77460 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperind Iranul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
07.05.2017
DE
Avatar mprofeanu
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 19.06.11
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 14 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
2400 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Iran, țara pe care trebuie să o cunoști


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

După Asia țările pe care doream să le văd erau cele din zona Orientului Mijlociu, mai precis Iran și Iordania. În mintea mea era pe primul loc Iranul.

Visul s-a împlinit prin oferta companiei Pegasus Airlines care a venit la sfârșit de noiembrie 2016: 2 locuri dus –întors cu escală la Istanbul pe mai micul aeroport din zona asiatică, Sabiha-Gokcen, care este de fapt hub-ul Pegasus, cost 520 euro, cu un bagaj la cală de 20 kg. Fără bagaj costul era de 400 euro. Am făcut rezervarea biletelor și am început pregătirea traseului.

După mai multe variante am optat pentru: Teheran - 2 nopți, de aici mers cu autobuzul 250 kilometri la Kashan - 2 nopți, mers apoi cu trenul 400 kilometri la Yazd - 2 nopți, mers cu autobuzul 450 kilometri la Shiraz - 3 nopți, plecat cu autobuzul 450 kilometri la Isfahan - 3 nopți și, apoi, 410 kilometri tot cu autobuzul, direct, la Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran. Călătoriile au decurs bine, se circulă cu viteze destul de mari, media de rulare peste 100 kilometri pe oră, dar sunt mai multe opriri și chiar o pauză mai mare.

În alegerea traseului am mai folosit și site-ul wikitravel.org/en/Iran. Sunt foarte puține site-uri în limba engleză despre obiectivele din Iran.

Cazarea

Din anul 2013 Iranul a început o deschidere către Europa și nu numai.

Exclus să folosești arhicunoscutul site booking.com pentru că sunt doar 4 hoteluri și acestea doar în Teheran. Am folosit site-ul tripadvisor.com citind foarte multe impresii pentru alegerea locurilor de cazare. În alegere a contat poziția față de obiectivele turistice pe care doream să le văd, nota, dar și prețul, la care am considerat că 50- 60 $ este destul pentru dormit și puțină odihnă. Hotelurile de 4, 5 stele te rup la buzunar, sunt peste 100 $. Am trimis emailuri direct la hotelurile alese, unele aveau site, altele nu, și după mai multe încercări am început corespondența cu ei. De regulă trebuie să insiști, de 2-3 ori până îți răspund. Acum când scriu mi se pare ușor, dar atunci așteptam cu disperare un răspuns de la ei. La Shiraz și la Isfahan ne-au cerut și copii scanate după pașapoarte. Cazarea a fost aleasă bine cu o singură excepție în Shiraz unde am plătit destul de mult pentru aceleași condiții pe care le-am avut la alte cazări și care au fost mai ieftine.

Nu am avut probleme pentru că, peste tot la recepții se vorbește engleza, pot spune, chiar foarte bine. Personalul a fost amabil, ne-a ajutat cu rezervări la mijloacele de transport cu care urma să ne continuăm călătoria, ne-a oferit cameră cum am solicitat sau ne-a dat posibilitate să alegem din ce aveau.

Viza

În Iran se poate obține viza on arrival, la sosire pe aeroport. Am avut o experiență cu acest tip de viză în Thailanda când am așteptat peste 2 ore și am avut mari emoții cu bagajele, dacă le mai găsim. Le-am găsit aruncate într-un colț, este adevărat lângă bagajele pierdute, noroc că am întrebat pe cineva și ne-a îndrumat bine.

De aceea am demarat operațiunea de obținere a vizei din țară. Am început devreme, credeam eu, cu circa 6 săptămâni înainte dar nu am știut că pe 21 martie este Nowruz, Anul Nou în Iran și că între 16 – 23 martie ei au vacanță. La ei joi și vineri sunt zile libere așa cum este la noi sâmbăta și duminica.

Cel mai important este să primești o invitație pentru obținerea vizei de la o agenție turistică din Iran. Am folosit key2persia.com, firmă foarte serioasă pe care o recomand. Banii se achită electronic doar prin PayPal, foarte ușor dacă îți faci cont la ei, cost 60 euro plus 6 euro comision de transfer. Îi anunți prin emai că le-ai trimis banii și apoi aștepți maxim 3 săptămâni obținerea invitației pentru viză care se trimite și la Ambasada Iranului din București. Mai sunt necesare următoarele acte: cazier judiciar, pașaport valabil 6 luni, asigurare medicală de călătorie pentru zilele în care stai în Iran, pe noi ne-a costat 50 lei de persoană, adeverință medicală cu mențiunea “Apt pentru călătorie”, formular tip, 2 fotografii tip pașaport și taxa care este de 240 lei de persoană și care se achită doar la C. E. C. Viza se obține peste o săptămână. De precizat că doar vinerea se depun sau se ridică actele, între 9 și 12. Se poate obține viza în aceiași zi doar că taxa este de 360 lei. Așa am procedat și noi și am obținut viza cu mari emoții, în ultima vineri, înainte de plecarea noastră care a fost pe 17 aprilie. Am procedat bine zic eu pentru că în Teheran pe aeroport am trecut foarte repede și sumar de punctul de frontieră. Parcă eram în Otopeni, cu singura excepție că ni s-a pus ștampila de intrare.

