ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
JUL-2017
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurantul „La Han” – Reghin

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

La ieşirea din Reghin, spre Topliţa, în Suseni, pe partea stângă la ieşirea din sat, într-un loc aerisit, doi oameni au creat un basm, o pensiune+restaurant, „La Han”.

După ce ne-am cazat la Hunter Vip - vezi impresii au venit prietenii noştri şi ne-au luat la plimbare, am fost invitaţi la cină, într-un loc deschis anul acesta, în luna mai.

Au auzit ei „prin sat” :) că e frumos şi gustos totul, că locul e minunat.

„Un loc românesc” cum spune patronul, un loc în care m-am simţit copil, am privit obiectele şi bucatele cu bucurie în suflet.

Era aproape de apus. Am parcat ambele maşini într-o parcare generoasă îngrădită cu tuia pitici abia plantaţi, printre ei câteva statui despuiate;) se hilizeau la noi, am urcat cele câteva trepte şi ne-am oprit pe terasa din dreapta, cea din stânga fiind mai aglomerată. Ambele sunt acoperite, suficient de spaţioase.

Mesele şi scaunele erau din fier cu stinghii din lemn, pardoseala acoperită cu gresie. Muşcate şi lampadare împodobesc locul, în dreapta hanului este amenajat un loc de joacă pentru pitici, fata prietenilor noştri a fost foarte încântată.

Personalul era amabil, cu zâmbetul prezent.

Primim repede meniul, o carte cu poză şi poveste, cu floricele şi cu multe cuvinte neînţelese de mine. Eram teleportată, eram încântată.

Stufos, cu destule preparate ţărăneşti, cu listă de alergeni, cu gramajul la vedere, fiecare filă a meniului părea o etamină cusută cu drag.

Preţurile sunt cele ale zonei, acceptabile, am să enumăr câteva, cu toate că am pozat întreg meniul în timp ce mă bucuram ca un copil :D. Şi eram în România, se vorbea limba română.

O zupă de găină cu gârtene 10 lei

Zamă de pasulă cu ciont afumat 9,5 lei

Zamă ardelenească 8 lei

Sarmale cu smântână şi-un dărab de tiept de porc 21,5 lei

Mămăligă cu brânză şi jumări 9,5 lei

Cârnaţi şi carne din borcan cu piure sau papă şi murături 21,5 lei

Fasole zolită cu cârnaţi şi murătură 17,5 lei

O scrije de pită cu unsoare, roşii şi ceapă 3,5 lei

Ceafă de porc la grătar 14 lei

Lapte de pasăre 6 lei

Bere la halbă 5 lei

Un pahar cu vin 6 lei

Eu am comandat cârnaţi și carne de la garniță, vin şi o scrije cu untură, şi-am plecat la pozat interiorul.

Şocul a fost uriaş, făceam doi paşi, mă minunam :)), scoteam sunete. Tinerii ospătari mă urmăreau, probabil mă credeau dusă:(.

În faţa mea aveam un salon micuţ şi luminos, cu vreo nouă mese din lemn, scaune la fel, din lemn sănătos. Feţele de masă erau vesele, cu floricele. Geamurile erau împodobite cu perdele albe, ca la bunica.

Barul era micuţ, în difuzoarele din interior se auzeau sunetele unei melodii populare româneşti. Pardoseala era acoperită cu gresie.

Am zărit şi scările către camere, sub acestea era recepţia pitică, fiecare spaţiu era valorificat cu isteţime.

Pereţii albi contrastează cu lemnul cald, obiectele de decor sunt ca soarele pe cer.

La toaletă era ok, mirosea a curat, încăperile erau albe, moderne, cu multe consumabile de calitate.

Nu vă ameţeam cu descrierea, nici nu mă pricep prea bine:(, dar obiectele văzute de mine acolo chiar merită atenţie. Întrebam ospătarii: „ce e asta? ”, “ce e ăsta? ”, nici ei nu ştiau răspunsul.

Chipul ţărăncii românce veghează o maşină de cusut Singer, era luminat de o lampă. Îmi dădeau lacrimile, zău. Şi bunica a fost o femeie frumoasă, o frumuseţe simplă, rurală, avea şi ea o maşină de cusut Singer, era tare pricepută.

În salonul mare, mesele erau acoperite cu bucăţi de pânză-n pătrăţele roz cu alb, la geamuri perdelele erau albe cu terminaţii rozalii, pe fiecare spaţiu liber de pe perete era expus un obiect vechi sau doar o piesă a unui obiect vechi.

Tablouri cu rame masive sau tablouaşe colorate, farfurii pictate, servante vechi, butoaie, ştergare, o damigeană alături de un LCD, căni din lut, cuiere ale vremurilor apuse, un bufet obosit decorat cu bibelouri şi mileuri, maşina de tocat a bunicii, roata unei căruţe, toate acestea le-am admirat La Han.

