ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.07.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: SENATOR
LUNA
JUN-2021
Cuplu
PREȚ 155 - fără mica atenție lei
FĂRĂ transport
Raport PREȚ/CALITATE: BUN
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Timișoara?

Restaurant TINECZ – în Timișoara

TIPĂREȘTE URM de aici

Era după ora prânzului când ne-am cazat la Hotel „Veneto” . (vezi impresii aici)

Plecasem dis-de-dimineață din București, la ora 5.46 și, chiar dacă în tren am mâncat vreo două sandvișuri, acum ni se făcuse foame. Fata de la recepție ne-a recomandat restaurantul cel mai apropiat, la vreo 130m de „Veneto” . Repere pentru automobiliști:

Calea Aradului nr. 51

Latitudine: 45⁰ 46' 08"

Longitudine: 31⁰ 13' 95"

Afară era foarte cald, chiar dacă am ajuns la TINECZ după ora 18.00. Când am intrat în curtea restaurantului senzația de răcoare ne-a surprins și ne-a plăcut, în același timp. Răcoarea o dădeau pulverizatoarele cu apă rece, montate strategic pe întreaga suprafață a terasei. Am ales o masă și imediat a venit o fată care ne-a prezentat meniurile. Am ales, pentru început, un campari orange și o palincă de caise. Am gustat și eu din palinca lui Mihai și mi-a plăcut pentru că avea chiar gust de caise! :p Între timp am consultat și meniurile. Oferta era bogată, la toate tipurile de preparate, de la aperitive până la băuturi și desert. Mihai a ales un ciolan de miel cu garnitura de piure de cartofi (47.0 lei) și eu am cerut o porție de sărmăluțe bănățene cu carne de porc, bacon, cu smântână, mămăliguță și ardei iute (25.0 lei)

Am așteptat un timp rezonabil, cam 20 de minute, și ne-am bucurat de o mâncare caldă și gustoasă. Mihai a cerut și o bere la sticlă „Efes” , iar eu una mică, la 330 ml. Pentru desert am ales o prăjitură „tiramisu” , despre care mi s-a spus că este făcută de cofetarul restaurantului. Eu sunt mare amatoare de acest fel de desert, numai că acesta nu era tocmai ce știam eu c-ar trebui să fie! ☹

Rețeta pe care o prepar acasă la mine este luată de pe ambalajul pișcoturilor „savoiardi” , primele loturi care au fost importate din Italia, cam de la începutul anilor 2000. Acolo scria că trebuie adăugat în crema mascarpone și un pahar mic (50 ml) de lichior (eu prefer amaretto), sau de coniac. Desertul de la „Tinecz” nu avea așa ceva, gustul nu era cel știut de mine. I-am spus fetei despre acest lucru și a motivat că la Tinecz vin și copii care, desigur, n-ar avea voie să „consume” ceva cu alcool ☹ Mă întreb: ce cantitate ar reveni/porție, dintr-o tavă obișnuită, (cu 36 pișcoturi) ca să fie interzis copiilor :-??

Fac o paranteză și spun că: am mai mâncat un tiramisu de acest fel – cu ocazia periplulului nostru european făcut cu „caravana” . Eram cazați la Misurina, în Italia și, la una din cinele servite la restaurantul hotelului am avut ca desert tiramisu. Nici aici gustul nu era cel pe care-l așteptam, pentru că nu avea lichiorul cu pricina. Am întrebat pe fata de la recepție cum prepară ea acasă prăjitura cu pișcoturi și mascarpone și mi-a spus rețeta fără lichior. Nu știam ce să mai cred! De curiozitate am intrat într-unul din magazinele cu de toate, din Misurina și-am căutat pișcoturile „savoiardi” . Am citit pe pachet rețeta prăjiturii „tiramisu” și... ce să vezi?! Nici urmă de lichior! ☹ Oare italienii au schimbat, între timp, rețeta?! :-??

Mihai a mai cerut o bere și, la sfârșitul mesei a cerut un digestiv „Unicum” . I-a fost adus un pahar cu o felie de portocală și cu un cub de gheață, pentru că nu-l țineau la frigider.

Am intrat și în interiorul restaurantului și am făcut câteva poze, după ce – așa cum se cuvenea - am cerut acordul șefului. Acesta chiar s-a bucurat că vreau să scriu despre ei pe sait-ul „amfostacolo.ro” . Și înăuntru era totul OK, curățenie și în sală și la toaleta dotată cu tot ce trebuie, inclusiv cu materialele dezinfectante cerute de pandemie.

Îmi pare rău că nu am păstrat bonul fiscal, ca să pot scrie prețul corect de la final. Încerc să adun, din memorie, prețul estimativ:

Campari orange - 14.00 lei

Palincă de caise - 13.00 lei

Sărmăluțe bănățene - 25.00 lei

Ciolan de miel - 47.00 lei

Tiramisu - 15.00 lei

2 beri, la 0.5 ml - 18.00 lei

1 bere la 0.33 ml - 7.00 lei

Digestiv „unicum” - 16.00 lei

Total = 155.00 lei

Am fost mulțumiți la TINECZ, mâncare proaspătă, gustoasă și servire rapidă. Dacă se va mai întâmpla să revenim în Timișoara, în mod sigur, tot aici vom veni!


