ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Tîrgu Mureş
ÎNSCRIS: 15.06.12
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
AUG-2016
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurantul Andreneasa * (com. Răstolita, MS, din Defileul Mureșului Superior) — panoramă frumoasă asupra Rezervației naturale Defileul Deda-Toplița

TIPĂREȘTE

Într-o zi de sâmbătă, 27 august 2016, cu soare, ne-am urcat în mașină și am plecat cu familia, să ne bucurăm de peisajele impresionante oferite de natură, în Parcul Natural Defileul Mureșului Superior. Este denumit și Rezervația naturală Defileul Deda - Toplița, care delimitează Munții Călimani de Munții Gurghiu, formațiuni de natura vulcanică, din grupa Centrală a Carpatilor Orientali.

Soțul meu care practică ciclismul, a fost de câteva ori la Barajul de la Răstolița, povestindu-ne și nouă despre construcția impresionantă de acolo și de frumusețea naturii din acel loc.

Am fost acolo cu mașina, am admirat construcția impresionantă, care a început ca un proiect al fostului regim comunist, din 1989, în prezent aceasta fiind realizată în proporție de 60% (după cele spuse de o persoană care păzea locul).

După obsevarea construcției de dimensiuni impresionante, am hotărât sa mâncăm la un restaurant pe lângă care am trecut de mai multe ori, fără să oprim dim diverse motive.

Pe șoseaua națională, din direcția Toplița- Deda, pe partea dreaptă, după satul Andreneasa, com. Rastolita, jud. Mureș, cam la 100m, în dreptul indicatorului cu râul Andreneasa, se face un drum pietruit la dreapta. Nu este la șoseaua principală nici un indicator care să semnaleze prezența restaurantului cocoțat pe deal. În schimb, este un indicator, sub forma unei săgeți din lemn, care ne anunță că există o parcare după 50m. în direcția restaurantului. Tot acolo este semnalizată pe un panou și existența peșterilor de mulaj, specifice zonei.

Urmând direcția indicată de săgeată, după 50m. am ajuns într-o parcare pietruita, suficient de mare și am găsit bineînțeles loc de parcare.

Am înaintat spre restaurant pe o alee în trepte, frumos amenajată, cu un mic gard, din pietre zidite, pe margini, cu pietre în cimentul de pe jos, cu bârne din lemn, flori, un car din lemn, sculpturi din lemn, un butoi din lemn in miniatură din care ies flori roșii de begonie, ghivece cu flori colorate, arbuști decorativi, tuia, brazi argintii și multe alte specii de conifere.

Încă de la intrarea spre restaurant, un farmec al locului te învăluie, te face să zâmbești decorului fermecător și să îți dorești cel mai bun loc la masă, de la care să te poți bucura de toate frumusețile locului.

Pe terasă, înainte de intrarea în restaurant, este amenajat un râu care curge din interiorul restaurantului, acoperit pe alocuri cu bucăți din lemn pentru a-l traversa. La exterior, pe terasă, râul cade ca o cascadă din gura unui crocodil sculptat din lemn, ascuns de verdeață dar obsevat de fiul meu. Tot aici este și o fântână în miniatură cu o cumpănă decorativă, frumoasă pe care sunt atârnate mai multe ghivece cu flori. Butoiașele din lemn din care ies florile sunt amplasate în mai multe locuri în jurul meselor.

Pe terasă sunt mai multe mese cu bănci din lemn, adăpostite de umbrele. Multe dintre ele erau ocupate, se auzeau poveștile mesenilor, așa că eu am intrat și în clădirea restaurantului să văd cum este aranjată.

La intrare este afișat pe ușă programul de funcționare și spre surprinderea mea, restaurantul este de categoria unei singure margarete. Orarul de funcționare este: luni, între orele 14-22; marți-vineri, între orele 11-23; sâmbătă, între orele 11-24 iar duminică, între orele 11-23. Cred că este cel mai complicat orar de funcționare pe care l-am întâlnit până în prezent. Trebuie să ai o memeorie bună ca sa lucrezi într-un loc în care trebuie sa mergi la serviciu și să închei activitatea în fiecare zi tot la alte ore!

La parterul restaurantului, în față, este zidit un cuptor decorativ, de sub care este amenajat un râu, care iese pe terasă și curge la un moment dat, în dreptul cumpenei, prin gura unui crocodil sculptat în lemn. Pe hornul cuptorului este montat un ceas și sunt expuse mai multe obiecte artizanale.

În partea dreaptă se afla toaleta și barul toate fiind înconjurate de multe plante decorative. La parter sunt aranjate mai multe mese cu banci din lemn masiv. De aici se urcă pe o scară cu patru trepte realizate dintr-un mozaic foarte frumos, o combinație între pietre și lemn. Aceste trepte fac trecerea de la pardoseala cu pietre, la etajul superior unde totul este din lemn masiv. Trunchiuri decorative de copaci sunt amplasate în mai multe puncte și frânghii înnodate sunt amplasate din loc in loc atât în interiorul restaurantului cât și în exteriorul acestuia.

Curioasă din fire, am urcat, pe treptele largi din lemn masiv, la etaj. Din nou, același bun gust din exterior, l-am gasit și în interior. Lemnul masiv, combinat cu decorurile din lemn sculptat, prosoapele țesute de pe mese, precum și imaginea râului care pătrunde printre munți, m-a determinat să aleg locul de la etaj pentru servirea prânzului. Pentru că eram singurii clienți din interiorul restaurantului, pe lângă intimitate, am putut fotografia în voie, fără să deranjez.

