68024 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Salonicul și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
14.04.2016
DE
Avatar traian.leuca
--- M ---
vârsta > 60 ani
DIN Ploiești
înscris/ă în 06.03.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

O jumătate de zi superbă în Salonic


In drumul spre unele insule greceşti am trecut deseori pe lângă cel de al doilea oraş ca mărime din Grecia şi mereu am amânat să mă opresc aici, măcar pentru câteva ore. Am reuşit până la urmă şi după vizita în localitatea Monodendri din munţii Epirului (vezi impresii) am făcut o rezervare de o noapte în Salonic (Thessaloniki în macedoneană). Fiind un oraş foarte aglomerat, cu greu am găsit o parcare subterană în centrul oraşului pe Bulevardul Egnatia, unde aveam cazarea.

Un scurt istoric al oraşului

Cel mai mare oraş din nordul Greciei şi din regiunea greacă Macedonia a fost înfiinţat în anul 315 i. Hr de regele Casandru, un fost general în armata lui Alexandru cel Mare, devenit ulterior rege al Macedoniei. Acesta i-a dat numele soţiei sale, Thesalonike, fiica lui Filip al II-lea al Macedoniei şi sora vitregă a lui Alexandru. Sub diferite administraţii (greacă, romană şi otomană) Salonicul (Tesalonicul) a avut şi de suferit ca urmare a războaielor, dar a şi prosperat devenind principalul oraş din nordul Greciei.

Oraşul se află amplasat pe fosta Via Egnatia, drumul din antichitate ce lega Roma de Constantinopol. Când Salonicul a fost legat de către romani la acest drum important, acesta a devenit un oraş prosper şi multe personalităţi istorice au jucat un rol deosebit în acest sens.

Pe aici s-au perindat Alexandru Macedon, Cicero, Pompei, Galeriu, Cleopatra şi Suleiman I Magnificul. Fiecare şi-a lăsat amprenta asupra oraşului şi numeroase obiective turistice amintesc de ei. Însă cea mai mare influenţă spirituală asupra Tesalonicului a avut-o misionarul Pavel din Tars, unul dintre Apostolii lui Hristos, care adresându-se tesalonicenilor a făcut ca mulţi dintre aceştia să treacă la creştinism. Discursul Sfântului Apostol Pavel se găseşte în Biblie ca „Epistola către Tesaloniceni”.

În afară de războaie Salonicul a avut de suferit şi din partea unui incendiu devastator în 1917 şi de un mare cutremur în 1978. Şi cu toate acestea oraşul s-a refăcut, astăzi este un oraş modern, animat şi un important centru universitar al Greciei. Ca obiective turistice are foarte multe biserici, pieţe moderne, monumente istorice vechi, muzee şi galerii de artă, clădiri vechi, turnuri etc. Este înfrăţit cu multe oraşe din lume printre ele şi cu Constanţa al nostru.

Ce am vizitat în Salonic

Fiind cazaţi pe Egnatia, în centrul oraşului, ne-a fost destul de uşor să vizităm, mergând pe jos, o bună parte din obiectivele turistice. Acestea sunt situate în stânga şi dreapta principalei artere care străbate oraşul, Bulevardul Egnatia, de la nord la sud.

Primul obiectiv vizitat a fost Bazarul Bezesteni aflat în stânga bulevardului, vis-a vis de o frumoasă clădire veche în care se află Sediul Guvernului din Salonic. Bazarul, de origine turcească, este acoperit, are nişte cupole mari şi este considerat după unii cel mai mare din Balcani. Este centrul principal de schopping din Salonic, cu multe obiecte de îmbrăcăminte, textile, dar mai ales bijuterii.

Tot pe stânga, un pic mai jos, într-un frumos părculeţ cu pini mediteranieni, se află Panagyia Chalkeon (Biserica Fecioarei Lucrătorilor din Cupru), un lăcaş religios din cărămidă roşie, construit în secolul XII, care a rezistat în timp şi este un obiectiv foarte vizitat atăt de localnici, cât şi de turişti.

