GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde nu mancam in Cluj Napoca? La Casa Piratilor.
M-am hotarat, gata. Pentru locurile care nu imi plac (indiferent ca este vorba de spatii de cazare, orase / regiuni sau restaurante) nu mai stau sa caut cine stie ce titluri pentru articolele scrise pe AFA, ci, pur si simplu, "unde sa nu ne cazam / mergem / mancam in... ", deoarece titlul va sari mai bine in ochii cititorilor si, astfel, nimeni nu va mai pati ce am patit noi.
Deci, dupa 6 ore si jumatate de la plecarea din Bucuresti (in care am facut doar o jumatate de ora de pauze adunate) + check in hotel + despachetat cat de cat + cate un dus revigorant + alte chestii, ne era o foame de zile mari, mai ales ca, in afara de micul dejun, am mai luat pe drum doar cate un sandwich din benzinaria in care am oprit sa alimentam.
Intrebam pe doamna de la receptie daca prin zona exista vreun restaurant in care sa mancam o cina rezonabila (si la gust, si la pret) inainte de zbantuiala de la Untold si ne indruma, cu jumatate de gura, este adevarat, catre restaurantul Casa Piratilor. Eu am crezut ca jumatatea astea de gura e specifica molcolmului traditional al ardelenilor, eu fiind un regatean bun de gura, dar aici m-am cam inselat...
Fiind deja cazati in cartierul Manastur, nu am mers mult pana la restaurant, pentru ca nu a fost nici departe si ne era si foame. Si, se stie, foamea mareste pasul, nu!? De pe str. Primaverii (care este mai mult un bulevard mai mic, asa) am intrat pe str. Ravasului, am coborat un pic, si am intrat in restaurant.
Nici prea-prea, nici foarte-foarte. Adica, mai spalat decat un restaurant de DN dar mai jos decat un restaurant de oras cat de cat aratos. Deci, sub medie. Doar la parter am gasit locuri, terasa fiind ocupata 100%. Oricum, pentru a manca aici nu e cine stie ce spatiu, acesta fiind alocat mai mult celor 2 sau 3 sali de evenimente. Ceva lemn si niste kitsch-uri pe perete cu tema navala. Toalete la limita de jos a curateniei. Se fumeaza de voie, inclusiv in sala acoperita.
Asadar, am luat loc la o masa de doua persoane la parter, ne-am foit un pic, dar nu ne baga nimeni in seama. Asta in conditiile in care erau vreo 3 sau 4 mese ocupate, cu tot cu a noastra si vreo 2-3 ospatari care se foiau pe acolo. Peste vreo 10 minute ii captez atentia unei domnisoare, care ne aduce 2 meniuri. Am intrebat cam cat dureaza comanda: pai, ciorbele imediat iar felul doi maxim 20 de minute dupa ciorbe. Stiti cat am stat? 1 ora si 30 de minute, de cand am intrat in restaurant pana am platit. Si, repet, nu era mai nici naiba care sa manance, 80% din clienti avea doar beri pe masa, Sau, cine stie, or fi comandat si ei mancare si nu mai venea odata...
Revenind, dupa comanda ne-a a dus o apa si o bere si apoi... pauza. Ciorbele - o supa de pui cu fidea si o ciorba ardeleneasca de pui - au venit dupa 15 minute. Ieftin! Ciorbe facute mai mult din delikat iar carne mai deloc. In schimb, ardeiul iute a fost... iute.
Pentru felul 2 am asteptat vreo 35 - 40 minute. Cand se ne infruptam (serpoaica a ales o tocana gulas iar eu o ceafa de porc la gratar cu piure - nu avem, vara nu facem piure - cu orez, daca doriti, da doresc, ce dracu' sa fac...), am vazut ca nu avem cu ce. Am mai asteptat un pic pana ospatarita ne-a adus furculita & cutit. Cum furculita mea arata ca dupa World War 1, am intrebat-o pe domnisoara daca dumneai poate sa manance cu o asemenea ustensila: nu pot, imi cer scuze, va aduc alta. Pai si noua de ce ne-ati adus-o la masa? Pai n-am vazut-o, pentru ca era infasurata in servetel...
Serpoaica a luat doar 2 furculite din tocanita si a lasat-o in plata Domnului. Eu nu am gustat-o, dar nici mie nu mi-au inspirat incredere carnatii aia tocati in farfurie...
Ceafa comandata de mine a fost condimentata si atat. Cam micuta, totusi, pentru un restaurant de Cluj Napoca. Am mancat-o de foame, nu a fost tocmai rea, dar de orez nu m-am putut atinge. Pur si simplu, era tot strans in bulgari (probabil a fost decongelat si incalit la microunde). Am luat doua furculite si l-am lasat, si pe el, in plata aceluiasi Domn.
Deci, mancarea a fost sub orice critica.
Am fost la bar si am platit cu cardul 77,90 lei pentru: o apa minerala la 0,5 litri, 2 beri Ursus la sticla de 0,5, o ciorba radauteana de pui, o supa de pui cu fidea, un ardei iute, cateva felii de paine pe care nu le-a comandat nimeni, o ceafa de porc cu orez, o tocana gulas si o salata de varza alba. Nu e mult, insa mancarea a fost de-a dreptul dezastruoasa la gust iar de servire, nu mai spun...
Este pentru prima data cand nu am lasat nimic bacis. Pur si simplu, nu am avut pentru ce. De multe ori mancarea nu a fost pe gustul nostru dar am lasat bacsis pentru servire. Sau invers. Aici nu am avut, efectiv, pentru ce sa las cei 10% - 15%.
 
Cand ajungeti pe strada cu Casa Piratilor si va este foame... mergeti mai departe!
black_mamba.
P.S. Nu am facut fotografii, pentru ca nu am avut la ce.
Trimis de black_mamba in 06.08.19 19:29:32
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@black_mamba:
Start vot!
Eu sigur nu ma voi opri la piratii astia dupa articolul tau! Felicitari pentru review!
Bafta data viitoare! Numai de bine! ????
Si eu am fost la Untold pe week end, nu am ajuns la piratii vostri, am avut parte de aia din incinta festivalului ! 30 de lei portia de cartofi prajiti... In fine, merg de cateva ori pe an la Cluj si de obicei mananc gulas bun la Bulgakov si rigattoni pasticiate super bun la Napoli Centrale. Acum nu am ajuns la ei dar in iunie a fost nevoie de rezervare, asa sunt de aglomerati.
@monaca:
Multumesc pentru pont, desi a fost tardiv. Daca ai fi scris si niste review-uri, cu siguranta le-am fi citit...
Confirm "piratii" dinauntru, insa.
@black_mamba: imi insusesc critica dar in apararea mea trebuie sa spun ca:
1. nu stiu sa fac poze fara sa ma vada cei din jur
2. nu tin minte preturi si daca nu fac poze la meniu nu am nici un reper (s-au ma rog, as scrie ceva de genul, verificati portofelul inainte de a intra' ' sau, nu va faceti nicio grija de bani ' '
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Maimuța Plângătoare] Maimuța plângătoare – un restaurant cu nume inedit!!! — scris în 01.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Rhedey Cafe] Delicii ale bucatariei unguresti din Transilvania — scris în 28.08.24 de Flo66 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Cimbru Author Cuisine] Cimbru Author Cuisine - o minunată experiență de fine dining în Cluj Napoca — scris în 30.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 Câteva experiențe culinare în Cluj — scris în 28.04.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant & Pub Rochelle] Papa bun cu view plăcut — scris în 05.11.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Carmangeria Moldovan] La carne — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Form Cafe (Pub)] Form — scris în 04.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