Am fentat canicula la Marele Ben
Caldura mare, mon Cher! zic si eu parafrazand un personaj dintr-o schita umoristica celebra a marelui Caragiale! Zilele astea, AC-ul a devenit cel mai bun prieten al meu, langa care nu ma plictisesc, neam!
Dar iata ca primesc un telefon de la o cunostinta care in fiecare vara revine in tara, si care vrea sa ne intalnim in oras, la o vorba si un pahar de vin! Sincer nu prea am fost incantat, la orele 20 se anuntau 35 de grade in termometre, iar eu la temperatura asta, las urme umede in urma mea precum melcul!
Dar vorba e vorba, asa ca am inceput sa testez piata, locatia trebuia sa aiba terasa neaparat fiind 3 fumatori, am constata ca sunt in urma rau cu restaurantele din Craiova, au aparut cateva noi, alte cateva le stiam dar erau de mult pe lista de asteptare, si brusc mi-a aparut o imagine cu o gradina in care mesele aveau umbrele albe cu franjuri crosetate, cu un aer de ’ Belle Epoque’, asta este mi-am zis, Restaurantul BIG BEN, avea recenzii bune, este situat central la 10 minute de Universitate, in zona veche rezidentiala a Craiovei adresa fiind strada Mircea Voda nr. 1 cu specific international.
Restaurantul are sediul intr-o casa boiereasca construita la inceputul secolului 20 in stil romanesc, frumos restaurata cu o gradina generoasa.
Cred ca aceasta gradina este si punctul forte al locatiei, in mijloc se afla un pavilion din lemn incadrat de cativa arini inalti de 4-5 m, in jurul acestuia un rand de mese cu acele umbrele albe franjurate care mi-au atras atentia si inca un rand de mese asezate langa zidurile inconjuratoare, ziduri imbracate in lambriuri din lemn lacuit cu acoperisuri tot din lemn, decorul era intregit de cateva ghivece cu tuia si plante agatatoare, surpriza placuta a fost la lasarea intunericului cand pe peretii inconjuratori s-au aprins perdelele de luminite in culori calde.
Am intrat in cladirea principala sa intreb unde se afla masa rezervata, in interior m-a surprins racoarea placuta datorata aerului conditionat si decorul sobru dar elegant in culori inchise, aducea putin cu atmosfera cluburilor englezesti de sfarsit de secol 19.
A urmat consultarea meniului, sincer ma asteptam la o mai mare varietate dar oricum aveai de unde alege, erau cate 4-5 preparate de peste, carne de pui, carne de porc si vita, paste, pizza, burgeri, salate, am comandat un platou vegetarian, o portie de cartofi noi la cuptor cu trufe, un somon cu anghinare, un snitel din piept de curcan in crusta de migdale si un burger Big Ben, 4 deserturi, o portie generoasa de inghetata asortata, un lava cake, un cheesecake cu fructe de padure si un mille-feuille, toate acestea langa 3 cocktail-uri, Hugo, Mojito si ceva cu zmeura, imi scapa denumirea, apa si o sticla de Feteasca Neagra de Dobrogea de la o crama de care inca nu am auzit, toate acestea insumand 560 lei. Preturi rezonabile zic eu avand in vedere ca bautura a fost mai mult de jumatate din pret, dar recunosc totul a fost bun, in special bauturile si deserturile.
Servirea a fost ireprosabila, nu am asteptat mai mult de 15 minute pana au venit primele feluri cu preparate, chelnerii foarte atenti la nevoile clientilor. Am uitat sa spun, peste tot erau ventilatoare care creau o atmosfera placuta alaturi de muzica in surdina, surprinzator dar avand in vedere ca era mijlocul saptamanii mesele erau ocupate in proportie de 80%, clientii de toate varstele foarte civilizati.
Pana la urma cu toata canicula seara a fost una reusita, ne-am propus sa o repetam curand, deci recomand acest restaurat!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de Cristian_h in 06.08.26 10:49:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristian_h); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

@Cristian_h: Arată bine. Și restaurantul și ce-ați avut voi prin farfurii și prin pahare. Și asta e un lucru bun.
Ar fi bine dacă din ce în ce mai multe stabilimente de-astea ar arăta la fel de bine. Mai ales în Craiova, dar nu numai. Zic de Craiova pentru că în ultimii ani și-a luat viteză pe partea de turism. Habar n-am cât e meritul edilului Craiovei în toată chestia asta, dar e de lăudat și de luat exemplu.
De-un singur lucru mi-e teamă. Să nu crească atât de tare numărul turiștilor, încât s-ajungeți s-aruncați în ei cu roșii sau cu pungi de apă
@Pușcașu Marin: foarte probabil peste doi ani se vor schimba edilii in Craiova, eu asa sper, deci nici o sansa sa ajungem sa aruncam cu rosii dupa turisti, mai curand oamenii de rand cred ca vor incepe sa arunce cu rosii in primarie, in Craiova este o situatie destul de tensionata datorita noilor legi privind spatiile de parcare, este un haos total, in idea de a atrage cati mai multi bani la bugetul local s-au concesionat majoritatea locurilor de parcare, acestea sunt inscriptionate cu placute metalice cu numarul de inmatriculare al concesionarilor, aceste locuri in general pe timpul zilei stau libere fiind ocupate doar dupa orele cand se termina programul de munca, un lucru facut in graba si fara cap care duce la o aglomerare de necrezut pe strazile orasului, de multe ori in strazile centrale nu mai exista decat o banda pe care circula masini din ambele sensuri... este ca la nebuni!
- Jun.2026 [Restaurant Vatra Română [Răcarii de Jos]] Vatra Română - restaurant cu specific românesc într-un decor oltenesc — scris în 15.06.26 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2026 [Restaurant Padella] Placut surprins de acest restaurant — scris în 28.04.26 de Cristian_h din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Apr.2026 [Taverna to Petrino, restaurant grecesc] Taverna to Petrino - Restaurant grecesc în Craiova — scris în 20.04.26 de vlado2 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2026 [Restaurant Ardelenesc Oșanu / Lipscani] Restaurant Ardelenesc Oșanu, Craiova — scris în 16.04.26 de vlado2 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2026 [Restaurant pensiunea Carul din Stele [Beharca]] Carul din stele de la Beharca - restaurant cu specific românesc — scris în 07.04.26 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2025 [Restaurant La Dolce Vita] Viata dulce la La Dolce Vita — scris în 13.10.25 de Cristian_h din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant-cofetărie Minerva] Minerva, un local de poveste din Craiova — scris în 30.12.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ

Rog așteptați...