Solicitare CMR / CROAȚIA

Acte trecere frontiere spre Croatia

Trimisă în 20.01.17 16:10
autor alessia-dianaJR [Roman]
» VIZUALIZĂRI: 10398

imi puteti spune daca, pt a tranzita Bosnia-Herzegovina, Serbia, Muntenegru e nevoie obligatoriu de pasaport sau se poate trece doar cu buletinul?


  • PERIOADA: iunie
  • BUGET: 1000 e -- TRANSPORT: individual
  • ADULŢI: 4

Răspunsuri — pag 1 / 2

janina_oltGD3r[20.01.17 19:20]

Treceti cu buletinul! Am tranzitat Bosnia in august 2016 doar cu buletinul.

Dar aveti grija sa extindeti RCA si pentru aceste tari ca veti fi verificati in vama.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

zlatnaAU16r[20.01.17 20:22]

@alessia-diana:In toate cele trei tari se poate trece doar cu cartea de identitate. Aceasta trebuie sa aiba o valabilitate mai mare de 6 luni pana la data expirarii.

In Muntenegru la graniţă vă cere cartea verde a maşinii. Pe ia trebuie să scrie că este valabilă pe teritoriul Muntenegrului (MNE), dacă nu este valabilă în MNE nu puteţi intra în ţara lor.

Vă doresc concediu plăcut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3499 PMA (6 voturi)

nicole33APL[20.01.17 20:34]

@zlatna:

In toate cele trei tari se poate trece doar cu cartea de identitate. Aceasta trebuie sa aiba o valabilitate mai mare de 6 luni pana la data expirarii.

Pe asta cu valabilitatea cărţii de identitate de unde ai mai scos-o?

Cartea de identitate trebuie doar să fie valabilă în momentul trecerii frontierei, evident la întoarcere. Atât.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

zlatnaAU16r[20.01.17 21:18]

@nicole33: Am citit pe un sait (dar nu-l mai retin), cand m-am informat pentru concediul din Muntenegru (2015), scria ca ar fi recomandat ca valabilitatea CI sa fie mai mare de 6 luni. Daca nu e asa, cu atat mai bine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elviramvioAU31r[20.01.17 22:11]

@alessia-diana:

Ti-as recomanda sa consulti site-ul MAE (Ministerul Afacerilor Externe) la sectiunea "Conditii de calatorie", explicit pentru fiecare tara si de asemenea site-ul Politiei de frontiera.

Acolo de obicei gasesti raspunsuri la intrebarile legate de acte si ce ai voie sa treci peste granita, de la noi la ei dar si invers si, de asemenea ce obligatii ai in tara respectiva privind conditiile de sedere, chiar si ca simplu turist, (conditii care pot fi diferite de la o tara la alta chiar si in Europa).

Tot pe site-ul MAE sunt si atentionari meteo, de greve, etc. si alte sfaturi utile.

Exista si o aplicatie pentru telefoane, "Calatoreste in siguranta", foarte buna, pe care sa o descarci si sa o activezi cand pleci din tara si pe care ti-o recomand. Este tot a MAE si functioneaza, eu o activez la fiecare iesire din tara.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

Dragoș_MDAU[20.01.17 23:39]

@alessia-diana: mai adaug și eu două condiții de care trebuie ținut cont pentru a putea ieși din Serbia fără probleme:

- una este ca să aveți la voi o hârtie din partea unității de cazare unde ați înnoptat (numai în cazul când nu ieșiți în aceeași zi în care intrați pe teritoriul lor) din care să reiasă că au declarat cazarea la autorități (e o veche lege din era comunistă dar încă bine-mersi în vigoare);

- dacă treceți frontiera cu autoturismul vostru, și acesta are urme evidente de la o tamponare mai veche, încă nereparată, solicitați la PCTF documentul pentru declararea avariilor autoturismului, îl completați și (asta nu mai știu sigur, dar cred că așa era; dacă nu, oricum vă vor lămuri cei de acolo) cereți să fie vizat. La ieșirea din țară e posibil să vi se solicite prezentarea documentului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Liviu_cSV1r[21.01.17 19:58]

@alessia-diana: Nu este obligatoriu pasaportul dar este indicat!

Anul trecut, cand am fost in Muntenegru-Croatia am avut unele probleme fiindca am avut numai buletinul. Mai precis si vamesii sarbi, dar in special cei muntenegreni ne-au gasit f greu in baza lor de date.