Un pic mai sus am întâlnit ruinele unei construcţii din timpul romanilor, Forumul Roman. Aici a fost vechea piaţă centrală „agora”, unde politicienii, artiştii şi alţi oameni importanţi ţineau discursuri despre starea lucrurilor. Pe lângă unele încăperi ruinate au mai rămas în picioare unele coloane, semn că forumul a avut şi un etaj superior. Din toată construcţia s-a păstrat Teatrul Odeon, locul unde se mai ţin şi astăzi unele reprezentaţii artistice.

Foarte aproape de ruinele romane se află unul dintre cele mai importante obiective turistice din Salonic, Hagios Demetrios (Biserica Sf. Dumitru), ce datează din secolul IV. A fost moscheie otomană timp de aproape 500 de ani, a fost mistuită de focul din 1917, dar a fost refăcută şi impresionează prin construcţia sa din cărămidă roşie, scaunele ornamentate şi mozaicurile din interior. Aici se află şi moaştele Sf. Dumitru ocrotitorul oraşului Salonic (a nu se confunda cu cele ale Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, ale cărui moaşte se află la Mănăstirea Basarabov din Bulgaria).

Biserica Sf Dumitru se află în Ano Poli, un vechi cartier locuit de turci, situat pe un deal (oraşul de sus) şi unde sunt multe obiective turistce ca Moscheia Alatza, Biserica Profetului Ilie, Biserica lui David, Mănăstirea Vlatadon, Casa Memorială Kemal Ataturk etc, dar şi case vechi din lemn, părculeţe şi magazine vechi. Am parcurs doar câteva străzi abrupte din acest cartier, dar nu am putut vizita prea multe obiective, ţinta noastră fiind partea de sud a oraşului cu faleza şi portul.

Din nou pe Ignatia şi desoperim o parte din arcul construit de romani la începutul secolului IV ( Arcul lui Galeriu) cu ocazia victoriei împăratului Galeriu împotriva perşilor. Pe ziduri încă se mai disting basoreliefuri din luptele cu perşii. De la arc, în partea stângă, pe strada Sf. Apostol Petru şi Pavel, se vede o clădire roşie din cărămidă care seamănă cu un turn mic de înălţime şi mare în diametru. Este Rotonda (Biserica Sf. Dumitru), o construcţie masivă, care a fost iniţial biserică (sec. V), apoi catedrală, moscheie şi din nou biserică.

Zărind turla unei alte biserici ne-am întors un pic pe Egnatia, dar cum am pierdut-o printre multele clădiri am ajuns pe strada Emou şi pe dreapta străzii am întâlnit o altă clădire din cărămidă albă şi roşie, Monastery Agias Teodoras, o superbă mănăstire construită în secolul IX. Aici a dus o viaţă monahală Agia Teodora în timpul stăpânirii otomane şi este singura care nu a fost transformată în moscheie.

Tot pe strada Emou în Piaţa Aghia Sophia, pe direcţia sudică, se află cea mai renumită biserică bizantină din Salonic, ce poartă numele Sfintei Sofia. Biserica Sf. Sofia a fost construită în secolul V după modelul suratei sale din Istanbul şi adăposteşte moaştele Sf. Vasile, episcopul Tesalonicului. Chiar lângă Agia Sofia se află un loc mai ascuns, o oază mică, verde, la 5 metri sub nivelul străzii. Locul se numeşte Catacomb Agios Ioannis şi găzduieşte o mănăstire veche şi unele coridoare secrete pe sub oraş, care se zice ar fi corespuns cândva cu Forumul Roman.

De la catacombe ne-am aprovizionat cu cîte o îngheţată triplă şi am coborât spre faleza oraşului, pe strada Pavlou Mela, la capătul căreia se află Turnul Alb, simbolul oraşului Salonic. Construit iniţial ca turn de apărare a fost amenajat pe timpul lui Suleiman Magnificul ca închisoare turcească, de aceea mai este numit şi ca Turnul Sângeros. În prezent adăposteşte Muzeul de Artă şi Istorie, dar din păcate are un program scurt de vizitare (7:30 -15:00) şi nu l-am putut vizita.

