Solicitare CMR / GRECIA - I. THASSOS (i. Nord-Egeene)

Cazare in Thassos, familie cu 2 copii: 7 si 3 ani

Trimisă în 03.01.16 17:26
autor andraclnUC [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 6254

Buna ziua!

Suntem o familie cu 2 copii si vara aceasta, am vrea sa mergem pt prima data in Grecia.

Cel mic are rau de masina, de aceea am evitat iesirele din tara; insa dupa ultimul concediu la noi, am zis ca e musai sa ne facem curaj!

M ar interesa in primul rand un apartament sau o camera la o vila cu acces la bucatarie, sa nu fie departe de plaja, curata, taverne. Am vrea ceva linistit in principiu.

A si un drum fara prea multe serpertine.

Multumesc anticipat!


  • PERIOADA: iunie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 600 euro -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 3,7

Răspunsuri — pag 2 / 2

turistul_mihneaGD1r[04.01.16 17:28]

@webmaster39 - Stiu si eu sa trimit un mesaj privat... nu trebuie sa-mi explicati ca la unul care nu stie pe ce lume traieste... sau e un mesaj standard si ii dati copy-paste??? Sa stiti ca nu suntem prosti , macar atata stim si noi ... sa trimitem un PM...


mirmicuPA13r[04.01.16 17:40]

@calatorul50, @andracln - Tocmai aici se face confuzia vis a vis de traseu. Am tranzitat Bulgaria spre Grecia pe toate rutele posibile.

Serpentine strânse sunt prin pasul Shipka și în zona Zlatograd.

Varianta prin Makaza nu implica serpentine și este cea mai scurtă și recomandată variantă, mai ales pentru Thassos.

Pentru a nu greși traseul care implica pasul Republica (și nu Shipka) spre Makaza trebuie selectat traseul pe gps din aproape în aproape, selectandu-se ca puncte intermediare Veliko Tarnovo, Gurkovo, Maglizh, Stara Zagora, Dimitrovgrad, Kardhjali, Makaza.

ATENȚIE: Obligatoriu prin Gurkovo pentru evitarea serpentinelor, NU prin Gabrovo care înseamnă pasul Shipka, adică serpentine.

Drumul prin Makaza este mult mai scurt, mai puțin aglomerat și mai comod decât cel prin Sofia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

magda0801JR1r[04.01.16 18:28]

@andracln -

Prin Makaza drumul e foarte bun, dar cu serpentine. Va recomand sa cautati pe youtube cele 4 filmulete cu traseul bucuresti- thassos. Va formati astfel o imagine cu configuratia drumului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andraclnUCAUTOR SOL[04.01.16 21:17]

@magda0801 - cel mai bine, asa voi face. va multumesc!


magda0801JR1r[04.01.16 22:34]

@andracln -

cu placere! si daca aveti timp, cautati pe booking.com scandia villas din potos. Vilele au doua apartamente, unul la parter si etaj, celalalt la demisol. Merita sa vizionati imaginile. Daca va pot ajuta cu detalii, oricand cu drag!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

calatorulPA12r[05.01.16 08:49]

@mirmicu - Multumesc, am retinut diferenta, o sa incerc data viitoare. Desi acum cand progreseaza autostrada de la Kulata devine tot mai interesant traseul clasic. Deh, omul se dezvata greu de obiceiurile proaste... Dar studiem, multumim pentru precizari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

webmaster0[05.01.16 09:16]

@turistul_mihnea -

Stiu si eu sa trimit un mesaj privat... nu trebuie sa-mi explicati ca la unul care nu stie pe ce lume traieste... sau e un mesaj standard

Se pare că nu știi totuși așa multe precum te lauzi!

1. exact cum se spune (nu doar) în acel mesaj (standard, e adevărat, dar foarte util) ai încălcat regulamentul.

2. în loc să recunoști eroarea și să-ți ceri scuze, te dai erudit...

3. știi foarte bine că ești „sub lupă” și că ți s-a atras în nenumărate rânduri atenția să-ți revizuiești atitudinea față de restul utilizatorilor și față de echipa tehnică. Așadar, mai capeți un avertisment poate reușești să pricepi că nu ești în curtea ta să faci ce vrei!


turistul_mihneaGD1r[05.01.16 09:47]

@webmaster0 - In regula, stiam, dar m-am grabit si mi-a scapat acel nume... Si va rog sa nu mai imi vorbiti asa :

Se pare că nu știi totuși așa multe precum te lauzi!