Banii

În Iran nu se acceptă cardurile noastre, doar cardurile lor. Am avut doar bani cash, dolari. În aeroport se schimbă doar 50 euro sau dolari de persoană la singura casă de schimb aflată la etaj în zona de plecări. Este un schimb foarte bun. Este bine să ai bani cât mai mari de 100 $ pentru că se schimbă mai bine. Cu cât orașul este mai mare cu atât schimbul este mai bun. Noi am schimbat cei 100 de dolari pe aeroport și apoi în Teheran lângă hotel încă 1.000 de dolari la același curs: 1 dolar = 37.500 riali. Și aici personalul a fost amabil și ne-a dat cea mai mare parte din riali (IRI) în bancnote de 500.000, mai mici ca format. La bancă schimbul este mai slab și anevoios. La cazări am plătit direct în dolari, exact cât ne-au comunicat prin email, întotdeauna la plecare. Se poate plăti și în riali la un curs aproximativ ca cel de pe piață.

Transportul

De la aeroport am fost preluați de un taxi al hotelului la care am stat în Teheran, cost 22 dolari.

În Teheran am profitat acolo unde am putut de metrou. Aveam de acasă harta color a metroului și nu am avut nicio problemă.

Metroul are denumirile scrise și în limba engleză, este curat și modern. Am luat mereu bilete pentru 2 călătorii de la ghișeul special amenajat, cost 11.000 riali (0,3 euro). Există la capete câte 1,5 vagoane speciale pentru femei și există pe peron și scaune vopsite în galben tot pentru acestea. Metroul era plin, erau foarte mulți bărbați și mai puține femei în perioadele de lucru. Eu fiind însoțită de soț nu am mers în zona destinată femeilor, chiar dacă era mult mai liberă.

Taxiul în Teheran este destul de scump. Am plătit pe distanță de 10 km circa 300.000 riali (8,5 euro) negociabili. În alte orașe mai ales Kashan și Yazd taxiul este mult mai ieftin. Se plătește cursa și nu la kilometru. Am mers și cu particulari, ca să nu le zic piețari, la preț mai mic. În fiecare terminal de autobuz sau stație de tren există un ghișeu special amenajat pentru taxi. Arăți adresa scrisă în limba persană, ți se spune prețul corect și ești preluat de un taximetrist desemnat de personalul de la ghișeu. Acest sistem de desemnare a celui care te preia l-am întâlnit și în stațiile de taxiuri din vecinătatea obiectivelor turistice vizitate. Costul este negociabil, dar nu prea mult, în general sumele cerute fiind apropiate de cele corecte.

Autobuzul este nemaipomenit, modern, comod, ieftin. Stațiile lor sunt mari, curate, există foarte multe firme care își au ghișeul personal și chiar propria sală de așteptare. Am mers și cu autobuze normale dar și cu cele tip VIP care aveau doar 23 de locuri, atât de spațioase erau. Prețurile au fost pentru 2 persoane astfel: Teheran – Kashan 360.000 riali (10 euro), autobuz normal, cumpărat direct din stație fără rezervare, timp 3 ore; Yazd – Shiraz 550.000 riali (16 euro) cu rezervare la agenție, autobuz normal, timp 5,5 ore; Shiraz – Isfahan 720.000 riali (20 euro), autobuz VIP, 6 ore și Isfahan - Aeroportul Internațional Imam Khomeini 700.000 riali (20 euro) cu rezervare, autobuz VIP, 5,5 ore. Pe toate rutele am primit câte un pachet cu suc sau apă, cu biscuiți sau banană sau altceva.

Despre șoferii iranieni aș spune doar atât: sunt ași ai volanului. Conduc rapid, atent, cum se spune, la milimetru. Sunt însă precauți și preventivi. Nu se prea înțeleg cu pietonii care nu au prioritate nici măcar pe trecerile de pietoni, de regulă pietonul cedează. Se respectă semafoarele, dar sunt cam puține. Li se adaugă mulțime de motocicliști care chiar nu respectă nimic. Traficul din Iran este chiar mai greu ca cel din Istanbul.

Trenul este tot foarte comod, curat și rapid. L-am folosit doar pe ruta Kashan - Yazd pentru că nu există autobuz. Se poate lua trenul dimineața la 8,30 așa cum am procedat și noi, mai este o cursă la 16,30. Bilete le-am rezervat prin hotelul din Kashan, cost total 600.000 riali (17 euro) și am ajuns la Yazd în circa 4 ore. Am primit și pe tren nelipsitul pachețel.

Aș mai vrea să mai spun despre compania Pegasus Airlines că este o companie low cost foarte bună. Nu a avut întârzâiere, la întoarcere a ajuns chiar mai repede. Au avioane bune, destul de noi și nu mi s-au părut foarte înghesuite locurile.

Despre Aeroportul Internațional Imam Khomeini pot să spun că este destul de mic. Am văzut un avion KLM, un Air France și un Alitalia.

