ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.06.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    JUN-2016
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    2 AD. + 1 COPII -- v: 7

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Templul Ursitelor – Sinca Veche

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    In stravechea tara a Fagarasului, la cativa kilometri de Persani, intre orasele Brasov si Fagaras, se afla satul Sinca Veche. Un sat aparent nebagat in seama, situat intr-o zona pitoreasca de munte, strajuit de pasuni verzi pline de turme. Din strada principala care trece prin sat apare un indicator spre MANASTIREA RUPESTRA, iar daca ai ajuns la el nu mai ai mult pana ajungi la locul magic in care te voi purta azi. Exista si o parcare plina de cersetori dar, daca ii ignori, te vor lasa in pace si nu vor patrunde in asezamantul protejat cu o portita din lemn.

    Templul Ursitelor numit si Templul Dorintelor, Templul Extraterestrilor sau Grota, isi asteapta misterios si plin de energie vizitatorii care ar putea intr-o buna zi sa ii desluseasca tainele.

    Cercetatorii care l-au studiat afirma ca Templul de la Sinca Veche este creatia unei civilizatii stravechi şi avansate care a existat candva pe Pamant, fiind construit acum 6000 - 7000 de ani. Acest templu nu e nici din lemn şi nici din piatra, dovada ca cei ce l-au construit cunosteau bine proprietatile gresiei. Nisipul din interiorul lacasului continea cristale de cuart si siliciu folosite pentru a comunica daca nu cu civilizatii extraterestre, atunci cu divinitatea sau cu fiinte din alte dimensiuni. Amatorii de suveniruri si cautatorii de comori au luat, cu rea-vointa, aceste cristale de cuart care se gaseau in jurul Templului, in grota si in peretii altarelor. In ziua de azi, daca privesti cu atentie peretii izvorului cu apa buna si rece din fata Templului, vei constata surprins ca sunt si ei acoperiti cu cristale de cuart stralucitoare, lucru care m-a uimit din cale afara, eu stiind ca aceste cristale pot sa apara numai in pesteri. Un alt lucru care m-a uimit foarte tare au fost trovantii, acele pietre rotunde si netede care cresc singure in pamant si despre care se spune ca ar avea puteri miraculoase. Acesti trovanti sunt pusi de obicei la loc de cinste in fata caselor pentru a avea parte de protectie, noroc si sanatate. Personal stiam ca trovantii s-ar gasi numai pe dealurile Buzaului si pe dealurile de langa Sibiu, lucru care acum s-a infirmat datorita prezentei unor astfel de pietre magice plasate cu multa grija in fata izvorului despre care tocmai va povesteam. Vizitand ulterior Manastirea Brancoveanu de la Sambata, am descoperit pe aleea de la intrare alti trovanti plasati cu multa grija la loc de cinste.

    Multa lume s-a intrebat de ce a fost ales tocmai dealul de langa Sinca Veche pentru a construi un astfel de Templu. Ei bine, acest deal are o formă piramidala şi detine un platou care permite captarea si emiterea de energii. Dealul de langa grota, cunoscut de localnici sub numele de Dealul Ursitelor sau Dealul Plesu (cel plesuv) este un loc pe care nu se poate cultiva nimic, desi specialistii agronomi au tot incercat. Solul pare a fi iradiat. La cativa kilometri de drumul care duce spre templu se afla un fel de amfiteatru acoperit cu iarba si arbusti, un spatiu cu un diametru de aproximativ 20 de metri, inaltat deasupra reliefului inconjurator. Aici exista terase ca in interiorul unei cetati sau asezari fortificate, posibil ruinele unei stravechi asezari dacice după cum spun unii istorici care sustin ca si templul este un sanctuar dacic.

    Taranii din Sinca Veche sunt convinsi ca Templul este vechi de mii de ani si ca are puteri miraculoase. Batranii satului spun ca pana si iarba din jurul Templului Ursitelor ar face minuni. Vacile care pasc aici au vitei mai frumosi si mai sanatosi decat celelalte si dau lapte mult mai gras. O batrana povestea ca o fetita muta din nastere a reusit sa vorbeasca in apropierea templului.

