77656 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Teheran - inima Iranului

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.05.2017
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Palatul Golestan, cel mai vechi monument din Teheran


Urmare de aici

Primul obiectiv pe care doream să-l văd neapărat în Teheran era Palatul Golestan, aflat în patrimoniul universal UNESCO din anul 2013. În prima zi în Teheran acesta a fost primul obiectiv văzut dimineața. De la hotelul unde eram cazați am luat metroul, linia 2 albastră, o stație, plecând de la Stația Hassan Abad până la Stația Imam Khomeini, de unde am continuat pe linia 1 roșie, tot o stație până la Stația Panzdah-e-Khordad. Am luat câte un bilet cu 2 călătorii, cost 11.000 riali fiecare, de la casa special amenajată în acest scop. De aici pe indicatoare am ieșit în zona ce duce spre palat. Se merge puțin și apoi se face la stânga printr-un parc cu fântâni arteziene și care la intrare are un ceas. Este ușor de descoperit, zic acum, pentru că noi, după o noapte cam fără somn, am mers mult tot înainte, trecând de ceas. Am întrebat, având scris obiectivul în persană și având și poze cu el, trecătorii care ne-au explicat unde este. Energie consumată în zadar!

Am ajuns cu bine la palat care nu se deschisese încă, nu era ora 9:00. Pe afară nici nu bănuiești ce minuni vei vedea. Aș vrea să explic mai bine ce poți vedea pentru că trebuie să te hotărăști încă de la intrarea în grădină ce vrei să vezi, ca să știi câte bilete să cumperi. Pe pliantul pe care îl vei primi sunt 12 fotografii ale tuturor obiectivelor; ar trebui luate 10 bilete pentru fiecare persoană ca să vezi tot. Trebuie luat un bilet pentru intrare de 150.000 riali, te poți rezuma la el și vei vedea 3 obiective: Takht-e Marmar (Tronul de Marmură), Khalvat-e Karim Khani (Colțul lui Karim Khan) și Tallar-e Berelian (Sala de Briliant). Cu alt bilet tot de 150.000 riali vei vedea alte minunății ce nu trebuie ratate: Talar-e Asli (Sălile Principale) formate din 4 săli deosebite.

Noi am mai luat câte 4 bilete, fiecare de 80.000 riali, pe lângă cele enumerate mai sus, pentru Makhsus Museum (Muzeul Regal), Emarat-e Badgir (Sala Turnurilor de Vânt), Shams ol Emareh (Clădirea Soarelui) și Talar-e Almas (Sala de Diamant), în total 620.000 riali de persoană (18 euro).

Palatul Golestan, sau Palatul Florilor, este cel mai vechi dintre monumentele istorice din Teheran și aparține unui grup de clădiri regale, care au fost odată închise în interiorul zidurilor cetății vechiului Teheran. A existat în timpul dinastiei Safavid (1502-1736), mai târziu a fost renovat de Karim Khan Zand (r. 1750-1779), a devenit locul dinastiei Qajar (1794-1925), reședința oficială a familiei. În epoca Pahlavi (1925-1979) Palatul Golestan a fost folosit pentru recepții regale oficiale. În starea actuală, Palatul Golestan este rezultatul a aproximativ 400 ani de construcții și renovări. El este format din mai multe clădiri așezate pe trei laturi, la nord, est și sud, dintr-un parc cu alei, cu bazine cu apă și fântâni arteziene. Voi descrie palatul așa cum este pe traseul de pe pliantul de prezentare.

Sala Tronului de Marmură Am intrat în complex și pe lângă un iaz cu fântâni arteziene, m-am apropiat de prima clădire din partea de nord, un imens iwan cu un tron de marmură în centru. A fost construit în 1806 din ordinul Șahului Fath Ali. Este împodobit cu picturi, cu oglinzi, cu sticlă în diferite forme, cu email, cu sculpturi de lemn și ferestre cu zăbrele; tronul reprezintă cea mai bună arhitectură iraniană, este realizat din celebra marmură galbenă din provincia Yazd. Pe această terasă au avut loc încoronările regilor Qajar și multe alte ceremonii oficiale. Ultima încoronare a fost a regelui auto-proclamat, Reza Khan Pahlavi, în 1925. A fost primul iwan pe care l-am văzut în Iran, după aceea aveam să văd foarte multe, la moschei, la cetăți, la palate… Păcat că în spate a fost construită o clădire modernă, făcută fără cap, ce ia din frumusețea acestui loc.

