ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.01.2025

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:

2 restaurante bune și 1 cafenea în Cluj-Napoca

TIPĂREȘTE URM de aici

În ceea ce privește restaurantele, cafenelele și barurile, Clujul pare a fi inepuizabil! Am testat deja un număr impresionant dintre ele; mergem și de 2 ori în același loc dacă se întâmplă să ne placă foarte mult sau în anumite circumstanțe, dar în general ne place să explorăm alte și alte locuri. Și cum mereu apar chestii noi... nicio șansă să ne plictisim!

Vă spuneam în articolul precedent că unul dintre criteriile după care am ales locul de cazare a fost apropierea de mâncătorii cu recenzii bune. Și s-a nimerit bine: am avut o cafenea chiar la parterul blocului, iar în blocul alăturat un restaurant unde am mâncat de prânz, dar și a doua zi dimineață. Cina am luat-o în altă parte. Să le luăm pe rând.

Twelve by Brava – str. Constanța 12, corp B, restauranttwelve.ro, program zilnic 9:00-22:00, nota 4,4/din 612 recenzii pe Google

De la intrarea în blocul nostru erau cam 30 m până la intrarea în restaurant. Ne-am cazat după ora 15:00, după cum era stipulat în condițiile rezervării și apoi am pornit să mâncăm. Doar Paul ne însoțea, cu ceilalți aveam să ne întâlnim mai târziu. Am zis să fie ceva subțire, să ne amețim doar un pic foamea, să păstrăm loc și pentru cină.

Twelve se descrie ca restaurant familial, decorul nu-i foarte sofisticat, dar modern, se duce spre zona industrială, care-i destul de la modă, din câte am remarcat și prin alte părți. Doar 2-3 mese erau ocupate, având în vedere ora ciudată la care ne-am dus. În zilele lucrătoare oferă un meniu al zilei între orele 11:30 și 16:00, cu 2 variante cu carne și una vegetariană (2 feluri + desert), la prețuri totale cuprinse între 38 și 44 lei. Din păcate noi tocmai ce ieșiserăm din acest interval, deci a trebuit să ne concentrăm pe meniul a la carte, ce reunește mai multe feluri de aperitive, ciorbe și supe, salate, paste, burgeri și wrap, pizza și șnițele, tot felul de preparate din carne, garnituri și deserturi. Prețuri surprinzător de mici pentru Cluj! Ce-i drept, nu ne aflăm chiar în buricul centrului; dar nici departe...

S-au comandat următoarele: supă-cremă de ciuperci (21 lei), tigaie picantă de porc (39 lei), șnițel de curcan (33 lei) cu salată de sfeclă roșie (12 lei) și o salată Caesar cu pui (36 lei). De băut, câte o bere mică (10-14 lei, în funcție de sortiment).

Am primit repede băuturile, de budă n-am avut nevoie, că tocmai veneam de „acasă” . Timpul până a venit mâncarea (câteva minute) l-am petrecut punându-ne la curent cu ultimele noutăți și bucurându-ne unii de alții. Supa a fost servită cu crutoane de pâine; foarte gustoasă, am încercat și eu o lingură-două. Șnițelul mi-a revenit, de fapt au fost 2 șnițele măricele – perfect de crocante la exterior, suculente înăuntru. Tigaia picantă a fost a lui Tati, iar salata a lui Paul, ambii declarându-se satisfăcuți. Nota a totalizat 175 lei, un preț mai mult decât rezonabil pentru 3 persoane.

Am revenit la Twelve a doua zi dimineață pentru micul dejun. De fapt, am împărțit micul dejun în 2, cafeaua ne-am băut-o la Meron, care-i mai matinală, așteptând să facă ochișori și Twelve. Pentru masa de dimineață au meniu separat cu 8 variante, gen sendvișuri sau preparate cu ouă, la prețuri între 22 și 26 lei. Noi am luat câte o porție de ouă Benedict, una cu avocado și alta cu somon, împreună au făcut fix 50 lei. Nu chiar memorabile ca gust (țin minte că alea cu somon erau cam sărate), dar totuși un bun început de zi.

