ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.01.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Frumuşani [CL]
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JAN-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
70.62%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Am vizitat şi acest loc

TIPĂREȘTE URM de aici

Iarnă. Zloată, zăpadă puţină, frig, cer acoperit. Ce poate să facă omul aflat într-o scurtă vacanţă la 1 Mai? Eventual să dea o fugă pentru câteva ore alături, la băile Felix. Ceea ce am făcut şi noi. Eram curios, mai ales, cum arată iarna lacurile cu nuferi.

Mergând acolo cu maşina, am fost puţin contrariat iniţial de faptul că accesul în staţiune nu se face pe la prima intersecţie dinspre Oradea, ci pe la următoarea, cam pe la jumătatea staţiunii (pe strada Zorilor). Am dat mai întâi o tură ocolind toate hotelurile vechi (dispuse perimetral), am intrat apoi pe lângă ştranduri în 'centru' şi am parcat chiar în faţa restaurantului Club Art.

Ei, aici a fost prima chestie care mi-a stricat după-amiaza: prin toată staţiunea sunt semne de parcare cu plată şi automate de 'încasat' banii. Era unul chiar la doi paşi de locul unde oprisem, aşa că mă duc io, ca un cetăţean european care mă aflu, să achit costul parcării pentru vreo 3 ore (cam cât bănuiam că vom sta acolo, cel mult). Bag io 6 'hârtii' de un leu, apăs butonul (cum scria frumos pe instrucţiunile de folosire) şi aştept să scoată bonul pe care să-l pun la parbriz. Se aude sunetul unei imprimante, câr-câr-câr-hrrrrrrr... şiiii... NIMIC! nu cade niciun bon. Bună treabă! Dacă la Heiligenblut exista posibilitatea de a intra în contact cu un angajat ce răspundea de acea parcare, aici consiliul local Sânmartin (comuna de care aparţine staţiunea) nu a binevoit să ofere această posibilitate clienţilor săi. (cel puţin, nu la acel aparat). Chiar am fost pornit să sesizez OPC-ul asupra acestei întâmplări, dar am renunţat ulterior. Norocul lor că n-am găsit vreo amendă sub ştergătoare.

OK, destul despre asta. Am traversat şi am intrat în părculeţul dedicat lacurilor cu nuferi, lotuşi, peştişori roşii şi ţestoase. Acestea erau chiar frumoase, cu balustradele lor noi de inox, cu puntea de lemn de peste cele două lacuri cu lotuşi (uscaţi acum, iarna, oferind un peisaj ciudat în culori sumbre de cafeniu şi ocru), cu peştii roşii înotând alene printre tulpinile lor, cu câţiva boboci de flori de nufăr printre frunzele cam lipsite de vigoare sub fulguiala uşoară...

La mică distanţă de acolo, piaţa şi 'talciocul' cu tarabe pline de chinezării oferite spre vânzare unor clienţi care preferă să stea ori acasă, ori la ştrand, numai să nu se plimbe pe-acolo pe vremea asta rece, se amestecă dizarmonios cu restul peisajului şi cu cele două biserici de lemn aduse aici în ideea înfiinţării unui fel de 'Muzeu al satului' dar cam abandonată între timp.

Un mare şantier în jurul unui hotel din apropierea haltei Felix, purtând numele unei mari firma din ţara vecină (Ungaria) care pare că a venit aici cu intenţia să modernizeze vestigiul comunist şi să-l transforme în ceva cam cum e pe la ei, apoi aproape ruinele unor clădiri de peste 100 de ani şi la capăt - ştrandurile, Felix (cu poarta de acces închisă) şi Apollo. Chiar şi într-o zi de lucru, aveau ceva clienţi. Nu mulţi, dar măcar destui ca să plătească leafa angajaţilor.

Bun, odată încheiat turul, ispitit de impresiile bune de aici despre calitatea şi calităţile restaurantului în faţa căruia oprisem, intrăm şi noi, sperând să ne mai astâmpărăm oleacă foamea. Deşi nu erau decât încă alte trei mese ocupate când am intrat (dintre care una s-a eliberat la scurt timp după ce am ajuns noi), şi erau două fete pe sală, am aşteptat nepermis de mult pentru orice, de la meniu, la băutură (şi ce dacă era doar o apă plată?!), apoi mâncarea şi evident şi nota de plată. Norocul meu - n-am lăsat decât vreun leu bacşiş. Am luat (eu) o porţie de paste şi (iubi) o pizza. Aşa cum am spus deja, nu se ridică absolut deloc la înălţimea laudelor de mai demult. Deşi comestibile, nu aveau parcă nici gustul, nici savoarea la care mă aşteptam. Şi în niciun caz nu păreau a fi respectat reţetele (cel puţin la modul de preparare şi alegerea ingredientelor).

