Solicitare CMR / ORIENTUL MIJLOCIU

Israel - sfaturi de călătorie

Trimisă în 28.02.18 21:33
de alinafulgSR [Oţelu Roşu [CS]]
» VIZUALIZĂRI: 2270

La mijlocul lunii mai o să vizităm Israelul, perioada 10 mai-15 mai, cu plecarea din Timisoara.

Biletele de avion au fost deja cumpărate, o sa ajungem intr-o joi si o sa plecam spre casa marțea, evitand perioada sabatului, pentru a nu avea probleme cu transferul de la și spre aeroport.

Ne-am gandit ca 4 nopti sa avem cazare in Ierusalim iar ultima noapte în Tel Aviv deoarece zborul de întoarcere este de dimineata la ora 10. Orice sugestie de cazare este binevenita, am prefera un apartament.

Cat de cald este la mijlocul lui mai?

Avem pasapoarte incă valabile tipul vechi, facute inainte de a se introduce cele biometrice, sunt ok?

Am intrebat în vara cand si-a schimbat fiul meu pasaportul, iar cei de la pasapoarte mi-au raspuns ca se poate calatori cu ele cu conditia de a mai fi valabile inca 6 luni cel putin de la data calatoriei.

Este mai bine sa am dolari pentru a fi schimbati în moneda locală?

Orice sfat este binevenit.


 • PERIOADA: mai -- NOPŢI CAZARE: 5
 • BUGET: 1200 Euro -- TRANSPORT: avion
 • ADULŢI: 3

Răspunsuri la solicitare

eklorPM[constanta]3r[28.02.18 22:39]

Să nu ai pe pașaport viza de EAU.

Noi am avut viza de China și Egipt și ne-au pus o groaza de întrebări la acordarea vizei, în aeroport.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

alinafulgSR[Oţelu Roşu [CS]]2r[28.02.18 23:28]
#G#B

@eklor: Nu, nu am viza EAU.


Carmen IonAU[București]16r[01.03.18 09:45]

@alinafulg: Într-adevăr, pașapoartele vechi sunt OK, cu condiția să fie valabile încă 6 luni de la data sejurului. Atenție să nu ai aplicată pe el viză de țări musulmane, cu excepția Egiptului și Iordaniei. E bine să ai tot timpul asupra ta pașaportul. Viza de Israel o obții în aeroport și tot acolo vei primi un permis de ședere (stay permit) pe care trebuie să-l ții permanent asupra ta.

De la aeroportul Ben Gurion la Ierusalim cel mai ieftin ajungi cu autobuzul 485. Toate aceste informații, precum și multe alte ponturi de călătorie, le găsești în reviewul meu vezi impresii iar în continuarea reviewului sunt alte articole despre obiectivele din Ierusalim și Tel Aviv.

Cel mai bine este să ai la tine shekeli, pe care îi poți cumpăra din România de la casele de schimb valutar mari - eu am găsit în București, în provincie nu știu care este situația. Dacă nu, atunci să ai la tine dolari, nu euro, și încearcă să nu-i schimbi în shekeli la aeroport, unde se percepe un comision mare.

Eu am fost în Israel în prima jumătate a lunii iunie și am prins temperaturi de 25-30 grade, cu oarece disconfort în Ierusalim; Tel Avivul este mult mai răcoros din cauza brizei marine.

Cred că faci o alegere bună cu 4 nopți în Ierusalim și ultima în Tel Aviv, unde îți recomand să ajungi totuși cât mai devreme pentru o plimbare pe plajă și eventual, o baie în mare. În Tel Aviv noi am stat într-un hostel modest vezi impresii dar excelent poziționat: vizavi de el este stația de autobuz pentru Jaffa, pe care te sfătuiesc să o vizitezi.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 4200 PMA (6 voturi)]

mprofeanuAU[Piteşti]21r[01.03.18 11:25]

@alinafulg: Eu am fost acum, în februarie 2018 în Israel și nu știu dacă mai am ceva de spus după ce a scris Carmen Ion.

Am făcut pașapoarte noi pentru că aveam vize de Iran, Qatar și Emiratele Unite. Deși am avut pașapoarte noi nu am avut nicio problemă la frontieră. Citisem pe un blog altceva...