,

Așadar, mai capeți un avertisment poate reușești să pricepi că nu ești în curtea ta să faci ce vrei!

Si parca v-am rugat sa nu ma mai tutuiti, cat timp eu va vorbesc civilizat, am aceiasi pretentie de la dvs. pt. ca nici varsta si nici functia nu va permit! Poate doar orgoliul...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -4 PMA (4 voturi)

turistul_mihneaGD1r[05.01.16 11:35]

@webmaster0 - P. S. : Se pare ca desi eu va vorbesc civilizat dvs. inca vorbiti agresiv si necivilizat. Mi se pare mie, sau dvs. vi sa pus pata pe mine??? Va rog sa ma lasati in pace! Si sa nu ma mai tutuiti, ca nu aveti niciun drept... Si nu va mai permiteti sa imi vorbiti asa... chiar daca sunteti webmaster, asta nu inseamna ca sunteti "buricul universului" sau seful tuturor!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -3 PMA (3 voturi)

andraclnUCAUTOR SOL[05.01.16 13:22]

in alt aordine de idei, sa mai detensionam putin situatia, spunea cineva de Antheon Villas. Foarte drgute camerele, intrebarea mea ar fi daca stie cineva cam cat de departe este de fery? ce distanta ar fi?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 349 PMA (2 voturi)

mirmicuPA13r[05.01.16 14:16]

@andracln: Sunt 15 km din port până la Antheon în Skala Panaghia. Mai exact 15,3 km pe google maps, dar locația este cam departe de plajă și voi sunteți cu doi copilași mici.

Eu îți recomand Elekon Apartments despre care am scris review (am stat aici în 2013 si 2014) sau Liberty Hotel (2015). Ambele sunt extrem de curate și la fel de aproape de plajă (60-70m) doar că sunt pe străduțe paralele. La Liberty vi s-ar potrivi foarte bine apartamentul.

Vacanță frumoasă indiferent de alegere!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

andraclnUCAUTOR SOL[05.01.16 14:47]

@magda0801 - distanta locatiei de la port cam care ar fi? si bineinteles fata de plaja. multumesc frumos!


olteanul2010PA11r[05.01.16 19:06]

In primul rand ma refer putin la traseu. Eu cred ca totusi drumul prin Makanza este optim: cel mai scurt, cel mai rapid, aglomeratie redusa si politie putina. Cateva repere: Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Veliko Tarnovo, pe drumul 55 spre Nova Zagora nu pe E85 care te duce prin pasul Shipka si care este cu multe serpentine, apoi A1, Dumitrovgrad, Haskovo, Kardzali, Makaza, Komotini, Autostrada, Keramoti, Ferry. Sunt ceva serpentine pe portiunea Makanza - Komotini dar sunt aceptabile si cred ca nu depasesc 10 km. Important este sa nu prindeti la iesirea din Veliko Tarnovo (se ocoleste orasul) drumul E85 prin pasul Shipka iar dupa mine nu se merita sa mergeti prin Stara Zagora, oras mare, aglomerat si exista sansa din neatentie sa intrati prin

oras. Parca drumul prin Nova Zagora a fost putin modernizat anul trecut. Aveti o bucata buna de autostrada in Grecia si cred ca 30-40 km in Bulgaria. Cred ca va trebuie totusi un GPS, anul trecut am avut probleme cu incarcatorul GPS. -ului si cu toata experienta la iesirea din Veliko am nimerit drumul prin Shipka care a fost groaznic. Indiferent de sistem (GPS, telefon, tableta) vizionati traseu cu o zi inainte pentru al memora caci semnalul se mai pierde.

Am citit cu atentie ca doriti sa mergeti in iunie deci va puteti permite si un hotel de 4*, merita sa prospectati putin piata in acest sens. Eu v-as recomanda Blue Dream Palace, cititi impresiile mai ales daca mai au Pensiune Completa (FB) sau un hotel de 4* din Potos. Colegii au dreptate ca cea mai frumoasa plaje este Golden Beach dar nu prea sunt hoteluri pe gustul nostru, predomina vilele. Mai bine stati 6 nopti intr-un hotel bun de 4* decat 7 intr-o vila. Sejurul de 6 nopti va scuteste de vigneta a doua in Bulgaria care este valabila 7 zile iar un sejur de 7 nopti inseamna 8 zile. Daca gasiti ceva hoteluri de 4* puteti sa ma intrebati caci sunt documentat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

magda0801JR1r[05.01.16 19:38]

@andracln - pana in Potos de la ferry sunt in jur de 50 km. De la vila pana la plaja, cam 800 metri. Potos este una dintre cele mai animate statiuni, are foarte multe taverne cu preturi mai mult decat rezonabile, iar la 3 dintre ele chelnerii sunt romani. Preturi ok sunt si la supermarket. Eu am fost in Potos in 2014 si 2015, iar la sfarsitul lui mai plec iar pentru 3 saptamani. Am devenit dependenta de Thassos!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Flor1njimSV[05.01.16 21:43]

@turistul_mihnea -

Tu ai citit solicitarea? Dacă ai citit ce dorește autorul, ai și înțeles cele citite? Eu cred că nu.

