Blajul, un mic burg încărcat de istorie, o istorie sbuciumată scrisă cu sudoare şi sânge. Pe aici au trecut cărturari de seamă, revoluţionari şi simpli drumeţi. Curiozitatea m-a împins să văd locurile văzute de Mihai Eminescu, Avram Iancu, Timotei Cipariu, Simion Bărnuţiu, Andrei Mureşianu şi mulţi alţii, înşiraţi aleatoriu nu într-o anumită ordine cronologică.
Un mic orăşel cochet aruncat de Dumnezeu între colinele de pe Târnave. Un mic orăşel în care se respiră aer curat, primenit de înaintaşi. Un mic orăşel cu suişuri şi coborâşuri pe tărâmul istoriei, dar şi în viaţa de toate zilele. Un orăşel obişnuit să asculte şi să tacă, un orăşel în care s-a construit destul de mult în ultimul timp.
Şi pentru că imaginile vorbesc mai bine decat mine, am să vă dau un număr de fotografii făcute de mine în anul trecut şi în acest an.
Trimis de abbilbal* in 30.06.10 01:21:07
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (abbilbal*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Cornele, vezi că la fotografii mi s-au înregistrat două de două ori. Şterge te rog câte una şi acest mesaj.
o multime de lucruri interesante se mai pot afla de aici: click aici; ai dreptate, oraselul acesta pe cat e de mic, pe atat de puternica e vocea lui in istorie... na, ca m-am emotionat!
iar aici: click aici gasiti zece motive sa vizitati Blajul. Din proprie experienta, care n-am bifat decat vreo trei din cele zece, garantez ca merita.
review mutat la vechea sectiune deja existenta pe site "O plimbare prin Blaj".
- Sep.2021 Blaj, „mica Roma” a lui Eminescu — scris în 20.03.22 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Câmpia Libertății, locul marii adunări de la 1848 — scris în 30.08.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Campia Libertatii de la Blaj — scris în 15.12.19 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Feb.2019 În mica Romă al lui Eminescu — scris în 27.02.19 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2019 La pas de voie prin Blaj — scris în 17.04.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 "Aici a răsărit soarele Românilor" — scris în 20.03.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Blaj - locul de unde a rasarit soarele romanilor — scris în 30.08.17 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