BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Artegianale – locul potrivit unde sa te simti bine
N-am ce face, am ajuns iar la restaurant. Si nu orice restaurant, ci la unul mai de fitze, ca doar trebuia sa imi cinstesc familia de ziua mea. Asadar sambata seara iata-ne pe strada Lucian Blaga nr 13 (un numar cu noroc se pare), la restaurantul Artegianale.
Reclama lor spune: Artegianale – bacanie cu specialitati (mezeluri si branzeturi artizanale italienesti), magazin de vin, bere si bauturi spirtuoase. Restaurant.
Asadar, acolo am iesit sambata seara, un final de octombrie superb, pentru a sarbatori ziua mea de nastere, asa ca nu pot spune ca ne-a invitat flacaul, el doar ne-a recomandat locul, si inca ce recomandare minunata a fost. Localul este acceptabil ca marime, nici mic sa simti ca te sufoci, insa nici mare sa te gandesti cand apare mancarea.
Am fost condusi la masa noastra, nu am vazut mese mari, in principiu sunt mese mici, rotunde, asa ca masa noastra reprezenta de fapt doua mese rotunde lipite. Lumina este una ambientala, asigurata de mici veioze cu senzori de reglare a intensitatii luminii, si cu abajur de panza (recunosc cinstit ca nu imi plac acele abajururi din plastic, asa ca am pipait, ca de vazut, mai slabut). Pana sa comandam de mancare si de baut, flacaul a vrut sa incepem seara cu un prosecco, asa, ca sa marcam evenimentul, sa intram mai bine in atmosfera.
Inceputul fiind facut, am studiat meniul, dar am si cerut sfatul flacaului sa vedem ce recomandari ne face, avand in vedere ca este un obisnuit al locului, a inceput sa cunoasca si cand se schimba bucatarii ????.
La meniu nu a fost foarte greu sa ne decidem, voiam doar sa fie cat mai variat. Oricum, am inceput ca aperitiv cu o pinsa cu salam picant (un fel de pizza dreptunghiulara, foarte buna, cu blat subtire si crocant), apoi alegerile noastre au fost: linguini cu creveti, salata cu burrata si pastrav, tagliatelle cu ragu, involtini de pui, arrosticini (frigarui de berbecut) cu piure de cartof copt, muschi de vita argentinian cu piure de radacinoase (fel ales de mama), s-a baut cola cu sau fara zahar, apa minerala si am incercat o bere (baietii deja se cunoscusera cu ea) mai speciala, Birra Vertiga Bislakka (o bere artizanala amber ale).
Si apropo de alegerea mamei, eu am profitat de semi-intunericul locului si i-am sugerat niste feluri pe care le-ar fi putut alege ea (stiindu-i preferintele era intre berbecut si vita), punand accent pe friptura de vita care daca este facuta cum trebuie e de vis (berbectul poate fi mai tare) si asa ma asteptam sa fie si aici, asa ca mama a prins miscarea si asta a comandat, baietii isi dadeau coate amuzati de alegere “Oooo! Ce si-a ales mamaita!” si mama le-a servit-o imediat “Stati linistiti ca stiu cat costa!” , normal, la orice local, vita este la mare cinste.
Eu insa nu as fi renuntat la berbecut chit ca il mestecam toata noaptea, nu a fost insa cazul, a fost bestial!
Cat despre tagliatelle cu ragu, este unul dintre felurile preferate ale flacaului, si a testat acest fel de cateva ori si s-a prins cand s-a schimbat bucatarul. Si pentru ca ii plac atat de mult, a cumparat ingredientele principale de acolo (pastele proaspete si sosurile, si ne-a pregatit la el acasa acest fel, o sa il vedeti si pe acesta in poze ????)
Pot spune ca am ales piureul de cartof copt, incercandu-l sa il evit pe cel de radacinoase, si abia ca acela mi s-a parut chiar deosebit, era foarte fin, se vedea ca fusese trecut prin sita, era ca o spuma. Daca as mai ajunge pe acolo (locul chiar merita) as alege ceva care sa aiba drept garniture piure de radacinoase.