Colțul lui Karim Khan datează din 1759 și se află imediat spre dreapta. Și el este deosebit, atât ca arhitectură, cât și ca ornamentare: cu lattice la ferestre ușor bombate, cu mozaic în interior, cu faianță pictată la exterior. Și acesta, are o terasă (iwan). Există un tron de marmură, un mormânt și o fântână în interiorul terasei. În fața terasei este un mic iaz. Șahul din dinastia Zand, Karim Khan își petrecea mult din timpul său liber aici când se odihnea și își fuma pipa de apă. Khalvat înseamnă un colț confortabil.

Muzeul Regal este imediat spre dreapta, la parter. Am fost singurii vizitatori și, aici, am prins curaj să pozez, deși era interzis. Nu m-am putut abține. Mea culpa! Sunt expuse o parte din darurile rare care au fost date regilor dinastiei Qajar de către mai marii Europei și nu numai. Se intră cu bilet.

Talar-e Asli, adică Sălile Principale sunt imediat tot spre dreapta și se intră tot cu bilet. Aici am avut primul șoc vizual, pereții scării de marmură ce duce la etaj erau împodobiți cu celebra sticlă specifică Iranului. La etaj holurile sunt împodobite cu un brâu de circa un metru înălțime cu plăci de ceramică în relief și pictată cu scene de luptă sau de vânătoare și tavanul cu oglinzi strălucitoare. Paznici erau la greu și am reușit o poză în fugă în partea de sus a intrării. Sunt 4 săli deosebite: Talar-e Ayene, pentru noi Sala Oglinzilor, mică, dar deosebită, apoi Talar-e Salam, Sala de Recepție, foarte spațioasă și frumos ornată cu celebrul tron care acum se află la Muzeul Bijuteriilor Regale din cadrul Băncii Centrale și pe care l-am văzut mai târziu, Talar-e Adj, Sala cu Fildeș, unde se află mai multe tablouri înfățișându-l pe Șahul Nasser-el Din și Talar-e Zoroof, Sala cu Porțelanuri unde sunt expuse toate porțelanurile date regilor Qajar de către regii europeni. Sunt rare și frumoase, printre care porțelanuri care prezintă războaiele lui Napoleon I, porțelanuri date de țarul Nicolaie I, porțelanuri cu pietre prețioase și bijuterii date de Regina Victoria, etc….

Talar-e Brelian, Sala de Briliant este următoarea sală vizitată și se intră cu biletul general de intrare. A fost numită asa pentru că ea demonstrează munca în oglinda strălucitoare a artizanilor iranieni. Sala a fost reconstruită de Șahul Nasser-el Din și este formată din mai multe încăperi. Ea se află în colțul de nord est al palatului. Și aici puzderie de turiști… …

De aici am admirat exteriorul clădirilor palatului din zona de est și ne-am îndreptat spre Sham ol Emareh, Clădirea Soarelui aflată în partea de est, aproape de zona de sud. Este cea mai mare clădire formată din două turnuri identice și un turn mai mic cu un ceas. Sunt deosebite ca arhitectură și frumos decorate, cu pictură pe faianță. Am vizitat și interiorul cu bilet cumpărat separat. Sunt mai multe încăperi ornate cu celebra de acum sticlă, cu oglinzi, cu ferestre cu vitralii. Am fost singuri…

Am ajuns în partea de sud pentru a vedea Emarat-e Badgir, Sala Turnurilor de Vânt , care are intrare separată și nu trebuie ratată. Camera centrală oferă cele mai frumoase fereastre de sticlă colorată din palat. Am reușit să o pozez, mea culpa! Multă lume în interior… La exterior există patru turnuri eoliene din gresie glazurată albastră, galbenă, neagră și albă și o cupolă suflată în aur. Se mai recondiționează în interior….

Ultima sală vizitată tot cu bilet separat a fost Talar-e Almas, Sala de Diamant aflată tot la sud, lângă clădirea cu badgiruri și am fost singuri. Este alcătuită dintr-o sală principală, două săli de circulație, coridoare. Sala principală are moqarnas ornate cu sticlă și în partea de nord a acesteia, se află trei ferestre frumoase, ornamentale iraniene, numite orsi (fereastră în fereastră) adică fereastra mare are alte mici ferestre care se pot deschide separat. Au fost primele ferestre deosebite cu sticlă colorată de acest tip pe care le-am văzut, au urmat apoi altele și altele…. M-au fascinat!