La trecerea dintre BH si Muntenegru am stat mai mult de 15 minute pana ne-a permis intrarea in Muntenegru, aproape sa nu putem trece granita!

in schimb croatii nu ne-au facut nici un fel de probleme.

Sfat: e bine sa aveti pasapoarte la voi!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elviramvioAU31r[21.01.17 21:46]

@Liviu_c:O recomandare care este foarte buna.

Din diferite motive pe care nu le comentez, este bine sa aveti pasaport valabil in excursiile voastre chiar doar europene (sfatul l-am primit anul trecut, neoficial, de la un lucrator MAE).

De anul acesta, nu va costa decat timp la ghisee, taxa s-a scos din cate stiu, e bine sa intrebati telefonic la serviciul pasapoarte.

Eu am mereu la mine si pasaport si c. i. valabile, le dau dupa cum aflu ca merge mai usor, de exemplu la bulgari dau doar c. i.

Plus ca, in cazul in care va pierdeti actele, daca aveti pasaport- care nu trebuie tinut in acelasi loc cu c. i - aveti mai multe sanse de circulatie si mai putin timp de pierdut pe la consulate.

Plus ca orice serviciu bancar, daca aveti nevoie, se rezolva doar cu pasaport, indiferent ca intrarea in tara respectiva se face cu c. i.

Verificarea unui pasaport se face usor in tarile europene fata de verificarea unei c. i.romaneasca.

Oricand si oriunde pot fi probleme la trecerea frontierei provocate de situatiile internationale asa ca nu negligajati obtinerea unui pasaport electronic si a unei asigurari de calatorie de la o firma buna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APL[21.01.17 21:53]

@elviramvio:

O recomandare bună. Şi eu mai obişnuiesc să iau şi paşaportul chiar dacă merg în ţări UE, dar nu peste tot. La bulgari nu m-am dus niciodată şi cu paşaportul

De anul acesta, nu va costa decat timp la ghisee, taxa s-a scos din cate stiu, e bine sa intrebati telefonic la serviciul pasapoarte.

Nu este chiar aşa. Singura taxă care s-a scos (cu 1 februarie) este cea de 22 de lei pentru paşaportul electronic valabil cinci ani, ceea ce conduce doar la o uşoară ieftinire a costului obţinerii acestuia. Deci, nu este vorba doar de timpul pierdut pe la ghişee, ci şi de încă destui bani.

Verificarea unui pasaport se face usor in tarile europene fata de verificarea unei c. i.romaneasca.

Depinde de ţară şi atunci este mai bine să nu generalizăm. În Spania treci mult mai uşor cu cartea de identitate decât cu paşaportul, chestie verificată personal în mai multe rânduri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

NasshuSE1r[21.01.17 22:05]

@nicole33: dacă te uiti pe siteul oficial mae. gov după ei (încă) nu s-au scos taxele Și banii mei merg (și) în acutalizarea acelui site. Nicio steluță acolo că peste 1 săptămîna e mai ieftin.

pasapoarte.mai.gov.ro/indexActe7.html

Practic se va scoate (doar) taxa de 22 lei - eliberare pașaport pentru toate tipurile de pașapoarte (5,3, 1 an) restul taxelor rămânând valabile!

Fix / Pix - la cât costă restul!

Singurul (real) avantaj - în caz de urgență - este doar la cel de 1 an care va costa doar 98 lei față de 218 lei în trecut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

elviramvioAU31r[21.01.17 22:16]

Nicole33 si Nasshu, nu stiam tot, cum am inca doi ani valabil pasaportul, am ramas in minte cu promisiunea unora de eliminare totala a platii, de aceea am zis ca e de verificat taxa la serviciul pasapoarte.

Partea cu luatul oriunde, e serioasa, chiar si la bulgari ca nu stii ce vine de azi pe maine, asta e, asta traim acum. Trecutul cu c. i. sau pasaport, am zis, dupa cum aflu ca e mai usor dar am la mine ambele. Uneori, la unele vami, dureaza mai mult prima trecere cu pasaport pentru ca se verifica actul apoi il inregistreaza in sistemul lor, mai lenes sau mai rapid sistemul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE1r[21.01.17 22:25]

@elviramvio: Eu anul ăsta, în Albania, am trecut cu 3 CI și un pașaport... sincer să fiu nu mi-a facut impresia ca au probleme de verificare.

Poate de scanare a documentelor, fiind necesare aparate speciale pentru CI sau pasaport. Dacă albanezii pot, nu cred să fie probleme prin altă parte

Cit despre aia cu baza de date de la sârbi în care să figurăm noi - menționată de @Liviu_c- nu prea cred... doar ne înregistrează la ei în sistem că suntem și noi pe acolo

Cit despre servicii bancare, am folosit mereu CI în UE, nu au strâmbat din nas ca nu aveam pașaport.

