ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 28.11.14
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2016
single
PREȚ între 18,50 şi 38 lei ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Ciucea?

Route 60 - un restaurant cinstit, la drumul mare :)) (E60/DN1)

TIPĂREȘTE

Adresa poştală : loc. Ciucea, nr. 181, jud. Cluj;

Pagină web oficială : route60.ro;

Coordonate GPS : N46.957385 x E22.794129.

Cum spuneam şi în titlu, Restaurantul Complexului Route 60, este un restaurant amplasat strategic, pe DN! /E60, la distanţă egală de Oradea (82 km.) şi de Cluj Napoca (86 km.), iar, pentru mine, este important că este amplasat la 164 km. de destinaţia pe care o ating foarte des, mun. Alba Iulia.

Cum sunt un tip căruia-i place mult să conducă, care se relaxează la volan (doar dacă el conduce :)), să conduc 1.000 km., fără să mă opresc să dorm, este ceva normal la mine. Dar, să conduc mai mult de 2 ore, hai 2 ore şi ceva, fără să cobor din maşină, reprezintă un adevărat chin şi pentru că şi drumul face parte din călătorie... opresc întotdeauna după parcurgerea celor 2 ore şi numai pentru o juma' de oră, preţ de-o cafă'.

Iar, Route 60 face parte din categoria localurilor unde opresc destul de des (apropo', ştiu că scriu destul de des despre locaţii de acest gen, de alimentaţie publică, dar, de principiu, nu scriu despre locaţii în care n-am fost de minim 2-3 ori), anul asta, cred că am oprit acolo d evreo 5-6 ori.

Aşadar, pe parte dreaptă, cum mergi de la Oradea la Cluj şi viceversa când te-ntorci, între Negreni şi Ciucea, este amplasat acest complex, ce deţine o parcare foarte mare (pentru turisme, microbuze şi autotrenuri/autocare) - de 7.000 mp., pavată şi iluminată, nu de puţine ori neîncăpătoare, deoarece complexul este situat pe una din principalele rute de ieşire din ţară, fiind preferat de mulţi concetăţeni ce merg afară la muncă.

Complexul conţine un restaurant (deschis non-stop), cu două săli la interior (fostul salon pentru vânători - cu 70 locuri şi fostul salon de nefumători - cu 32 locuri) şi o terasă acoperită (cu 70 locuri), o pensiune cu 18 camere (clasificată la 3 margarete, la etajul I şi la mansarda clădirii principale), un magazin cu suveniruri (vezi P23 - în dreapta imaginii), un magazin cu piese auto pentru camioane, o spălătorie auto (inclusiv pentru camioane), un mic atelier auto, vulcanizare, are un bancomat (vezi P24 - în fundal, cred că este de la Raiffeisen Bank), un punct local de informare turistică, cu ecran tactil (vezi P19) şi, normal... wifi free.

Cât priveşte preţurile la cazare, duminică, 25.09.2016, acestea erau/noapte : camera single - 60 lei, camera dublă - 100 lei, camera cu 3 paturi - 150 lei, camera cu extra confort (o cameră dublă mai răsărită) - 120 lei, patul suplimentar costa 50 lei, iar micul dejun, bufet, pentru cei cazaţi costă 12 lei/persoană. Cum nu m-am cazat niciodată acolo, nu am poze din cameră, acestea pot fi văzute pe saitul complexului, cel indicat mai sus, sau în P20 şi P21, care reprezintă 2 fotografii făcute de mine, unui pliant luat de la barul restaurantului, bar ce ţine loc şi de recepţie.

Dar, să revenim. Am mâncat acolo de vreo 4 ori anul asta, iar de alte 2 ori m-am oprit doar pentru o cafă (servesc espresso Lavazza) + o apă (am savurat Poiana Negri). De fiecare dată am stat la interior, în una din cele 2 săli, în funcţie de aglomeraţia pe care o găseam acolo. Clar, nu am stat niciodată pe terasă, acesta fiind de fiecare dată ocupată în întregime, împrejurare care vă poate face o impresie, pentru că în fond, unde mănâncă lume multă, mâncarea-i proaspătă, bună şi la preţ corect.

Înainte de a vă spune mai multe despre mâncare, vreau să vă fac o imagine asupra sălilor restaurantului. Mult lemn masiv (mesele şi scaunele, dar şi porţiuni de lambriu), gresie pe jos, lumina naturală, în sala principală, este puţin cam redusă, deoarece, cu timpul, pe cele 2 laturi ale sale s-au extins o sală nouă şi respectiv terasa acoperită, aşa că lumina nu ajunge cum se cade.