Nu rămâneți cu bani iranieni în aeroport pentru că nu aveți ce face cu ei. În zona Duty Free erau 2 sau 3 magazinașe. Banii trebuie schimbați la singurul ghișeu de la etaj, la plecări. Checking se face doar cu 2 ore înainte de plecarea avionului și la poartă nu îți dă voie decât cu 30 minute înainte tot de plecare.

Impresii

Peste tot, aproape la toate obiectivele turistice, credeam că suntem în Europa: germani, francezi, italieni, englezi în general la vârsta foarte matură, ca să nu zic altfel, peste 70 de ani. Erau și cupluri tinere, dar nu în grup. Erau și mulți chinezi și mai puțini japonezi.

La sfârșit în penultima zi, la Isfahan, am auzit vorbindu-se românește: erau 5 fete venite din București și tot pe cont propriu. La toate cazările și chiar în mijloacele de transport în comun nu am fost singurii europeni.

Despre Iran ce să spun!

Este o țară deosebită, care are foarte multe de arătat și a început să și arate. Și-a dezvoltat infrastructura turistică, există indicatoare și în engleză spre obiectivele turistice, unde găsești ghizi care cunosc principalele limbi de circulație internațională, iar personalul, localnicii sau turiștii se oferă ei să fie de ajutor. Nu prea oferă pliante și planuri, uneori nici în limba lor, pentru obiectivele vizitate, iar taxele de intrare sunt mult prea mari pentru străini: de regulă 150.000 – 200.000 IRI (4-5 euro) de persoană, față de 40.000 – 50.000 IRI, sau chiar gratis, pentru iranieni.

Are o istorie milenară cu al său Persepolis sau mormintele achemenide şi reliefurile sasanide. Are o religie foarte veche monoteistă numită zoroastrism care mai există și astăzi. Nowruz, Anul Nou Iranian este de natură zoroastriană.

Are minunății de grădini persane ce fac parte din patrimoniul universal UNESCO, împrejmuite cu ziduri înalte și apărate de turnuri, cu ape, canale și bazine, cu pomi și flori, oaze de verde față de peisajul înconjurător ce pare uneori selenar.

Are o arhitectură extraordinară: case persane mari de locuit, băi, palate, moschei. Interioarele lor sunt ornate cu picturi, cu mozaicuri, cu plăci de faianță bogat pictate. Au tavanele extraordinar lucrate. Specific sunt acele ornamente din sticlă colorată, tăiată în diferite forme ce îmbracă aproape toți pereții. Deosebite sunt geamurile imense lucrate în diferite forme și cu vitralii colorate ce lasă lumina să treacă și o reflectă pe zid sau pe podea.

Orașele pe care le-am văzut păreau oaze de viață într-o zonă aridă. Pentru ei apa este ceva sfânt, este iubită. În fiecare loc vizitat sunt rezervoare special amenajate cu apă potabilă și foarte rece și bună. Așa cum în Emirate sau Oman există falajul pentru adus apa, în Iran este qanatul care pornește din munte și aduce apa în orașe sau sate.

Are o rețea de drumuri foarte bine pusă la punct. Am mers pe drum expres cu 2 benzi pe sens printre munți și zone aride, am mers pe autostradă. Și iar mă întreb cum au putut construi așa drumuri sau căi ferate pe un teren uneori mișcător și la temperaturi foarte ridicate?!

Este o țară curată cu oameni primitori, deschiși și dornici să te ajute. Mereu eram întâmpinați cu hello! sau eram întrebați de unde suntem. Copii ne făceau cu mâna și cum noi le răspundeam erau și ei foarte bucuroși. Tinerii sunt destul de emancipați, am văzut că în locuri mai ferite fetele erau fotografiate de parteneri fără eșarfă. Își respectă părinții, joi și vineri parcurile erau pline de iranieni veniți în grup mare cu pături la picnic.

Când ei spun că nu sunt arabi am înțeles de ce: sunt curați și chiar religia și-o practică fără mult zgomot. Nu am auzit chemarea zgomotoasă la rugăciune ce se face în Turcia sau Emirate. Nu am simțit așa ceva. Deși femeile poartă basma, unele chador nu par a fi complexate, din contră mie mi s-a părut altfel…

Este o țară încă ieftină, dar cu prețuri în creștere, în care statul și islamul sunt mult implicate, care merită văzută. Acum când revăd cele peste 3000 de poze făcute îmi dau și mai bine seama că Iranul este unic, este minunat. L-am descoperit încet, încet, oraș cu oraș, mergând spre sud aproape 1000 de kilometri și culminând la sfârșit cu superbul Isfahan, oraș muzeu, oraș verde, plin de trandafiri….