Sala a fost puternic avariată și podeaua este realizată din gresie pictată de la alte construcții care au fost apoi reabilitate. Am reușit să le pozez și când mă pregăteam eu mai bine să pozez detalii apare un paznic vigilent care întâi mă apostrofează, mi-am cerut scuze și el m-a întrebat de unde vin și când i-am spus România, mi-a răspuns cu destulă înțelegere, “of course”, și a plecat, luând și vigilența cu el...

Se mai puteau vizita: Negar- Khaneh (Galeria cu pictură iraniană), Howz- Khaneh (Galeria cu pictură europeană), Aks- Khaneh (Galeria Istoria fotografiei) și Abyaz Palace (Muzeul de Etnologie), cu 80.000 riali, fiecare. Aș fi dorit să le văd pe toate dar timpul, veșnica poveste mă obligă uneori să aleg. Și așa am vizitat palatul în circa 3 ore, față de alți turiști care veneau, ghidul îi ducea rapid la obiectivele pe care le aveau în program, câteva fraze și apoi timp liber, dar nici acela prea mult…

La unele obiective văzute am fost singurii vizitatori deși, în curtea palatului, erau destul de mulți, dar dispăreau repede… În tot palatul, în interiorul sălilor nu se pozează, eu am încălcat regula, mea culpa! Nu m-am putut abține!

Site-ul este și în limba engleză: gollestanhotel.com/Site/Home.aspx și descrie fiecare obiectiv.

La ieșire este un mic restaurant și un magazin cu suveniruri destul de scumpe de unde am cumpărat nelipsitul magnet, singura amintire...

Aceasta a fost plimbarea mea prin minunatul palat, este deosebit și pentru mine a fost prima întâlnire cu frumusețile Iranului, o întâlnire la nivel înalt din Teheran, pe care o recomand tuturor celor ce ajung acolo...

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 17.05.2017 20:31:35

Validat / Publicat: 17.05.17 22:49:49


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ŢĂRILE GOLFULUI PERSIC. A mai fost în/la: Emiratele Arabe Unite, Qatar
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 1693


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  63100 PMA (din 47 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster
[18.05.17 06:08:16]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   ---

   Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dana2008
[18.05.17 09:39:43]
» mesaj pers

   Superb! Superb! Superb!

   FELICITĂRI!!!

   Articol scris frumos, poze, chiar și cea făcută pe "ascuns", minunate!

   Călătorii plăcute!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[18.05.17 09:43:26]
» mesaj pers

   @webmaster: Muțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[18.05.17 09:49:34]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou!

   Aproape toate pozele din interior le-am făcut fără a avea voie să fotografiez.

   Am mai văzut câte un asiatic care mai poza din când în când tot pe ascuns... Ceilalți europeni erau ascultători, poate și din cauză că erau cu ghid iranian sau așa sunt ei foarte corecți...

   Asta este nu e frumos, dar e sănătos!... Cred că nu mai știu ce vorbesc, nu m-am putut abține!...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- Dana2008
[18.05.17 10:14:41]
» mesaj pers

   @mprofeanu: dacă erai ascultătoare,noi nu mai vedeam frumusețile din palatele Iranului.

   Câteodată e benefic să ignori regulile 😷.

   Phui!!! ce prostii vorbesc. Să nu faceți niciodată așa ceva.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[18.05.17 11:00:31]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Nu stiu daca as fi indraznit sa fotografiez sau nu, insa pozele sunt minunate iar locurile incantatoare.

   Asa ceva iti ramane in amintire pe viata si a meritat sa indraznesti sa faci poze si asa ne-am bucurat si noi de ceea ce ai vazut tu.

   Totul este atat de minutios decorat si cu atat grija ca nu te saturi privind.

   Felicitari, votat cu mare drag.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mprofeanu
[18.05.17 20:19:27]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou!

   Ai dreptate când spui că am îndrăznit și am zis în gândul meu atunci: trebuie să încerc...

   Luată de val cred că și paznicii nu erau intenționat prea vigilenți. Se mai făceau că nu observă...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[22.05.17 08:52:09]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Superb! L-am notat la favorite, mi-ai trezit un mare interes si am prins curaj sa incerc sa ajung acolo.

