GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La cele mai vizitate Muieri din Baia de Fier
Cazati in sfarsit la pensiune, ne-am lasat repede bagajele in camera, ne-am echipat cu o pereche de pantaloni lungi, o flanela si o pereche de bocanci, aparatul foto si am pornit sa vizitam si noi Muierile din Baia de Fier.
Desi nu sunt persoana careia sa ii placa spatiile inchise, pesterile de genul acestei pesteri mi-am luat inima in dinti si m-am hotarat sa o vizitez.
Daca tot te aflii prin zona macar o data trebuie sa ajungi si tu.
Stiind ca ultima intrare e la ora 19, pe la 16 jumate am pornit, intrarea se face tot la fix.
Zona unde e intrare principala e mai in spate decat zona unde e iesirea. Asa ca am lasat masina in parcare, am urcat scarile si am asteptat la intrare sa vina ghidul, sa platim biletele si sa intram. Am avut noroc ca nu am fost multi si am facut doar un grup. Nu am asteptat decat vreo 10 minute si a si aparut ghidul, haios, cu glume in program. Am achitat 10 lei biletul pentru adulti si 10 lei taxa foto, apoi am fost lasati in grija unui tanar care era si el ghid.
Eu va recomand ca inainte sa cititi putin despre pestera, multe informatii nu o sa aflati, informatiile sunt transmise ca si lectiile spuse de copilasii din generala, memorate pe de rost si cam atat.
Sa va echipati corespunzator, nu cu slapi, sandale, fiind alunecos si apa in unele portiuni. Temperatura este in jur de 10 grade.
In unele zone se merge guguli, pe mine ma pufnit rasul si greu am trecut, dar in rest e ok, nu e asa cum povesteste lumea, daca nu ai o greutate exagerata linistit se poate trece.
E un loc frumos, cu istorie, legenda, cu forme interesante, un loc acuma stapanit de lilieci. Daca aveti rabdare si lumina se si pot vedea.
Din pestera nu este accesibila vizitatorilor decat o mica parte, iesirea se face prin alta parte, noi am fost nevoiti mai apoi sa ne reintoarcem la intrare pentru a lua masina. In cazul in care nu doriti sa mergeti pana la masina pe jos, era un domn cu o caruta cu un cal ce facea pe " taximetristul ".
Trimis de andr2eea in 07.08.13 16:12:02
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andr2eea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.19213800 N, 23.75368900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 Prin subteranele județului Gorj – Peștera Muierilor — scris în 17.09.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Pestera Muierilor – locul sacru unde femeile sterpe infloresc — scris în 23.10.17 de buterfly* din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Peștera Muierilor, pe repede înainte!!! — scris în 10.11.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Peştera Muierilor — scris în 03.08.16 de zolfred din MIERCUREA-CIUC - RECOMANDĂ
- May.2016 Pestera Muierilor — scris în 31.05.16 de adri-nico din BUZăU - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Pestera fetelor paleolitice (muieri) — scris în 18.06.15 de mugur007 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Peștera Muierii, cea mai vizitată peșteră din România — scris în 07.08.13 de unq din BOTOȘANI - RECOMANDĂ