Da, Iranul este o țară pe care trebuie neapărat să o cunoști, o țară cu oameni minunați, deosebiți, o țară foarte sigură, cu multă deschidere și avidă de a fi cunoscută și de a-și arăta adevărata frumusețe…

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de mprofeanu in 07.05.2017 10:37:12

Validat / Publicat: 07.05.17 15:03:21


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ŢĂRILE GOLFULUI PERSIC.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Emiratele Arabe Unite, Qatar
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 2868

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 3 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [1300 PMA]  -  UTIL/BUN [600 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  87700 PMA (din 67 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

Ecouri PAGINATE - pag [1] din 2 [pagina 1, ecourile 1 - 30]
pentru ecouri mai recente, folosiți PAG.URM, PAG. PREC (vezi mai jos).
- webmaster
[07.05.17 15:04:55]
» mesaj pers

   Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

   -

   Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- crismis
[07.05.17 15:21:20]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Exceptional! Imi doresc de multa vreme sa vizitez Iranul, poate ca din vremea facultatii, cand am avut multi colegi iranieni. De pe atunci am aflat ca ei nu se considera arabi, ci persani, se faceau foc daca cineva ii numea "arabi". Cu unul din colegi am fost si am ramas prietena, genul acela de prietenie de-o viata. De fapt, eram 5 in gasca (Majid si 4 romani), din pacate am ramas doar 4, una din colege parasindu-ne prematur. Majid vine cel putin o data pe an in Romania si ne strange pe toti cu aceasta ocazie. Vara trecuta l-am intrebat daca e ok sa vizitam Iranul si el a zis ca da, acum nu mai sunt mari probleme. Am stabilit cu colegii sa mergem cu totii, in 2018 sau 2019.

   Articolele tale sunt, evident, argumente in plus. Abia astept continuarea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1650 PMA1 (din 6 voturi)]
- Dana2008
[07.05.17 15:23:01]
» mesaj pers

   Felicitari pentru articol! Fotografiile sunt superbe!

   Ceea ce ne povestești este interesant. Ne deschizi ochii cu informații la cald despre o destinație care o credeam a fi ocolită de turiști.

    Credeam că Iranul este o țară nesigură, cu atacuri sinucigașe și grupări teroriste...

   Chiar dacă este așa de frumos, eu tot nu am dorința de a vizita această destinație.

   Călătorii plăcute?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- adrianbogdan
[07.05.17 15:26:56]
» mesaj pers

   Foarte tare, eu credeam ca Iranul se poate vizita numai in mod organizat.

   Cunosc faptul ca exista o deschidere acum la ei spre Europa, dar totdeauna am avut impresia ca nu este o tara sigura si cu ceva probleme de securitate, se pare ca m-am inselat intrutotul.

   Imi place foarte mult cum ai prezentat vizita si ce sa spun astept si restul...

   Cu bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mihai.panait
[07.05.17 16:23:28]
» mesaj pers

   felicitari! vizitati cat mai multe astfel de destinatii... veti ramane pururi tineri... cat va invidiez...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- elviramvio
[07.05.17 16:58:49]
» mesaj pers

   @mprofeanu:

   Felicitari pentru tot!

   De cum am primit mail ca ai postat / Iran/ m-am gandit, intai, nu la tine ci la buna noastra prietena Crismis, cea care, acum putin timp in urma, mi-a zgandarit creierul si inima cu aceasta destinatie. Este tentanta si daca initial am zis NU, acum deja o trec la studiu, la iarna. Pare incurajatoare. Sincer, fara sa te superi te rog, pozele le voi savura mai peste o luna.

   Vacante frumoase in continuare si sa ne surprizi mereu placut!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- ANILU
[07.05.17 17:27:44]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Interesantă destinație de vacanță. Și totul pe cont propriu. Vă apreciez și vă stimez pentru vacanțele pe care vi le organizați.

   Când auzi Iran, nu te gândești la tot ce ne-ai povestit tu, de obicei la știri mai auzi că se întâmplă câte ceva, în nici un caz că este o țară turistică.

   Deci persani, nu arabi.

   Superbe și pozele.

   Aștept continuarea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- AZE
[07.05.17 17:28:16]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Foarte interesant, iar fotografiile la fel de interesante, ai prezentat o lume mai putin cunoscuta pentru multi dintre noi atat din punct de vedere organizare excursii cat si locurile vizitate.

   Felicitari pentru articol, fotografii dar mai ales pentru ca ai reusit sa organizezi aceasta excursie (din nou) pe cont propriu.

   Banuiesc ca este doar primul articol si vor urma si altele nu?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- monaserban
[07.05.17 18:01:09]
» mesaj pers

   Bravo draga mea. Abia astept continuarea

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.05.17 18:47:05]
» mesaj pers

   @webmaster: Mulțumesc frumos!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.05.17 18:58:09]
» mesaj pers

   @crismis: Mulțumesc pentru vizită și aprecieri.

   Astăzi Iranul este o țară sigură, liniștită și pașnică ce poate fi vizitată în orice variantă fără niciun fel de probleme.

   Dacă Majid merge cu voi este foarte bine pentru că Persia poate fi cunoscută numai dacă este explicată sau prin multă documentare.

   La fiecare obiectiv mai important sunt foarte multe cărți despre Iran scrise în mai multe limbi. Am cumpărat și eu una mai mult pentru fotografiile deosebite, cu 21 dolari.