Odată ajunşi la acest turn suntem, după mine, în cea mai frumoasă zonă a oraşului, locul numit Promenada ce se întinde pe direcţia nord-sud de la port la Turnul Alb. Promenada se află pe Bulevardul Nikitis, în fapt faleza betonată de la marginea oraşului. În apropierea turnului se află alte obiective turistice ca Muzeul de Arheologie, Muzeul Culturii Bizantine, Teatrul Naţional, Teatrul Regal sau Radio Museum.

Mai spre sud, urmând traseul falezei, se află un monument cu statuia lui Alexandru cel Mare călare pe cal, asemănătoare cu cea din oraşul Scopje din Macedonia (FYROM), apoi un ponton cu zeci de fântâni arteziene şi un aranjament artistic în formă de copaci cu umbrele. La marginea falezei două ambarcaţiuni sunt folosite ca restaurant, dar la cum se legănau din cauza valurilor provocate de vânt nu cred că se putea servi prea multe lichide pe acolo.

Din zona turnului am luat-o pe faleză spre port şi am ajuns la capătul sudic al cele mai aglomerate zone ale oraşului Salonic, Platia Aristotelus (Piaţa Ariastotel), nume dat de celebrul filozof Aristotel care s-a născut aici. Proiectată de un arhitect francez la începutul secolului XX, piaţa este străjuită de 12 clădiri înalte de o arhitectură aparte, are multe parcuri cu verdeaţă şi palmieri, cafenele, cluburi, restaurante şi terase. Piaţa joacă un rol deosebit în viaţa socală şi politică a oraşului şi chiar a ţării (a se vedea Grexit), numeroase mitinguri mari şi discursuri politice au fost organizate aici.

La finalul vizitei noastre am străbătut piaţa de la sud la nord şi după ce am admirat în partea superioară statuia lui Eleftherios Venizelos, un fost revoluţionar elen şi prim ministru liberal, ne-am întors la hotel.

Ca o concluzie, oraşul Salonic merită să fie vizitat, dar pentru a te delecta pe îndelete de atâtea lucruri interesante, nu este de ajuns o jumătate de zi. O zi, poate chiar două, ar fi timp să vizitezi toate obiectivele turistice de la Ano Poli la Turnul Alb.

Vacanţe cât mai frumoase!

---
Impresii încărcate de traian.leuca in 14.04.2016 12:22:25

Validat / Publicat: 14.04.16 13:48:39


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în GRECIA. A mai fost în/la: Thassos, Meteora, Sithonia, Kalithea, Monodendri, Ioannina, Apollonia, Metsovo
VIZUALIZĂRI: 7480

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  87250 PMA (din 76 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- adrianbogdan
[14.04.16 14:11:21]
» mesaj pers

   Buna!

   Vreau sa marchez isprava, este prima data cand dau primul vot.

   Nu am fost in Salonic dar se pare ca este un oras frumos cu promenada asa cum imi place mie, cred ca il pun pe lista mea pentru o vizita.

   Calatorii frumoase va doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[14.04.16 14:17:43]
» mesaj pers

   @adrianbogdan - Mulţumesc pentru vizită şi vot! Mă bucur că reviewul meu v-a stârnit interesul pentru a vizita acest oraş elen.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[14.04.16 14:42:16]
» mesaj pers

   Votat cu foarte mare placere un articol foarte frumos despre un loc frumos. Poate ca voi ajunge si eu candva pe acolo, pana atunci insa ma multumesc cu ceea ce am primit, adica cu acest articol. Felicitari

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Michi
[14.04.16 14:50:03]
» mesaj pers

   Îmi pare bine că am prins votul cu ne. 14. Un review frumos şi foarte documentat, ca de altfel tot ce scrie Traian.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[14.04.16 14:51:37]
» mesaj pers

   @mishu - Mulţumesc pentru vizită şi aprecieri! Vă doresc o vizită cât mai plăcută în oraşul Salonic! Şi cât mai curând!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[14.04.16 14:54:13]
» mesaj pers

   @Michi - Mulţumesc pentru vizită, superbonus şi apreciere!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ANILU
[14.04.16 15:38:12]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Prin articolul scris şi pozele ataşate mi-am reamintit oraşul aşa cum era când l-am vizitat şi noi în vara lui 2009, în drumul nostru spre Braţul Kasandra.