Alegerea cu 4 nopți în Ierusalim este bună, 5 erau și mai bine. În Tel Aviv noi am stat într-un hotel bine poziționat lângă Piața Carmel, pe strada Allenby, Hotel 75. Toate autobuzele plecau sau veneau aici. O să scriu despre cazare în curând și de modul de a ajunge la aeroport cu mijloace de transport în comun, mult mai ieftin.

Păcat că nu stai măcar 2 zile în Tel Aviv, o jumătate de zi este foarte, foarte puțin, ... nu știu ce poți vedea!? oricât de bine te-ai mișca.

Până în mai este timp de documentare, voi scrie sigur...

Am avut doar shekeli, unii mi i-au procurat copii din București, alții de la un prieten turc al soțului meu care avea un vecin evreu. Merg și dolarii...

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2800 PMA (4 voturi)]

alinafulgSR[Oţelu Roşu [CS]]2r[01.03.18 12:50]

@Carmen Ion: Multumesc, sper sa ne descurcam. În ziua de sabat, ce am putea vizita? Am putea merge la Zidul Plangerii?


Carmen IonAU[București]16r[01.03.18 13:15]

@alinafulg: De Sabat nu știu dacă au acces la Zidul Plângerii cei de altă credință decât iudaică, dar poți vizita în schimb toate obiectivele creștine din Ierusalim (Via Dolorosa și Biserica Sfântului Mormânt, bisericile de pe Muntele Măslinilor, cartierul armenesc și musulman etc.) sau poți ajunge la Bethlehem cu autobuzul palestinian - am dat detalii despre toate acestea în reviewurile mele.

Pentru a ajunge rapid la Orașul Vechi, în special de Sabat, când nu circulă autobuzele evreiești, poți lua în considerare variantele de cazare în zona palestiniană a Ierusalimului. Noi așa am făcut și am economisit timp și bani.

Te sfătuiesc să vizitezi joi sau duminică Muntele Templului (Esplanada Moscheilor) și Zidul Plângerii (în această ordine, pentru că la Mt. Templului nu e deschis decât până pe la 10.30-11 dimineața). Sunt unul lângă altul, cu intrare prin Dung Gate. Vineri este zi de rugăciune pentru musulmani și cel mai probabil accesul celorlalți va fi interzis, iar sâmbătă e aceeași situație la Zidul Plângerii.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2100 PMA (3 voturi)]

AMLGD[Bucuresti]1r[01.03.18 13:44]

In ierusalim, am stat intr-un apartament ok, inchiriat prin intermediul unei platforme specifice de inchiriere apartamente (nu stiu daca am voie sa mentionez numele platformei, dar este usor de intuit), la circa 200 euro pe noapte, 2 dormitoare si o sufragerie, cu 2 paturi duble, 1 pat single si o canapea extensibila (eram 5 persoane0, cu balcon spatios.

review-ul este disponibil aici, la finalul caruia este scris si numele cu care apartamentul este oferit la inchiriere -- vezi impresii

la tel aviv am stat la o ruda

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 2450 PMA (4 voturi)]

alinafulgSR[Oţelu Roşu [CS]]2r[01.03.18 16:47]

@AML: Puteti spune numele daca nu este agentie romaneasca. Este vorba de Booking com sau airbnb? Cum ati platit in dolari sau shekeli?


AMLGD[Bucuresti]1r[01.03.18 16:56]

airbnb, achitat in shekeli

pentru 3 persoane, erau si alte oferte interesante, mai ieftine si cu foto care indicau 1-2 camere ok, dar aveam nevoie de spatiu pentru 5 persoane, iar cel ales a fost ok ca si curatenie si liniste, fiind si central

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

acheliciGD[Bucuresti]1r[02.03.18 15:24]

@alinafulg: ai grija ca in Israel totul e scump. Mai scump ca in Occident.

Nu schimba dolarii sau euro in aeroport. Ia cu tine niste sekeli, pentru inceput.

Ai grija cu telefonul, nu esti in UE, cred ca vre-o 1,50 euro pe minut spre RO. In Ierusalim e cald, peste 30 grade C.