Am savurat din plin fiecare ce si-a ales, si pot spune ca si ospatarul era deosebit de atent la ce misca. I s-a parut ca mama a avut ceva de comentat in privinta felului ales de ea si a venit sa o intrebe daca este totul in ordine. Am observant ca personalul care deservea localul era foarte atent la tot ce misca in jur, erau atenti la meseni fara a-i deranja insa, nu este locul unde trebuie sa chemi zgomotos ospatarul pentru ca altfel nu te vede, totus se desfasoara foarte discret.
Am evitat sa fac prea multe poze, sa nu deranjez mesenii, insa pot spune ca pe una dintre laturi este si o mica bacanie de unde va puteti lua produse italienesti de calitate. Locul este altfel si te face sa te simti special, asa incat nota de plata nu te mai impresioneza (ma asteptam la scoruri mai mari, dar o sa vedeti si in meniu ca preturile sunt in final ok), noi platind la final suma de 428 lei (fara bacsis). Stiu ca cei ce vor ajunge aici vor comenta, sunt de acord cu orice parere, insa as repeta mai des o incursiune acolo daca mi-ar fi mai la indemana.
La final am plecat multumiti, si destul de grabiti, trebuia sa ajungem si in Piata Sfatului sa mai prindem deschis la visinata fiarta. Va mira? Este o visinata putin mai slabuta, cu mirodenii, si la pahar iti pune si ceva fructe. Daca a fost bun? A fost o zi perfecta, in care ne-am bucurat unii de altii dar si de produsele locale, am inceput sus pe Tampa cu un vin fiert si am terminat in Piata Sfatului cu o visinata fiarta.
Va doresc o primavara minunata si sa ne auzim numai de bine, si daca ajungeti prin Brasov, nu ocoliti acest restaurant, asa cum am spus si in titlu, este locul potrivit unde sa te simti bine.
despre SERVICII
Servire atenta si discreta
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Inghit in sec si acum, totul se topeste in gura
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Nu pot sa dau o localizar, este ok asezat, dar nu este in buricul targului
Trimis de mishu in 01.03.22 20:24:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Cat despre tagliatelle cu ragu, este unul dintre felurile preferate ale flacaului = ba chiar si-al meu!
Felurile alese de voi arata chiar foarte bine. Piure din cartof copt? Suna apetisant, dar tot berea mi-a atras privirea. E aramie. Zic bine?
Totusi, lumina e cam prea... ambientala! O lanterna de telefon, ceva?
Sa va fie de bine rasfatul!
L. E. Visinata fiarta? E de incercat... candva!
@mishu: să vă fie de bine!
Totul arată absolut fantastic, atât mâncarea cât și locația, deși prețurile par un pic cam mari.
Sunt sigură ca pireul de cartof copt a fost demențial, mai fac și eu acasă când am timp, dar cu siguranță nu îl bibilesc prin sită să fie extrem de fin.
Pastele gătite de junior arată incredibil, si normal că nu aveați cum să nu îi faceți poză în plină acțiune.
Apropo, el este foarte înalt sau e mobila mai joasă decât de obicei? ????
Felicitări, votat cu mare drag!
@Zoazore: Cum sa nu iti atraga berea atentia? chiar merita si da, era aramie. Lumina e ambientale, dar e pe gustul celor ce trec pe acolo, sa stii ca au mai incercat ai mei sa ma duca in locuri cu lumina ambientale, se pare ca asigura o discretie mai buna, nuj stiu, eu poate sunt de moda veche, mie imi place sa vad .
Visinata fiarta a fost ok, dar semana cam tot cu un vin fiert, si stii, nu poate fi pfrea tare, asa ca atunci cand s-a racit as fi preferat ceva mai strong , oricum, a fost interesanta.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@MarinaCo: Sa stii ca am comparat preturile cu un local similar in Bucuresti, si par mai mici , asa ca e de la caz la caz .
Sincer vorbind, zau ca piureul de radacinoase m-a cucerit, insa a sa e, trebuie dat prin sita ca sa fie de succes.
Cat despre flacau, are 1.80, dar poate ca in casa vor mai fi si persoane sub aceasta inaltime, eu cel putin sper .
Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