   Am revăzut parcul şi biserica din poza P02 (noi acolo am găsit o parcare cu plată), Piaţa Aristotel din P21 şi binenţeles faleza.

   Pe noi ne-a impresionat faptul că pe faleză cât era de lungă, nu exista nimic de protecţie, adică stăteai pe marginea falezei şi vedeai adâncimea mării.

   Şi nouă ne-a placut oraşul.

   Felicitări pentru articol, l-am votat cu plăcere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[14.04.16 15:43:16]
» mesaj pers

   @ANILU - Mulţumesc pentru vizită şi apreciere! Mă bucur că reviewul meu v-a trezit amintiri plăcute din Salonic.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mirmicu
[14.04.16 18:04:44]
» mesaj pers

   L-am trecut deja la "Favorite"!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[14.04.16 19:26:27]
» mesaj pers

   @mirmicu - Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- papone
[14.04.16 19:54:47]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Nea Traianeee... Ca de fiecare data, o placere sa te citesc!

   PS: Plescoi mai faci? :D

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- calatorul
[14.04.16 20:05:43]
» mesaj pers

   Foarte frumos, multumim, cand am fost eu prima data acum 11 ani nu am gasit nici corabia restaurant si nu am vazut nici simpaticul indicator geografic de distante. Salonicul mi/a placut cel mai mult dintre marile orase grecesti vizitate, inclusiv Athena, poate pentru aerul mai mediteranean decat al Athenei si faleza generoasa, mai frumoasa ca cea aglomerata din de portul din Pireu. Asa imi inchipui orasul Palermo, pana l/oi vizita, iar faleza si piata imi aminteste prin amploare de cea din Trieste. Vacante frumoase si calatorii placute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- traian.leuca
[14.04.16 20:15:49]
» mesaj pers

   @papone - Mulţumesc!

Plescoi mai faci?
Sigur! La ăia chiar mă pricep... cu scrisul e mai greu. :)

   @calatorul-Mulţumesc pentru vizită, apreciere şi urările de călătorie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[15.04.16 07:47:18]
» mesaj pers

   @traian. leuca -

   La timp articolul, pentru mine, mai ales ca ma duce direct la altele din 2014, fara sa fiu obligata sa caut prea mult, multumesc. Daca nu ne incurca istoria in timp real din Grecia, curand voi avea ghid si articolele marca T. L. caci am rezervari prin zona inca din toamna.

   Nu pot sa nu remarc un ecou care m-a distrat, a unui lebadoi, un ecou care poate fi incadrat la arta cu tendinte (gastronomice) sau la literatura diplomatica cu tinta fixa! Apreciez!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Aurici
[15.04.16 11:59:06]
» mesaj pers

   @traian. leuca - În cazul nostru s-a întâmplat ceva ciudat în legătură cu Salonicul.

   În iunie 2008 am stat pe brațul Kasandra, la Portes Palace și am venit o zi în Salonic pentru că am avut destule zile la dispoziție atunci. Orașul mi s-a părut extraordinar. Cu o hartă în mână și cu copiii după noi l-am bătut de dimineață până seara. Am mâncat acolo, ne-am amuzat de degetul lui Aristotel care se tocise de la atâta mângâiat fără să știm nici astăzi care o fi fost poanta de toată lumea care se fotografia la statuie mângâia degetul mare... și cel mai mult ne-a plăcut când ne-am oprit pe faleză la un restaurant să bem ceva. Mi s-a părut faleza aia atât de frumoasă, cu caleștile care circulau încolo și încoace! Când am plecat spre casă din vacanța aceea ne-am mai oprit preț de vreo două ore în Salonic, pentru shopping.

