GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Carpathia - Un restaurant cu gust amar
Intr-o zi calduroasa zi de Duminica a lunii Iulie, nu degeaba i se spune "luna lui cuptor", am hotarat, eu si cu sotia mea, sa mergem sa ne racorim un pic la Valea Draganului.
Distanta de la mine de acasa pana acolo este doar de 100 km. Zis si facut. Am plecat dimineata pe la ora 10, dupa cafea. La ora 11 si un pic eram deja la "racoare". Temperatura in zona era de 22 de grade, noi plecand de la peste 30 de grade.
Dupa o indelunga plimbare in zona, bineinteles ca ni s-a facut foame. Asa ca am poposit la Pensiunea Carpathia sa luam pranzul. Locul unde este amplasata pensiunea este foarte frumos, la fel si pensiunea in sine, este foarte frumoasa, pacat ca are restaurant. Si spun asta din mai multe motive, pe care o sa le insir mai jos.
Primul inconvenient l-am avut inca de la intrarea pe terasa restaurantului. Ne-am asezat la o masa care era libera, insa, era libera doar de persoane, ca pe masa "tronau" pulpe, tort, sticle goale, pachete de tigari, scrumiere pline, etc. (nu are rost sa le insir pe toate).
Dupa vreo 10 minute de asteptare, timp in care nu ne-a intrebat nimeni de sanatate, am facut semn unei domnite, care lucra ca ospatar, sa vina pana la masa. S-a conformat, a venit la masa, si am rugat-o sa debaraseze masa si sa ne aduca lista cu meniuri. A venit cu meniurile, a luat cateva farfurii de pe masa, si dusa a fost. Intr-un tarziu apare, facem comanda, pleaca, (bineinteles, inca cu vreo 3 sau 4 farfurii).
Timpul de la intrarea in restaurant, pana ni s-a luat comanda a fost de o jumatate de ora. In jumatatea de ora, in care am asteptat sa se debaraseze masa si sa ni se ia o comanda, am tot "cugetat" si am ajuns la concluzia ca problema nu era de la domnita care ne servea, o domnita care de altfel era foarte amabila si vorbea foarte politicos, ci de la faptul ca erau doar 2 angajate care serveau la o terasa (ocupata in proportie de suta la suta) si o sala de mese in interiorul pensiunii unde se servea masa la vreo 4 sau 5 mese.
Cand am vazut cum stau lucrurile, ma gandeam cu groaza la timpul in care o sa ne vina mancarea. Fiind mare consumator de peste si bineinteles fiind in "zona pastravului" am comandat o ciorba de peste si pastrav la gratar cu mamaliguta si sos tartar. Sotia a comandat doar pastrav la gratar cu mamaliguta si sos de usturoi.
Dupa indelungi asteptari, in sfarsit, apare ciorba mea, o ciorba de peste, nu iesit din comun de gustoasa, cu multa mazare!?!?!? Nu inteleg ce cauta mazarea acolo, dar m-am gandit ca poate e o reteta proprie si tinuta secret. Bineinteles, dupa ce ne-a adus ciorba, a mai plecat cu un brat de farfurii si o mana de sticle de bere, care de altfel a fost si ultima tura din lunga debarasare a unei mese.
Referitor la timpul de asteptare pentru pastrav, temerile noastre s-au adeverit, am asteptat in jur de 40 de minute. Intr-un tarziu apare si pastravul cu mamaliguta mult asteptata. Dar nu au venit sosurile, degeaba m-am tot chinuit sa dau din maini sa fac un semn domnitei, ca nu ma vedea nimeni.
Satui de asteptare am inceput sa mancam fara sosuri. Pastravul era prajit pe gratar insa fara absolut nici un condiment, doar asa cum l-a lasat mama natura, nici macar sare nu avea pe el. Avea un gust amar foarte puternic. Sincer e prima data cand mananc un peste gatit astfel, fara nici un condiment si fara sare. Degeaba am pus eu sare, ca tot amar era si sarea era doar pe partea unde il saram, carnea nu era patrunsa deloc. Intr-un cuvant: jalnic. Cand eram pe la jumatate, apare si sosul de usturoi pe care la comandat sotia, al meu se mai lasa asteptat. Nu am intrebat nimic de sosul meu, am vrut sa vad cand il aduce.
Dupa vreo doua ore si jumatate, timp in care am mancat cel mai prost gatit pastrav din viata mea si cel mai amar lucru care se poate manca, am cerut nota de plata, care cu apa plata si 2 limonade a fost de 87 de lei. Va marturisesc ca am plecat din restaurant cu o durere mare de stomac si imi tot venea gust din ala amar in gura.
Va sfatuiesc sa ocoliti acel restaurant. Iar pe cei din conducerea restaurantului ii sfatuiesc sa concedieze bucatarul si sa mai angajeze ospatari daca tot au clienti.
La serviciile generale ale unitatii am punctat cu satisfacator doar pentru faptul ca domnita care ne-a servit, a fost extrem de amabila cu noi.
Trimis de popradu16 in 26.07.12 13:40:07
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (popradu16); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, in rubrica "Restaurante in judetul Bihor" (deja existenta pe site)
@webmaster: am vazut ca l-ati mutat, problema este ca la o simpla cautare "carpathia" nu da acest review la rezultate. Oricine cauta informatii pe acest site scrie numele hotelului, pensiunii, restaurantului, etc. Asa ca, cine va merge la Carpathia si da cautare dupa cuvant, nu o sa gaseasca acest review.
@popradu16: ba da, cu condiţia să bifeze şi căsuţa
[. ] cautare (obiectiv sau destinatie) in titlurile reviews-urilor
@webmaster: ai dreptate. asa merge. Cred ca ar fi mult mai bine ca acea optiune sa fie bifata la fel ca si celelalte. Poate mai sunt neatenti ca mine si nu o vad.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)