GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Zice lumea că ștrandul din stațiunea Băile 1 Mai arată neschimbat de pe vremurile comuniste, in linii mari cam așa si este. Ei, dar pe acele vremuri, când veneam aici, eram un copil super-fericit, nici nu aveam cum să fiu altminteri, cum să nu fie un copil incantat de acest ștrand cu bazine multe, nu foarte adânci, cu apă călduța, ideală pentru bălăcit, să nu mai zicem de bazinul de sărituri, numai bun să te dai mare celorlalți copii.
Costă 15 lei intrarea pentru adulți, copiii plătesc 7 lei, iar cei micuți sub 4 ani intră gratis. Cum spuneam, in ștrand sunt mai multe bazine, 9 din ele sunt grupate in forma de floare, e un bazin care se adâncește progresiv, reprezentând tulpina si 8 petale-bazine cu apa mai mica, cu băncuțe. Acestea se umplu după necesitați, funcție de numărul de clienți; am prins in una din zile 4 petale pline, ca in cealaltă zi sa prind toate petalele pline. Din câte am constatat eu, sper să nu mă înșel, apa se schimbă cam zilnic, astfel apa e destul de ok-deși in ziua cu petalele pline ștrandul era binișor aglomerat. Temperatura apei e cam la fel in toate bazinele, sunt doar mici diferențe, in bazinele proaspăt umplute e ceva mai caldă. As descrie temperatura ca fiind una confortabilă si potrivită pentru relaxare si bălăceală pe timp de vară. Daca afară nu e atât de cald, atunci cred că se simte lipsa unui bazin cu apă ceva mai fierbinte. Mai este un bazin cu apă puțin adâncă pentru cei micuți. Atracția adolescenților e fără îndoiala bazinul de sărituri, adânc de vreo 3 metri si jumătate cu trambuline la 1,3 si 6 metri dacă am estimat ochiometric bine. Am mai văzut si câtva bazine nefolosite, cam părăginite.
Marele farmec al ștrandului este faptul că beneficiază de o suprafață foarte mare; astfel încât indiferent cat e de aglomerat tot găsești locuri unde să-ti pui șezlongul si sa fii la măcar 10 metri de alte persoane dacă asta dorești. Celălalt mare lucru e umbra, sunt mulți copaci mari cu frunziș des, si poți găsi locuri la umbră oricând, ba sunt si zone de umbră compactă de nu trebuie sa te rotești in jurul copacilor. Așadar te poți bucura de liniște si pace, ceea ce nu-i de ici de colo.
Curățenia e destul de ok, spuneam de apă că e curată, gazonul e îngrijit, nu am văzut probleme la vestiare sau la toalete; singura problema de aici e că obiectele si țevile sunt cam anapoda finisate.
Legat de curățenie – am stat lângă un grup mai mare de copii si adolescenți, si nu m-a deranjat tare limbajul, deși nu era tare potrivit, nici comportamentul, deși erau super gălăgioși si fumau ca turcii, ce să zic, sunt chestii care se întâmpla, chiar dacă nu cu totul tolerabile, sunt însă de înțeles. Însă m-a deranjat faptul că dintre toți turiștii din ștrand, ei au fost singuri care au lăsat după ei toate mizeriile aruncate pe jos, pahare de plastic, cutii de bere, chiștoace, semințe si altele. Deși pubele de gunoi sunt cam peste tot. Mă tem ca noi ca nație avem o problema serioasă cu aruncarea gunoaielor, sunt cam peste tot, de la parcări până la pajiștii alpine, de la cel mai cristalin izvor până pe litoral. Si ce e si mai rău e ca nici nu se întâmpla mare lucru pentru combaterea acestei rușini naționale, mă refer aici la acțiuni robuste, consecvente, aplicate la o scara mare, ceva de genul că in orice scoală o zi pe an să se adune gunoaie, sa învețe copiii cat e de greu este să le strângi si astfel sa prevină chiar ei problemele, gen tati –tati, nu arunca pe geam punga, mâine o sa trebuiască s-o strâng eu, etc. Pentru alte baiuri ce le are nația noastră pot fi liniștit, generațiile ce vin vor fi mai bune, viitorul arată bine. Mă tem însă că problema gunoaielor va mai persista cel puțin o generație, pană va deveni brand de tară. Cam trist.
Șezlongul se plătește separat la casă, si costă 5 lei, sunt grupate in zona intrării, așa ca daca l-ai plătit, îl iei si ti-l duci unde vrei, aici ai un pic de treabă, șezlongurile nu au rotite, așa că trebuie să-l duci in spinare. La încheierea programului îl lași pe loc, vin niște specialiști care e le adună, ca a doua zi iar sa le cari unde ai nevoie, mi se pare o mare risipa de energie, optimizabilă in orice caz, mă rog, probabil că știu ei ce știu.
Un alt lucru pozitiv - la bazinul de sărituri: e prezent si un salvamar care-i fluiera pe cei care fac probleme, si bine si face, altfel ar fi o mare harababură. Poți lua cam de toate in ștrand, poți manca tot soiul de snack-uri, plăcinte, gogoși, porumb fiert, dar sunt si vreo doua împinge-tava cu mâncare gătita ce arată destul de bine. Nu am mâncat aici, nu rețin preturile însă nu păreau să fie mari. Oricum la ora mesei terasele erau pline. O bere era cam 5 lei asta am reținut :).
Sunt si chioșcuri cu costume de baie si alte agregate trebuincioase intr-un ștrand.
M-am simțit bine, m-am relaxat si odihnit cumsecade. E un loc fără mari fițe & pretenții, mie îmi place așa cum e. OK, poate daca s-ar mai rezolva cate un dus rupt sau cate un bazin părăginit ar fi si mai bine, însă dacă s-ar moderniza complet, ca ștrandul vecin din Băile Felix, probabil că nu m-as mai simți la fel aici. Uite dom ‘le cum nici bine n-am trecut de 40 de ani si deja tineretul din ziua de azi mie se pare cam impertinent și pe deasupra mai pun și piedici in calea progresului inerent :)
Trimis de Trank in 07.12.18 14:31:06
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.00010510 N, 21.99060900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Ștrand Venus [Băile 1 Mai], BĂILE FELIX / '1 MAI'" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Trank: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmaster26: E in regula, multumesc mult!
După articolul ăsta m-am luat, am angajat cazare super la 2 pași și iată-mă după un drum de 9 ore de condus sălbatec stând ca vițelul în fața porții nr. 9 pe care scria mare: ȘTRANDUL ESTE ÎNCHIS.
-
BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.
@kalala: Buna ziua, imi pare rau pentru cele intamplate, cred ca e urat de tot sa-ti vezi asteptarile date peste cap in vacanta... Ce s-a intamplat, erau in renovare?
@kalala: Articolul e de anul trecut! Voi, daca stiai ca mergeti acolo, nu v-ati mai interesat ce si cum cu strandul asta? Ati plecat la drum asa, neinformati?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2012 Strandul Venus - Baile 1 mai — scris în 16.08.12 de andreea_c din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Strandul Venus din Baile 1 Mai, nimic nou sub soare — scris în 18.08.10 de presario din ORADEA - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Strandul Venus - conditii decente — scris în 20.07.13 de Tucu2009 din TIMISOARA - RECOMANDĂ