   Atâta i-am dus dorul pentru că ne propusesem 2-3 zile doar acolo dar n-a fost să fie, încât l-am legat cu vacanța din Corfu din 2012. Am avut ghinionul unei zile înnăbușitoare când am ajuns în Salonic, era august, nu mai era iunie și cu toate că am refăcut o parte din traseul pe care îl cunoșteam, ceva n-a mai fost la fel. Orașul nu era altul, normal, dar noi n-am mai simțit ca prima dată. M-am tot întrebat ce-o fi fost. Căldura o fi fost de vină, noi care am văzut între timp lucruri mai spectaculoase sau așa se întâmplă când revii a doua oară într-un loc, nu ți se mai pare wow ca prima dată. În orice caz și eu mai am Salonic-ul pe listă pentru că este destul de aproape dar mai ales pentru că trebuie să tranșez lucrurile. Ori rămâne pe piedestal, ori e o destinație pe care am bifat-o și gata.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- traian.leuca
[15.04.16 12:00:01]
» mesaj pers

   @elviramvio - Vă doresc o vizită cât mai plăcută în Salonic!

Nu pot sa nu remarc un ecou care m-a distrat, a unui lebădoi...

   Şi pe mine m-a distrat subtilitatea ecoului (al naibii lebădoi :))).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[15.04.16 12:09:17]
» mesaj pers

   @Aurici - Mulţumesc pentru vizită!

când revii a doua oară într-un loc, nu ți se mai pare wow ca prima dată.
Cred că acesta este adevăratul motiv pentru care a doua oară Salonicul a părut să fie altfel. Şi mi mi s-a întâmplat asta şi de atunci caut să merg mereu în locuri în care nu am mai fost.

   Când merg într-o destinaţie anume, rareori mă mai întorc tot pe unde am venit, chiar dacă pentru asta ocolesc şi 100 de km.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- Aurici
[15.04.16 12:48:22]
» mesaj pers

   @traian. leuca - Eu știu ce să zic! Sunt și locuri în care revin cu foarte mare plăcere și parcă atunci le descopăr... O să ne mai împiedicăm noi de Salonic în drumurile prin Grecia și o să vedem...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- bogumil
[15.04.16 19:11:51]
» mesaj pers

   Pentru mine, Salonicul înseamnă... c-am ajuns (cu bine în Grecia):))

   Cred că am mai spus-o pe ici pe colo, dar o repet. Când merg în Grecia, plec din Oradea pe la 17.00, ies din țară pe la Stamora-Moravița, în jur de 20.00, călătoresc pe noapte străbătând Serbia și Macedonia, iar dimineața pe la 07.00 - 08.00, am obiceiul de a parca pe faleză în fața la Aristotelous Square și după ce fac pe jos un tur al pieței, pentru a mă dezmorți, după 14.00 - 15.00 de șofat, mă opresc pentru a savura o cafea la Starbucks, cât timp răsare soarele din apa mării...

   Merci pentru aducerea aminte...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1350 PMA1 (din 5 voturi)]
- traian.leuca
[15.04.16 20:52:02]
» mesaj pers

   @bogumil -

călătoresc pe noapte străbătând Serbia și Macedonia,

   

14.00 - 15.00 de șofat

   În călătoriile mele din ultimii 5 ani am condus o singură dată 15 ore şi chiar dacă a fost ok, mi-am propus să nu mai repet "performanţa".

   Noaptea nu conduc decât dacă este absolută nevoie, mi se pare obositor (deh, vârsta).

   Tare mi-ar plăcea şi mie să savurez o cafea la o masă pe faleza din Salonic, în timp ce soarele iese din apa mării.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- calatorul
[16.04.16 18:13:37]
» mesaj pers

   @bogumil - INcitanta relatarea, imi trezeste amintiri de vacanta, caci eu plec din Bucuresti dimineata, strabat Bulgaria prin PLevna si Sofia si dupa ce trec de vama de la Kulata/Promahonas si ajung in apropiere de Serres, fac o pauza mai mare, dupa 10 ore de mers, la o terasa taverna pe dreapta soselei, retrasa intr/o gradina, unde au tzatziki dens si gustos si o musaka adevarata. Atunci ma simt in vacanta, si pornesc cu frenezie in excursia spre tarmurile albastre ale marii Egee, oriunde s/ar afla ele. Vacante frumoase si calatorii placute!

   De acord si cu traian.leuca privind condusul cu pauze si planificarea mai blanda a calatoriilor, si eu prefer sa vad pe unde umblu, adica ziua si cu pauze, nu ca trenul prin tunel, mi se pare mai sanatos din mai multe puncte de vedere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- bogumil
[16.04.16 18:48:40]
» mesaj pers

   @traian. leuca & calatorul:

   Mie îmi place să conduc, iar șofatul mă relaxează.

