EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
* NOTĂ Restaurantul apare ca ÎNCHIS
Culinart
La Culinart am mâncat foarte bine, chiar neașteptat. Este în incinta mall-ului de lângă gară, etajul 3, în Brașov. Imediat după întrarea în mall este lift pe stânga, cu vizibilitate la peisaj pentru că este din sticlă și la etajul 3 e un spațiu pustiu în care doar restaurantul Culinart funcționează.
Am primit recomandare să mergem acolo, altfel nu m-aș fi gândit nicicum să intru. Dar a meritat. Au spațiu delimitat cu zona meselor și, în decembrie, aveau și un brăduț foarte frumos împodobit. De fapt, cam de 2 metri înălțime, nu chiar brăduț.
Mesele sunt și ele amenajate nici prea – prea nici foarte – foarte, totul este cam minimalist dar fix ce trebuie pentru a servi masa decent, aproape elegant. Stilul este oarecum futurist, cu farfurii elegante, stilate, nici tradițional, nici clasic. Există și ceva atenție pentru prezentare iar de bucătărie nu am ce comenta că bucatele au fost delicioase. Parcă am servit un pui gorgonzola cu french fries și ceva cu un sos curry, picant cred, cu garnitură de orez. A fost bun. Mi-a plăcut și cafeaua – espresso. Ah, da, am mai avut și un fel de frape care era, de fapt, ciocolată caldă.
Dacă știam că de aici intru direct în greva cfr, mai stăteam 2 - 3 ore că aveam ce face. Ofereau și alte lucruri atractive, apetisante.
Să-mi mai fac drum prin Brașov, zic,
despre SERVICII
Corect, cum trăbă
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Delicios, mi-au plăcut bucatele și ca gust și prezentare.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Nu prea este peisaj dar mie-mi place spațiul deschis, chiar dacă în interior, pentru că nu-i zgomot și nici agitație iar liftul transparent e, de-a dreptul, original.
Trimis de Mioritik in 16.01.22 05:23:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAȘOV.
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Știu clădirea aia de lângă gară, căreia i se zice "mall" dar nu am intrat niciodată... acum mi-ai trezit curiozitatea și sigur la următoarea vizită la Brașov voi merge să văd ce este pe acolo... doar mă plimb pe bulevardul Gării...
La o primă vedere pare pustie clădirea aia...
Apropo restaurantul se numește Culinart... cu "t" la sfârșit... așa scria pe meniu!!!
În rest numai de bine!
Daca tot ajungeti in Gara, incercati restaurantul cu autoservire de acolo. Are 3,3 pe Google, se poate mai rau. Plus ca este (era?) intitulat sugestiv "Pi piron", in onoarea compatriotilor mei moldoveni care au cotropit urbea in anii 50, odata cu industrializarea fortata. De fapt, incepand chiar din 46, de la marea seceta & foamete, de cand dateaza si celebrele ziceri cu "Sarma, ba! ".
Lasand gluma (trista), nu departe de gara, in capatul Bd. Victoriei, este adevaratul mall, AFI Brasov. Tot la ultimul nivel se afla food-court-ul. Restaurantele de acolo sunt cele pe care le gasiti peste tot in locuri similare, dar terasa unde se ia masa e simpatica, avand vedere catre munte. Macar pentru aceasta terasa, merita o vizita.
Si da (ANILU), e Culinart, si da, e ok.
@ANILU: Stai să mă uit pe poze!
Da, ai dreptate.
Gizăs, cât am de corectat! Eu așa am înregistrat și așa a rămas.
Nici eu nu am vrut să intru. M-am împrietenit cu un șofer de taxi. M-a dus de colo-colo. El mi-a dat pontul cu Culinart - ul (cum corect spui). A zis că acolo își bea cafeaua el zilnic și e foarte okei. Avea dreptate. La urmă a vrut să-mi dea el mie șpagă. Nu am acceptat.
Parcă omu-i mai om la Brașov decât la București.
Și t să fie! Mulțumim frumos!
Asemenea, numai de bine!
@adso: ????????♀️
Mă feresc de mall-uri ca vecinu' de tămâie.
Dar șoferu' de taxi a zis că e okei și eu l-am crezut și el a avut dreptate. (Am zis eu amu' ceva vreme o vorbă de colaborări și-mi țin vorba, întreb, pe unde ajung că nu mă doare gura, și nimeresc bine.)
Eu, sincer, căutam sală de așteptare nu de ale gurii dar s-a nimerit. Dacă era gara din Arad sau din Iași, nici nu aveam nevoie de alternativă. Dacă era gara din Sibiu, mai degrabă vizităm Sibiul în Făgăraș.