   Voi încerca să scriu despre sejurul meu în Iran pe cât este posibil.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[07.05.17 19:06:02]
» mesaj pers

   @Dana2008: Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou.

   La fel gândea și băiatul meu, Radu, când i-am spus că plecăm în Iran. L-am anunțat mai târziu și i-am spus că este, ca de obicei, persoana noastră de contact în România. Parcă îl aud: Foarte tare! Acolo v-ați găsit să plecați!?

   Cred că s-a mai interesat și când a mai venit acasă era mai liniștit.

   Călătorii și ție multe și cât mai frumoase!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- mprofeanu
[07.05.17 19:14:36]
» mesaj pers

   @adrianbogdan: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou.

   Iranul poate fi vizitat fără probleme pe cont propriu. Are o infrastructură turistică foarte bine pusă la punct și pe care o dezvoltă permanent. Nici eu nu mă așteptam să fie chiar așa.

   În zonele pe care le-am vizitat sunt foarte mulți turiști: europeni și asiatici. La hotelurile și casele tradiționale la care am stat erau de asemenea mulți turiști străini, grupuri sau pe cont propriu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- mprofeanu
[07.05.17 19:18:00]
» mesaj pers

   @mihai. panait: Mulțumesc pentru vizită și ecou.

   Reciproca este adevărată pentru toate afirmațiile: Mauritius, Zanzibar...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- maryka
[07.05.17 19:22:01]
» mesaj pers

   Ce frumos! Mii de felicitări! Abia aștept să citesc continuările! Am reușit să văd și pozele! Superbe!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.05.17 19:26:09]
» mesaj pers

   @elviramvio: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou!

   Sper ca studiul de la iarnă să fie urmat de o experiență în primăvară sau toamnă, anotimpurile cele mai bune de vizitat Iranul.

   Da, se merită este o altă lume...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.05.17 19:39:50]
» mesaj pers

   @ANILU: Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou!

   Iranul a devenit o țară turistică, liberă și fără constrângeri.

   Ce este mai dificil este acea eșarfă pe cap. Am văzut chinezoaice și chiar femei europene cu pălăriuțe.

   Sunt separări la control vamal, femeile pe stânga și bărbații pe dreapta și la intrarea la poarta de plecare la avion.

   La intrarea în locașurile religioase funcționale, doar în Shiraz acolo unde am vizitat, femeile intră tot pe stânga și bărbații pe dreapta, dar se întâlnesc în interior.

   În rest nimic deosebit.

   Ei sunt perși și nu arabi. Discută atât femeile cât și bărbații fără nicio problemă.

   Mi-am adus aminte de vizita în Al Ain, în Emirate unde bărbații arabi erau mult mai rigizi, mai duri, discutau doar cu soțul meu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- mprofeanu
[07.05.17 19:45:16]
» mesaj pers

   @AZE: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru ecou.

   Sper să am timp să scriu, aș vrea să scriu totul despre sejurul în Iran deși am restanțe la Coreea de Sud, la China...

   Încerc...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.05.17 19:47:47]
» mesaj pers

   @monaserban: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou. Sper să mai scriu...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[07.05.17 19:50:35]
» mesaj pers

   @maryka: Mulțumesc frumos pentru că m-ai citit, pentru că mi-ai văzut pozele și că ți-au plăcut. Voi mai continua...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- robert
[08.05.17 09:08:26]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Felicitări pentru excursia efectuată pe cont propriu într-o țară destul de închisă.

   Și eu am în plan să vizitez Iranul, dar încă nu stiu când. La fel ca și crismis am un amic iranian care mi-a vorbit foarte frumos de această țară.

   Clar este o lume mai aparte, foarte puțin cunoscută de noi europenii, mai ales de când a fost dat jos șahul. Restricțiile alea pentru femei mă fac momentan să mă mai gândesc la momentul oportun de vizitat această țară.

   Frumos articolul și foarte util! Îl trec deja la favorite.

   Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- krisstinna
[08.05.17 10:05:11]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Senzațional!

   Am citit pe nerăsuflate, de două ori.

   Spune-mi te rog frumos cine are ideile astea de vacanță?

   2400 de euro a costat totul? Dacă da, nu mi se pare mult :)

   Foarte interesant, captivant, am savurat fiecare informație cu mare plăcere, mulțumesc.

   Iranul este una din curiozitățile mele, nu îmi doresc să ajung acolo dar citesc tot ce ține de arabi. Pentru mine sunt arabi, nu altceva.

   Faza cu vagoanele la metrou, șalul de pe capul femeilor, sunt dovezile mele că acolo bărbații se cred superiori femeilor, lucru cu care nu voi fi de acord niciodată.

   Abia aștept continuările :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- tata123
[08.05.17 10:49:46]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Un articol bun și o destinație inedită. Am citit pe nerăsuflate textul și am apreciat documentarea și alegerile obiectivelor efectuate pentru această excursie în Iran. Superbe grădinile, iar ornamentațiile din sticlă și fainață sunt excepționale.