   Din călătoria spre Grecia, cea mai grea parte este cea de pe DN-urile din România, motiv pentru care, partea aia o fac pe zi.

   Partea de autostradă din Serbia & Macedonia + drumul ala rapid din Grecia îi floare la ureche... în comparație cu DN-urile noastre.

   Pe de altă parte, cu jobul pe care îl am, greu leg, una după alta, mai mult de 8 zile/7 nopți de concediu, așa că nu am cum să lungesc timpul și să fac din 8 zile, 10, ca să mai și dorm pe drum.

   Las' că dorm mai mult la pensie=)) Adică, peste vreo... 5-6 ani!!!

   Oricum, schimbul asta de replici cred că este în folosul cititorilor. Să poată afla și o opinie și alta...

   La bună... recitire!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- traian.leuca
[18.04.16 12:08:37]
» mesaj pers

   @bogumil -

Mie îmi place să conduc, iar șofatul mă relaxează.
Şi mie îmi place să conduc dovadă că majoritatea călătoriilor le-am făcut cu autoturismul din dotare. Având în vedere însă că sunt pensionar şi am timp berechet, prefer să fac opriri de tranzit.

    Aşa cum a zis şi călătorul în ecoul de mai sus, e mai blândă călătoria şi pe deasupra mai vizitez şi câte ceva în oraşul de tranzit.

   Pe mine mă cam plictiseşte mersul continuu, de nu ştiu câte ore, pe o autostradă cu foarte puţine peisaje. Prefer să mă chinui :) pe DN-uri. Cam ciudat, nu? :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- calatorul
[18.04.16 13:14:31]
» mesaj pers

   @traian. leuca & @bogumil

   Multumesc pentru raspunsuri si lamuriri, eu sunt probabil undeva la mijloc, intre un job foarte solicitant si o pensie pe care o doresc ceva mai anticipata, asteptand cu bucurie si vremea vacantelor continue. Si mie imi place sa conduc in vacante dar ma uit cu ingrijorare la statistici si la stiri si cred ca imi expun familia la accidente pe drumurile astea nenorocite de la noi si chiar de la vecinii bulgari, unde am vazut accidente groaznice facute de soferi dementi.

   Insa raman un adept al excursiilor si soselelor, autostrada pana la destinatie si apoi orice drumuri de umblat, cu mare bucurie, bani sa fie si timp de plimbat. Ceea ce va doresc din plin!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- bogumil
[18.04.16 16:35:18]
» mesaj pers

   Fiecare dintre noi, privind lucrurile din perspectivă proprie, are dreptate!

   La bună... (re) citire...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ioan Raita
[21.04.16 17:48:28]
» mesaj pers

   Foarte frumos. Am văzut și noi de două ori Salonicul. Prima dată în 10 sau 11 iunie 2013, când venind din Zakynthos am făcut un tur de oraș cu autocarul, iar a doua oară a fost în 29.12.2013, în drum spre Atena unde urma să petrecem revelionul.

   La vremea aceea orașul ne-a întâmpinat cu alei cu trandafiri înfloriți și portocali și lămâi plini de fructe, in timp ce noi eram îmbrăcați de iarnă.

   Review-ul îmi amintește de traseul pe care l-am parcurs ”per pedes” de la Catedrala Sfântul Dumitru unde ne-a lăsat autocarul, până la Turnul Alb unde urma să ne reîmbarcăm. A fost un tur puțin cam forțat de timpul scurt avut la dispoziție, dar am văzut atunci o parte bună din punctele de interes amintite în acest review.