În partea dreaptă a scărilor, la etaj este amenajat un loc pentru copii, cu bănci și mese în miniatură, ei putând fi urmăriți de părinți de la mesele lor care sunt mai sus.

Noi am servit, după cum urmează: eu am ales specialitatea casei, un gulaș ardelenesc (16,60 lei), cu ardei iuți (1leu), soțul a optat pentru un șnițel special (14,30lei) - șnițelul avea pus pe el un ochi, cartofi prăjiți (4,70 lei) și ardei copți (7,30lei) iar copilul a vrut cașcaval panee (10,60 lei), cartofi prăjiți cu cașcaval (7,30 lei) și ketchup (2,50lei). Am comandat și pâine (2,70lei) care a fost de casă, suc și bere fără alcool. Pentru desert am optat pentru o porție de papanași cu dulceață și smântâna (10,50lei), gustoși ca întotdeauna și tot ca întotdeauna ne-am supra-satutat, am comandat de poftă!

În totat am avut de plătit suma de 90lei și cu bacșișul, totalul general a fost 100lei, pentru un prânz gustos într-un local pe care-l vom ține minte.

Am fost serviți prompt, cu amabilitate, mâncare a fost bună, așa că, dacă treceți pe acolo și nu ratați intrarea, merită să încercați acest loc deosebit de frumos aranjat și amplasat intr-un peisaj pitoresc.

Noi vom reveni în acest loc când vom mai trece prin zonă, dacă vom fi flămânzi și cu bani in buzunar.


[fb]
---
Trimis de Dana2008 in 05.09.16 19:17:06
Validat / Publicat: 05.09.16 21:33:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DEDA [MS].

VIZUALIZĂRI: 4432 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Restaurantul Androneasa*, com. Rastolita, Defileul Muresului Superior Deda - Toplita, aleea de la intrarea in restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

Dana2008AUTOR REVIEW
[05.09.16 20:53:51]
»

Aceasta unitate apare si in articolul lui dorgo. Dansul il numeste "restaurantul fara nume" in articolul sau, dar am intrebat chelnerul cum se cheama si numele apare pe orarul de functionare. Se poate vedea si in fotografie.

Am scris acestea pentru a va ajuta cu incadrarea articolului in zona respectiva.

webmasterX
[05.09.16 21:10:30]
»

@Dana2008: ai putea indica mai exact "articolul lui dorgo" la care faci referire? Dorgo are multe articole...

Dana2008AUTOR REVIEW
[05.09.16 21:25:52]
»
Dana2008AUTOR REVIEW
[05.09.16 21:32:48]
»

@webmasterX: restaurantul nu se afla in localiatatea Andreneasa, ci la o distanta de 100m de aceasta

webmasterX
[05.09.16 21:32:52]
»

Mulţumiri

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Topliţa? , TOPLIȚA [HG]" (nou-creată pe sait)

-

Am mutat şi "review-ul lui dorgo" în cauză tot aici.

Dana2008AUTOR REVIEW
[05.09.16 21:37:55]
»

@webmasterX: cu scuzele de cuviinta, incadrarea nu este corecta, aceste localitati sunt in judetul Mures, nu Harghita si nu sunt in Toplita, este mai aproape de Rastolita

webmasterX
[05.09.16 21:45:44]
»

@Dana2008: este cea mai bună-posibil încadrare, în mom. de faţă. (Când şi dacă vom crea o secţiune pentru "Rastolita" - îl vom muta eventual acolo)

Pe AFA nu împărţirea "administrativă" primează; localizarea e dată de principii *PRACTICE*.

Impresiile trebuie să fie la îndemâna celor care vizitează TOPLIŢA sau defileul (tot în secţiunea Topliţa se vor interesa /vor ajunge din căutări şi în acest caz)

Dacă l-am fi mutat la "descoperă jud Mureş" (precum rev anterior al lui dorgo) - impresiile ar fi fost găsite mult mai greu de cei care se documentează despre Topliţa ori defileu.

Dana2008AUTOR REVIEW
[05.09.16 21:57:57]
»

@webmasterX: da, aveti dreptate, incadrarea la Rastolita ar fi si mai buna. Nu are de a face cu restaurantele din Mures, mai degraba cu Defileul Muresului. Dumneavoastra stiti cel mai bine, am spus si eu asa...

webmasterX
[05.09.16 22:00:36]
»

Am redenumit rubrica nou-creată "Unde mâncăm în zona Topliţa - Defileul Mureşului", cred că e un pas înainte astfel.

Dana2008AUTOR REVIEW
[05.09.16 22:07:48]
»

@webmasterX: felicitari!!! e cea mai potrivita incadrare!

Dan&Ema
[06.09.16 13:43:18]
»

Superbonus!

Si daca voi il recomandai si veti reveni, vom lua di noi in considerare daca vom fi in zona.

Felicitari pentru articol

Dana2008AUTOR REVIEW
[06.09.16 13:57:09]
»

@Dan&Ema: mulțumesc frumos pentru superbonus! Peisajul este extraordinar, merita să opriți dacă treceți pe acolo. Călătorii plăcute!

sebigeanina
[06.09.16 19:39:29]
»

Salut, am fost şi eu aici cănd am fost plecat spre Vatra Dornei şi am oprit din întîmplare pentru că eram înfometaţi şi am rămas plăcut surprins de restaurant, tot ce ai descris este real.

Dana2008AUTOR REVIEW
[06.09.16 22:03:07]
»

@sebigeanina: Mulțumesc de vizită și aprecieri! Călătorii plăcute!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Dana2008, sebigeanina
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Deda - Defileul Mureşului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064335107803345 sec
    ecranul dvs: 1 x 1