   Vacante frumoase iti transmit din Zadar!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[22.05.17 20:30:10]
» mesaj pers

   @elviramvio: Îți doresc să ajungi acolo. Mă bucur că ești în Croația, într-o zonă superbă!

   Abia aștept să îți citesc impresiile și să văd pozele, să-mi amintesc cu plăcere de acele minunate locuri...

   Vacanță plăcută în continuare! :* :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- doinafil
[06.06.17 11:00:30]
» mesaj pers

   Şi acest review merită felicitări. Te ''iinvidiez'' (la modul apreciativ) că ai văzut atâtea frumuseţi!

   Despre poze ce pot să spun? Şi eu am ''furat'' câteva imagini la palatul Dolmabahce, din Istambul. Parcă e păcat să nu vadă şi alţii acele frumuseţi!

   Citesc, în continuare cu interes ce ai scris. Felicitări!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[06.06.17 20:02:27]
» mesaj pers

   @doinafil: Mulțumesc pentru vizită și ecou!

   Ai dreptate când spui că trebuie să te mai abați de la reguli. Cred că și ei erau mai toleranți cu turiștii și așa cum ai procedat și tu la Istanbul și eu nu m-am putut abține și am riscat...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- roth
[04.01.18 20:49:02]
» mesaj pers

   Frumos, un vis implinit si asta razbate dincolo de randurile povesti. Se simte bucuria ta, ea se transmite catre cititor si pot spune ca sunt prinsa de firul acestei calotorii. Incet incet o sa citesc tot, ... cine stie poate la final am si biletul luat.

   Banii sunt facuti sa vezi lumea! asta ma ghideaza pe mine si vad ca nu sunt singura, nu imbracam sau nu mancam mai mult decat 1 haina/o mancare... dar putem vedea o lume si avea amintiri cu carul.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[07.01.18 10:30:16]
» mesaj pers

   @roth: Sunt de aceeași părere cu tine, merită văzute cât mai multe lumi, diferite ca religie, cultură, civilizație, mentalitate...

   Fiecare are ceva și văzând îți îmbogățești sufletul și crește dorința de a vedea altele și altele...

   Îmi pare bine că citești despre Iran, sunt convinsă că vei ajunge acolo și aștept cu nerăbdare să-ți citesc impresiile...

