GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Comuna Vadu Crisului este cunoscuta de turistii mai rebeli, amatori de rafting, escalade (zona prezinta o sumedenie de amenajari in acest sens). In trecut era agreata si de amatorii de drumetii cu cortul, in prezent este mai putin frecventata decat surata ei geamana Suncuius.
Din pacate in zona nu s-a investit nimic intr-un minim necesar dezvoltarii turismului, desi zona are un potential urias, chiar si vechiul restaurant aflat la intrarea in pestera zace in paragina.
In comuna veti gasi cazare la cateva vile sau pensiuni, frecventate mai mult de amatorii de soare si baie in apele Crisului Repede.
Un alt punct de interes in zona este reprezentat de pestera Vadu Crisului, descoperita in 1903, amenajata si deschisa publicului din 1905, fiind socotita la acea vreme una din cele mai frumoase pesteri din Europa. Pestera uimeste totusi si azi pe vizitatori, atragand un numar mare de turisti vara.
Recomand zona amatorilor de salbaticie.
Trimis de danoradea in 01.12.09 01:11:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘUNCUIUȘ [BH].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Spune-mi te rog, accesul la pestera se face numai pe calea ferata? Eu asa stiu. Ne-am pornit odata, dar de frica, eram pe calea ferata si la un moment dat daca venea trenul nu aveai unde sari, si ne-am intors inapoi. Vreau sa vizitez aceasta pestera si nu stiu cum. Cand au vizitat parintii mei, eu eram bebe in carucior si erau cu trenul, nu cu masina. Din cate stiu este halta chiar acolo.
Accesul la pestera se face pe un drum forestier, care de cele mai multe ori se contopeste cu calea ferata, aceasta cale de acces fiind principala modalitate de a ajunge la pestera.
A doua modalitate este cu trenul, punctul terminus fiind halta Vadu Crisului, dar nu stiu in ce masura mai opresc trenuri acolo.
Sa nu uitam ca si Crisul Repede reprezinta o cale de acces, dar eu zis sa o lasam pentru cei carora le lipsesc senzatiile tari.
Asa ca sfatul meu este sa te duci cu masina pana unde incepe drumul forestier (este si o sala de nunti acolo, ca si punct de reper), dupa care la pas in aproximativ 30, maxim 40 de minute vei ajunge la destinatie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2019 Vadu Crisului o locatie frumoasa si primitoare cu turistii — scris în 02.08.19 de simplegirl din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Apr.2019 Prin frumoasele peșteri din munții Pădurea Craiului — scris în 23.04.19 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Pestera de la Vadu Crisului (sau pestera Zichy) si Pestera Unguru Mare — scris în 11.09.18 de A.M. din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Defileul Crisului, un loc deosebit — scris în 11.10.10 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2009 Un colt de natura — scris în 30.11.09 de danoradea din ORADEA - RECOMANDĂ