   Felicitări pentru această vacanță organizată în mod individual. Vă rog să nu ne „lăsați în aer”, așteptăm articole detaliate și fotografii la fel de frumoase.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- buterfly
[08.05.17 14:27:03]
» mesaj pers

   Daaaa, este si pe lista mea, posibil anul viitor. Acum nu ma mai fierbe si hai cu aventurile alea... ! Abia astept!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Aurici
[08.05.17 14:28:04]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Nici nu știu ce să zic că mi-a plăcut mai mult! Articolul sau pozele care însoțite de comentarii fac cât un articol? Am intrat de 3 ori să citesc și să văd pozele. Și eu am țara asta pe listă iar tu m-ai convins o dată în plus că trebuie să o cunosc. Mulțumim pentru atâtea informații și pentru prezentarea excelentă.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- iulianic
[08.05.17 20:51:59]
» mesaj pers

   @mprofeanu: Târziu, dar am reușit și eu să citesc acest articol. Foarte bine prezentat și mai ales foarte sistematizat, cu informații de primă importanță pentru un turist cu atât mai mult dacă se dorește singurul său ghid.

   Am început să-mi îndrept și eu privirile spre țări mai îndepărtate, spre lumi mai altfel decât cele europene. Așa cum spun și alți colegi, am rămas cu o reținere privind lumea arabă, persană... Motivul este acela al siguranței. Dar, încet-încet, cu trecerea timpului și cu experiențe pozitive împărtășite de alții, reușim să depășim orice.

   Felicitări pentru articol! Aștept impresiile următoare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 1050 PMA1 (din 4 voturi)]
- mprofeanu
[08.05.17 21:22:27]
» mesaj pers

   @robert: Mulțumesc și eu pentru vizită și ecou.

   Restricțile pentru femei sunt minimale: părul și brațele acoperite, o bluză puțin mai lungă peste pantalon și cam atât.

   Cu străini sunt foarte deschiși și liberi...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[08.05.17 21:37:50]
» mesaj pers

   @krisstinna: Mulțumesc frumos pentru vizită și aprecieri.

   Normal, cel care face munca: scrie, se documentează și alege.

   Da, excursia atât a costat cu totul: avion, vize, cazare, transport, masă și mici atenții și amintiri.

   Este adevărat că am mai făcut și mici economii dar nu am făcut rabat de la obiectivele turistice pe care doream să le văd.

   Am interacționat mult cu iranienii, bărbați și femei și nu am simțit atmosfera mult mai rigidă din Emirate. Nu am văzut niciun bărbat îmbrăcat în arab, mai mult îmbrăcămintea lor tradițională nu seamănă cu cea arabă.

   Este adevărat că am văzut un filmuleț realizat acum cu imagini dinainte de anul fatidic 1979: femei în costume de baie, cu fuste scurte, coafate sofisticat, grupuri de tineri foarte liberi și emancipați... Și astăzi ele fac ce pot: se fardează, se rujează zdravăn, se tatuează...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 900 PMA1 (din 3 voturi)]
- mprofeanu
[08.05.17 21:45:45]
» mesaj pers

   @tata123: Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou.

   Și pentru mine Iranul, vechi ca și China a fost o plăcută surpriză. Are o artă deosebită, niște finețuri aparte...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mprofeanu
[08.05.17 21:47:55]
» mesaj pers

   @buterfly: Mă bucur dacă ți-am trezit interesul pentru această parte a lumii. Se merită...

   Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
.

