GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
![](/images/printer_off_32.png)
Anul acesta am vrut sa imi indeplinesc o dorinta mai veche pe care mi-am pus-o inca de la prima vizita in Sighisoara, undeva prin 2005, cand am spus ca trebuie sa vin in cetate in timpul festivalului. Au trecut anii si nu reusisem sa ajung... Insa acum s-a nimerit sa nu am nimic stabilit in acel ultim weekend din luna iulie cand este mereu programat festivalul si cu 2 zile inainte, respectiv, joi m-am hotarat sa merg.
Proasta inspiratie... sa cauti cazare in cetate in perioada festivalului pe ultima suta, de fapt zeci de metri… dupa multe raspunsuri “nu am avem nici o camera, ne pare rau” am renuntat la varianta cazarii in Sighisoara si am ajuns la o solutie de compromis cu ocolire pe la Sibiu si cazare sambata noaptea undeva in apropiere. Dar cum drumul pana la Sighisoara este lung si am facut si o oprire pentru o baie la Ocnele Sibiului am ajuns sa ne cazam la Bazna si duminica dimineata am pornit spre Sighisoara. Am parcurs relativ repede cei 51 de km dintre Bazna si Sighisoara trecand prin Medias si prin cateva localitati transilvanene tipice.
Odata ajunsi am avut surpriza de a gasi parcare relativ repede, pe o straduta la baza cetatii, fara plata; oricum erau parcate sute de masini pe strada ce duce spre cetate si nu parea sa aiba cineva vreo problema cu ele.
Am ajuns in fata, am platit taxa de intrare 10 lei/persoana, am primit un pliant cu programul de desfasurare a spectacolelor grupate in cele trei piete principale.
Am intrat in cetate in jurul orei 11:30 si erau in defasurare diferite spectacole: scoala de lupta medievala, dansuri, tobosari. Am zabovit putin pentru a privi fiecare reprezentatie si am continuat plimbarea pe stradutele inguste scaldate de razele soarelui si atmosfera de sarbatoare.
Cetatea este un loc de promenda foarte frumos in general dar cu ocazia festivalului este cu atat mai mult, pe fiecare straduta erau insirati pe tarabe sau direct pe covorasele intinse pe pamant diferiti comercianti care ofereau marfuri felurite: suveniruri, diferite bijuterii lucrate manual, articole din piele, picturi, jucarii, articole confectionate din lemn, produse naturiste, portelanuri, inghetata, sucuri naturale proaspat stoarse, cafea, migdale caramelizate, kurtos si cate si mai cate.
De la ora 13:00 se intra intr-o pauza tehnica pana la ora 17:00 si am zis sa profitam de timpul liber si sa vizitam cateva din obiectivele cetatii, astfel:
- am urcat pe cele 176 de trepte ale scarii acoperite ce duce in deal, scara ce mai este numita si scara scolarilor (buna alegere, ne-am mai racorit)
- am vizitat scoala din deal (bilet de intrare 2 lei/persoana)
- am vizitat biserica din deal si biserica manastirii (bilet 10 lei pentru ambele obiective)
- am vizitat si turnul cu ceas si muzeul de istorie gazduit in cadrul acestuia (bilet 24 lei/persoana) de unde am avut parte de o priveliste minunata a intregii cetati si am analizat placutele cu distantele spre cele mai importante destinatii turistice ale Europei si nu numai…
Soarele ardea din ce in ce mai tare si caldura ne- a facut sa ne adapostim la terasa Casa Cositorarilor, un loc drag pe care il stiam mai de mult, unde am baut cate un suc, o cafea si am mancat ceva dulce (preturile nu sunt exagerate si amenajarea in stil medieval este una reusita).
Foarte mult mi-au placut costumele, peste tot in cetate vedeai domni si domnite in vesminte frumos confectionate, ce e drept nu tocmai adecvate pentru temperaturile de afara, dar le purtau cu stoicism, si l-am vazut si pe personajul emblematic Vlad Tepes (in jurul caruia s-a desfasurat tematica de anul acesta a festivalului).
Se facuse ora 16:00 si cu parere de rau, nu am mai rezistat pana la ora 17:00 sa se reia programul artistic si am parasit cetatea.
Recomand a se petrece un sejur de 2 zile in cetate pe perioada festivalului pentru a va putea adaposti la orele pranzului de soare si pentru a va putea bucura din plin de toate manifestarile artistice dimineata si seara pana tarziu in orele noptii, fara a fi stresati de drumul pe care urmeaza sa il faceti sau de lipsa cazarii. Eu asa voi face peste cativa ani cand intentionez sa stau in cetate toate cele 3 zile ale festivalului pentru a ma bucura de el din plin.
Chiar daca timpul petrecut acum a fost unul scurt ma bucur sa spune ca AM FOST ACOLO in timpul festivalului si experienta a fost una foarte frumoasa.
Trimis de Xla in 06.08.13 14:51:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Xla); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Xla: Vreau si euuuuu Cam greu, niciodata nu vin acasa in iulie
Asa ca ma conformez cu noptile medievale din Castilia, despre care o sa va povestesc la intoarcerea din vacanta. Sunt mare fan al acestor evenimente si festivaluri!
Apropo de festivaluri, in perioada 29 august-01 septembrie la Sighisoara se desfasoara Festivalul PROETNICA unde vor prezenta dansuri, cantece traditionale si nu numai, majoritatea etniilor din Romania.
Programul: proetnica.ro/index.php/program
@Andox: Multumesc de sugestie, din pacate in perioada aceea sunt plecata intr-o alta vacanta, dar o sa tin cont pt. viitor.
e toata luna iulie festivalul... ? eu ajung pe 16 17... este atunci. >?
Spune-mi te rog, taxa de acces de 10 lei / persoana este valabila pentru toate zilele festivalului sau numai pentru o zi?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2015 Festivalul Medieval de la Sighisoara — scris în 28.07.15 de pingo_doce din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Hai la Sighisoara Medievala — scris în 15.02.12 de Freak din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Eroul medieval — scris în 13.08.11 de monicutza din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Sighisoara e-n sarbatoare! — scris în 15.12.10 de dorgo din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Clipe medievale de vis in cetatea Sighisoarei — scris în 30.07.10 de krondia* din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Festivalul medieval de la Sighisoara sau Segesvár la care am fost pentru prima data — scris în 30.07.10 de artemisa24 din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Momente "vesele si triste” de la Festivalul Medieval — scris în 27.07.10 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