GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
“Casa Mureseana” si ”Restaurantul Business” din Tg. Mures
 
Sfarsitul de an nu e bine sa te gaseasca niciodata singur. In anul ce tocmai a trecut am avut cam multe zile libere, asa ca am reusit sa ma intalnesc “pe apa si pe uscat” cu prietenii si cu familia, de Craciun si cu prietena, de revelion.
Ca loc de intalnire, am luat localurile si SPA-urile la rand. De ce? Pentru ca, in Tg. Mures, multe localuri, in preajma Craciunului (spre exemplu in zona Week-end, unde se afla vreo 10 restaurante) erau inchise. SPA-ul numit Wellness Club Apollo de la Sangeorgiu de Mures era deschis publicului larg numai in zilele in care lipseau turistii ce cumparasera ”pachete de revelion”. In 30 decembrie acest SPA mult iubit de mureseni (pentru ca are si apa dulce si apa sarata), era deschis de la ora 8 dimineata si pana seara tarziu iar pe 31 decembrie, era deschis intre 8 si 18. Pretul, 35 de lei/persoana intre 8-11 si 45 de lei in restul zilei, pentru 4 ore.
Se stie ca in acest an romanii si-au petrecut Craciunul si revelionul mai ales “acasa”. Adica in tara. Evenimentele din lumea larga si lipsa zapezii, au facut ca, fata de anul trecut, unii dintre ei, sa renunte la deplasari mai lungi, peste hotare, in ciuda reducerilor de preturi cu 20% (revelion), cautandu-si ceva prin jurul casei. Asa ca si la restaurantul “Casa Mureseana”, unde am avut “doua iesiri” in preajma Craciunului si la restaurantul hotelului Business, unde-am petrecut revelionul, era lume multa.
Casa Mureseana
Exista 4 “Case Muresene” in orasul meu, una e chiar in centru, vis-a-vis de Palatul Culturii, insa cea la care tragem noi, colegii de liceu, e cea din cartierul Tudor, langa marketul Billa si parcul Super, orice taximetrist, va va conduce acolo daca-i pomeniti aceste repere.
De ce o preferam noi pe aceasta? Pentru preturile ei mici si atmosfera tinereasca. Studenteasca chiar. Imprimata mai ales de chelneri, toti tineri, care “sar pe tine” imediat ce-ai intrat in local, sunt amabili, nu stramba din nas cand le ceri sa-ti faca o fotografie de grup sau care-ti ureaza mereu un “mai poftiti pe la noi”, la plecare. Interiorul e rustic. E cam asa, ca interiorul unei mari case taranesti adusa in inima unui oras.
Desi tanara, fata ce ne-a servit, ne-a ghicit gandurile cand a vazut ca atmosfera s-a incins si ne-a propus… ”Nu-i asa ca mai merge cate-o bere la gratar?”.
Dupa un anumit timp, “din partea casei”, patronul ne trimite de obicei cate un paharel de palinca. Asa e obiceiul pe-aici. Preturile insa sunt daramator de mici… mici, mici, mici… un grill de pui cu cartofi prajiti si ceva salata prinprejur - 13 lei. O bere sau o stacana cu vin - 4 lei. Sa tot mananci si sa tot bei!
Restaurantul Business
Este situat la parterul hotelului Business, la iesirea din Tg. Mures spre Sighisoara. Hotelul e greu de confundat, din cauza pasarelei galbene ce traverseaza soseaua ca un pod si in interiorul careia se afla un alt restaurant, de unde poti admira traficul ce trece pe sub tine si care seara, se aseamana cu doua roiuri de licurici ce alearga in ambele sensuri.
La restaurantul Business ne-am petrecut revelionul, care a fost unul ”mai altfel” decat in alti ani. Pretul? 50 de euro/persoana. Restaurantul e mare, are o capacitate de vreo 5-600 de persoane. A fost un revelion de tip “all inclusive”. (Ati mai auzit de revelioane AI?). Muzica era asigurata de un DJ si o cantareata de muzica populara. Am cumparat si un bilet de tombola cu 50 de lei. Premiul? Un sejur de 7 zile in Thailanda la hotel de 5 stele (3 nopti la Bangkok si 4 nopti la Pucket). N-am castigat nici o noapte, s-a dus pe apa sambetii si Bangkokul si Pucketul, dar cu biletul necastigator, aveam totusi o intrare la SPA-ul hotelului, care e grozav.
Meniul? Vai cate bucate si licori mai erau pe-acolo pe masa! Pana la miezul noptii s-a servit bufet rece, apoi bufet cald. Unele denumiri culiinare nu le-am inteles, am mers pe intuitie, am servit doar chestii care mi s-au parut proaspete si estetice. Ce erau? Nu stiu, dar erau bune. Si cel mai important e ca a doua zi dimineata, nu mi-a fost rau. E drept ca eu, obisnuit doar cu puiul si porcul autohton, am folosit ceva mai multa “tarie” si vin de la sectorul “oliuchendrinc”. Si asta, numai si numai ca alcoolul sa digere toate numele alea ciudate si mai ales orataniile marine care s-au aciuit pe mesele cu “oliuchenit” si care apoi s-au intalnit in stomacul meu. Prietena mea, care e mai umblata prin lume, mai ales prin cea a gastronomiei, imi tine un curs de specialitate si imi explica ca “alea-s scoici ce cresc prin Franta pe busteni scufundati, ca alea-s ciuperci din Italia meridionala, ca ala-i sushi din “tara sorelui-rasare” si ca alea de colo, seamana cu icrele de somon din Alaska”. Da?? Eu tac si-nghit!
