REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Ursul Carpatin – nimic deosebit
Brașovul la început de septembrie: foarte animat cu turiști, plin de flori, cu un aer de vacanță fără sfârșit, cu festival medieval la Cetățuie și obiective turistice interesante. După o plimbare relaxantă în zona Centrului Vechi (După Ziduri, Poarta Ecaterina, Strada Sforii, Biserica Neagră – 20 lei/adult, Piața Sfatului, pietonalul Republicii și străduțele aferente), sosind orele amiezii, am zis să ne oprim și noi la o terasă pentru a ne potoli foamea. Fără a cerceta cât de cât (doar am verificat situația aprecierilor de pe Google Maps: număr de recenzii și de steluțe) ne-am oprit la restaurantul Ursul Carpatin, atrași fiind de specificul tradițional, numărul mare de mese, umbră și, mai ales, aglomerație și faptul că se aștepta pentru eliberarea unei mese. Am bănuit că e un local bun, cunoscut, dacă oamenii așteaptă să mănânce aici.
De-a lungul străzii pietruite, la umbra clădirii și, parțial, a unor umbrele imense, au fost instalate câteva zeci de măsuțe; pe la mijlocul acestei amenajări exterioare se intră în interiorul restaurantului, loc unde este și un urs mare din lemn, acces și către toalete. Am așteptat câteva minute până s-a eliberat o masă și ne-am așezat, mai târziu numărul persoanelor care așteptau a crescut simțitor. Mobilierul este din lemn, specific teraselor exterioare, destul de rigid, incomod și greu de urnit, cu pernuțe pe scaune. Mesele sunt configurate pentru patru persoane și nu se pot uni mai mult mese (prilej permanent de scandal cu angajații). Pe masă se afla un suport de șervețele (completat ulterior de chelner), un mic vas de lemn cu tacâmuri, o plantă de decorativă, sare și piper, ulterior a fost adusă oliviera.
Chelnerul care ne-a servit a sosit rapid cu meniurile, un om amabil, vorbăreț, care se mișca fâșneț și întreținea atmosfera (dar nu a reușit să suplinească calitatea preparatelor). Am studiat meniul cu rubrici din toate categoriile preparatelor culinare (mic dejun, preparate tradiționale, preparate la grătar, pește, salate, paste, platouri calde, desert, băuturi și multe altele) și am hotărât să luăm câte un fel doi și ceva de băut pentru a nu avea un timp de așteptare exagerat de lung.
Am comandat băuturi reci (limonada „Ursul Carpatin” – 19 lei/0,5 l și bere fără alcool – 14 lei/0,5 l) și următoarele preparate: pulpă de pui dezosată la grătar + cartofi prăjiți (37 lei + 14 lei), aripioare de pui perpelite în tigaie + cartofi prăjiți cu usturoi și pătrunjel (35 lei + 15 lei), salată de varză albă (10 lei), tochitură de porc cu mămăligă și telemea rasă (44 lei). Prețuri pe care le întâlnim acum în multe locuri centrale din zonele foarte turistice. Timpul de așteptare pentru mâncare a fost de circa 45-50 minute – ne-am asumat acest lucru, terasa era arhiplină, și la începutul meniului ești atenționat de timpul mare de așteptare în zilele aglomerate (între 15 și 70 de minute).
După zeci de minute de discuții și povești purtate cu interlocutorii sosește mâncarea. Nimic deosebit nici în modul de prezentare, nici măcar în gust sau mărimea porțiilor. Tochitura a fost bună – nimic special, pulpele de pui nu aveau deloc gust de grătar și erau cam fade, fără a fi condimentate în vreun fel, aripioarele prăjite, cu urme de tuleie, bunicele, cartofii cam îmbibați în ulei. Nu știu de ce dar parcă am fost cumva dezamăgiți; poate nu am ales nici noi produsele tradiționale potrivite, dar eu nu aș reveni. Am înțeles că localul este foarte promovat în mediul online. Se poate plăti cash sau cu card.
Cred că data viitoare voi fi mai atent cu documentarea și voi alege alt loc. E pur și simplu părerea mea.
Trimis de tata123 🔱 in 09.09.24 15:46:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Chiar daca bucatele nu au impresionat cu nimic sper ca ziua sa fi fost minunata.