La Brașov era La Plăcinte - înainte dar pe partea cealaltă de gară. Îmi plăcea acolo. Am stat o dată jum'ate zi. Mergeam de la Bran la Baia Mare. Mi-aș dori să mă întorc în vremea aia.
@Mioritik????????: Nu întotdeauna e de a te feri de mall.
În primul rând, eu nu am principii de astea. Unde te prinde foamea, acolo e locul potrivit să mănânci. Dacă sunt în Cotroceni, mănânc la AFI, dacă sunt în Băneasa, mănânc acolo etc. Fără mofturi, că mama nu m-a crescut cu icre negre și friptură de vânat.
În al doilea rând, uneori un food court e de preferat unui restaurant cu stele Michelin. Cred că am mai povestit pe aici, nu sunt sigur: am avut oaspeți din Brașov. Au fost nefericiți în Iași primele trei zile, cât i-am condus pe la restaurante selecte. Au stat flămânzi. Lucrurile s-au rezolvat abia când au descoperit restaurantele din Palas Mall, unde au putut comanda varză cu carne și fasole cu ciolan. Am fost cu ei și, de ce să nu recunosc, pe undeva aveau dreptate.
Nu nu nu, nu de specificul restaurantului este vorba, de meniu sau de amenajări. Eu nu rezist în aglomerație. Mi se aprind leduri în cap. Fac urât. Mă ia amețeală. Să pătrund în aplica aia de tavan răsturnată împreună cu sute de alți oameni îmi dă claustrofobie. Să parcurg un proces întreg de traversat trunicheți, căutat raioane, împiedicat coșuri pe roți, raportat la body-guard, tras bonuri de ordine, participat la tombolă doar ca să cumpăr un muștar mi se pare de râsul curcilor. Băcănia de cartier e sfântă. Intru, cer muștar, dau 3 lei, ies. Simplu. Bună ziua! +, în general urăsc să fac cumpărături.
On line u-i sfânt. Curând o să merg și în vacanță on line. Bucuroasă.
De aia fugeam eu în munți. Dar acum și acolo e aglomerat.
@Mioritik????????: Eu am diploma de mizantrop.
Dar am descoperit solutia (dpdv turistic): intru in muzee & biblioteci.
Recomand, inclusiv pe aici. Fara prea mult succes - nici macar la cei care se pretind din aceeasi categorie . Ceea ce, intr-un fel, e de bine: acestea raman, in continuare, goale.
@adso: Am fost la muzeu la Brașov. A vrut să-mi vândă podoabe. (Fac și ei un ban cinstit.) Bașca, muzeografa, după-atâta carte, a ajuns vânzătoare de bilete. Cam asta-i. Nimic nefiresc.
Am fost la muzeu la Buzău. A fost frumos.
Am fost la Seneca AntiCafe după multe încercări succesive. M-a luat amețeala. O carte despre un moș hâtru e prima-n top: un bărbat pe nume Ove (???!!!)
Am în plan acum un muzeu ușchit din București.
@Mioritik????????: Pai - distractie placuta! Si scieti despre ele si lasati Iasul in pace .
@adso: De ce să las Iașiul în pace? ????????
Vara asta merg în vest dar lucru bun-i gata făcut... ????
@Mioritik????????: Dar n-am spus sa nu il vizitati. Din contra, vizitati-l des si pe-ndelete, ca merita!
@Mioritik????????: Am sa citesc acel articol, poate, dar deocamdata nu am reusit sa trec de inceput. Moft, ati ales Cluj, dar fie si Iasi, nu'sh ce fetze triste prin aeroport...
Dpdv meu de vedere, orasul asta e prima alegere, iar despre el se scrie cu dragoste
@adso: Eu am spus că am boală cu Moldova. Și nu o fiță ci lucruri grave. Traume reale. Nu e răsfăț. Și nașu' în tren a făcut circ cum în Ardeal n-a făcut nimeni niciodată. Dar despre asta nu voi scrie ever. Astea le povestesc la psihiatru. Deci sorry but no sorry. Și la Iași am lucruri despre care nu ar crede nimeni. Nu voi scrie niciodată despre asta. Voi scrie o carte despre o crimă (reală) din Suedia. Despre Iași nu voi scrie ever. Sincer, mi-e frică. Și când am fost atunci mi-am păzit spatele mereu. Deci, sincer, indispozițiile cuiva chiar nu fac diferența. Sunt lucruri grave.