O pictură de pe perete m-a făcut să simt gustul copilăriei, al laptelui bătut la putinei, al untului întins pe azima bunicii.

M-am întors la masă, carnea şi cârnaţii de la garniţă mă aşteptau :)).

Am înfulecat şi pita cu untură, a fost foarte bună.

Porţiile nu sunt uriașe, sunt îndestulătoare zic eu, ca la bunica. Domnul C a mâncat şniţel =)), normal, a fost ok, zicea el. Am băut şi un pahar cu vin alb din vinul casei, foarte gustos.

După socoteala mea, cele patru porţii de mâncare, o cafea, două sucuri, două pahare cu vin şi o îngheţată, au costat 150 lei. Nu am plătit noi, nota de plată mi-a fost ascunsă.

La Han are camere deasupra restaurantului, regret că nu am rugat patronul să îmi arate una.

Nouă ne-a plăcut, vă recomand şi vouă măcar un popas pentru o zamă de păsulă cu ciont afumat.

Pentru o atmosferă românească, un pic de muzică vă rog https://youtu. be/e86Zu3KGQyM

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 19.08.17 05:30:35
Validat / Publicat: 19.08.17 06:26:10

VIZUALIZĂRI: 5765 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Împrejurimi, La Han
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.08.17 06:02:49]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[19.08.17 07:08:36]
»

@krisstinna: Chiar daca am multe articole in urma am deschis ochii in aceasta dimineata pe articolul tau si asta deoarece de curand am trecut si eu prin Reghin, iar anul trecut chiar am stat doua nopti in Reghin. Foarte frumos ceea ce spui tu aici si pana sa vad pozele mi-am imaginat locul asa de frumos ai povestit.

Este atat de frumos sa stii ca sunt si oameni care pun drag in ceea ce fac iar acest loc o dovedeste din plin.

Foarte frumoase primele poze in care cerul zici ca este pictat, dar totusi favorita mea o declar P50, pita cu untura ????, imi lasa gura apa dupa o felie de paine adevarata prajita, frecata cu usturoi si apoi unsa cu untura adevarata si presarata cu sare... mmmm... inghit in sec.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[19.08.17 10:10:51]
»

@krisstinna: Dintr-o poveste în alta! Nu pot spune care-i mai frumoasă! Asta sigur e puțin mai gustoasă! Porțiile-s suficiente, spre generoase, zic eu, iar untura aia...

Uuff, bine că nu-i la vedere!

Cerul pictat, ”despuiatele” (fată, erau îngerițe!) sunt așa de armonioase... Cum or rezista la așa bunătăți și frumuseți? Chiar dacă-s din piatră!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Ioan Raita
[19.08.17 10:24:12]
»

No amu ce să zâc șî io? Reședința me de vară-i la zăce kilometri mai în sus de han pe Valea Murâșului. Trec de două trei ori pe lângă hanul ăsta în drum spre Reghin, dar nu m-o prins niciodată foamea pe acolo. Amu musai oi opri să văd dacă-i drept ce-ați scris.

Mi-a plăcut să citesc articolul care descrie locuri atât cunoscute și de de apropiate. În încheiere o vorbă ca pe aici:

Gazda:Să mai viniți pe la noi!

Musafirul răspunde: No las c-om vini numa s-auzâm de bine.

maria55 †
[19.08.17 12:34:28]
»

@krisstinna: zamă de pasulă cu ciont afumat! Poti sa detaliezi?! ????????????Asta asa, că tot esti bună prietena cu o ardeleancă de pe acolo! ????????????

Sa te vad daca stii ce inseamna! Maria stieeee????!

doinafil
[19.08.17 17:49:30]
»

@krisstinna:

Măi Krisstinnuca, fetele alea din poze sunt despuiate, precum spui, da' frumoaaaase foc! (dacă mie mi-au plăcut, îți dai seama ce s-au bucurat băieții la vederea lor).

Mi-a plăcut totul, și descrierea locului care, într-adevăr, pare a fi „de basm”, și prețurile, și pozele, mai ales „bufetul bunicii”!!! (sunt pentru mobilierul retro, și nu numai pentru el. Îmi plac casele și lucrurile mai vechi, de calitate, cu personalitate, în care se vede că s-a depus și ceva din sufletul celor care le-au făcut).

Citit, văzut, votat cu mare drag! Vă pupăm!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[19.08.17 21:46:09]
»

@webmasterX: Mulțumesc

krisstinnaAUTOR REVIEW
[19.08.17 21:54:13]
»

@mishu: Mulțumesc de vizită, te pup

Da, orașul are multe de oferit, noi nu am avut timp să îl luăm la pas.

N-am avut timp nici pentru slujba de duminică, la care am fost invitați de tatăl prietenei mele, care este preot

O să îmi fie extrem de greu să scriu despre cele puține vizitate, dar voi face un efort având in vedere obiectivele, puține văzute, dar "dureroase" pentru mine.