Cel mic are rau de masina, de aceea am evitat iesirele din tara; insa dupa ultimul concediu la noi, am zis ca e musai sa ne facem curaj!

Copilul suferă de rău de mișcare, iar tu îi recomanzi, nonșalant, o excursie cu autocarul, chiar dacă @andracin a declarat că va face drumul cu autoturismul.

Calypso s-ar potrivi perfect cerintelor dvs., dar drumul se face cu autocarul, pe un drum fara serpentine.

Oricine știe că varianta cu autocarul este cea mai ieftină, dar cea mai puțin recomandabilă persoanelor care au rău de mașină, pentru care întreaga excursie se poate transforma într-un adevărat coșmar.

Drum fără serpentine spre Thassos NU există decât poate în vis. Poate ar fi existat pe calea aerului, dar, ghinion, această insulă NU are aeroport.

@andracin

Cel mai scurt traseu ar fi cel cu intrarea în Grecia pe la Makaza, dar nu vei scăpa de serpentine, din păcate.

Vacanță plăcută!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4549 PMA (8 voturi)

webmaster0[05.01.16 22:29]

@turistul_mihnea - ai un cartonaș albastru (ultimul!) pentru derapajul verbal și de comportament din mesajul anterior (șters între timp).

Învață de la ceilalți să combați ideile, opiniile, nu oamenii!


didianadJR1r[05.01.16 23:11]

Felicitari pt alegere. Si noi mergem Thassos anul acesta, in iunie. Am ales tot golden beach. Criteriile de alegere au fost in funcție de nevoile copiilor (3 ani si cel mic 1 an si jum). Am mai fost in anii trecuți si cunoaștem cat de cat insula. Golden mi se pare cea mai potrivită pt copilasi. am facut rezervare pe booking la villa Porto Thassos, este catalogata cu 9.2. Speram sa fie ok cazarea si sa avem un concediu linistit.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ileeSR23r[06.01.16 10:01]

@andracln - Buna ziua si La multi ani!

Pentru raul de masina va recomand cu caldura medicamentul homeopat Cocculus Ch 30 - 7 granule cand plecati la drum.

In ceea ce priveste cazarea, am fost si noi anul trecut in Golden Beach la Exadas. Apartamentele de acolo sunt foarte frumoase, fiecare camera are balcon, iar pretul mi s-a parut decent - 70 euro pe noapte. Trebuie sa stiti insa ca aveti de urcat o panta destul de abrupta... Din acest motiv pentru vara viitoare am cautat alta vila. Ne-a placut Liberty hotel - sa va uitati pe siteul lor - au un apartament spatios la ultimul etaj cu o terasa uriasa. Totusi pretul pe care mi l-a cerut Stelios -patronul, mi se pare cam mare -100 euro pe noapte. Este adevarat insa ca hotelul se afla la inceputul pantei...

Va doresc sa faceti alegerea cea mai buna si sa aveti un concediu minunat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

kaferGD5r[08.01.16 19:45]

@andracln - Buna seara, nu cred ca va ajung numai 600 de euro dar va recomand vila unde am stat noi in ultii 2 ani Studio Soti, dar luati numai etaj 2, camera 9 sau camera 13, nu acceptati etaj deoarece sint conditii diferite. Insa sa stiti ca eu personal nu cred sa va ajunga bugetul deoarece 2 adulti si 2 copii daca maninca macar o masa seara se duc cel putin 25 euro, iar la plaja se plateste cite 5-7 euro pe 2 sezlonguri, deci 32x7=224 euro. Cazare sub 35 euro pe zi nu stiu o fi poate, noi am dat in jur de 50 euro pe zi, deci 50x7 = 350. Conditii sint foarte bune am scris despre ele 13 zile in Thasos si cu poze vedeti si dvs. Sper ca v-am fost de folos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-49] — din total 49 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1327760219574 sec
    ecranul dvs: 1 x 1