Foarte bună observația lui Dragos în legătură cu mașina și avariile. Este încă în vigoare, acum depinde și cât de avariată este, că nici sărbii aia nu se uită după orice zgârietură

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elviramvioAU31r[21.01.17 22:37]

@Nasshu:

In Grecia anul acesta, in banca nu au acceptat c. i. desi initial m-am facut ca nu pricep ca vor pasaport (am si scris in articol pe aici). Asa ca am scotocit in geanta la locul secret si am scos ce doreau ei, pasaportul, desi intrasem cu c. i. in tara lor.

Nu am pretentia de a spune ca asa trebuie doar ca e bine sa tii cont de unele indicatii pentru a nu avea mai multe dureri de cap.

Da, asa este, cu masinile, stiu si avem grija sa nu ducem cu noi dovada traficului bucurestean, adica inainte de plecare peste 'gard' se face o cosmetizare. Si daca vrei sa stii, noi am trecut cu masina pe platforma si nu ne-a cerut nici o dovada a ce s-a intamplat sau daca e a noastra dar un altul din coloana a fost verificat la sange. Chestie de noroc sau de cum e vamesul pe moment. Acum stii cum e, doar ai umblat ceva, unii au doar ghinioane, altii doar se mira.

o seara buna sa ai!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[21.01.17 22:42]

@elviramvio:

Partea cu luatul oriunde, e serioasa, chiar si la bulgari ca nu stii ce vine de azi pe maine, asta e, asta traim acum. Trecutul cu c. i. sau pasaport, am zis, dupa cum aflu ca e mai usor dar am la mine ambele. Uneori, la unele vami, dureaza mai mult prima trecere cu pasaport pentru ca se verifica actul apoi il inregistreaza in sistemul lor, mai lenes sau mai rapid sistemul.

Am luat şi paşaportul cu mine prin Europa când intenţionam să vizitez şi alte ţări şi la recomandarea expresă a celor de la agenţie, cum că fără paşaport nu se poate, dar, la faţa locului, informaţia s-a dovedit falsă. Am trecut din Spania în Andorra doar cu cartea de identitate şi nimeni nu m-a întrebat de sănătate, doar am fost număraţi .

Câteva luni mai târziu am trecut tot din Spania în Gibraltar doar cu cartea de identitate şi iar nu a fost nicio problemă.

Cel mai amuzant a fost când am plecat cu ferrybotul în Tanger (Maroc). La o oprire, am completat formularele de intrare şi ieşire din ţară cu datele din paşaport, dar am trecut aceeaşi serie de paşaport pentru amândoi că eram cam adormită şi nu îmi băusem cafeaua. A fost singurul moment în care am scos paşaportul din geantă. Nici la ieşirea din Spania, nici la intrarea în Maroc şi nici la întoarcere nimeni nu ne-a legitimat. Se uitau doar la abţibildul cu sigla agenţiei prin care luasem excursia, lipit pe tricou, şi atât.

Singura dată când m-am legitimat cu paşaportul la bulgari a fost la o întoarcere din Turcia. Intrasem cu buletinul, dar acesta expirase în timpul celor trei săptămâni de sejur. Poliţistul de frontieră român s-a uitat ciudat la mine când am scos paşaportul, dar am trecut imediat pentru că atunci nu începuse nebunia cu scanarea documentelor.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

elviramvioAU31r[21.01.17 22:50]

@nicole33:

Pai cam ce zisei si eu mai sus la Nasshu, dupa noroc sau dupa cum vrea vamesul. Noi ne-am amuzat cu chestia cu masina pe platforma, doi la fel eram in coloana, pe unul l-au tras pe dreapta de cum l-au ochit, noi am trecut fericiti!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[21.01.17 22:51]

@elviramvio:

In Grecia anul acesta, in banca nu au acceptat c. i. desi initial m-am facut ca nu pricep ca vor pasaport (am si scris in articol pe aici).

La fel de bine se poate întâmpla să ţi se refuze paşaportul şi să ţi se solicite imperativ cartea de identitate. Eu am păţit-o în Emirate, mai exact în Abu Dhabi, unde la intrarea în Marea Moschee nu puteai închiria abaya decât pe baza cărţii de identitate. Nu o aveam la mine că era în seif la hotel, soţul aştepta afară, dar am avut noroc cu o tipă din grup care a luat trei rochii pe buletinul ei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

elviramvioAU31r[21.01.17 22:54]

@nicole33:

Concluzia, intre doua nu te ploua!!