Și eu sunt mult în urmă, am mai citit dar nu am apucat să scriu ecouri

Tu ești mai rapidă, recuperezi repede

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[19.08.17 22:04:01]
»

@Zoazore:

Da, este un loc de poveste, un loc în care miroase a copilărie rurală, a vacanțe petrecute la bunici, la țară.

Ce mezeluri și prostioare? Untura, jumările, fasolea, untul, laptele bătut, azima cu roșii, ouă proaspete și fructe din livadă...

Sucuri? Ha! Compotul din corcodușe era un deliciu.

Toate astea le-am "resimțit" acolo. A fost emoționant.

Frumoase despuiatele, nu zic nu

Mulțumesc de vizită, pupici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[19.08.17 22:07:32]
»

@Ioan Raita: Pff!

Să nu dai tu o fugă să vezi minunăție de lucruri

La anul te anunț, poate ne vedem la o fasole, la Han.

Mă bucur de vizita ta, îți mulțumesc frumos!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[19.08.17 22:10:28]
»

@maria55:

Știi ce am mâncat azi când am venit de la birou?

O zamă de fasole cu ciolan afumat. Și fasolea era de la Reghin, de la prietenii mei

Mulțumesc frumos, scumpa mea!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[19.08.17 22:17:38]
»

@doinafil: Din ce-am citit prin presa locală, pensiunea aparține unui domn si surorii lui, au obținut fonduri si au dorit ceva mai altfel și le-a reușit, spun eu.

Prețurile nu sunt mari, sunt încă la început, vom vedea la anul cum evoluează lucrurile.

Nu au încă un sait, eram curioasă să văd camerele pensiunii. Cred că au FB, asta-i la modă acum.

Când mă gândesc la toate lucrurile bunicilor, lucruri arse de ai mei părinți, îmi vine sa plâng

Am mai găsit un loc asemanator, sper să am timp să scriu.

Și mie îmi plac, mă emoționează.

Mulțumesc de vizită, vă pup

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[20.08.17 21:26:49]
»

@krisstinna:

M-am tot codit sa citesc articolul asta al tau, cum altfel cand ai scos la momeala niste mancaruri ardelenesti! Zau, iti faci mari pacate si nu cred ca meritam multi de pe aici asa ceva. Sincer, nu te mint, imi plac mancarurile ardelenesti, cele adevarate nu alea de pe reclame. Dar no, bun e Domnu, oi ajunge eu si-n Ardeal cumva sa verific de-ai scris tu drept!!

Pana una alta trec pe la bufetul bunicilor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.08.17 13:48:43]
»

@elviramvio: Mulțumesc de vizită, scumpa mea!

Și mie îmi plac mâncărurile ardelenilor, sper că nu ai salivat prea mult, sunt cam păcătoasă ce-i drept

O zi minunată îți doresc!

Bia710
[21.08.17 21:22:40]
»

@krisstinna:

Culmea este să citești un meniu din care nu înțelegi multe cuvinte și să te ia cu leșin de poftă.

Cam asta mi s-a întâmplat mie. Și dintre toate parcă cel mai tare mi-aș dori în clipa asta o scrije de pită cu unsoare, roşii şi ceapă, cum îmi dădea bunica din Ardeal când eram mică, dar na, îi zicea altfel că eram ardeleancă de oraș .

Frumos și pofticios review.

Locul - neapărat pe lista de vizitat, cercetat, mâncat

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.08.17 21:41:53]
»

@Bia710: Hey

Te salut cu drag, bine ai venit în vizită!

Da, untura e preferata mea, chiar dacă sunt la vreo cură "de tinerețe", nu rezist, nu îmi pasă, mănânc la orice oră.

Mulțumesc frumos!

Yersinia Pestis
[25.08.17 18:25:51]
»

Pe cuvânt că nu mai fac! Abia ce m-am întors din zonă și n-am fost să pap acoloșa! Așa-mi trebe dacă nu am mai cetit ce screți voi pe-aicea!

Dar, lasă că și io am găsit niște locuri frumoase și cu papa bun, o să scriu, mintenaș, despre ele!

Votat, Foarte Util, știi că n-aș putea să jur strâmb în ceea ce te privește!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.08.17 19:03:48]
»

@Yersinia pestis: Yersi, l-am scris pentru a vă face poftă dar şi pentru că după cazare, mâncarea ocupă un loc foarte important.

Dacă eşti flămând nu poţi colinda munţii, oraşele şi satele, nu te poţi scălda în mare, nu poţi saliva după poliţiste frumoase

Pe viitor n-ar strica să povesteşti în stilul tău super amuzant şi despre restaurante, eu te-aş citi cu plăcere. Te-aş şi vota, normal

Mulţumesc de vizită, te salut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Bia710, doinafil, elviramvio, Ioan Raita, maria55, mishu, Yersinia Pestis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Reghin? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076922178268433 sec
    ecranul dvs: 1 x 1