multe ca la centura de nord sau ca cele din centru. Intre autostrazile A6 si A2 sunt 33 km pe care eu i-am facut acum 3 saptamani in 33 min. fara batai de cap.

Varianta 2 (prin Draghicevo) este cea propusa mai sus de colegul nostru @traian. leuca. Aceasta varianta, desi pare mai "directa", obliga la intrarea pe Bulevardul Tsar Boris III (cu piatra cubica). Plus ca trece prin zone intens populate si aglomerate (Vladaya, Bd. Tsar Boris III). Nu o recomand.

Dupa ce se trece de SOFIA se intra pe autostrada A2 si se poate urmari GPS-ul catre Ruse. Sa nu va sperie daca o perioada veti vedea si indicatoare de "Varna", o buna bucata de drum traseul este comun, dar la un moment dat drumul de "Ruse" se va desparti de cel de "Varna".

Concluzie personala: pana la rezolvarea problemelor de la Veliko Tarnovo, traseul prin Makaza este util doar celor care merg in Thassos. Pentru cei care merg spre Salonic, Volos, Atena, Zakynthos, Kefalonia, Parga, Lefkada, Corfu, etc., nu este nici un avantaj acum sa mergi prin Makaza. Conditionarea de a merge prin pasul Shipka este dificila, chiar enervanta daca prinzi un tir sau o duba in fata, puir si simplu nu ai cum sa le depasesti. Plus ca nu inteleg de ce sa platesti in plus 3 taxe de autostrada pe Egnatia Odos pana la Salonic, atata vreme cat prin Sofia -Kulata nu platesti nimic.

Chiar si dupa rezolvarea problemelor de la Veliko Tarnovo, pentru cei care merg in directia Salonic, tot traseul prin Sofia-Kulata mi se pare mai convenabil. Eu am plecat din Bucuresti, intr-o miercuri acum 3 saptamani, la ora 5.30 si la ora 15.45 eram in Volos (900 km), cu tot cu opriri pt. vigneta si alimentare cu motorina in Bulgaria. Trafic foarte lejer, politie minima.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (7 voturi)

motaneataSR4r[08.07.14 09:41]

Vezi aici harta

traseul recomandat mai sus.

Mareste harta pentru a vedea cum se tranziteaza Sofia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Dragoș_MDAU37r[08.07.14 10:20]

@motaneata:

Mareste harta pentru a vedea cum se tranziteaza Sofia.

... de fapt, cum se ocolește. Pentru tranzitare, vezi partea asta, mai în detaliu.

PS ignoră bâlbâiala aia de la est (intrarea spre centura), n-am prea reușit nicicum să conving programul să pornească de pe banda cealaltă.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

motaneataSR4r[08.07.14 15:08]

@Dragos:

Cele doua centuri fac parte din Sofia, de aceea am folosit formularea "tranzitare". N-am spus "traversare". Daca vrei sa-i spunem ocolire, ii spunem asa.

Legat de traseul propus de tine:

Sa stii ca nici n-am vazut "bâlbâiala" de care spui (in realitate nici nu are importanta), problema este alta la acest traseu: Filipovsko Shose este acum inchisa, iar pe bd. Slivinitsa se lucreaza in draci, cu devieri de trafic, asadar n-ai ce sa mai cauti nici pe Dobrinova Skala. Cu alte cuvinte jumatate din acest traseu pica.

Am folosit acest traseu anul trecut in septembrie, acum insa, fiind avizat de existenta acelor lucrari, l-am evitat si bine am facut.

In prezent, cei care cunosc Sofia si aleg sa o traverseze prin centru, spun ca cea mai buna ruta este Bd. Botevgradsko Shose- Bd. Madrid- Bd. Evlogi i Hristo Georgiev- Bd. Bulgaria, harta

mie insa nu mi se pare o mare sfaraiala, pentru ca iesi tot in centura de sud, evitand partea cea mai buna din aceasta (cea cu 3 benzi, pe care oricum se merge brici), dar utilizand portiunile mai putin bune (cu o banda) care fac legatura cu A6 Lyulin.

Pana la urma depinde de optiunea fiecaruia. Eu am mers in ultimii 2 ani pe toate cele 4 variante descrise de mine mai sus, asa ca recomandarea cu varianta (1) este facuta in cunostinta de cauza.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

DabatorSEAUTOR SOL19r[08.07.14 15:49]

M-am întors și eu din concediu.