Vazand foto cu tochitura, as indrazni sa recomand bucatarilor din alte
zone sa faca un schimb de experienta cu bucatarii din Moldova, pentru
a gati o tochitura ca la carte! Nu dati cu pietre, a fost o opinie
nevinovata
Vacante frumoase!
Mă bucur că ai ajuns acolo și-mi pare rău că nu a fost pe placul tău. Am tot zis și eu că merg cu soția, fiind așa cum ai spus și tu... intens promovat în online. Doamna care promovează, foarte carismatică și simpatică, este propietara localului și din ce tot văd în online, pare să fie ce trebuie (mâncarea nu doamna😅).
Mie din poze îmi pare să fie treaba treabă și ARATĂ apetisante. Prețurile mi se par măricele dar na... ești în buricul orașului.
Mulțumim pentru recenzie, trebuie să mergem să testăm și noi. Măcar o ciorbă de burtă.
@⭐ValentinB_88⭐: Știi cum se spune: „Reclama, sufletul comerțului” , dar și expresia „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” . Eu nici nu știam de promovarea online a acestui restaurant, l-am ales după criteriile expuse la începutul articolului. Ideea e că noi nu am fost foarte încântați de gustul bucatelor comandate în acest restaurant, cu precădere a pulpelor dezosate făcute la grătar (tochitura a fost ok).
În fine, noi am apreciat undeva la nivel mediu acest restaurant și nu aș mai reveni. Părerile din mediul online sunt oricum împărțite, depinde de ce a mâncat fiecare și de cât de aglomerat este în ziua respectivă (când totul merge pe bandă rulantă).
Călătorii frumoase!
@tata123 🔱: Data viitoare, încearcă hanul Domnitorilor din Predeal. M-am uitat pe recenzii și văd că nu ai scris de el, bănuiesc că nu ai fost... Sigur o să-ți placă.
@tata123 🔱: Chiar usa alaturata apartine restaurantului Ograda. Va recomand sa o deschideti, cand mai aveti drum prin Brasov. E cu totul altceva.
Daca nu ma credeti pe mine, aveti incredere in legea numerelor mari !
Pe Google, Ograda are 4,8 din peste 2000 de recenzii. Cerbul Carpatin are 3,7.
Le-am testat recent pe ambele, in ultimul an (ma rog, un an si jumatate). Este o diferenta clara, in conditiile in care preturile practicate sunt comparabile.
L.E. Auuu, scuze!
Dvs. vorbeati despre Ursul Carpatin, eu despre Cerbul Carpatin. Am realizat abia acum.
Nu sterg, las aici, sa rada lumea de mine .
Recomandarea, insa, ramane in picioare!
@adso: ce-i drept și eu folosesc Google Maps de multe ori ca factor decizional. Nu doar pentru locuri unde se servește mâncarea ci și pentru cazări sau alte locații.
Cerbul C. are o notă mediocră care nu te-ar face să alegi locația. Eu în general, rareori 'calc' în locații care au sub 4 stele. Referitor la exemplul cu Ograda, într-adevăr, peste 2000 de recenzii înseamnă ceva și să mai ai și aproape 5, este lucru mare și rar! Sunt hoteluri care 'învârt' mii de turiști în sute de camere și nu au atâtea recenzii, cu atât mai puțin o notă așa mare.
Scrolând harta, am găsit tot pe acolo, locația 'La ceaun' care are 4,6 din... 7.562 de recenzii! Eu aș încerca și Ceaunul dar și Ograda. 😁
@adso: Clar o să mă documentez mai bine - mea culpa, la „urs” nu mă mai duc.
Acum dacă mă gândesc bine parcă am văzut o coadă de oameni care așteptau în Piața Sfatului în dreptul unei terase/unui restaurant și analizând harta bănuiesc că era „ograda” ce o menționezi.
P. S. Mulțumesc tuturor pentru recomandări.
@⭐ValentinB_88⭐: Mulțumesc pentru recomandare. O documentare/informare măcar de bază te scutește de surprize neplăcute, dar uneori te lași dus de val.
Pe „La Ceaun” am trecut în 2017 (vezi impresii) și culmea, se află la câțiva pași de „urs” (un sediu). Dar na, omul mai vrea variație...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Old Jack Burger House] Burgeri savuroși la Old Jack's Burger House, din inima Brașovului — scris în 19.04.23 de raluca banu din GOLEşTI [VN] - RECOMANDĂ