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • IRAN 2 – by Maryo&Co (Jul.2017) - punctaj satisfactie: 7.00 (scris in 23.07.17 de danyo din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
 • IRAN – by Maryo&Co (Jul.2017) - punctaj satisfactie: 7.00 (scris in 18.07.17 de danyo din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
  [Selectat ca MINI-GHID AmFostAcolo ptr această destinaţie]
 • Iran / Teheran / Isfahan (Sep.2016) - punctaj satisfactie: 8.88 (scris in 10.09.16 de popagelu din BUCURESTI) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 8.22
 • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[87] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Palatul Principal și bazinul din grădină -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852156">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852156"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852156">Şterge vot</a></div><span id="v9852156" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852156)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852156Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852156MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Palatul Principal și bazinul din grădină
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Reședința lui Karim Khan, se vede tronul de marmură -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852157">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852157"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852157">Şterge vot</a></div><span id="v9852157" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852157)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852157Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852157MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Reședința lui Karim Khan, se vede tronul de marmură
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Reședința lui Karim Khan -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852158">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852158"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852158">Şterge vot</a></div><span id="v9852158" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852158)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852158Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852158MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Reședința lui Karim Khan
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Scara principală de intrare la Palatul cel Mare, Mea culpa! -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852159">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852159"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852159">Şterge vot</a></div><span id="v9852159" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852159)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852159Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852159MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Scara principală de intrare la Palatul cel Mare, Mea culpa!
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Talar e Asli (Sala de recepție), este interzis fotografiatul -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852160">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852160"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852160">Şterge vot</a></div><span id="v9852160" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852160)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852160Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852160MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Talar e Asli (Sala de recepție), este interzis fotografiatul
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Talar-e Brelian (Sala de Briliant) -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852161">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852161"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852161">Şterge vot</a></div><span id="v9852161" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852161)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852161Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852161MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Talar-e Brelian (Sala de Briliant)
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Talar Almas (Sala de Diamant), ferestrele persane -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852162">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852162"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852162">Şterge vot</a></div><span id="v9852162" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852162)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852162Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852162MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Talar Almas (Sala de Diamant), ferestrele persane
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Emarat Badgir -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852163">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852163"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852163">Şterge vot</a></div><span id="v9852163" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852163)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852163Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852163MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Emarat Badgir
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Emarat Badgir, Sala principală, o nebunie -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852164">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852164"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852164">Şterge vot</a></div><span id="v9852164" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852164)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852164Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852164MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [APR-2017] Teheran, Complexul Golestan, Emarat Badgir, Sala principală, o nebunie
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [APR-2017] Teheran, lângă Poarta Darband, cea din nord, de intrare la Complexul Saad Abad -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852165">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852165"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852165">Şterge vot</a></div><span id="v9852165" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852165)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852165Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852165MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [APR-2017] Teheran, lângă Poarta Darband, cea din nord, de intrare la Complexul Saad Abad
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, prin parcul imens -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852166">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852166"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852166">Şterge vot</a></div><span id="v9852166" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852166)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852166Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852166MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, prin parcul imens
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, Palatul Verde -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852167">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852167"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852167">Şterge vot</a></div><span id="v9852167" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852167)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852167Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852167MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, Palatul Verde
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, Palatul Alb -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852168">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852168"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852168">Şterge vot</a></div><span id="v9852168" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852168)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852168Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852168MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, Palatul Alb
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, Palatul Alb, Cizmele lui Mohammad Reza Pahlavi, șahul demisionar -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852169">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852169"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852169">Şterge vot</a></div><span id="v9852169" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852169)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852169Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852169MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [APR-2017] Teheran, Complexul Saad Abad, Palatul Alb, Cizmele lui Mohammad Reza Pahlavi, șahul demisionar
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [APR-2017] Teheran, Turnul Milad văzut din taxi -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852170">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852170"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852170">Şterge vot</a></div><span id="v9852170" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852170)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852170Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852170MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [APR-2017] Teheran, Turnul Milad văzut din taxi
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [APR-2017] Teheran, vedere din Turnul Milad, platforma deschisă, greu de fotografiat datorită grilajului protector -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852171">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852171"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852171">Şterge vot</a></div><span id="v9852171" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852171)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852171Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852171MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [APR-2017] Teheran, vedere din Turnul Milad, platforma deschisă, greu de fotografiat datorită grilajului protector
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [APR-2017] Teheran, vedere din Turnul Milad -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852172">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852172"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852172">Şterge vot</a></div><span id="v9852172" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852172)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852172Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852172MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [APR-2017] Teheran, vedere din Turnul Milad
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [APR-2017] Teheran, Podul Tabiat, cel mai mare pod, pasaj suprateran din capitală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852174">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852174"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852174">Şterge vot</a></div><span id="v9852174" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852174)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852174Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852174MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [APR-2017] Teheran, Podul Tabiat, cel mai mare pod, pasaj suprateran din capitală
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [APR-2017] Teheran, vedere de pe Podul Tabiat ce unește 2 parcuri mari -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852175">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852175"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852175">Şterge vot</a></div><span id="v9852175" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852175)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852175Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852175MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [APR-2017] Teheran, vedere de pe Podul Tabiat ce unește 2 parcuri mari
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [APR-2017] Teheran, Trafic văzut de pe altă pasarelă -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852177">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852177"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852177">Şterge vot</a></div><span id="v9852177" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852177)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852177Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852177MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [APR-2017] Teheran, Trafic văzut de pe altă pasarelă