Atât la dus cât și la întors am venit pe la Kulata și totul a decurs fără incidente.

Îmi propusesem ca la dus să merg Veliko Târnovo - Makaza, dar cum intemperiile au blocat drumul am ales varianta cea mai la îndemână, cea pe care o folosisem și până atunci la plecările în Grecia (cu excepția Thassosului), când granița de la Makaza nu era deschisă.

La dus am mers pe centură iar la întoarcere prin Sofia. Aș putea spune că mi s-a părut mai bine prin Sofia. Totuși m-am întors duminică, bănuiesc că în zilele lucrătoare ar trebui evitat drumul prin mijlocul Sofiei.

Părerea mea este că pentru orice în afară de Thassos varianta cea mai bună actualmente (până la redeschiderea pasului Republika) este drumul Sofia-Kulata.

Dar bineînțeles fiecare alege varianta care i se pare mai la îndemână.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

dianameaSE26r[08.07.14 22:22]

@Adyiq: Si eu voi merge pe 19 iulie in Thassos impreuna cu alte 7 familii, dar nu plecam cu noaptea in cap.

Feribotul spre Thassos se poate lua din Keramoti, cam din ora in ora, in sezon, si costa 20 eur/masina/sens plus 3eur/pers/sens, pana in Limenas, sau din Kavala, mai rare cursele, doar 2 pe zi, drumul e de trei ori mai lung si mai scump.

Orarul feribot pe thassos-ferries.gr Motorina e 2,60 leva si in Grecia 1,30 eur. Mergem prin Makaza, caci acum o luna am iesit prin Svilengrad spre Grecia si a fost mai lung drumul si ne-am intors prin Sofia si a fost foarte aglomerat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AdyiqSV2r[09.07.14 02:09]

@dianamea: multumesc mult diana pentru răspunsuri. Abia astept sa plec: D


ionescunicPRCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA66r[09.07.14 08:29]

De curand am fost pus in situatia sa trec prin zona si am ales Shipka, drumul este bun dar destul de ingust si ingrozitor de serpuit, sunt cam 30 de km de curbe inghesuite, daca nu vedeam persoane care varsau pe margine, poate nu imi venea si mie rau.

Venind spre Bucuresti am ales sa trec prin orasul Gabrovo, sa nu faceti greseala mea, poate pe centura o fi mai bine, prin centrul orasului e bombardament adevarat, daca nu sunt gropi sunt sapaturi, care arata ca cele arheologice...

N.B.: ionescunic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

dandanaPM3r[09.07.14 12:33]

@ionescunic: Confirm, la dus am mers oe centura, drumul foarte ok, la intoarcere am intrat intentionat in oras si am regretat... este ca dupa bombardament.


AdyiqSV2r[09.07.14 14:01]

@ionescunic: Salut. Vroiam sa te intreb, pe unde se poate ocoli Gabrovo? Ca pe google maps nu imi apare nici o centura, ci drumul european E85 care trece prin centru... explicati-mi si mie pls.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AdyiqSV2r[09.07.14 14:11]

Gata m-am lamurit, multumesc oricum. Stiu despre ce e vorba, nu vedeam in detaliu.


nils1PM5r[09.07.14 14:23]

@Adyiq: Când vii de la Veliko Tarnovo, la Donino (8 km înainte de Gabrovo) faci dreapta, în arc de cerc, pe sub o pasarelă. Drumul, este bine semnalizat, este indicator de Stara Zagora. Drumul te scoate dupa Gabrovo, la Palauzovo (10 km). De acolo, mergi mai departe prin Pasul Shipka, spre Kazanlak, Stara Zagora samd...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AdyiqSV2r[09.07.14 14:55]

@nils1: Multumesc mult nils!


fatdaddyJR[09.07.14 15:03]

Buna ziua,

Mi s-a parut excelent subiectul topicului si felul in care lumea contribuie la el.

Incerc si eu 2 intrebari;

Ultimul meu drum de la Sofia catre Kulata datand din 2009, sunt curios cat a mai avansat autostrada?

Si, neapeland la denumiri, as vrea sa stiu pe sensul de mers Ruse - Sofia - Kulata cum e mai bine sa ocolesti Sofia pe centura, prin stanga sau prin dreapta?

Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ionescunicPRCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA66r[09.07.14 19:21]

@Adyiq: Eu veneam dinspre Kazanluk deci invers decat dinspre Romania, pe acolo la intrarea in Gabrovo exista semn la dreapta pentru camioane si pe acolo vroia si Ioana sa ma bage, da' eu nu si nu, a rezultat: Batman!

N.B.: ionescunic este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AdyiqSV2r[09.07.14 19:35]

@ionescunic: Vezi ce face neascultarea?

pana la urma eu plec pe 16, asa ca informatia e bine venita, avand in vedere ca nu vreau sa-mi rup masina!


motaneataSR4r[09.07.14 21:46]

@fatdaddy:

Pe centura din stanga.

Ai autostrada acum pana la intrarea in Sofia (A2).

Atentie: cum intri pe sub pod, faci imediat dreapta si urci pe pod (practic este intoarcere 180°) si in felul acesta intri pe centura din stanga cum vii dinspre Ruse.

Vei avea portiuni cu 3 benzi, cu doua benzi dar si cu o banda pe sens. Mergi drept inainte pana dai de autostrada A6 Pernick (urmareste semnul de autostrada pe verde).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

costealmUC[09.07.14 22:09]

@jokermen2001: nu m. a dus gpsul pe acolo si am preferat sa evit sa il ignor. Dar clar la intoarcere voi merge pe baza hartilor


costealmUC[09.07.14 22:16]

@motaneata: Multumesc mult!


costealmUC[09.07.14 22:19]

@DoreD: Multumesc!


BogdanDan*JR[10.07.14 07:51]

Buna ziua,

M-am intors din Thassos spre Bucuresti Duminica, pe 6 iulie.

Pentru ca la dus nu am reusit sa merg prin Gurkovo (ulterior am aflat ca era inchis), la intoarcere am insistat sa merg pe acolo.

Am ajuns in Gurkovo, drumul nu era inca blocat, dar la un moment dat cand deja speram ca ajung la Veliko Tarnovo (eram deja la jumatatea distantei spre Veliko) un echipaj de politie ne-a oprit si ne-a spus ca trebuie sa ne abatem de la drum.

Asfel, in Voineja (parca), a trebuit sa o luam la stanga prin Triavna, Drianovo - Veliko. A fost cea mai mare greseala, drumul este de evitat total (nu are gropi dar este mai in serpentine si mai stramt ca prin Gabrovo), si la un moment dat chiar te aporopii de traseul Gabrovo - Veliko Tarnovo.

In concluzie, pana nu se anunta deblocarea traseului Gurkovo - Veliko Tarnovo, recomand sa megeti linistiti pentru traseul Thassos - Bucuresti pe ruta Thassos - Keramoti - Komotini - Haskovo - Gabrovo - Veliko Tarnovo - Ruse - Bucuresti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AdyiqSV2r[10.07.14 13:25]

Mi-a mai venit si mie o intrebare.

Noaptea politistii bulgari stau cu semnalele luminoase pornite, sau stau ca sobolanii pe intuneric?

Daca sunt oprit dau fara ezitare 5 sau 10 euro?


nils1PM5r[10.07.14 13:54]

fatdaddyJR[10.07.14 14:12]

@motaneata:

Multumesc.

Si dupa Sofia?

In 2009 se muncea in draci, sau asa mi s-a parut mie.


criscoGD[10.07.14 15:05]

@Adyiq:

buna

pe premisa asta am mers si eu acum cativa ani si m-am fript, au venit dupa noi cu girofarurile.

Este bine sa tineti cont de zonele unde au scrise radar pt ca au camere sau radare fixe pe stalpi.

Pe mine m-a prins cu 120 intr-o semi-localitate cu restrictie de 40, era noapte, am zis ca e ok si dupa cum am spus au venit dupa noi, au vrut sa-mi ia carnetul, abia am reusit sa rezolv problema.

Asa ca atentie

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

motaneataSR4r[10.07.14 18:44]

@fatdaddy:

Si dupa Sofia?

In 2009 se muncea in draci, sau asa mi s-a parut mie.

Da, se muncea in draci, dar dracii sunt mai puternici, ... fir-ar mama lor a draq-ului!!