   Ceea ce n-o să uit niciodată însă, este vitrina unei patiserii plină de dulciuri cu specific grecesc între care și niște baclavale la care ne-a lăsat gura apă. Am vrut să cumpărăm și noi dar era o coadă foarte mare la tejghea, iar ghidul ne-a spus că nu ne așteaptă dacă întârziem la autocar. În aceste condiții am fost nevoiți să ne mulțumim cu niște castane coapte, pe care le-am cumpărat undeva în apropiere de faleza orașului.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- traian.leuca
[21.04.16 19:11:12]
» mesaj pers

   @Ioan Raita - Vă mulţumesc pentru vizită şi mă bucur că reviewul meu v-a trezit frumoase amintiri despre Salonic!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- hlli
[25.04.16 19:28:13]
» mesaj pers

   @traian. leuca, în septembrie 2015, mijloacele de transport în comun din Salonic aveau un colorit special, erau pictate în culorile tricolorului nostru - roşu, galben şi albastru. Mie tare mi-a placut cum aratau. Mă intrebam dacă cel ce a decis coloritul autobuzelor o avea ceva în comun cu ţara noastra?

   Am ataşat câteva poze cu autobuzele din Salonic.

   Să auzim de bine!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- webmasterX
[25.04.16 20:36:26]
» mesaj pers

   @hlli

în septembrie 2015, mijloacele de transport în comun din Salonic aveau un colorit special, erau pictate în culorile tricolorului nostru - roşu, galben şi albastru. Mie tare mi-a placut cum aratau.

   Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- traian.leuca
[25.04.16 20:45:12]
» mesaj pers

   @hlli -

Mă intrebam dacă cel ce a decis coloritul autobuzelor o avea ceva în comun cu ţara noastra?

   Bănuiesc că da! În ultimii ani turiştii români sunt o prezenţă constantă în însoritele insulele greceşti şi acel colorit tricolor a fost un gest de curtoazie la adresa ţării noastre.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Ioan Raita
[25.04.16 21:01:01]
» mesaj pers

   @hlli - Am văzut și eu asta în 2013, și chiar am întrebat ghida, de ce sunt vopsite astfel. A început să râdă fără să îmi dea un răspuns.

   Vreau să spun însă altceva. Zilele trecute am citit pe facebook un articol din care reieșea că după cucerirea Daciei de către Romani, o legiune care s-a instalat pe teritoriul cucerit, ar fi preluat pe steagurile lor de luptă, stindardul dacilor, care er fi conținut și cele trei culor care se află pe drapelul nostru. Dacă este adevărat, este foarte posibil ca aceste culor să își aibe originea în această zonă a Salonicului din vremuri foarte îndepărtate pentru că Macedonia era și ea în acele timpuri o provincie romană.