Dar, de fapt, de ce tot imi bat eu capul cu denumiri ciudate, ia sa copiez eu meniul revelionului de pe internet ca doar tot am intrat in era feisbucopipeistului. Iata-l:
Meniu bufet suedez - all can you eat
1. - Bufet rece (Terina de curcan cu ficatei de pui/Rulada de curcan cu caise/Tartina de somon cu branza / Sushi cu fructe de mare / Portocala cu avocado si ton / Prosciutto melone / Caprese / Pancake cu ricotta si spanac / Salata de icre pe lamaie cu icre rosii / Salau orly / Frigarui de legume / Mousse de somon in cosulet / Mule de sunca in aspic / Pangasius ”surprise” / Masline / Salata mini Italia / Salata fitness / Salata pui grill / Salata Cobb).
2. - Bufet cald (Duet de vita cu prune uscate in sos dulce acrisor / Curcan supreme pe pat de legume/Madalion de porc cu sos picant/Pastrav rosemary / Piure de cartofi cu nuci pecan si sirop de artar / Varza de bruxelles cu susan si bacon / Morcovi copti cu branza / Ciuperci umplute cu branza pane)
Ufff! … ce bine c-am inchis paranteza! Asa-mi trebuie dac-am ascultat de-ai mei si-am dat la Medicina, daca dadeam la Comert, acum stateam numai la hoteluri “Business” (class) si pricepeam si eu ce mananca oamenii de afaceri, adica ce se afla acolo, pe masa de revelion.
La bauturi, ma simteam ceva “mai acasa”.
3. - Open bar - all can you drink (Wiskey Johnnie Walker / Vinar Jidvei / Vodka Smirnoff / Martini / Bailey’s / Campari Orange / Vin Recas / Bere Heineken / Gin tonic / Sampanie / Apa plata sau minerala / Racoritoare/Cafea).
 
Atmosfera a fost grozava. Muzica a multumit pe toata lumea. Cea populara, care te purta cand in Moldova, cand in Ardeal, cand in Muntenia sau Banat, alterna cu cea tinereasca, rock, folk, sau cu cea ”de pahar”. In sala era o risipa de “de toate””… de caldura, de lumina, de veselie, de mancare sau de bautura, chelnerii alergau tot timpul printre mese ca sa te-ntrebe daca nu mai doresti ceva. Am vazut multe grupuri de tineri, asezati la mese de cate 10-12 persoane, ce se cunosteau bine intre ei.
Mi-a placut si faptul ca te puteai servi cu orice, la orice ora, fapt ce m-a facut sa-mi reamintesc de un alt revelion la un alt restaurant, la care de-abia la 4 dimineata urma sa apara gratarul de porc, conform programului, iar dupa gratar, sala s-a golit.
Aici, la Business, am savurat primul revelion ceva mai altfel, diferit de cele clasice. L-am denumit “revelionul all-inclusiv”, revelion in care tu esti stapanul suprem a tot ceea ce doresti sa mananci si sa bei. Plus ca poti vizita si Thailanda cu doar 50 de lei.
Trimis de dorgo in 04.01.16 21:09:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Web, in seara asta, textul a mers bine dar pozele se incarca doar pe jumatate, mai incerc maine. Ramane deocamdata doar textul, mersi!
@dorgo - In sfarsit, dimineata devreme, au "intrat"" toate fotografiile. Cred ca AFA e foarte aglomerat, caci pe FB sau mail, pozele au intrat in 30 de secunde.
@dorgo - Ne bucuram ca ati petrecut bine. Şi cu Thailanda, cum a ramas, peste cine a dat norocul?
@mogly - Un cuplu intre doua varste, erau foarte fericiti!
Am sa retin destinatia pentru planuri viitoare, e placut sa descoperi si locuri unde lucrurile se desfasoara bine. Cand voi ajunge in zona sigur am sa trec si pe acolo.
Chiar imi doream sa stiu un loc unde sa manaca bine la preturi acceptabile in Targu Mures. Iubim gradina zoologica de aici si venim destul de des. Ultima data am mancat in centru si am primit legume mexicane stricate. Ne-au fost schimbate dar nu este placut. Data viitoare incercam restaurantul Casa Mureseana de langa Bila. Multumim.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Travelers Coffee & Bistro] Travelers Coffee & Bistro — scris în 26.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] Casuta din Padure — scris în 13.11.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Taverna Diavolului] Mâncare bună la Taverna diavolului din Târgu Mureș — scris în 11.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2023 [Orobianco Ristorante] Orobianco - o experiență de încercat — scris în 10.09.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] La casuta - oricand revin cu drag — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Laci Csarda] Experienta negativa! — scris în 16.01.22 de ux123412 din TG MUREș - nu recomandă
- Nov.2021 [Country Cheese & Wine] Country Cheese and Wine — scris în 02.12.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