De asemenea, în sala principală, fostă pentru fumători, cu toate că nu se mai fumează, nu ştiu de ce, dar eu simt încă atmosfera aia de sală în care s-au aprins miliaone de ţigări. Nu, nu mai miroase, nu-i înbâcsită atmosfera, dar eu aşa am simţit de fiecare dată...

În sala principală sunt mese cu scaune, de 4 - 6 locuri, iar în sala fostă de nefumători şi pe terasă sunt mese dotate cu laviţe din lemn masiv, pe care se pot aşeza liniştite 3 perosane, aşa că mesele sunt toate pentru 6 comeseni.

În ce priveşte aranjarea meselor, sau cum ar spune chefii mise-en-place - ul, acesta este unul minimalist, cu un mic napron pe mijlocul mesei, cu pahare în care sunt amplasate şerveţelele roşii (mă omoară chestia asta cu şerveţelele-n pahare, de parcă şerveţele servesc ei acolo :))), un set de oliviere şi pe terasă... scrumiera :(

Sigur că, după luarea comenzii, până vine mâncarea, ţi se aşează-n faţă un napron maroniu şi tacâmurile + şerveţel alb :)

Personalul angajat este foarte atent, te abordează imediat ce te-ai aşezat, îţi oferă meniul şi sunt foarte amabile (acum când scriu, realizez că am văzut doar doamne/domişoare pe acolo, de câte ori am fost), cunoscând bine meniul şi timpul d eservire (am întrebat asta de câteva ori).

Ei bine, în meniu, unul cinstit, cu preparate siple, din care am să vă fac mai jos un rezumat, există o chestie pe care nu am mai văzut-o altundeva. Pentru a încerca să facă oamenii să înţeleagă ce şi cum, managementul restaurantului ne informează că : În situaţie de aglomeraţie, mâncărurile gătite la comandă necesită un timp de preparare între 20 şi 40 minute. Preparatele gătite sau minuturile din meniu reduc timpul de servire - Mulţumim pentru înţelegere. Cu alte cuvinte, decă eşti pe drum şi nu ai timp să aştepţi, nu te complica cu chestii sofisticate. iaţi dom'le ceva simplu.

Aici, trebuie să fac o paranteză şi să spun că oamenii au dreptate. Îmi amintesc pe vremurile când vedeam capitala mai des, cum, cu un prilej, am mers, după treabă cu colegii să mâncăm ceva, într-un restaurant (nu mă întrebaţi care, că nu mai ştiu :)), unde toţi am comandat chestii normale, iar un coleg nu şi nu, că el vrea sarmale (la Bucureşti!!!). Şi când noi terminasem toţi de mâncat, iar el nu primise încă sarmalele... să fi văzut ce s-a supărat :)

Revenind la mâncare şi la mâncarea care ţi se serveşte repede, restaurantul are un meniu pe zile - diferit în fiecare zi, la 20 lei (eu am luat un astfel de meniu într-o duminică şi am avut o supă cremă de pui - a fost prima dată ever când am primit o supă cremă cu ceva în ea solid, de data asta piept de pui - P16, servită cu crutoane - P25, un piure de cartofi cu un şniţel din carne de porc - P17, o salată de varză şi pâine). Totul a fost ok., suficient de bun şi într-o cantitate... saţiabilă :)

Altădată am luat savurat o porţie de bulz cu cârnaţ, varză călită şi smântână - la un preţ de 17,30 lei - vezi P13. Bun, bun, bun. Mie mi-a plăcut şi mi-a ajuns.

Am mai mâncat la ei şi o porţie de ciolan afumat cu fasole - la un preţ de 20,75 lei - vezi P15. A fost ok., dar trăiesc cu impresia că fasolea a fost... de la conservă :(

Cu alt prilej, am mâncat şi un gulaş de vită cu fasole la un preţ de 13.10 bani, servit într-un ceaun de vreo 500 ml. - vezi P14, din care mi-am pus de vreo 2 ori într-o farfurie primită separat. Mi-a plăcut, a fost foarte bun!

Dintre deserturi, am mâncat odată o porţie de papanaşi cu dulceaţă şi smântână la un preţ de 10 lei - vezi P18. De-a dreptul delicioşi.