Pai dupa Sofia ai acum autostrada A6 Lyulin (Sofia- Pernik) in lungime de 19 km (care in 2009 nu era) si care se continua cu autostrada A3 - Struma (Pernik-Dupnița nord/Dakovo) in lungime de vreo 33 km. Dupa Dakovo iar se lucreaza in draci, plus ca in apropierea granitei cu Grecia este si ocolirea aia despre care spuneam Sandanski- Petrich- Kulata (si care mie nu-mi place).

Iar pana in Sofia ai autostrada A2 Hemus, care acum s-a mai lungit, anul trecut dandu-se in folosinta o portiune de autostrada intre Yana si Sofia (nu mai este trecerea aia nasoala prin Gorni Bogrov si Dolni Bogrov), asa ca acum ai autostrada de la Yablanitsa si pana la centura Sofiei (vreo 160 de km).

In total, dintre cei 520 km de la Ruse la Kulata, 212 km sunt pe autostrada. Cu mentiunea ca autostrada veche (aia de pe vremea lu' Jivkov) e cam cu damburi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

vascaCH[11.07.14 00:43]

Pe 2 August am rezervare in Thassos, si ma intereseaza drumul cel mai scurt si cel mai bun, (normal), de la Galati, sau chiar de la Bucuresti pana la Keramoti.

Daca poate cineva care a facut acest drum intr-o perioada mai apropiata, nu acum un an, sa ma lumineze, i-as fi recunoscator.

Este prima data cand plecam spre Grecia, dar dupa postarile pe care le vad aici referitoare la traseu, promit ca la intoarcere am sa incerc sa dau o solutie celor care o cer.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AdyiqSV2r[11.07.14 04:13]

@vasca: Salut vasca. Daca citesti mai sus, sa stii ca postarile sunt de acum cateva zile, sau de maxim o luna, cand a fost deschis topicul. Si eu plec marti, 16 iulie, in Thassos. E prima oara cand ies cu masina, in rest am fost doar cu autocarul. M-am interesat de foarte multe detalii si iti rezum ce am inteles si ce o sa fac eu, urmand ca miercuri sa scriu si un review in cunostinta de cauza.

Cel mai scurt traseu pentru Thassos este prin noul punct de frontiera Makaza dintre bulgari si greci. Din Bucuresti, mergi Ruse, Veliko Tarnovo, Gabrovo (pe centura ca prin oras e prapad), Shipka, Kazanlak, Stara Zagora, Haskovo, Kardzhali, Makaza, Komotini, Keramoti. Practic urmezi drumul cu numarul 5 de pe google maps pe teritoriul Bulgariei. Inainte, intre Veliko Tarnovo si Stara Zagora te puteai baga pe Pasul Republica (Drumul 55) care era mai drept si mai rapid decat Pasul Shipka, dar acum e inchis din cauza ca s-a rupt dupa furtunile astea, motiv pt care s-a si deschis subiectul. Pasul Shipka e cu multe serpentine, o banda pe sens, si daca dai de camioane poti merge cu 30/h si 17 km, dar starea drumului e buna. Ca sa alimentezi inainte de greci, in Kardzhali e ultimul OMV, asta daca ai pretentii de unde pui motorina (eu am: P). Am inteles ca daca ajungi la ore de gen intre 7 si 9 dimineatza in Makaza, nu prinzi cozi la frontiera, mai tarziu riscand sa prinzi sa stai si cate o ora (eu asta am inteles).

Acum cand ma uit la Google maps, din Galati eu ti-as sugera sa o iei pe varianta Braila, Slobozia, autostrada pana la Bucuresti, Giurgiu si restul cum am zis eu mai sus. Zic asta pentru ca nu cunosc nimic despre celalalt traseu care e cu 17 km mai scurt, de te scoate tot la Stara Zagora, dar pe alta parte. Din cate vad eu, cu toate ca pe dincolo e mai scurt, adica sa iesi pe la Calarasi, ca rapiditate e mai bine pe varianta descrisa de mine, dar nu cu mult.

Repet, zic asta din ce am citit si m-am interesat, mai ales aici. Pentru alte detalii ma poti intreba, dar o sa revin cu un comentariu miercuri cand ajung in Thassos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [121-150] — din total 210 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23429799079895 sec
    ecranul dvs: 1 x 1