GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
După experiența placută de pe Trans-alpina coborînd la vale spre Râmnicu Vîlcea am facut un popas pentru suflet la Polovragi.
Drumul îl cunosteam pentru că am mai fost pe la mănăstire cu ani în urmă, ce este nou este asfaltul care acum este mult mai bun.
Mănăstirea se află în apropierea peșteri cu același nume și a Cheilor Oltețului, ea a ctitorita pe un platou imens la poalele muntilor Piatra Polovragilor.
Biserica mănăstiri poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
De la intrare te impresionează poarta imensă din lemn pe care sunt sculptate cuvintele "Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”
Am pășit pe aleea plină de verdeată, falancată de livezi cu meri și peri care aveau crengile îndoite pînă la pămînt sub greutatea fructelor coapte, gata de cules.
Intrînd în curtea mănăstiri am observat că acest lăcaș de cult a fost binecuvîntat cu ceva fonduri și se află în ultima fază de renovare.
În interior picturile sunt la faza de retuș final după spusele maicuțelor iar exteriorul sperau să îl termine pînă la finele anului în curs.
Curtea abundă de turiști care vin să își încarce sufletul cu bunătate și pietate.
Verdeață și florile acoperă balcoanele chiliilor revărsîndu-se dincolo de ghivece colorînd curtea și sufletul celor care îi treceau pragul.
Totul este pur și plin de viață toata lumea roiește cu un scop anume.
Pentru a ne ruga și închina mergem la Biserica Bolnița Sf. Nicolae care se află în alta curte interioară ea fiind deja restaurată.
Ea este considerată monument istoric, datorită vechimi ei și faptului că arhitectura ei este aparte și anume clopotnița este lipită de corpul biserici.
Mănăstirea pare construită ca o fortăreață, chiliile fiind amplasate pe aproape toate laturile mănăstiri, ea avînd două intrări una de pe aleea principală, unde se află livada de pomi și parcarea pe sub clopotnița mare care este construită pe timpul lui Brâncoveanu.
Iar cea de a doua intrare care se face prin curtea “Bolniței Sf. Nicolae”.
Am plecat cu sufletul plin de energie pozitivă, cu speranța că cei care trec prin acea zonă nu vor ezita să poposească pentru cîteva minute la Polovragi pentru a sufletului o clipă de desfătare.
“Cu un bănuţ dăruit, poţi cumpăra cerul. Nu fiindcă cerul ar fi atât de ieftin, ci fiindcă Dumnezeu este atât de plin de iubire. Dacă n-ai nici măcar acel bănuţ, atunci dă un pahar cu apă rece. ”
”citat din „Sfântul Ioan Gură de Aur”
Trimis de dannek in 16.11.10 00:13:12
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mi-a placut cum ai povestit, am fost si noi acolo recent si ni s-a parut o zona deosebita, in special datorita faptului ca Manastirea este asezata la poalele Muntilor Parang si Capatanii.
Vot cu SB. Impresionant citatul din Sf. Ioan Gura de Aur. ai povestit foarte frumos despre aceasra manastire.
Mutat la rubrica "Manastirea Polovragi [jud.Gorj]" (nou-creata pe site)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2020 Dacii la Polovragi – Gorj — scris în 28.10.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Un colt din Gradina Edenului cazut in Oltenia — scris în 02.08.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Mănăstirea Polovragi - loc încărcat de istorie și de spiritualitate românească — scris în 29.12.17 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Mânăstirea Polovragi, veche de peste 500 de ani, dar nouă în frumusețea ei — scris în 21.11.17 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Mănăstirea Polovragi — scris în 25.07.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Mănăstirea Polovragi şi alte locuri vizitate — scris în 19.02.14 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Mănăstirea Polovragi, loc binecuvântat. — scris în 05.08.13 de unq din BOTOȘANI - RECOMANDĂ