DORICAPM3r[24.01.17 08:39]

Nu vrem sa intram in polemica cu nimeni dar va spunem sigur ca in BOSNIA si HERZEGOVINA, MUNTENEGRU, ALBANIA, SERBIA, MACEDONIA se poate intra, doar cu B. I., nu cu pasaport. De unde le scoateti fratilor? Consideram ca, daca nu sintem siguri de ceva, sa nu ne dam cu presupusul. Am fost pe acolo, de aceea argumentam. Sa auzim, numai de bine, adica lucruri adevarate. Sanatate, va dorim!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

elviramvioAU31r[24.01.17 15:31]

@DORICA:

Vezi ca este o diferenta intre B. I. (buletin identitate) si C. I. (carte identitate). Deci e bine sa spui anul cand ai intrat cu B. I.

Aici, cel mult s-a spus ca este bine sa ai si un pasaport si, daca-l ai, nu-l lasa acasa. Din ce s-a scris mai sus in ecouri de colegi, din ce am intampinat eu, concluzia mea este ca e bine sa le ai pe ambele. Sfatul primit de mine de undeva, a fost ca in caz de inchidere granita, cei cu pasaport trec mai rapid, ceilalti mai greu in timp (poate dura zile). Evenimente din ultimii ani ma fac sa respect indicatia. Nu este cazul sa deschidem polemici, fiecare face cum vrea, este cam la fel cum e cu asigurarea de calatorie.

Vacante frumoase in 2017!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

DORICAPM3r[25.01.17 09:21]

Am uitat sa specific, am fost in ALBANIA si MUNTENEGRU, in anul 2016, recent, nu? . Nu ne-a trebuit pasaport, ci doar buletinul.


elviramvioAU31r[25.01.17 10:10]

@DORICA:

Nu te supara, n-ai fost atenta la ce am spus. Nu cred ca ai fost cu buletinul ci cu cartea de identitate, este o mare diferenta si sa stii ca inca sunt oameni cu probleme la vama, am avut in fata noastra o familie cu asa ceva si au fost intorsi, bunicul avea B. I.

Buletinul de identitate este valabil doar pe teritoriul Romaniei si inca sunt persoane care au asa ceva, batrani este drept dar care nu stiu- si nici tinerii din familie - ca nu au dreptul de a iesi din tara cu aceste acte.

Articolele tale le stiu, le-am citit deci nu ai de ce te supara, uneori un singur cuvant spus aiurea creeaza probleme. Deci ai trecut granita cu C. I., corect. Sunt insa niste indicatii pe pagini oficiale care te lamuresc ca nu este obligat nici un stat sa respecte acest acord UE, in anumite situatii pe care nu este obligat sa le faca publice. Daca nu este interdictie generala de intrare cu C. I. si doar eu sunt oprita la vama, am dreptul sa cer scris motivul interdictiei apoi sa ma adresez autoritatilor. Daca este generala, chiar de s-a dat cu 5 minute inainte de a ajunge eu in vama sau cat stau la rand, nu am decat sa prezint pasaport daca am, daca nu fac drumul inapoi. Incearca sa intelegi ca nu este o chestie de orgolii, unii iau de bune discutiile de aici fara a analiza si apoi dau cu piatra ca au fost informati gresit. Este realitate si uneori apar surprize neplacute tocmai pentru ca ne este lene sa citim in amanunt conditiile (crede-ma ca am devenit mult mai atenta la astfel de lucruri dupa ce am dat cu capul din ignoranta sau lenea mea).

Vacante placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

Dragoș_MDAU[25.01.17 10:41]

@DORICA:

Nu ne-a trebuit pasaport, ci doar buletinul.

Mă cam îndoiesc (împreună cu elviramvio, mai sus) că ai putut trece cu buletinul. Începând cu data de 01.04.2003, nu se mai eliberează buletine de identitate și nu cred că mai ai unul din acela - durata lor de valabilitate fiind de doar 10 ani.

Acum la noi se emit cărți de identitate.

