GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vatra Haiducilor, era cât pe ce să mâncăm acolo
Restaurantul Vatra Haiducilor, este situat la ieşirea din Moneasa, nr. 162/P, (după Cabana Dallas, pe stânga).
După cum unii dintre voi ştiţi deja, week-endul trecut am fost la Moneasa, pentru a 10-a editie a Festivalului Clătitelor, despre care am scris aici click aici
Încă de la plecare de acasă, ne-am hotărât să servim prânzul, la Moneasa şi cum în centrul staţiunii, era prea aglomerat, am plecat spre Vatra Haiducilor, unde am mai servit masa o dată, în Mai 2008. Astfel, am trecut de Cabana Dallas, unde am mai mâncat şi v-am scris aici click aici, am parcat la Vatra Haiducilor (parcarea-i de vreo 5 masini), am trecut podul şi primul lucru ce l-am zărit, a fost ţarcul din stânga, în care erau o căprioară şi 2 iepuraşi. Bineinţeles că, fiind cu fii-mea, am stat câteva minute, să admiram mai ales căprioară, după care am intrat in curtea restaurantului.
Pe undeva, pe net, Vatra Haiducilor se prezintă ca fiind: ” Aşezat în cadrul deosebit al staţiunii Moneasa - Arad, Restaurantul "Vatra Haiducilor" vă oferă un meniu divers pentru diferite ocazii. In bucătăria noastră se prepara mâncăruri clasice, mâncăruri tradiţional romăneşti precum şi vânat şi preparate din peste. Toate preparatele sunt naturale. Restaurantul se poate închiria şi pentru ocazii speciale, întâlniri de afaceri, grupuri organizate, etc. ”
Dacă data trecută am servit masa, în sala restaurantului, în separeul din stânga, după intrare, acum am decis să stăm afară, în pavilionul principal (dotat cu 3 mese mari, de 8 persoane), în curte mai fiind şi o altă masă mai mică (de vreo 6 persoane).
Ce m-a deranjat pe mine, din prima a fost că, mesele şi mai ales băncuţele, nu erau drepte (tot restaurantul fiind de fapt amplasat pe un teren în pantă), în fine, am luat loc la o masă, o alta fiind ocupată de o doamnă, căreia, imediat i s-a adus o porţie de Balmoş (o mămăliguţă făcută cu unt, smântână, lapte acru, caş, etc. ), după care ospătăriţa, a plecat, iar în câteva secunde, am văzut că şi d-na a plecat după ea. Am profitat de ocazie, ca să fac o poză cu Balmoşul, după care am auzit-o pe acea doamnă, cerându-i ospătăriţei un set de tacâmuri:)
În cele din urmă ajunge şi la noi, ne lasă menu-urile şi până să ne hotărâm ce luăm, comandăm de la bar 2 cafeluţe cu lapte (se comandă şi plăteşte separat laptele), doua sucuri şi o apă minerală. Nu pot spune că, ne-a servit cu întârziere, dar cafeaua a fost foarte slabă, chit că ne-a asigurat că-i espresso, iar apa foarte rece. Aşa că, am rugat-o să o încălzească puţin în apă caldă (nu avea apă minerală în afara frigiderului), dar după câteva minute s-a întors cu ea la fel de rece (poate nu avea apă caldă), fiind nevoiţi să bem din apa pe care o aveam la noi.
Am studiat meniul, dintrun ochi, fiind foarte sumar, oferta referindu-se la foarte puţine preparate, Specialitatea Casei fiind Balmoşul, 3 ciorbe (de burtă, ţărănească şi supă de pasăre), păstrăv şi crap la grătar, câteva preparate la grătar, cas pane si vânat.
Fii-mea chiar s-a întristat, deoarece a citit pe meniu, căprioară şi a exclamat " aştia taie căprioara din ţarc ". Bun înţeles că, am asigurat-o că nu se pune aşa problema şi s-a mai liniştit. Oricum, proastă inspiraţie să scrie pe menu Căprioară şi Mistreţ (nu spune nimic despre modul de preparare). Cert este că, ne-am hotărât să luăm, un Balmoş (eu) şi celebrul Caş Pane (fetele), fel de mâncare cu care, de obicei nu dai greş, în sensul că, nu prea poate fi de ieri.