Ce am apreciat - platoul cu dressing-uri pentru paste şi îngheţata (pentru care însă nu cred că merită ei toate laudele, fiind probabil furnizată din afară).

Cam asta am reuşti să facem noi într-o după-amiază rece de iarnă.

O altă variantă ar fi fost câteva ore la noul aquapark (situat undeva la ieşirea din Felix spre Deva), dar având la hotel cam toată bălăceala de care aveam nevoie, am preferat plimbarea descrisă mai sus.


[fb]
---
Trimis de Dragoș_MD in 20.01.13 14:21:06
Validat / Publicat: 20.01.13 17:45:33
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BĂILE FELIX / '1 MAI'.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6502 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragoș_MD); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Băile Felix - ştrandul Apollo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.01.13 10:14:58]
»

Hotelul Crișana a fost hotelul unde mi-am petrecut ”concediul de miere”, primul concediu de după căsătorie. Și chit că ne aflam în plină ”eră comunistă” îmi doresc să mă ”bântuie” într-una amintirile din acel concediu, într-atât m-am simțit de bine acolo. Un deceniu mai târziu (”era capitalistă! ”deja), aceeași locație mi-a lăsat o amintire amară, la fel ca la Herculane, la fel ca la Borsec, la fel ca la Buziaș. Nu cred că TIMPUL face diferența, ci oamenii cu care împarți întâmplări bune și rele, vremea, și ea bună sau rea, și nu în ultimul rând, dispoziția sufletească cu care pornești la drum .

Mi-a făcut plăcere să descopăr Băile Felix la vreme de iarnă, chiar eram curioasă dacă nuferii supraviețuiesc, dacă apa îngheață (că doar e apă termală!) și dacă stațiunea mai supraviețuiește în extrasezon. Pentru asta, meriți deopotrivă mulțumiri și laude, iar eu sunt prima care ți le adresez!

Dragoș_MDAUTOR REVIEW
[21.01.13 10:41:34]
»

@mariana. olaru: te referi probabil la oamenii 'din spatele' afacerilor (fie ele de cazare, alimentație publică, prestări servicii sau altele). În acest caz, da, sunt 100% de acord cu spusele tale.

Daspre apa din lacurile cu nuferi - am băgat și deștu', ca să-mi fac o idee: în lacul cu lotuși, apa avea cred în jur de 12 - 15 grade C, în cel cu nuferi părea o idee mai caldă, iar la o țeavă de alimentare de unde curgea apă permanent (formând pe trestiile uscate de alături gogoloaie de gheață, de la stropii săriți) avea sub 20 grade. Adică nu o simțeam nici măcar călduță, dar ținând cont că afară erau cam -3 (sau chiar -4)... și cu siguranță, nu scad prea mult nici când e foarte ger afară. Dacă ar fi mai mineralizată, chiar n-ar fi pericol de îngheț, dar aici apa e 'oligominerală' (are foarte puțini ioni și săruri dizolvate în ea) așa că fără ceva căldură din adâncuri, nu se poate. Și nici n-ar mai fi atâtea viețuitoare prin ea, dacă ar fi mai mineralizată.

Stațiunea în extrasezon chiar 'supraviețuiește', așa cum spui; în week-end-uri ce se mai animează. Dar e destul cât să mențină oamenii ocupați și să le dea de lucru. oricum, eu n-aș merge acolo pe vârf de sezon, cred că e criminal.

Mulțumesc de aprecieri.

ak-ar de rumÂn †
[23.01.13 17:21:05]
»

Foarte reușită P01, constat că au remarcat-o și web-ii acordându-i bonificație. Se poate face și-un rw, cred, dacă mai ai una-două poze la fel de semnificative (dar se poate și fără poze!).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ak-ar de rumÂn, mariana.olaru
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Băile Felix:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069669008255005 sec
    ecranul dvs: 1 x 1