REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Country Cheese and Wine
Terase si restaurante din Targu Mures (II)
Country Cheese and Wine
Restaurantul (cu terasa) CCW ("SiSiWi", cum l-am prescurtat noi), este un alt loc de intalnirea al nostru, adica al "Gastii ABC" (Amiciii Balacelii si Crasmelor) si se afla situat in Complexul de agrement "Weekend" din Tg. Mures. Restaurantul (cu terasa) CCW, e nou pe piata HoReCa mureseana, n-a aparut decat de vreo 4 luni si e un local de lux, de 5 stele, cam ca cele din resorturile din Turcia pe care le descrie magistral @Nicole 33 si care umfla aproape mereu cate 100 si ceva de laicuri pentru exceptionalele, ba nu, magistralele sale prezentari cu lux de amanunte si imagini superbe. (Cred ca am deja un laic asigurat! ????). Asadar, in Tg. Mures, nu se mananca numai "bine, mult si ieftin" ci si doar "excelent si scump".
Restaurantul CCW si-a inceput activitatea in vara aceastui an, cand eleganta sa terasa era "plina ochi" iar acum, in sezonul rece, clientii lui s-au mutat in interior, unde e cald si bine. Cladirea restaurantului nu iese in evidenta cu nimic, e cvasi-anonima, n-are o firma "cat casa" deasupra ei, ci doar una discreta la intrare.
Sa intram in restaurant
Nici n-ai intrat bine in restaurant si un chelner, foarte amabil, te si intampina si te invita sa-ti alegi o masa. Lucrul acesta l-am sesizat in Paris, unde in orice cafenea sau bistrou, oricat de mici ar fi, nici nu te-ai asezat bine la masa, ca un "garcon" e langa tine si, pe langa un "Bonjour monssieur", iti aduce si un pahar cu apa si-un biscuit din partea casei, chiar daca servesti doar o cafea. Restaurantul CCW, acum in sezonul rece, e mai mereu gol, datorita, cred eu, preturilor destul de "piperate", dar el apare ca o prezenta inedita si exotica pe piata ospitalitatii muresene. Dupa ce-ai intrat, esti intrebat imediat daca nu doresti ca hainele mai groase sa-ti fie transportate la "vestiar" dupa ce-ai fost intampinat cu invariabila fraza:"Vai ce mult ne bucuram ca ati ales localul nostru! " si, dupa ce te-ai asezat la o masa, aproape instant, ti se aduce lista de meniuri si doua paharele cu palinca sau cateva aperitive (paine prajita cu branza si unt) "din partea casei". Si cafelele de "adio" (postprandiale), vor fi tot din partea casei. Un fond muzical discret insoteste placuta atmosfera interioara. Mobilierul este in mare parte din lemn, ceea ce iti da o senzatie in plus "de caldura" si relaxare. La bar sta mereu un tanar, care, daca doresti te serveste cu o bogata gama de cafele, bauturi alcoolice sau cocteiluri sofisticate. Dar n-ai nevoie de asa ceva, caci aproape mereu langa tine sta un chelner (eu n-am vazut la acest local, pana acum decat barbati) care au studii elevate
culinare (si de somelieri), indicandu-ti mereu, la ceea ce ai ales, ce fel de vin se potriveste. Iar lista de meniuri, (wow!) e-o "orgie culinara", gasesti acolo preparate din mai multe tari: Franta, Italia, Elvetia, sau chiar si condimentatele sau afrodisiacele preparate mexicane sau cubaneze sau cele din jurul Mediteranei. Am fost deja de doua ori la acel local, nereusind sa mobilizez decat cate un amic "ABC" de fiecare data. Dar mai insist.