(istoricul actelor de identitate românești, aici).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

DORICAPM3r[25.01.17 11:03]

Mi-a placut in viata mea sa fiu realista. Dupa cum am mai spus, nu vreau sa intru in polemica, cu nimeni. M-am referit, ,,la modul general''de buletin. Stiu diferenta intre B. I. si C. I. Am specificat ca nu am avut si nici nu am pasaport. Deci, am trecut cu C. I., cu buletinul, cum imi place mie, sa zic. Daca, am deranjat, scuze. Nu am intimpinat probleme, in cele 12 tari, in care am fost, eram mai prevazatoare, daca intimpinam ceva. Iesiri, cit mai multe, fara evenimente, va doresc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

elviramvioAU31r[25.01.17 12:42]

@DORICA:

E o. k., nu ma simt deranjata, fii linistita. Doar ca la documente, exact ca in justitie, conteaza sa stii sigur ce si cum. Daca aveai de completat un formular sa zicem si treceai B. I. in loc de C. I. si poate dadeai de un functionar tafnos, nu stiai cu ce ai gresit. Sunt patita, am spus ca vina imi apartine ca nu m-am documentat unde trebuia si de aceea ma uit si la virgula, mai ales cand trec granita.

Sincer iti doresc vacante frumoase si articole bune aici!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

DORICAPM3r[25.01.17 17:25]

Ma simt dator sa dau o explicatie. Am in fata mea buletinul de identitate al mamei, care l-a schimbat, acum citiva ani, la valabil pina la, este o simpla liniuta. D-nul DRAGOS, ce sa inteleg, din aceasta, ca e valabil pina... la sfirsit. Am mai spus ca am fost, la viata mea, realista si ,,spirituala''. Cine are urechi sa auda, am zis-o sub spirit de gluma. Viata asta-i facuta nu numai din lucruri reale ci si din fabulatii, elucubratii, dragoste, dor, etc. Nu mai raspund, la nici o provocare, am trecut cu buletinul-C. I. -cum vreti sa-i spuneti. Ne cam invirtim, in jurul cozii, dupa cires, dupa corcodus, dupa... Punct!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE[25.01.17 19:00]

exista multi oameni care au buletin (cei ce au implinit 54 ani inainte de 2003, peste varsta aceasta se elibereaza actul de identitate fara termen de expirare) dar nu pot trece granita cu el, la fel cum nu te poti duce cu pasaport provizoriu in Dubai (spre exemplu)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

DORICAPM3r[26.01.17 10:37]

Pentru ALESSIA, din ROMAN. In BOSNIA si HERZEGOVINA, SERBIA, MUNTENEGRU se poate intra fara pasaport, doar cu buletinul. Am fost acolo.


giulianiSR[26.01.17 16:30]

Vad ca se discuta pe aici si utilitatea pasaportului in statele uniunii europene. Pot sa confirm si eu ca e extrem de util sa ai pasaportul, cel putin pentru a evita anumite neintelegeri.

Cel putin in Germania de multe ori "m-am scos" cu pasaportul (nu erau neaparat situatii limita, dar am castigat ceva timp). La aproape toate oficiile germane, la aproape orice incheiere de contract/intelefere ( de la incheieri de credite si pana la inchiriat masini ori cumparat bilete de tren online) e foarte probabil sa fie nevoie de specificarea datei de nastere, care din pacate nu apare pe buletinul nostru. Ma rog, apare, insa codificat, iar codul asta al CNP-ului nu e international cunoscut. Stiu ca m-am legitimat cu pasaportul si in Italia (si parca si in Franta) tot din aceleasi motive.

Totusi, nu cred sa pune problema sa fie oprita trecerea intr-o alta tara daca nu ai pasaport, pana la urma nu o sa fie probleme, dar puteti salva timp si explicatii, mai ales ca exista o gramada de persoane care nu cunosc limba engleza, ceea ce face si mai grea explicarea situatiei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

NasshuSE1r[26.01.17 21:37]

@DORICA: văd că o ții ''langa'' cu buletinul ăla! Te cred, de multe ori îî zic și eu la fel, buletin în loc de CI.

Totuși dacă un cititor al acestui site se ia după tine și ajunge în prima vamă după sute de KM cu buletinul și se trezește întors acasă? Poate nu are timp să citească tot șirul de ecouri, dă un search pe google și ăla - Google - îî dă exact răspunul tău?

Că ești tu nostalgică și îî zici buletin e una, dar e nevoie totuși de carte de identitate.

Sunt destule persoane în vârstă care merg în pelerinaje, programe de seniori, dacă iau de bună ''nostalgia'' ta și au probleme la vamă! Le plătești tu sejurul?!

Așa că fă un efort, dau două:

1. nu mai încerca să ne explici că tu îi zici buletin la CI

și

2. ajunge că ce e mult strică!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [1-30] — din total 34 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.22881603240967 sec
    ecranul dvs: 1 x 1