Câteva cuvinte despre Cafeneaua Meron – str. Constanța 10, meron.ro/en, program zilnic de la 7:00, închide la ore diferite (17:00 duminica, 19:00 sâmbăta, în rest 20:00), 4,7/331 pe Google

Face parte dintr-un brand autohton, numele provenind din grecescul „meron” , care înseamnă „zile” și are legătură cu conceptul „acum, aici” . Au început prin a prăji delicioasele boabe de cafea provenind din țări producătoare de pe tot globul, s-au dezvoltat și au mai multe locații răspândite în Transilvania, dar și în București și Budapesta. Pe site găsiți povestea completă și filosofia ce stă în spatele ei. Se pare că sunt foarte apreciați, era un du-te-vino permanent, din câte am remarcat, majoritatea clienților alegând varianta „to go” .

Noi am comandat câte un cappuccino pe care am preferat să-l savurăm la fața locului. Nu-s decât 3-4 mese înăuntru, însă am găsit loc cu ușurință. Am primit cafelele pe niște suporturi speciale de lemn, alături de câte un pahar mare de apă. Gustul a fost absolut divin! Au și magazin de desfacere și pentru că ne-a plăcut ce am băut, am luat și vreo 2 pachete de cafea măcinată pentru acasă. Minunată! A, aveau și câte ceva de mâncare pretabil pentru micul dejun, gen produse de patiserie, dar eram chitiți deja pe Twelve.

Pentru cină am ales Restaurantul Cimbru – str. Decebal 37, cimbru.net/restaurant, acolo găsiți și programul, care e mai ciudat, are 4,7/1652 pe Google

Îl aveam în vizor de ceva vreme. Mai precis, din vara precedentă, când am stat la Hanul Fullton și a trebuit să alegem între Cimbru și Rochelle; l-am ales pe celălalt, cumva la întâmplare sau să zic că a cântărit faptul că are o terasă cu vedere la Someșul Mic. V-am povestit la momentul respectiv, a fost bine.

Pe urmă, în toamnă, când am venit la congres, am experimentat Cimbru Author, cu meniu fix gourmet; și despre ăsta v-am povestit. E fratele mai fițos al lui Cimbru. (Și mai au un frate... mai din topor, Uzina de Mici, cu care încă n-am avut plăcerea.)

Constatând că apartamentul închiriat de noi nu era prea departe de Cimbru (cam 20-25 de minute de mers pe jos), am rugat-o pe Milena să rezerve acolo pentru cină. De data asta a venit toată gașca, 6 bucăți eram. A fost bine că am rezervat, altfel n-am fi găsit masă, locul nefiind foarte mare – un pic de interior și o terasă într-o curte. Ca ambient, e genul rustic cu influențe hipsterești, gen care mie îmi place foarte mult.

N-am avut timp să pozez meniul; mai bine, căci probabil că nici n-ar mai fi fost de actualitate, din moment ce pe site scrie că „schimbăm meniul în funcție de sezonalitate, de poftă și de inspirație” . Ceea ce mi se pare corect. Deci îl puteți consulta printr-un simplu click. Puteți consulta și prețurile, care-s mai degrabă în categoria medii-mari.

Ce am luat noi? Păi: risotto cu sfeclă și brânză de capră (eu; un deliciu! ; 52 lei), angus beef steak (72 lei) și bol cu legume și vită (69 lei). Pare puțin, dar nu e, că astea au fost în număr de câte 2 porții din fiecare. De băut, bere a la Cluj (artizanală, draft, 22 lei), Konig Ludwig (40 lei), limonadă (19 lei), sifon Cimbru (10 lei/1 litru) și vreo 2 cocktailuri (33-35 lei). Servirea a fost impecabilă, totul a arătat într-un mare fel și a fost extrem, extrem de gustos. Toaletele curate și dotate cum trebuie. Total-general 589 lei. Dai un ban, dar...

Cimbru chiar s-a dovedit o experiență și nu m-aș da în lături defel să-i trec din nou pragul! Probabil că o voi face. Sau o vom face, depinde de context...

Trimis de crismis in 01.01.25 17:16:45
Validat / Publicat: 01.01.25 17:44:09
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CLUJ.

VIZUALIZĂRI: 186 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P15 Twelve by Brava - ouă Benedict cu avocado
Puteți VOTA acest articol:

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[01.01.25 18:05:57]

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[01.01.25 18:26:09]

@webmaster: mulțumesc!

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Cluj și împrejurimi:

• la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]