Taverna to Petrino - Restaurant grecesc în Craiova
Ei, da! Cine se gândea că merg la Craiova și o să mă simt ca-n Grecia?
Încă de când am plecat către Craiova mi-am aruncat ochii peste restaurantele din jurul hotelului în care am stat. Și, ca să mă fac înțeles încă de la început, eu nu fac acest lucru niciodată! Nu mă uit unde voi mânca. Nu merg în vacanțe la localurile cu multe stele pe google pentru că habar n-am care sunt alea. Nu îmi fac niciodată rezervări cu 3 luni înainte (și nici cu o zi) și nici nu o voi face chiar dacă va trebui să mănînc de la market riscând să nu am unde intră fără rezervare.
De dată asta m-am uitat pentru că, fiind în perioada Paștelui, riscăm să nu găsesc nimic deschis. Nu mă deranja nici să mănânc de la market dar eram la cură și de la market nu prea aveam ce să îmi iau.
Mă interesa un restaurant situat relativ aproape de Parcul Romanescu care să fie deschis până mai târziu într-o zi de vineri dinintea Paștelui. Și îmi notasem vreo 3 pentru că pe google apăreau deschise până la ora 23 însă scria și că în zilele premergătoare Paștelui programul poate să se modifice. Am zis că din 3 unul tot voi găsi deschis. Și am avut norocul ca primul dintre ele să fie deschis.
Era aproape ora 21.30 când am ajuns, după o plimbare de maxim 15 minute de la Parcul Romanescu, la Taverna to Petrino.
Adresa : Str. Eroilor, Nr. 23, Craiova
În descriere am găsit “ Restaurantul grecesc Taverna to Petrino oferă un concept nou cu bucătărie grecească și o locație inspirată din tavernele de pe malul Greciei. ” Nu știu ce au vrut să spună cu locația inspirată… Mă gândeam că au pus nisip pe stradă și au mesele acolo. Dar nu a fost să fie...
Localul nu are nici o legătură ca și asemănare cu ceva ce ține de Grecia. Decât 2-3 tablouri foarte mari cu peisaje grecești. Și desigur meniul! Tzatziki, feta, măsline, brânză halloumi la grătar, dovlecei, souvlaki, caracatițe și calamari… chestii de astea. Însă vei găsi și ciorbă de văcuță sau de perișoare, pizza și paste,
Eu nu aveam de ce să întorc prea mult paginile meniului. Treaba era clară: dieta prevedea carne la grătar. Doar carne! Și m-am riscat la un pahar de vin pentru că nu am mai băut nimic de peste 3 luni și nu se punea.
Localul era plin atunci când am ajuns însă aveam noroc de o masă care chiar atunci se elibera. În general erau mese mari, de peste 8 persoane. Abia după ce ne-am hotărât ce comandăm am observat că muzica grecească ce se auzea este cântată de o formație live. Însă nu știu cum reușeau cântareții 5dar se auzeau destul de încet astfel încât puteai discuta la masă fără să tipi unul la altul. Atmosfera a fost una plăcută. N-a fost cazul de dans că nu se dansa și nici nu îmi ardea după 20000 de pași în acea zi.
Referitor la mâncare… cred că i-am pus în încurcătură când le-am spus că nu vreau garnitură pentru mix grill. Cele 2 bucățele de carne păreau că se aleargă pe farfuria mea cam mare. Comand de multe ori mix grill în Grecia dar niciodată nu am primit doar o pulpită de pui și un pieptuleț. N-a fost mare problema pentru că era oricum destul de târziu pentru cină. Uitându-mă pe meniu am văzut că acea farfurie se umplea cu cartofi prăjiți, puțin tzatziki, câteva bucățele de pită și o lingură de salată… Măcar mi-au scăzut 10 lei din prețul din meniu.
Am mai comandat un souvlaki cu de toate, evident că nu tot pentru mine, care s-a dovedit bun, cu o carne foarte fragedă.
La plecare am mulțumit ospătarului și cu vorbe și cu bacșiș și ne-a spus că ne așteaptă la vara pentru o petrecere pe cinste pentru că au… 4 – patru! terase! Și loc de joacă pentru copii. Nu știu unde anume sunt terasele și cam care este atmosfera vara. Cartierul fiind unul de case, nu mi-aș dori prea mult să fiu vecin cu ei.
Nu pot să recomand pentru mâncare acest local pentru că nu am putut să comand după pofta inimii. Însă pentru atmosferă cu siguranță îl pot recomandă. Iar meniul pare unul ofertant. Cu siguranță dacă era full la ora 22 craiovenii aceia aleseseră localul pentru că erau mulțumiți de el.
O să mă întorc cu siguranță într-o zi de vară să dansez grecește la Craiova.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de vlado2 in 20.04.26 07:58:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vlado2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Apr.2026 [Restaurant Ardelenesc Oșanu / Lipscani] Restaurant Ardelenesc Oșanu, Craiova — scris în 16.04.26 de vlado2 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2026 [Restaurant pensiunea Carul din Stele [Beharca]] Carul din stele de la Beharca - restaurant cu specific românesc — scris în 07.04.26 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2025 [Restaurant La Dolce Vita] Viata dulce la La Dolce Vita — scris în 13.10.25 de Cristian_h din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant-cofetărie Minerva] Minerva, un local de poveste din Craiova — scris în 30.12.23 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Restaurant Hotel Ramada Plaza] Preparate mai de fițe, dar de calitate — scris în 10.12.23 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 [Restaurant Galaxy] O surpriză foarte plăcută — scris în 18.08.23 de goldenfishy din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant-cofetărie Minerva] Bijuteria uitata de timp a unor vremuri de glorie – Hotel – Restaurant – Cofetarie Minerva Craiova — scris în 25.12.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