Restaurantul, in acesta perioada este cam gol dar deschis mereu, in timp ce celelalte 4-5 restaurante din Complexul Weekend, s-au inchis, ele se mai deschid doar cu ocazia unor evenimente (botez, parastas, etc). Meniul meu preferat e "Five cheese", e-o combinatie de paste si 5 feluri de branza. Bine-nteles, daca intrebi chelnerul ce soiuri de branza ai in farfurie, stie sa ti le denumeasca pe fiecare in parte. Am servit cate o portie de macrou cu mai multe mirodenii, care, iarasi, numai el, chelnerul, stie cum se numesc, noi doar le-am savurat. La sfarsit, cand chelnerul statea gata-gata sa-ti aseze paltonul pe umeri, am dat mana cu el si mi-a zis, facand o mica plecaciune, ca-l cheama "Zoli". Ah, era sa uit, dupa ce-am servit palinca, Zoli, ne-a zis: "Stiti, noi avem cu totii certificatul verde, cred ca si Dumneavoastra aveti asa ceva, stiti, in cazul unui control... " L-am linistit pe Zoli, ca suntem vaccinati si supervacinati.
Toaleta
Mie, toaleta unui local mi se pare a fi "cartea sa de vizita". Deageaba ai servit ceva bun, cand, la un moment dat, intri intr-o toaleta dubioasa si-ti vine, subit, sa restitui localului, tot ce-ai mancat. Toaleta restaurantului CCW, are si ea mult lemn, ceea ce-i da o nota de eleganta si confort. In Complexul Weekend, exista doua localuri, acesta (CCW) si Queen-Pub, in care toaletele constituie adevarate "atractii turistice", de unde nu-ti mai vine sa pleci.
Pretul
Acuma, e un lucru bine stiut, ca luxul costa, in intreg localul, uneori sunt mai multi chelneri decat clienti, dar atmosfera e deosebita, calda, calma si pe ferestrele lungi si largi poti admira insula si canalele de barci ale complexului Weekend. Multi "fani" ai acestei zone de agrement, vara, prefera insa, o masa frugala, un kurtos-colaci, un langos cu branza si smantana, sau cate un palanet cu o bere, alaturi de o bautura racoritoare sau o cafea. Sa socotim: vara, intrarea la Weekend costa 7 lei pt adulti si 4 lei pentru pensionari/zi. Un langos costa 10 lei, o cafea-5 lei. Insa, spre exemplu, ceea ce am servit noi la CCW, adica doua portii de macrou, o portie de paste cu branza si o sticla cu vin rosu de Segarcea, a costat aproape 300 de lei.
Final
Eu, sunt cu ochii pe acest local nou deschis si, vara viitoare, cand va implini un an de la inaugurare, am sa va anunt daca el mai functioneaza sau nu. Pana una-alta, chiar si astazi, am sa trec pe-acolo, (se anunta o zi insorita) si-am sa comand un "Five cheese", care nu e foarte scump si ti se topeste in gura.
Trimis de dorgo in 02.12.21 08:32:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU MUREȘ.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@all... Dupa aceste prime doua reviuri hibernale, urmeaza altele doua, estivale, care cred c-o sa va incalzeasca mai tare decat palinca ardeleneasca.
Mi-a plăcut tot ce am văzut, în special p12, metamorfoza se trage de la vin, nu? ????????????
@dorgo: fain loc, e chiar genul meu! L-am reținut pentru când oi veni în city-break la Mureș!
@elenaadina: Da, uneori vinul bun iti creste atat de mult pofta de viata, incat incepi sa-ti vezi comesenii cu urechi de iepuras, coronite, barba si mustata! ????
@crismis: Haidi, hai, si anunta-ma inainte pe feisboc, eu locuiesc la bloc, la 400 m de acel fain loc. ????
@dorgo:
Felicitări pentru experienţa deosebită avută şi pentru articol!
Să nu crezi că nu am sesizat ironia încă de la prima citire a review-ului .
Vezi tu, dacă în materie de cazări rar fac compromisuri, la capitolul restaurante sunt mai puţin pretenţioasă. Criteriile de alegere a locului în care voi mânca sunt diferite şi depind mult de circumstanţe, de distanţa faţă de casă, de "ocazie", de mai multe.