Dar deja am scris prea mult. Mă întorc la divertisment.
Și de vizitat iar - cel mai probabil nu. Asta ca să nu scriu chiar de-a dreptul NEVER
@adso: Frate Bălcescule, dar de ce nu ne explici de ce-ai intrat în grevă scriitoricească și nu mai mâzgâlești nește review-uri pe contu lu alde matale?! Că, io, unul, personal, mă sâmțesc lipsit de endorfina pe care-o genera creerele de-l am în nuca dintre urechi după ce ceteam ce scriai?!
Păi, ia spune, e frumos să stai anșea, numai cu ochiu printre lețurile gardului de la alții și matale să nu expui deloc?! Nu e fair, (învață-mă ce vrea să spuie cuvântul ăsta, te rog!) vino printre noi și împărtășește-ne din experiențele de le posezi.
Io am fost cuminte, aștept poveștile, zău!
@Yersinia pestis: Frate vrancene, orice om are nevoie de hodina după munca grea. Iar articolele tale sunt balsam pentru suflet, ce nevoie e sa le stric punandu-le alaturi insailari cu secole si citate...
Si stai in liniste, ochiu meu aruncat prin gard e unul care priveste cu drag si ingaduinta la ce fac cei de dincolo. Ca stiu ca usor nu e a aduce pe lume din alea pe care le numiti reviewuri, ca munca multa e si numa cine nu a gresit vreodata sa cuteze a arunca piatra iar altul nu, ci sa stea cuminte in banca de i-a fost harazita.
La mirarea ta, ca de ce asa si nu altminteri, nu ma sfiesc a spune adevarul adevarat: astept vorbe mestesugite din care sa pricep ca cineva ce mi-a gresit are inima grea din asta pricina. Dar fiind eu la o anumita etate si netraind degeaba pana acu si stiind ca matza nu zboara, astept doara sa treaca vreme, pentre a se asterne uitarea celor rele si liberarea cugetului de ganduri nepotrivite in fata Domnului.
In rest, stai pe aci si ai sa mai primesti vesti de la mine. Nu te las să ma uiti, fii pe pace!
Mă simt în Europa.
Unitate în diversitate.
????????
Știți cum mă simt citind ecourile voastre... sau îmi imaginez... că stăm la un pahar de vorbă la Culinart, lângă gara Brașovului, invitați fiind de @Miotitik, discutând de plimbările noastre care încotro... mai, mai să pierdem trenul... !!!
Voi, nu... ?!?! Că văd că s-a încins așa o discuție!!!
Seară plăcută!
@ANILU: Paharul să fie de Jidvei. Sau Drăgășani, din colecția Manole ăăă Mugur Isărescu.
Bine, eu aș prefera Huși sau Jariștea, dar gazda e împotrivă și nu vreau să forțez nota, cât timp sunt invitat.
@ANILU: ????
Cu trenu' nu-i bai că și-așa-i grevă.
Așa, de aparență, e cool.
De nu ne-am ști așa de bine... Să putem pr'eteni!
Da-n Ardeal, cam așa:
- Ni, mă! Vaca me-i mai mândră!
După jum'ate de oră:
- Nu, mă! A me-i mai mândră!
După altă jum'ate de oră:
- (bip) m (bip) n (bip) z m (bip) t (bip), Adă cuțâtu' !
Nu știi de la ce s-au luat. Dar e râcă veche.
@adso: A vrut unu' odată să facă City Break "O noapte în Huși". Să inventeze, zic.
Altu' era obsedat de Țăndărei. Atunci am aflat și de Bahlui. Am făcut obsesie. De Mununa știam de mult. Credeam că se potrivesc: Bahlui și Mununa. El e jos, ea e sus. Dar nu! Nu se potrivesc! Sunt prea necopți.
Tocmai ce m-am învârtit azi de o doză de Recaș, Castel Huniade, Sauvignon Blanc, sec. Eu copiez ce scrie pe etichetă, altfel, nu știu să traduc. E o doză mini de 187 ml. Asta tot de pe etichetă. N-aș fi ghicit ever. Există și micro - cam 50 ml. De fapt ăla era Campari.
Și un Pinot Noir mai mare. Demisec! Ăsta - doză normală, 750 ml. Beciul Domnesc (tot de pe etichetă copiez) Vincon, România. Cap de bou. Soarele și luna. Stele verzi. D. O. C. - C. M. D. (asta habar n-am ce-nseamnă) Odobești
Douăzeci douăzeci.