   Ceea ce spun este doar un gând ce mi-a venit în minte după ce am citit ecoul dvs.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
  Publicitate    [18.10.19 13:19:59]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2014] Bulevardul Egnatia văzut de la fereastra hotelului din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av729993">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv729993"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=729993">Şterge vot</a></div><span id="v9729993" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(729993)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f729993Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e729993MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2014] Bulevardul Egnatia văzut de la fereastra hotelului din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2014] Imagine din parcul unde se află Biserica Fecioarei Lucrătorilor din cupru. Oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av729994">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv729994"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=729994">Şterge vot</a></div><span id="v9729994" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(729994)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f729994Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e729994MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2014] Imagine din parcul unde se află Biserica Fecioarei Lucrătorilor din cupru. Oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2014] Biserica Fecioarei Lucrătorilor de cupru din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av729995">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv729995"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=729995">Şterge vot</a></div><span id="v9729995" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(729995)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f729995Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e729995MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2014] Biserica Fecioarei Lucrătorilor de cupru din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2014] Imagine din apropierea Forumului Roman din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av729996">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv729996"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=729996">Şterge vot</a></div><span id="v9729996" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(729996)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f729996Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e729996MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2014] Imagine din apropierea Forumului Roman din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2014] Ruine de la Forumul Roman din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av729997">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv729997"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=729997">Şterge vot</a></div><span id="v9729997" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(729997)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f729997Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e729997MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2014] Ruine de la Forumul Roman din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2014] Alte ruine de la Forumul Roman din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av729998">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv729998"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=729998">Şterge vot</a></div><span id="v9729998" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(729998)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f729998Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e729998MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2014] Alte ruine de la Forumul Roman din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2014] Intrare la Mănăstirea Teodora din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av729999">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv729999"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=729999">Şterge vot</a></div><span id="v9729999" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(729999)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f729999Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e729999MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2014] Intrare la Mănăstirea Teodora din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2014] Interior la Mănăstirea Teodora din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730000">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730000"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730000">Şterge vot</a></div><span id="v9730000" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730000)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730000Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730000MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2014] Interior la Mănăstirea Teodora din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2014] Capelă la Mănăstirea Teodora din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730001">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730001"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730001">Şterge vot</a></div><span id="v9730001" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730001)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730001Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730001MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2014] Capelă la Mănăstirea Teodora din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2014] Intrare la Agia Sofia din Salonic, oraşul Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730002">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730002"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730002">Şterge vot</a></div><span id="v9730002" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730002)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730002Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730002MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2014] Intrare la Agia Sofia din Salonic, oraşul Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2014] Agia Sofia văzută de la catacombele din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730003">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730003"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730003">Şterge vot</a></div><span id="v9730003" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730003)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730003Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730003MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2014] Agia Sofia văzută de la catacombele din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2014] Turnul Alb, simbolul oraşului Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730004">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730004"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730004">Şterge vot</a></div><span id="v9730004" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730004)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730004Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730004MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2014] Turnul Alb, simbolul oraşului Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2014] Spre faleza oraşului Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730005">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730005"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730005">Şterge vot</a></div><span id="v9730005" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730005)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730005Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730005MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2014] Spre faleza oraşului Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2014] Pe faleza oraşului Salonic, Grecia (pe unde să o iau?) . -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730006">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730006"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730006">Şterge vot</a></div><span id="v9730006" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730006)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730006Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730006MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2014] Pe faleza oraşului Salonic, Grecia (pe unde să o iau?) .
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2014] Ambarcaţiune-restaurant la faleza oraşului Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730007">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730007"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730007">Şterge vot</a></div><span id="v9730007" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730007)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730007Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730007MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2014] Ambarcaţiune-restaurant la faleza oraşului Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2014] Turnul de la Radio Museum din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730008">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730008"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730008">Şterge vot</a></div><span id="v9730008" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730008)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730008Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730008MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2014] Turnul de la Radio Museum din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2014] Altă ambarcaţiune-restaurant la faleza oraşului Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730009">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730009"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730009">Şterge vot</a></div><span id="v9730009" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730009)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730009Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730009MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2014] Altă ambarcaţiune-restaurant la faleza oraşului Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2014] Pe faleza oraşului Salonic, Grecia în punctul 'la umbrele'. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730010">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730010"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730010">Şterge vot</a></div><span id="v9730010" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730010)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730010Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730010MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2014] Pe faleza oraşului Salonic, Grecia în punctul "la umbrele".
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2014] O parte a oraşului Salonic văzută de pe faleză. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730011">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730011"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730011">Şterge vot</a></div><span id="v9730011" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730011)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730011Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730011MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2014] O parte a oraşului Salonic văzută de pe faleză.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2014] Piaţa Aristotel din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730012">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730012"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730012">Şterge vot</a></div><span id="v9730012" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730012)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730012Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730012MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2014] Piaţa Aristotel din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2014] Imagine din Piaţa Aristotel. Oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730013">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730013"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730013">Şterge vot</a></div><span id="v9730013" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730013)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730013Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730013MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2014] Imagine din Piaţa Aristotel. Oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2014] Statuia eroului revoluţionar Eleftherios Venizelos din Piaţa Aristotel.Oraşul Salonic,Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730014">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730014"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730014">Şterge vot</a></div><span id="v9730014" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730014)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730014Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730014MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2014] Statuia eroului revoluţionar Eleftherios Venizelos din Piaţa Aristotel.Oraşul Salonic,Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2014] Imagine din apropierea Pieţei Aristotel. Oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730015">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730015"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730015">Şterge vot</a></div><span id="v9730015" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730015)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730015Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730015MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2014] Imagine din apropierea Pieţei Aristotel. Oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2014] Statuia lui Alexandru din apropierea Turnului Alb din oraşul Salonic, Grecia. -- foto by <b>traian.leuca</b> [uploaded 14.04.16] - <span class="allrVotedi" id="av730016">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv730016"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=730016">Şterge vot</a></div><span id="v9730016" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(730016)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f730016Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e730016MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2014] Statuia lui Alexandru din apropierea Turnului Alb din oraşul Salonic, Grecia.
foto traian.leuca [14.04.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.153889894485 sec