   Călătorii frumoase! :*

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[59] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Ceasul de la intrarea în parcul prin care se ajunge la palat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855567">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855567"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855567">Şterge vot</a></div><span id="v9855567" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855567)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855567Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855567MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Ceasul de la intrarea în parcul prin care se ajunge la palat
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Parcul din fața palatului -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855568">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855568"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855568">Şterge vot</a></div><span id="v9855568" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855568)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855568Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855568MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Parcul din fața palatului
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Intrarea la palat, dimineața -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855569">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855569"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855569">Şterge vot</a></div><span id="v9855569" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855569)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855569Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855569MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Intrarea la palat, dimineața
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Iazul cu fântâni arteziene din fața Terasei de Marmură, în spate o clădire ce nu se încadrează de loc -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855570">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855570"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855570">Şterge vot</a></div><span id="v9855570" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855570)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855570Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855570MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Iazul cu fântâni arteziene din fața Terasei de Marmură, în spate o clădire ce nu se încadrează de loc
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Tronul de Marmură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855571">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855571"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855571">Şterge vot</a></div><span id="v9855571" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855571)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855571Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855571MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Tronul de Marmură
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Terasa Tronului de Marmură, interior -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855572">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855572"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855572">Şterge vot</a></div><span id="v9855572" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855572)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855572Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855572MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Terasa Tronului de Marmură, interior
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan cu mici bazine de apă în exterior și interior -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855573">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855573"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855573">Şterge vot</a></div><span id="v9855573" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855573)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855573Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855573MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan cu mici bazine de apă în exterior și interior
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan, interior, se văd cele două mici bazine și fântâni -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855574">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855574"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855574">Şterge vot</a></div><span id="v9855574" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855574)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855574Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855574MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan, interior, se văd cele două mici bazine și fântâni
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan, interior, mozaic deosebit dar și arhitectură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855575">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855575"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855575">Şterge vot</a></div><span id="v9855575" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855575)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855575Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855575MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan, interior, mozaic deosebit dar și arhitectură
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan, tronul și detaliu pentru ornamente, lattice și arhitectură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855576">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855576"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855576">Şterge vot</a></div><span id="v9855576" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855576)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855576Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855576MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan, tronul și detaliu pentru ornamente, lattice și arhitectură
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan cu al său tron -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855577">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855577"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855577">Şterge vot</a></div><span id="v9855577" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855577)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855577Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855577MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Colțul lui Karim Khan cu al său tron
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Makhsus Museum (Muzeul Regal), interior -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855578">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855578"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855578">Şterge vot</a></div><span id="v9855578" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855578)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855578Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855578MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Makhsus Museum (Muzeul Regal), interior
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Obiecte din metal frumos lucrate din Rusia, sec. 19 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855579">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855579"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855579">Şterge vot</a></div><span id="v9855579" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855579)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855579Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855579MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Obiecte din metal frumos lucrate din Rusia, sec. 19
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Șahul Mozaffar-el Din, Regina Victoria, Țarul Nicolae I -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855580">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855580"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855580">Şterge vot</a></div><span id="v9855580" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855580)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855580Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855580MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Șahul Mozaffar-el Din, Regina Victoria, Țarul Nicolae I
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Coroana Șahului Agha Mohammad Khan, primul șah din dinastia Qajar -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855581">Şterge vot</a></div><span id="v9855581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Coroana Șahului Agha Mohammad Khan, primul șah din dinastia Qajar
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Cutii și casete sculptate din lemn, fildeș din India și Iran, sec. 19 -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855582">Şterge vot</a></div><span id="v9855582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Cutii și casete sculptate din lemn, fildeș din India și Iran, sec. 19
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Cutii, suporturi pentru instrumente de scris, frumos pictate din Iran -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855583">Şterge vot</a></div><span id="v9855583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Cutii, suporturi pentru instrumente de scris, frumos pictate din Iran
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Capul lui Napoleon I -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855584">Şterge vot</a></div><span id="v9855584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Regal, Capul lui Napoleon I
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Intrare la Sălile Principale, ce ornamente, ce stucatură... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855585">Şterge vot</a></div><span id="v9855585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Intrare la Sălile Principale, ce ornamente, ce stucatură...
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Casa Scărilor ce duce la Sălile Principale, în dreapta Sala de Recepție, în față Sala Oglinzilor, în stânga Sala cu Fildeș -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855586">Şterge vot</a></div><span id="v9855586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Casa Scărilor ce duce la Sălile Principale, în dreapta Sala de Recepție, în față Sala Oglinzilor, în stânga Sala cu Fildeș
foto mprofeanu [17.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala Oglinzilor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855587">Şterge vot</a></div><span id="v9855587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala Oglinzilor
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala Oglinzilor -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855588">Şterge vot</a></div><span id="v9855588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala Oglinzilor
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala de Recepție -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855589">Şterge vot</a></div><span id="v9855589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala de Recepție
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala de Recepție -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855590">Şterge vot</a></div><span id="v9855590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala de Recepție
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala de Recepție -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855591">Şterge vot</a></div><span id="v9855591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala de Recepție
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala cu Fildeș -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855592">Şterge vot</a></div><span id="v9855592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala cu Fildeș
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala cu Fildeș, Șahul Nasser-el Din în haine regale -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855593">Şterge vot</a></div><span id="v9855593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Sala cu Fildeș, Șahul Nasser-el Din în haine regale
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Tavanul Holului de la etaj ce duce la Sala cu Porțelanuri -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855594">Şterge vot</a></div><span id="v9855594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Tavanul Holului de la etaj ce duce la Sala cu Porțelanuri
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Holul de la etaj de la intrare la Sălile Principale, cu brâu de ceramică în relief și pictată, scene de vânătoare -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855595">Şterge vot</a></div><span id="v9855595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Holul de la etaj de la intrare la Sălile Principale, cu brâu de ceramică în relief și pictată, scene de vânătoare
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Holul de la etaj de la intrare la Sălile Principale, cu brâu de ceramică în relief și pictată, scene de luptă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 17.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av855598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv855598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=855598">Şterge vot</a></div><span id="v9855598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(855598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f855598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e855598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [APR-2017] Teheran, Palatul Golestan, Holul de la etaj de la intrare la Sălile Principale, cu brâu de ceramică în relief și pictată, scene de luptă
foto mprofeanu [17.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[59] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.336745977402 sec