Mi-a plăcut acest restaurant. Preţurile sunt mari, ştiu că luxul costă, astfel că eu aş face o asemenea "aroganţă" doar cu o ocazie foarte specială. Altfel, aş alege fără să clipesc o locaţie mai banală, dar curată şi cu mâncare gustoasă.
”Cred ca am deja un laic asigurat!
Ai primit un like de la mine şi pentru restaurantul recenzat anterior, deci, nu este cum ai crezut
Cel mai mult mi-a plăcut poza P12
Să-ţi fie de bine şi să ne mai povesteşti!
din ce am vazut pastele nu par scumpe, in schimb sunt aproape convins ca vinul a fost cam jumatate din nota de plata (banuiesc ca era vorba de Domeniile coroanei)
@nicole33: Nu sunt ironic, doar ma cunosti bine, eu sunt foaaarte serios (pe dinafara) cand glumesc, (in schimb in interior, ma tavalesc pe jos de ras) ????... Acuma (serios), cred ca ti-ai dat seama de-a lungul anilor si mai ales in ultimul deceniu, de cand scriu pe AFA, ca eu sunt un zgarcit fara de pereche... chiar daca uneori am ceva bani, aleg mereu varianta cea mai ieftina. Luxul ma lasa indiferent. Ba chiar ma inerveaza uneori. Am fost si azi (sambata) la Weekend, unde cam totul era inchis pe-acolo (la nivel de terase si restaurante) minus acest "Country Cheese and Wine"... Ei vezi, de aceea am intrat eu in ra... t, pardon, in "scumpetea" asta de local cu prietena mea. De nevoie, nu de voie. Pentru ca era singurul local deschis. Si pentru ca sa nu umple ea apoi intreaga lume buna din city-ul nostru, cu vorbe de genul: "Iara nu m-a scos Dorgo nicaieri, e-un "zgarie branza" care in loc sa ma duca la vara la Paris o saptamana, vrea sa ma duca la Sovata, la vila, ca cic-acolo stam 3 saptamani in loc de una, tot cu banii aia!! ". Si are mare dreptate. Asa ca-s in mare incurcatura draga Nicole, zau, zi-mi ce sa fuck? Sa merg la vara pe varianta economica "3 intr-unul" sau pe cea de bussines class, " 1 cat trei"? Sunt tare necajit. Am noroc cu AFA, ca imi mai revars "of"-ul pe acest sait, scriind reviuri.
@nrs: Chelnerul era meserias, nu gluma, scolit bine, cu studii inalte, un expert in relatia "vanzator-cumparator", imediat mi-a zis, pe-un alt ton, de data asta aproape dragastos:"Stiti, Domnule draga, la ceea ce-ati servit Dumneavostra (si aici a mai facut o mica plecaciune), merge foarte bine acest vin rosu"... Ei, atunci am ales vinul, (moment in care el a mai facut o plecaciune si a zambit discret si binevoitor ) ca doar nu era sa ma fac eu de minune in public, ca nu stiu ce fel de vin merge la acel peste oceanic si s-ajung de rasul targului...oricum, daca treceti pe la Weekend, merita sa intrati la acest restaurant, macar sa beti un wiskey sau o bere la bar ca-n "Saloon"-urile din filmele cu cow-boy!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Travelers Coffee & Bistro] Travelers Coffee & Bistro — scris în 26.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] Casuta din Padure — scris în 13.11.23 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Taverna Diavolului] Mâncare bună la Taverna diavolului din Târgu Mureș — scris în 11.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2023 [Orobianco Ristorante] Orobianco - o experiență de încercat — scris în 10.09.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Căsuța Din Pădure Pizzeria Mario] La casuta - oricand revin cu drag — scris în 28.10.22 de resita2009 din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jan.2022 [Restaurant Laci Csarda] Experienta negativa! — scris în 16.01.22 de ux123412 din TG MUREș - nu recomandă
- Nov.2021 [Casa Mureșană Bistro / Bd Pandurilor] Casa Mureseana — scris în 30.11.21 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