În luna august a acestui an am ajuns din nou în frumosul oraș Alba Iulia. Am mai trecut pe aici dar atunci nu erau finalizate lucrările de restaurare a cetății. Așa că anul acesta unul din obiectivele turului prin țară, pe care l-am planificat minuțios de acasă, era Cetatea Alba Iulia.
Am ajuns cu bine la Alba Iulia, ne-am cazat la Pensiunea Neptun și având doar o zi programată pentru acest oraș, am plecat să vedem ce ne mai oferă pe lângă cetate.
Am luat de vis-a-vis de Gara CFR un microbuz (cost bilet: în funcție de zona unde mergi în oraș, noi am dat 2 lei /pers.) și i-am cerut șoferului să ne spună unde să coborâm pentru a ajunge la Alba Mall. Am început de aici turul pentru că în stația de unde am luat microbuzul este o hartă a orașului cu obiectivele, iar mallul este înspre ieșirea către Aiud și de acolo venind înapoi spre locul de plecare (pe jos) am putut vedea aproape toate obiectivele din oraș. Alba Mall este un shophing center micuț dar cochet, unde găsești cam tot ce dorești. Este dispus cumva pe rotund iar în centrul lui se află un superb iaz artificial plin cu pești colorați (cred că sunt crapi japonezi), este aranjat pe două etaje (parter și etajul 1), iar la etajul unu sunt și câteva restaurante unde chiar am servit masa de prânz, la restaurantul chinezesc. Prețurile sunt OK, iar mâncarea în funcție de gusturi (nouă ne-a plăcut).
De aici am plecat înapoi spre cetate și pe traseu am mai străbătut un parc cu busturi ale scriitorilor români și nu numai, am văzut niște clădiri frumoase (primăria, judecătoria, BCR, etc.) și am intrat în cetate prin poarta Nr. 1. De aici cam tot ce am văzut ne-a fascinat. Porțile cetății (noi am văzut porțile nr. 1, 3 și 4), fostul șanț de apărare care acum este o superbă alee care înconjoară cetatea, bisericile din interior, statuetele de bronz și multe alte clădiri impunătoare.
Din păcate nu după mult timp de când am intrat în cetate, s-a pornit o mică furtună de vară care ne-a cam gonit către pensiune și nu am apucat să ne delectăm privirile cu tot ce înseamnă Cetatea Alba Iulia, dar chiar și atât cât am văzut din ea ne-a impresionat. Ce am regretat a fost că nu am putut vedea schimbarea gărzii, deoarece aceasta nu se mai face decât în zilele de vineri și sâmbătă. Păcat.
Trimis de ungureanica in 29.10.14 16:25:51
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBA IULIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Oct.2023 Catedrala romano-catolică din Cetatea Alba Iulia — scris în 04.11.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Sinagoga Veche din Alba Iulia - istorie și contemporan — scris în 25.03.18 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Alba Iulia — două orașe într-unul singur — scris în 24.03.18 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Alba Iulia – puncte de atracție turistică — scris în 23.03.18 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Arca lui Noe - Cartier Micești, Alba Iulia — scris în 19.08.17 de Cdia din BEIUS - RECOMANDĂ
- Jan.2017 Cateva ore in Alba Iulia — scris în 04.01.17 de PETROHAND din BRASOV - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Alba Iulia - in afara cetatii — scris în 30.08.16 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