Dar, surpriză, Caş Pane nu mai aveau, iar ospătăriţa nu a fost în stare să ne ofere o alternativă, nici nu a insistat prea tare, poate chiar o plictiseam, aşa că, am plătit vreo 15. 00 lei RON şi am plecat să mâncăm în altă parte. Da, la Cabana Dallas (o sa revin cu un review de acolo).
Ei, dragii mei şi uite aşa, am fost cât pe ce, să mâncăm la Vatra Haiducilor.
Păcat, pentru că, locaţia-i deosebită, cadrul natural feeric (în afara staţiunii, în pădure, lângă un pârâu), decorul fain, rustic (cam uzat şi neîntreţinut, ce-i drept), iar bucătăria sărăcăcioasă (pe menu) şi, şi mai sărăcăcioasă în realitate.
Trimis de creivean in 04.08.10 21:04:17
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Seamana putin cu rw. meu postat astazi. Cadrul natural de exceptie, servicii care lasa de dorit. Multumim pentru ca ne-ai atras atentia.
Legat de casul pane.
Eu nu prea mananc carne. Eram la Restaurant Caraiman, din Neptun, cand am "indraznit" sa cer cas pane, la pranz. Stiti care a fost replica ospatarului? Un pahar de lapte sa nu va aduc? Trebuia, neaparat, sa mancam acolo, aveam bonuri de masa, ca altfel plecam.
Na ca so dus naibii si terasa mea. Acolo mergeam de fiecare data cu drag si era bine,iarna ardea focul in vatra si noi langa el beam tuica fiarta si mancarea era tare buna si oamenii la fel . Acu unde mai merem?
La Cabana Dallas. Eu nu zic că, nu-i bun nimic acolo la Vatra Haiducilor, dar mie nu mi-a plăcut, de la gradul de degradare al mobilierului, la ospătăriţa plictisită ( la cei circa 16-17 ani ai ei, nu mă mir ), la meniul sărăcăcios şi lipsa preparatelor ( chiar cele din listă ). Plus că, nu era aglomerat ( când la Cabana Dallas abia am găsit loc ), de unde ideea că, nu-i căutat.
Te cred dar specific noua nimic nu tine o vesnicie si tot cei de calitate la inceput se duce pe rapa.
La Dallas nu am fost dar la Vila Club Castel este super de la cazare, masa si servire. Cine stie cand mai ajung acolo, era o varianta bunicica de sfarsit de saptamana pentru noi din zona. Cum dispar pe rand nu prea ai ce face prin zona noastra. Semenic este in paragina, Garana si Trei ape nu ma incanta, Valiug 2 zile sunt suficiente, Muntele Mic plangi, Poiana Marului o cunoastem cu ochii inchisi, Arieseni la fel si avand doar 2 zile la sfarsit de saptamana te intrebi unde sa mergi?
Trebuia sa ceri condica de sugestii si reclamatii,
sa-i "haducesti" putin.
Or pus-o pe vatră şi s-o ars, cum era să ne ardem şi noi
din pacate, turismul romanesc lasa inca o data o pata.
aceste locuri sunt in majoritatea lor locatiile ramase de pe vremurile "demult apuse", luate in locatie de gestiune sau te miri in ce alt sistem pagubos.
cand voi mai merge la Moneasa voi stii unde sa mananc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2018 [Restaurant pensiune Lacul Liniștit] Lacul Liniștit — scris în 17.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 [Restaurant Cabana Dallas] Restaurantul Dallas / La pomul laudat sa nu te duci cu sacul — scris în 18.07.11 de vanda din ARAD - nu recomandă
- Aug.2010 [Restaurant Cabana Dallas] Restaurant Cabana Dallas, AmFostAcolo, din nou. — scris în 05.08.10 de creivean din ORADEA - RECOMANDĂ
- May.2008 [Restaurant Cabana Dallas] Restaurant Cabana Dallas — scris în 23.02.10 de creivean din ORADEA - RECOMANDĂ