foto mprofeanu [07.05.17]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [APR-2017] Satul vechi Abyaneh cu case din lut roșu la 70 kilometri de Kashan -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852178">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852178"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852178">Şterge vot</a></div><span id="v9852178" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852178)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852178Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852178MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [APR-2017] Satul vechi Abyaneh cu case din lut roșu la 70 kilometri de Kashan
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [APR-2017] Kashan, Casa Abassian, superbă arhitectură, se vede puțin și prima curte interioară pentru oaspeți -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852180">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852180"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852180">Şterge vot</a></div><span id="v9852180" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852180)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852180Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852180MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [APR-2017] Kashan, Casa Abassian, superbă arhitectură, se vede puțin și prima curte interioară pentru oaspeți
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [APR-2017] Kashan, Casa Abassian, lumina se reflectă încă prin vitralii, nu pot să le uit! -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852194">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852194"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852194">Şterge vot</a></div><span id="v9852194" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852194)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852194Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852194MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [APR-2017] Kashan, Casa Abassian, lumina se reflectă încă prin vitralii, nu pot să le uit!
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [APR-2017] Kashan, Casa Abassian, altă curte interioară, a familiei -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852197">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852197"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852197">Şterge vot</a></div><span id="v9852197" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852197)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852197Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852197MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [APR-2017] Kashan, Casa Abassian, altă curte interioară, a familiei
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [APR-2017] Kashan, Casa Tabatabaei, superbă arhitectură iraniană, dar și interiorul! -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852198">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852198"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852198">Şterge vot</a></div><span id="v9852198" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852198)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852198Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852198MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [APR-2017] Kashan, Casa Tabatabaei, superbă arhitectură iraniană, dar și interiorul!
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, de vis, lumina este naturală -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852199">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852199"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852199">Şterge vot</a></div><span id="v9852199" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852199)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852199Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852199MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [APR-2017] Kashan, Baia Sultan Amir Ahmad, de vis, lumina este naturală
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [APR-2017] Kashan, Acoperișul Băii Sultan Amir Ahmad cu luminatoare naturale -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852200">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852200"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852200">Şterge vot</a></div><span id="v9852200" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852200)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852200Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852200MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [APR-2017] Kashan, Acoperișul Băii Sultan Amir Ahmad cu luminatoare naturale
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P29 [APR-2017] Kashan, Grădina Fină -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852201">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852201"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852201">Şterge vot</a></div><span id="v9852201" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852201)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852201Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852201MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P29 [APR-2017] Kashan, Grădina Fină
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P30 [APR-2017] Yazd, Orașul Vechi de chirpici, să te tot plimbi pe alei și mici piațete -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852205">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852205"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852205">Şterge vot</a></div><span id="v9852205" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852205)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852205Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852205MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P30 [APR-2017] Yazd, Orașul Vechi de chirpici, să te tot plimbi pe alei și mici piațete
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P31 [APR-2017] Yazd, Orașul Vechi cu badgiruri (turnuri de vânt), moschei și... văzut seara de pe acoperișul unei clădiri special amenajat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852206">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852206"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852206">Şterge vot</a></div><span id="v9852206" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852206)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852206Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852206MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P31 [APR-2017] Yazd, Orașul Vechi cu badgiruri (turnuri de vânt), moschei și... văzut seara de pe acoperișul unei clădiri special amenajat
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P32 [APR-2017] Yazd, Moscheea Centrală (Vineri) cu cele mai mari minarete din Iran și cu mozaic deosebit -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852208">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852208"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852208">Şterge vot</a></div><span id="v9852208" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852208)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852208Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852208MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P32 [APR-2017] Yazd, Moscheea Centrală (Vineri) cu cele mai mari minarete din Iran și cu mozaic deosebit
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P33 [APR-2017] Yazd, Moscheea Vineri, Mihrab superb lucrat în mozaic -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852209">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852209"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852209">Şterge vot</a></div><span id="v9852209" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852209)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852209Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852209MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P33 [APR-2017] Yazd, Moscheea Vineri, Mihrab superb lucrat în mozaic
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P34 [APR-2017] Yazd, Moscheea Vineri, Detaliu mozaic, nu m-am abținut, ca această rozetă sunt multe pe tavanele moscheelor și nu numai -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852210">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852210"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852210">Şterge vot</a></div><span id="v9852210" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852210)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852210Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852210MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P34 [APR-2017] Yazd, Moscheea Vineri, Detaliu mozaic, nu m-am abținut, ca această rozetă sunt multe pe tavanele moscheelor și nu numai
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P35 [APR-2017] Yazd, Complexul Amir Chakhmagh la ora amiezii, erau turiști străini... -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852212">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852212"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852212">Şterge vot</a></div><span id="v9852212" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852212)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852212Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852212MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P35 [APR-2017] Yazd, Complexul Amir Chakhmagh la ora amiezii, erau turiști străini...
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P36 [APR-2017] Yazd, Grădina Dowlat Abad, verde la marginea deșertului, apa vine prin qanat -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852215">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852215"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852215">Şterge vot</a></div><span id="v9852215" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852215)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852215Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852215MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P36 [APR-2017] Yazd, Grădina Dowlat Abad, verde la marginea deșertului, apa vine prin qanat
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P37 [APR-2017] Yazd, Grădina Dowlat Abad cu cel mai mare badgir din Iran -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852216">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852216"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852216">Şterge vot</a></div><span id="v9852216" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852216)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852216Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852216MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P37 [APR-2017] Yazd, Grădina Dowlat Abad cu cel mai mare badgir din Iran
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P38 [APR-2017] Yazd, Interior Cafenea, construcție tradițională iraniană la pachet -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852217">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852217"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852217">Şterge vot</a></div><span id="v9852217" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852217)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852217Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852217MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P38 [APR-2017] Yazd, Interior Cafenea, construcție tradițională iraniană la pachet
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

P39 [APR-2017] Yazd, Turnurile Tăcerii, loc de expunere a morților pentru a fi curățate cadavrele de vulturi în religia zoroastriană, turnul mai mic din dreapta -- foto by <b>mprofeanu</b> [uploaded 07.05.17] - <span class="allrVotedi" id="av852218">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv852218"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=852218">Şterge vot</a></div><span id="v9852218" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(852218)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f852218Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e852218MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P39 [APR-2017] Yazd, Turnurile Tăcerii, loc de expunere a morților pentru a fi curățate cadavrele de vulturi în religia zoroastriană, turnul mai mic din dreapta
foto mprofeanu [07.05.17]
# [0 PMA, fara bonus]

[87] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.521322011948 sec