În meniul pe care l-am fotografiat pentru a vă face şi vouă un rezumat, vă spun că există variane diverse de mic dejun (omlete, crenvursti, ouă ochiuri), meniuri de post - toate la 15 lei (de ex. un astfel de meniu - ciorbă de legume, pilaf de orez cu ciuperci, salată asortată şi chifle), diverse platouri cu cărnuri fripte, gustări calde (aici sunt pastele, caşul pane şi diverse feluri cu mămăligă), vreo 7 supe/ciorbe (de burtă, tărănească de porc/vită, rădăuţeană, de pui cu tăiţei, de fasole cu afumătură şi cremă de ciuperci), câteva preparate din carne de porc (escalop, şniţel, cotlet la grătar, frigărui, gordon bleu, ceafă, mititei), din carne de pui (piept/pulpe de pui la grătar sau pane, ficăţei sote, cu ceapă) câteva preparate cu peşte (de ex. somon la grătar/prăjit), carne de vită (de ex. muşchi de vită cu sos de piper verde), garnituri (mai ales cartofi, orez şi legume), vreo 7 salate de murături sau prospături şi vreo 5 deserturi (papanaşi, piure de castane, salată de fructe şi clătite).

Despre băuturi alcoolice să nu mă întrebaţi :) Dar, sucurile/apele ştiu că sunt de la coca-cola.

Ce să vă mai spun? A, toaletele sunt (nesperat de) curate, cu atât mai mult cu cât complexul este călcat de cei aflaţi în tranzit... aflaţi la ore distanţă de precedenta oprire :)), internetul wi-fi merge bine, atmosfera este una ok., personalul atent, iar preţurile corecte.

În concluzie, AmFostAcolo, am să mai merg şi vi-l recomand şi vouă dacă drumurile vă duc pe E60/DN1.


---
Trimis de bogumil in 29.09.16 20:36:11
Validat / Publicat: 30.09.16 00:20:20
VIZUALIZĂRI: 2329INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIUCEA [CJ].
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51050 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Zoazore [01.10.16 16:04:54] »

@bogumil:

În meniul pe care l-am fotografiat pentru a vă face şi vouă un rezumat,

In meniul pe care l-ai fotografiat pentru a ne face pofta...

Si ti-a iesit! Arata bine! SI descrierea, si pozele! Cel putin aia cu bulz...

Sa-ti fie de bine!

bogumil [01.10.16 16:49:56] »

@Zoazore:

De fapt mă refeream că am fotografiat meniul ala pe hârtie, dar având destule poze cu complexul şi mâncarea, pentru că am fost de destule ori acolo, din acele foto doar m-am inspirat în scriere, nu le-am mai postat

Mulţumesc pentru vizită. Aprecierile tale, cu atât mai mult cu cât ştiu cât eşti de pasionată de bucătărie, sunt muzică pentru urechile/ochuii mei

@all:

Mulţumesc pentru că aţi trecut pe aici şi pentru că aţi apreciat această scriere.

mishu [02.10.16 19:27:20] »

@bogumil: Eu i-am cerut juniorului meu sa-mi faca un suc ca prea am inghitit in sec.

Felicitari, votat cu mare pofta si placere.

Alexa_77 [05.10.16 20:54:00] »

@bogumil: Ne-ai recomandat foarte multe specialitati cu colesterol. Te rog in viitor sa ne oferi si posibilitatea de a alege ceva mai sanatos.

Vreau sa traiesc mai mult,

Vreau sa nu mai stranut.

O tableta de iubire va rog!

... si un vot pentru a fi mai aproape de ZUPERBONUS!

Cdia [03.11.16 06:24:59] »

La citirea titlului (pe jumate) m-am gândit că scrie cineva din America, dar la parcurgerea articolului și o privire cu coada ochiului la poze mi-am dat seama că... da, îl știu... și chiar am mâncat o dată acolo.

Ce mi-a plăcut din prima? Terasa cu băncuțe. Când mă opresc din drum nu-mi place să stau rigidă pe scaun...

Apoi, mâncarea. Dar aici am un bai: mă uit mult și bine pe meniu ca să comand apoi, claaaar, ceafă cu cartofi prăjiți și salată de varză. Acum nu știu ce-oi mai face, că au intrat pe lista de interzise, dar măcar am savurat bunătățile din fotografiile tale.

Citit cu plăcere și votat la fel!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alexa_77, bogumil, Cdia, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0995719432831 sec
ecranul dvs: 1 x 1