---
Trimis de doinafil in 17.07.21 23:18:25
Validat / Publicat: 18.07.21 08:08:29
VIZUALIZĂRI: 523INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TIMIȘOARA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 2. Terasa care, mai târziu, avea să fie ocupată cu clienți.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

nicole33 [18.07.21 19:39:11] »

@doinafil:

Am fost mulțumiți la TINECZ, mâncare proaspătă, gustoasă și servire rapidă. Dacă se va mai întâmpla să revenim în Timișoara, în mod sigur, tot aici vom veni!

Atunci să vă fie de bine!

Am văzut articolul încă de dimineaţă, dar am trecut mai departe, pentru că nu voiam să mă enervez înainte de cafea şi de micul dejun cu poze "periculoase". Am revenit la el după cină, acum având altă dispoziţie, mai relaxată , în a-l citi şi a studia pozele.

Îmi place terasa, îmi place prezentarea mâncării şi meniul diversificat. Ciolanul ăla a lui Mihai putea fi mai mare, dar cred că a fost bine şi aşa.

Nu am făcut niciodată tiramisu, dar sigur acea cantitate redusă de lichior face diferenţa.

Voi ţine minte recomandarea ta.

doinafil [18.07.21 20:01:45] »

@nicole33 :

Ciolanul ăla a lui Mihai putea fi mai mare, dar cred că a fost bine şi aşa.

Exact așa am gândit și noi când l-a adus la masă! Mie mi-ar fi plăcut să fie și cu puțin din „zeama” lăsată în vasul în care a fost făcut! (apă, vin, ulei, condimente, etc.) Părerea mea este că aia „face toți banii”, că este cea mai bună!

Cât despre tiramisu, să știi că savoarea este dată și de aromele ce trebuie puse în compoziție. Pe lângă lichior eu mai pun și esență de vanilie și de rom. Odată am pus - din greșeală - și puțină coajă de lămâie, rasă. A ieșit o minune! De-atunci pun mereu!

Când ne vom întâlni cu colegii noștri, dacă știu din timp când și unde, voi aduce o casoletă de tiramisu!

Mulțumesc pentru ecou și vot!

nicole33 [18.07.21 23:35:15] »

@doinafil:

Mie mi-ar fi plăcut să fie și cu puțin din „zeama” lăsată în vasul în care a fost făcut! (apă, vin, ulei, condimente, etc.) Părerea mea este că aia „face toți banii” , că este cea mai bună!

Corect! Plus grăsimea proprie topită în procesul de gătire.

Odată am pus - din greșeală - și puțină coajă de lămâie, rasă. A ieșit o minune! De-atunci pun mereu!

Nu ştiu Până nu gust, nu cred

Când ne vom întâlni cu colegii noștri, dacă știu din timp când și unde, voi aduce o casoletă de tiramisu!

Votat! Promisiunea făcută e datorie curată.

Mi-e tare dor de o "întâlneală" la o cârciumioară, o terasă, orice

mprofeanu [19.07.21 20:32:35] »

@doinafil: Să vă fie de bine! Și uite așa cum citindu-te pe tine am mai adăugat noi informații. Și eu fac Tiramisu dar sincer habar nu aveam de lichior, celelalte arome pun și eu.

doinafil [19.07.21 22:28:46] »

@mprofeanu:

Mulțumesc pentru ecou și vot!

Așa cum am scris în articol, am rețeta de tiramisu de prin anii 2000, tradusă după înscrisul pe ambalajul pișcoturilor, de la acea vreme. Îmi pare rău că nu am păstrat tăietura de pe ambalaj Am transcris-o atunci pe caietul meu de rețete de prăjituri și - acum - am fotografiat-o și atașat-o articolului, drept dovadă. Este poza nr. P21. Dacă nu găseam „mascarpone” (care la vremea aceea nu se prea găsea și care - oricum - era scumpă pentru mai toate buzunarele atunci), puneam brânză „brenac”-de 32% grăsime. Acum nu se mai găsește.

Lichiorul trebuie încorporat puțin câte puțin în cremă, după ce pun 3 (nu unul, cum scrie în rețetă) albușuri bătute spumă. Acest „pic” de lichior, înnobilează prăjitura, îi dă o savoare deosebită!

Încearcă și ai să vezi! Iar dacă pui, din greșeală, ca mine, și un pic de coajă de lămâie rasă, ai să vezi ce parfum îi dă!

Succes la preparare!... și

nicole33 [19.07.21 23:38:33] »

@doinafil:

Lichiorul trebuie încorporat puțin câte puțin în cremă, după ce pun 3 (nu unul, cum scrie în rețetă) albușuri bătute spumă. Acest „pic” de lichior, înnobilează prăjitura, îi dă o savoare deosebită!

Uite cum mă provoci tu şi mă faci să-mi crească glicemia cu asemenea ispite dulci

După ce ai postat reţeta de tiramisu, cu tot cu ponturile de rigoare , nu mai am nicio scuză să nu încerc şi eu să o fac. Amaretto am în casă, mascarpone şi pişcoturi găsesc la orice supermarket, iar timp îmi voi face în weekend.

Mulţumesc mult!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0862131118774 sec
ecranul dvs: 1 x 1