Tb sa sti engleza, dar daca strigi tare, o sa sara cativa evrei romani sa te ajute, nu te jena.

Succes

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

alinafulgSR[Oţelu Roşu [CS]]2r[02.03.18 15:41]

@achelici: Cu engleza ne descurcam, baiatul meu vorbeste foarte bine limba engleza, si eu ma descurc.

Shekeli nu cred ca am de unde sa iau, stau in Banat. Telefonul nu o sa-l folosesc spre a da telefoane in țară.

Sper sa nu fie foarte cald la jumătatea lunii mai.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

acheliciGD[Bucuresti]1r[02.03.18 18:02]

@alinafulg: Spera, dar va fi cald.

Si eu sunt timisorean. Mergi la BCR sau la alta banca si fa comnada din timp pentru niste shekeli. In rest dolari sau euro, tot aia.

Vezi ca in Ierusalim este o biserica romaneasca, daca nu ai ce face duminica dimineata. Poti sfintii niste cadouri mici, cruciulite etc.

Si ai grija ce pui in valize, e un control special in aceasta directie, e si un mic interogatoriu.

Drum bun.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 1400 PMA (2 voturi)]

alinafulgSR[Oţelu Roşu [CS]]2r[02.03.18 18:53]

@achelici: O sa calatorim doar cu bagaj de mana. În ce sens sa am grija ce pun in bagaj?


acheliciGD[Bucuresti]1r[02.03.18 19:18]

@alinafulg: Pai citeste ce scrie la compania care o vei folosi plus generalitati, gen nu apa, nu obiecte taietoare, nu bautura etc.

Aaa, e bine sa ai cu tine unul sau mai multe carti de debit/crdit pentru caz de nevoie. In israel cel mai bine este sa platesti cu aceste carduri bancare ca nu platesti comision si rata de schimb e apropiata de rata BCR.

Eu totul platesc prin card bancar, aproape ca nu folosesc cash.

Succes

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 350 PMA (1 voturi)]

alinafulgSR[Oţelu Roşu [CS]]2r[02.03.18 19:24]

@achelici: Stiu ce trebuie sa pun in bagajul de mană, am zburat de mai multe ori cu Wizz Air, credeam ca sunt anumite interdictii pentru Israel, pentru că ati mentionat că trebuie să am grijă ce pun controlul fiind special.

O sa iau si un astfel de card, nu prea imi place sa folosesc in strainatate cardurile pentru că nu stiu ce comisioane se percep si nu vreau sa am surprize la întoarcerea in tară.

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

AMLGD[Bucuresti]1r[02.03.18 19:49]

da, apropos, vedeti ca intreaba la aeroport, la sosire, la ghiseul pasapoarte, in ce scop ati venit in israel (posibil inca 2-3 intrebari daca i se pare ceva in neregula),

iar la plecare este un mini interviu cu o grila afisata pe un ecran (ce ai facut, ce ai in bagaje etc)

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + PMA (0 voturi)]

acheliciGD[Bucuresti]1r[02.03.18 22:23]

@alinafulg: la plata cu cardul de debit nu se percepe nici un comision. Doar la cel de credit banca va ia un comision (mare) daca nu returnati la timp banii cheltuiti.


dalumianSR[Bucuresti]8r[05.03.18 10:39]

Bună,

Pentru Tel Aviv noi am stat intr-un apartament Beach-Apartments TLV pe strada Frishman 21, urmeaza sa fie validat articolul vezi impresii

iar in Ierusalim la Check In Holiday Apartments.

Pe ambele le recomand.

In Ierusalim iti sugerez sa fie cat mai central, cât mai aproape de Orasul Vechi. Timpul este foarte prețios in Ierusalim.

😀

EVALUAȚI:[punctaj crt: 50 PMA (std) + 700 PMA (1 voturi)]

 • [18] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 29.01.20 -- 22:45:16 (acest segment de cache se va actualiza în 30.01 06:45:16)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU
  #E#M

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
  #AF
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre
  [+] GRUP discuții AFA pe FB — neoficial, "al mariei55"
 • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 • [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată în 0.16148686409 sec