Are și note de violete. Scrie textual: "Delicat și armonios, cu nuanțe fructate de vișine (încep să mă îngrijorez deja), cireșe și note de violete" Nu știu dacă-i grav sau nu.
Ce-aș fi crezut că oenologia e așa complicată...
A zis vânzătoarea că-s bune. Vedem la testare. Mie ambalaju' mi-a plăcut (ăla mini).
@Mioritik????????:
A vrut unu' odată să facă City Break "O noapte în Huși". Să inventeze, zic.
În Huși, după o noapte, dormi toată ziua care urmează. Și vine altă noapte, după care altă zi de somn și tot așa. E pentru oameni puternici, nu recomand oricui.
Altu' era obsedat de Țăndărei. Atunci am aflat și de Bahlui.
Țăndărei - Bahlui 400 km. Hmmm... În plus, pentru cineva care a vizitat Țăndărei și a supraviețuit, spaima de Moldova este de neînțeles.
Tocmai ce m-am învârtit azi de o doză de Recaș, Castel Huniade, Sauvignon Blanc, sec. Eu copiez ce scrie pe etichetă, altfel, nu știu să traduc. E o doză mini de 187 ml. Asta tot de pe etichetă. N-aș fi ghicit ever.
Când spun că vinul nu are ce căuta în recipiente atât de mici, nu e pentru că aș fi vreun mare consumator - nu sunt. Dar principala treabă cu vinul e că nu se bea de unul singur. Deci, total nonsens a-l îmbutelia așa, n-ai ce șerui. Plus că se bea, obligatoriu, din pahar, exclus să duci sticla la gură. Jumătate din plăcerea vinului e mirosul.
Acum vreo câțiva ani, când era Sebastian Ghiță mare și tare, TAROM avea contract el și serveau tot călătorul cu Budurească. Bun vin. Nu aveau asemenea sticluțe nici măcar pe avion, ci desfăceau sticle normale și turnau în pahar. Ce-i drept, de plastic - bleah. Dar îl umpeai de două + ori și închideai ochii la această problemă.
Și un Pinot Noir mai mare. Demisec! Ăsta - doză normală, 750 ml. Beciul Domnesc (tot de pe etichetă copiez) Vincon, România. Cap de bou. Soarele și luna. Stele verzi. D. O. C. - C. M. D. (asta habar n-am ce-nseamnă) Odobești. Douăzeci douăzeci.
Înseamnă Denumire de Origine Controlată - Cules la Maturitate Deplină. Suprema șmecherie pentru un vin.
Vinurile roșii se pot lăsa la îmbătrânit, chiar nu știu dacă 2020 a fost un an bun în Vrancea, nu am mai fost de multă vreme la o degustare. (Spre deodebire de vinurile albe, care se beau tinere, acolo 2019 e deja prea vechi.) Problema e cu acel cuvânt: demisec. Aș pune pariu că de fapt e foarte dulce. Asta e, de fapt, problema cu majoritatea vinurilor din Vrancea - bune, dar cam dulci. E și problema Cotnarilor.
@adso: La Huși nu studiam Geografie ci lingvistică. Onomatopeică, mai degrabă. Și faza cu nopțile în Huși, culmea, au mai spus-o și alții. Eu credeam că glumesc. De la pălincă. Atunci vin nu aveam. Sunt uimită să aflu că glumea pe bune ????
Chestia cu minidoza de vin e că o pui în pahar și e fix un pahar. N-a zis nimeni că se bea din sticlă. Așa am primit și eu instrucțiuni - o doză, un pahar. Fiecare cu paharul lui. Nemțește.
Cum spuneam, mie mi-a plăcut prezentarea. Prima dată când văd așa.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 [Restaurant Roata Norocului] Roata Norocului - un reper al gastronomiei brașovene — scris în 05.11.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Berăria Poftă sau Foame] Berăria Poftă sau Foame - locul în care ne-am potolit foamea... sau pofta — scris în 23.10.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Ursul Carpatin] La Ursul Carpatin – nimic deosebit — scris în 09.09.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Apr.2024 [Taverna Pescarului] Taverna Pescarului — singurul restaurant cu specific pescăresc din Brașov — scris în 16.04.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Restaurant Karma Lounge [Unirea Shopping Center]] Karma din Brașov — scris în 26.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Restaurant Sergiana / Centru Vechi (Mureşenilor)] Experienta culinara de nerepetat — scris în 07.10.23 de lulutza2009@ din PREDEAL [BV] - nu recomandă
- Jul.2023 [Restaurant Sub Tâmpa] Puțin răsfăț ”Sub Tâmpa” — scris în 31.07.23 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