    Uneori in această zona se petrec fenomene bizare. O relatare apartinand unui reporter, al ziarului "Monitorul de Brasov", prezinta comportarea ciudata a camerei de luat vederi care pornea si se oprea din inregistrare dupa bunul ei plac. Pe banda apareau niste sfere de lumina si chiar o silueta invesmantata intr-o mantie de culoare inchisa, iar in plan indepărtat o mana de lumina stravezie. Exista multe marturii şi despre coruri enigmatice care se aud cantand o muzica celesta, deosebit de frumoasa.

    Specialistii in radiestezie care au facut masuratori spun ca locul degaja un magnetism impresionant şi energii foarte puternice, cum rar le-a fost dat sa vada. Din cele mai vechi timpuri localnicii considera acest templu un loc potrivit pentru rugaciune. Legenda spune ca atunci cand va asezati sub turnul conic care comunica cu cerul si vs doriti ceva, dorinta vi se va implini. In Templu exista si alte chestii misterioase: peretele altarului are inscriptionat un portret, despre care se spune ca este al unui sacerdot dac şi două simboluri misterioase: o stea cu sase colturi, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon in interiorul careia este desenat cercul Yin-Yang, ambele fiind două simboluri esoterice cunoscute.

    Imediat ce iesi din Templu, poti purcede pe cararile minunat amenajate cu pietricele albe si poti urca spre un schit frumos decorat cu floricele colorate. Drumul catre schit este pur si simplu incredibil. Strajuit de megaliti acoperiti de inscriptii nedescifrate si muschi verzui, prin padurea care freamata la orice adiere de vant, zaresti ciuperci ciudate care se ivesc in iarba incredibil de verde. Plimbarea printre acesti megaliti este o adevarata aventura al carei aer misterios nu il vei uita niciodata Mai sus de schit se ajunge la un platou de unde se poate admira intreaga vale si unde poti lasa vantul sa iti sufle in par in timp ce simti ca zbori catre alte galaxii.

    Nu voi putea uita niciodata vizita la Templul Ursitelor de la Sinca Veche, iar voi, cititorii acestor randuri, trebuie sa ajungeti acolo, sa va incarcati cu energie buna pentru tot anul sau macar sa va puneti o dorinta!

    Dupa cum v-am obisnuit, am si filmul acestei aventuri, rog webmasterul sa incarce urmatorul link

    youtube


    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 13.06.16 08:12:45
    Validat / Publicat: 13.06.16 08:52:14
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘINCA [BV].

    VIZUALIZĂRI: 9151 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P06 pe aici se cumunica cu universul
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42950 PMA (din 47 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [13.06.16 08:51:14]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Templul rupestru de la Şinca Veche, FĂGĂRAȘ [BV]" (deja existentă pe sait)

    -

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [13.06.16 09:03:21]
    »

    @webmasterX - multumesc webmaster!

    tata123 🔱
    [13.06.16 09:53:02]
    »

    @buterfly - Frumos povestit - ai scris articolul despre acest „templu al miracolelor” urmând o linie „magică”, plină de mistere și întâmplări neobișnuite. Privind totul din perspectiva existenței unor energii cosmice ori a unui vechi loc de rugăciune precreștin totul pare învăluit într-o aura de mister. Saitul rezultat în urma unui proiect Regio ne introduce într-o istorie bazată pe cercetări arheologice și atestări documentare (sincaveche.ro/bisericile-rupestre).

    Perspective... și perspective. Fiecare om e diferit și interpretează cum dorește un fapt/întâmplare. Alegerea e a noastră!

    Noi am prins vineri după-amiază un moment de liniște care ne-a permis să contemplăm singuri, fără alți vizitatori în preajmă, bisericuțele rupestre de la Șinca Veche. Atmosfera e mult mai „profundă” atunci când ești singur în interior. Mai târziu au apărut câteva grupuri de adulți și copii; în acel moment al săptămânii nu am zărit nici picior de cerșetor, în nici una din parcări (jos ori sus).

