GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In urma cu trei ani, ajungand in Alba Iulia si terminandu-mi treaba mai repede, am hotarat sa dam o fuga pana la lacul Iezer-Ighiel si sa ne bucuram un pic de natura.
Lacul Iezer-Ighiel ofera o panorama deosebita, padurea superba, multa verdeata departe de tumultul oraselor si de poluare, dar din pacate cand am fost noi drumurile de acces nu erau prea bune, drum de tara, noroc ca era cald si uscat altfel era greu de ajuns (preferabil totusi sa aveti masini de teren).
Lacul s-a format in urma unei alunecari de teren, in urma careia s-a format un baraj natural care tine captive apele paraului, drenarea lacului se face natural prin subteran.
Pe malul lacului veti gasi si o cabana, cabana Iezer-Ighiel **, noi nu am fost pana acolo, deoarece am preferat sa stam un pic pe malul lacului sa ne tragem sufletul, dar am inteles ca ar fi conditii de cazare ok.
In zona se pot face drumetii, din pacate nu prea am vazut multe marcaje, sa speram ca intre timp s-a remediat situatia si puteti practica pescuitul sportiv in timpul sezonului.
Trimis de danoradea in 27.12.09 20:14:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în IGHIU [AB].
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.17927800 N, 23.36592000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Dan, am avut prilejul sa ajung de zeci de ori la Iezer, fiind născut în Ighiu/Alba ( ai trecut pe acolo, de la Alba spre Iezer ) şi mă bucur nespus, că l-a descoperit cineva şi că, a scris despre el pe cel mai bun/citit sait de impresii turistice.
Despre drumuri, astea-s accesibile şi cu Dacia 1300 ( cu asta am ajuns eu cel mai des acolo ), dacă ai un pic de grijă şi prinzi vreme bună.
Locurile sunt mirifice atât până la lac, în zona lacului precum şi de la lac mai departe ( peste dealuri se poate ajunge la Zlatna/Abrud/Câmpeni ), în partea stângă, pe drumul forestier, se ajunge pe păşunile comunale, unde vara sunt turmele de oi, vaci şi chiar cai, lăsaţi liberi de proprietari, până-n toamnă ( caii nefolosiţi la muncă ).
Din câte ştiu eu, tocmai datorită frumuseţii locurilor, toată Valea Ighielului s-a umplut de case de vacanţă, chiar şi în locurile neelectrificate ( unde proprietarii se mulţumesc cu energia furnizată de generatoarele electrice ).
”drenarea lacului se face natural prin subteran
Când eram eu copil era o legendă, conform căreia, lacul n-ar avea fund, sau cel puţin acesta nu a putut fi atins nici de scafandrii.
Oricum, dacă prinzi vreme bună, îi o adevărată plăcere să stai pe malul lacului şi să le dai pâine peştilor, pe care-i poţi vedea prin apa foarte limpede.
Cât priveşte cabana, am fost de foarte multe ori acolo, la un grătar, aceasta făcea şi cred că mai face parte din circuitul închis al Romsilva, aşa că, turiştii obişnuiţi nu se pot caza acolo, însă condiţiile sunt cu adevărat foarte bune, oricum altă poţibilitate de cazare nu există în zonă, în afară de camparea în cort.
Este păcat că, nu ai fost în partea dreaptă a lacului, unde există un ţarc plin de cerbi lopătari, o minunăţie, fiind una din puţinele rezervaţii în care-i poţi vedea de aproape.
Mă opresc aici că şi aşa am scris prea multe, dar le recomand celor ce merg în Alba Iulia să nu evite lacul.
Nu în ultimul rând, ai de la mine 400 PMA, pentru scoaterea la lumina turistică a acestui loc binecuvântat.
Multumesc mult pentru aprecieri, dar si pentru informatiile pe care mi le-ai dat, trebuie sa recunosc ca nu stiam despre cerbii lopatari de aici. Oricum cu ocazia urmatoarei vizite in zona, mai mult ca sigur ca in aceasta vara, voi merge sa-i vad.
Eu ecou pe care l-am apreciat ca o completare utilă a reviewului. Când eu am scris despre Lacul Iezer nu ştiam de existenţa acestor impresii. Într-adevăr a fost bine că au fost aduse în acelaşi loc impresiile despre o foarte frumoasă zonă a Munţilor Apuseni.
Se poate intra în lac, doar pe partea opusă cabanei, adică, cum ajungi la lac, în dreapta-i cabana, iar pe drumul din stânga ajungi la un golfuleţ, pe unde eu intram în apă. Cum să nu poţi lua câinele cu tine ? Singura problemă ar putea fi, să nu se ia de el ciobăneştii din zonă.
Va rog sa-mi spuneti daca ati pescuit in lac.Ce fel de pesti se gasesc in el si care momeala se potriveste? Va multumesc
Sincer, noi nu suntem amatori de pescuit sportiv sau nu, dar in perioada in care am fost am vazut si pescari "la treaba".
Din cate am gasit pe un site de prezentare de pe internet citez:
"Pescuitul sportiv este permis la păstrav indigen în timpul sezonului 1 mai – 14 septembrie, la tariful de 30 lei/zi, pe lac şi 25 lei/zi pe Pârâul Ighiel".
Dar cred ca cel mai bine ar fi sa dai un search pe google cu mentiunea: "pescuit in lacul Iezer-Ighiel" si vezi ce gasesti, eventual un numar de telefon de la cabana unde sunt sigur ca vei putea afla detalii mai exacte.
Nu ştiu dacă ai văzut, dar am fost recent la Iezer click aici
Si eu am fost in luna august la cabana Iezer. Locul este minunat, am pescuit de pe terasa (fara mare succes-pestii inteligenti-nu se lasau ademeniti-). Totusi ne-am distrat de minune. Am luat provizii din Alba la sosire. Nu am avut frigider dar ne-am descurcat. Am privit seara ploaia de stele, o ocazie unica. Lumina aveam de la generator (cu asta se ocupa padurarul) intre orele 21-02 (suficient) Avem amintiri de neuitat
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2017 Lacul Iezer şi încă două chei — scris în 18.05.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Extraordinar de frumos — scris în 01.08.14 de rstejar din BLAJ - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Un loc frumos... dar romanesc — scris în 30.01.13 de mateimarian* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Aria Naturala Protejata Iezerul – Ighiel (După aproape 20 de ani) — scris în 25.08.10 de creivean din ORADEA - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Lacul Iezer din judeţul Alba — scris în 24.07.10 de abbilbal* din ALBA IULIA - RECOMANDĂ