    Oricum o vizită la Șinca Veche e reconfortantă datorită peisajului, momentelor de liniște și rugăciune și amenajărilor naturale ridicate de schitul de măicuțe. Șinca Veche poate fi un reper pe hărțile de vacanță!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [13.06.16 12:29:19]
    »

    @tata123: multumesc pentru Vizita si aprecieri. Si noi am prins liber tot vineri dar ne-am intors si duminica. Duminica era full. Oricum locul are o puternica incarcatura energetica iar noi ne-am simtit minunat

    Dana2008
    [13.06.16 13:02:26]
    »

    Articolul este superb iar filmul e cireasa de pe tort! Felicitări! E locul în care m-am simțit cel mai bine, o liniste profundă s-a așternut peste sufletul si gândurile mele. Am simțit energia acelui loc. Cât timp am vizitat Templul Ursitelor parcă eram într-o ședință de meditație, nu puteam vorbi! Iti dai seama, eu care nu tac mai mult de o secundă. Mulțumesc, pentru că dacă nu ne sfătuiai să vizităm această mănăstire, am fi pierdut mai mult decât o bifare a unui obiectiv turistic. Ne-a impresionat pe amândoi. Te pup!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [13.06.16 13:59:24]
    »

    @Dana2008 - multumesc pentru vizita si aprecieri! Ma bucur ca ati ajuns acolo si ca v-a placut. Pacat ca v-ati intors din drum la piramide. Poata data viitoare e cu noroc. Hai ca asteptam si articolele tale!

    Radu Tudoran
    [13.06.16 18:16:13]
    »

    Un vot de la mine si o intrebare: era cineva pe acolo care studia, cerceta, adica nu vreun turist?

    costy69*
    [13.06.16 21:38:09]
    »

    @buterfly - Felicitări pentru acest articol reușit!

    Mânăstirea Rupestră este un loc interesant, plin de mister. Noi am ajuns aici sâmbătă pe la prânz, erau mulți turiști, dar nu am văzut cerșetori.

    În final aș dori să fac o mică completare: trovanți sunt și în județul Vâlcea, lângă Horezu, în localitatea Costești. Este menajat aici un mic muzeu în aer liber intitulat (logic) ”Muzeul Trovanților”.

    Numai bine și aștept continuarea.

    mishu
    [17.06.16 10:27:16]
    »

    O frumoasa incursiune in paranormal ca sa spunem asa. Am citit cu foarte mare interes si placere acest articol si pot spune ca dupa ce am vazut si pozele l-am citit din nou.

    Filmuletul este iarasi minunat si el si vad ca esti din ce in ce mai experimentata si in arta video.

    In concluzie un articol deosebit si complex, de o frumusete ireala.

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Michi
    [19.06.16 16:54:37]
    »

    Am vizitat şi noi Sinca Veche şi am făcut poze acum doi ani. Ce se compară? Ai ochi de adevărat artist, felicitări şi pentru review.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [02.07.16 09:08:46]
    »

    @Radu Tudoran - multumesc pentru vizita si aprecieri si scuze pt intarzierea raspunsului, sunt prinsa cu descoperit piramide noi in ultima vreme. Sa stii ca nu era nimeni care sa studieze treaba asta, erau doar cativa turisti, un grup de copii si ceva madame venite la schit. Mare pacat!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [02.07.16 09:10:59]
    »

    @costy69 - multumesc pentru vizita si aprecieri! Sa stii ca eu cunosteam numai trovantii din Buzau si Sibiu. Acum constat ca sunt in mult mai multe zone si peste tot sunt apreciati si respectati. Trebuie sa fie ceva misterios in legatura cu ei

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [02.07.16 09:13:09]
    »

    @mishu - multumesc pentru vizita si aprecieri! Ma bucur ca va place filmuletul meu, acum ma chinui sa gasesc o camera mai profesionala si sper sa gasesc una la un pret care sa nu afeceteze calatoriile mele viitoare! Cam greu asa ceva...

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [02.07.16 09:15:30]
    »

    @Michi - Mama Michi, multumesc pentru vizita si aprecieri! Va felicit inca o data pentru noul statut castigat si va urez "La mai mare! "

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buterfly*, costy69*, Dana2008, Michi, mishu, Radu Tudoran, tata123 🔱
    Alte impresii din această RUBRICĂMănăstirea & Templul rupestru de la Şinca Veche:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1418788433075 sec
    ecranul dvs: 1 x 1